X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole Nikodemko dziękuję za pokazanie Somersby Mango , będę myśleć o nim całe lato i płakać że nie mogę go wypić ! Somersby latem kocham! A mango 🤩🤩🤩

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, całkowite poparcie! Wiem ile bólu sprawiały mi rozmowy, że jeśli nie będzie wychodziło to złożymy wniosek o adopcję. Pamiętam jak nic nie chciało mi się robić. Ani gotować, ani jechać na wycieczkę, ani iść kupować ciuchy, przestałam się nawet malować. Wiem jak oddaliliśmy się z moim od siebie. Były dni, że nie rozmawialiśmy w ogóle. Bo on nie wiedział już jak reagować na moje łzy, które płynęły strużką, ja nawet nie płakałam, one po prostu leciały po policzkach. I najgorszy czas, kiedy dziesięć testów nie wychodziło i czekałam na @. A nawet jak przychodziła, to i tak myślałam, że jest jakaś inna niż zwykle i i tak robiłam test. To był najgorszy dzień za każdym razem, a jednocześnie wiedziałam, że za 2 dni będzie oczyszczenie i znowu będzie szansa. Mam wrażenie, że po pierwszych trzech cyklach starań czas się zatrzymał i nie miało znaczenia czy to dopiero 4 miesiace, czy 7 czy byłoby 20. Za każdym razem wyprana głowa, wyprane życie. I tak jak mówi Meggs, totalna niepewność, czy będzie dane być w ogóle rodzicami. Odrzucenie myślenia o dwójce czy trójce dzieci, modlitwa tylko o to jedno...

Niech każda z Was przyciągnie do siebie swojego Anioła Stróża, powierzy w jego ręce los małej istotki, która jest tak wyczekana.

Mocno wierzę, że każda z nas będzie tulić pachnącego bejbka. 😘

I to skarb, że mogłyśmy siebie tu odnaleźć i chociaż wirtualne to są znajomości, to tak cenne i ważne.

Meggs, madziorek86, Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, Meggs - Wiecie, ze stanely mi lzy w oczach przez te Wasze posty? Opisalyscie dokladnie to, co teraz czuje i przeraza mnie mysl, ze nie wiem kiedy i czy w ogole sie to zmieni... czy wroce do normalnego zycia.

Pestko - dziekuje :* Piekny brzuszek i piekny cyc :D

Meggs - do uslug :D w koncu je upolowalam, ale na pocieszenie powiem Ci, ze jakos bardzo „mangowe” to ono nie jest :)

Meggs lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:43

madziorek86, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, pocieszyłaś mnie z tym sommerby mango :D widziałam ostatnio w biedrze i tak mi smutno było, że wyszło akurat teraz, jak nie mogę go spróbować :D i smuteczek też, że nie robią bezalkoholowego :D

Pestka piękny brzuszek :D jakie macie już duże!!! :D

u mnie ledwie widać :D tylko jak ktoś mnie zna to wie, że to nie dwa obiady i brak ćwiczeń :D

Wirusy ciążowe tutaj mocno krążą i do wakacji wszystkie zafasolkują!!!
    Wiem, jak Wam ciężko :( pierwsze starania nie trwały długo, ale po poronieniu miałam wrażenie, że czas się dla mnie zatrzymał, bo kolejne starania nie przynosiły efektu. Być może mój stan psychiczny też miał na to wpływ. Nic mnie nie interesowało oprócz starań, ani praca, ani zainteresowania, ani znajomi, a każdy kolejny okres to załamanie i tylko płakałam, bo przypominał mi poronienie i to, że być może mieć żywego i donoszonego dziecka się nie uda mieć :( mąż mnie pocieszał, starał się mi wynajdywać różne zajęcia, chodziliśmy razem na różne warsztaty. Poszedł ze mną nawet na robienie albumów scrapbookingowych (nigdy tam nie widziano żadnego mężczyzny haha :D), bo wiedział, że sama nie pójdę, jak mnie nie zaciągnie, tylko przesiedzę kolejny dzień w domu płacząc :/
    mimo to po kilku miesiącach się udało, u mnie z niewielką pomocą medyczną, bo potrzebny był tylko czas, Acard i luteina, ale udało się. Wierzę, że Wam też się niedługo uda! :) macie plan działania, to na pewno pomoże! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 16:58

madziorek86, Słoneczko123, Wik89 lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ciuszki dla naszego synka ❤️🥰
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf693fc6f482.jpg

tęczova, Nikodemka, blair., alex0806, madziorek86, Meggs, Malinowa91, Słoneczko123, sunshine03, VianEthel2, ManiaM, przedszkolanka:), Wik89, Nona, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Anionka jak ja ci zazdroszcze tego ze jestes pewna plci . ❤

Ani0nka lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 95% pewności jest ale już kupujemy 😍❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiliśmy kupować po kilka ciuszków każdego miesiąca aby pod koniec ciąży nie zarobić wielkiej dziury budżetowej :-) następne ciuszki kupie w maju :-)

Wiruski ciążowe proszę abyście dopadły te nasze staraczki jak najszybciej!!!!!
    :€&@€/@£>%#^*£##%**\_••&@„@&!

Słoneczko123, Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wczoraj pękł pęcherzyk z prawego jajnika, a dzisiaj pęka z lewego. Brzuch mnie boli gorzej niż czasami podczas okresu. Wysiedzieć nie mogę. Od jutra mam brać Cyclo- Progynova i po świętach na wizytę "by zobaczyć jak się zagnieżdża" haha Uwielbiam tą ginkę 😀

Pestko - dziękuję 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:02

sunshine03, Domi_tur, tęczova, alex0806, Ani0nka, blair., madziorek86, Pestkaa, przedszkolanka:), Wik89, Nona, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka piękne zakupy! :D też kupiłam dla małego te skarpetki ze słonikiem :D

Słoneczko! Cudownie :D to dzisiaj jeszcze mąż w obroty, a potem czekamy na zagnieżdżenie :D

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, no to działajcie nad bliźniakami 😁

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko super! Macie podwójną szansę 😊

Nikodemko jak napisałaś że mało mangowy to od razu mi lepiej 😊 ja uwielbiam ten z bzem , mogłabym pić w upały codziennie 😍 mogą mi taki bezalkoholowy zrobić!

madziorek86 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a co sądzicie w ogóle o takim piwie 0,0% np Żywiec w ciąży?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:43

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka - piękne ciuszki 😍😍

Dziewczyny, zaraz biorę męża w obroty, choć się miga, bo zmęczony 😉

Tęczova - już od wczoraj czułam podwójną owulację i właśnie dlatego, że bliźniąt tu jeszcze żadna z nas nie ma to ha się piszę, choć pewnie nie wiem na co hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:33

tęczova, Pestkaa, Ani0nka, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, mi się zdarza wypić radlera 0,0% i te zwykle bezalkoholowe, poza karmi które ma tam 0,5%alkoholu :)

Lami lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem mam taką chwilę że bym się piwka napiła takiego 0% ale jakoś się powstrzymuję. Mąż ostatnio pół to mangowe i się zachwycał a mi pachniało jak lemoniada ;p mamy za tydzień rocznicę ślubu i zaszaleję, napije się picolo i całą butlę obalę! Na pewno sponiewiera ;p

blair., Lami lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami jak jest faktycznie 0,0% to spokojnie można 😊
    Mnie teraz naszła ochota na colę 😏 a nie mam oczywiście bo nie lubię 😁
    Edit: ejjj powiedziałam to a mąż wstał i powiedział że kupi i już go nie ma 🙄🙄🙄🙄😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 18:51

alex0806, tęczova, Słoneczko123, Lami, madziorek86, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,0 spokojnie można. 0,5 też, bo to ilość, która nie przenika do krwi, podobnie jak nie przenika alkohol z soków owocowych czy kefirów. Ale ja 0,5 nie pije. 0,0 mi się zdarza, ale latem jak naprawdę mam ochotę. Są generalnie kaloryczne, niezdrowe, ale jeśli chodzi o zawartość alkoholu można być spokojnym. Jakiś czas temu na wątku październikowym była gruba dyskusja na ten temat. Upieranie się, że picie piwa 0,0 jest nieodpowiedzialne też się tam pojawiło - głupota.

Lami, ManiaM, madziorek86 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ