Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti, ale dlaczego zakładasz, że z jednym jajowodem można tylko na naturalnych cyklach? Kolezanka na ovu miała jeden niedrożny, normalne stymulacje itp.,a jedynie gdy w podglądzie wychodziło, ze owulacja będzie z niedrożnej strony to wtedy był nakaz wstrzymania starań. Zaszla równo rok po rozpoczęciu starań.
I drugie pytanie-nawet jakby był niedrożny to na moim przykładzie wiem, ze można np. udrożnić przy laparoskopii, wiec to tez nie wyrok. Ja to w ogóle jestem zwolennikiem robienia od razu histerolaparoskopii bez hsg, zwłaszcza jak ktoś z racji wieku ma mało czasu na starania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 10:29
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Beti, to był twój pierwszy cykl z CLO, prawda? Nawet mają naturalną owulkę to jakieś 30%, że się uda. Ja z CLO zaszłam w 2 cyklu dopiero. Także daj sobie czas. Przede wszystkim podstawą jest HSG (myślę, że tutaj wszystko będzie ok i się uspokoisz).
Miałaś jakieś operacje, intensywne infekcje czy coś, że miałby być niedrożny jajowód?
Moja koleżanka podobnie jak reset pisze, też miała 1 niedrożny i dostawała stymulację normalnie, z zakazem starań jeśli było po niedrożnej stronie. Nadal nie wychodziło, mimo owulacji. Już nawet wrogi śluz podejrzewali, bo wszystko ok z mężem i z nią. Zaszła bez stymulacji, bez leczenia, w trakcie przerwy od wszelkich leków. Także na każdego jakiś sposób jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 10:30
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
reset wrote:Beti, ale dlaczego zakładasz, że z jednym jajowodem można tylko na naturalnych cyklach? Kolezanka na ovu miała jeden niedrożny, normalne stymulacje itp.,a jedynie gdy w podglądzie wychodziło, ze owulacja będzie z niedrożnej strony to wtedy był nakaz wstrzymania starań. Zaszla równo rok po rozpoczęciu starań.
Wiec wydaje mi sie,ze zanim trafie na lewy jajnik to moze mi zjesc przy okazji endometrium -
Beti82 wrote:Dlatego ,ze clo z tego co wiem tez nie mozna w nieskonczonosc a juz teraz widze,ze zle dziala na moje endometrium.Ostatnio mialam juz 8,5 mm a zawsze pow 10 mm
Wiec wydaje mi sie,ze zanim trafie na lewy jajnik to moze mi zjesc przy okazji endometrium
To można włączyć razem z clo estrogeny (ja tak miałam, bo naturalnie mam słabe endometrium, a po clo był dramat). No i jeszcze jest lametta, a ta można się dłużej stymulować.
Ja miałam łącznie dziewięć stymulowanych cykli w niecały rok.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Beti kochana, musimy podniesc glowy do gory i dalej walczyc... Ja naprawde czuje to samo co Ty. Mam nieregularne cykle, coraz pozniejsze owulacje, co cykl pojawia sie nowy problem. Zrob te hsg jak najszybciej to mozliwe, teraz sie nie udalo, ale przetkasz jajowody i w kolejnym cyklu ze stymulacja sie uda, musi!
Mam byc na 12.00...
Dziewczyny, powiedzcie mi, co ja mam zrobic z tym kwasem foliowym? Jesli jest on za duzy i teraz biore metylowany, to ten poziom jakos spadnie? Nie smiejcie sie jesli to glupie pytanie, ale juz wyczytalam, ze zbyt wysoki poziom moze zwiekszac ryzyko autyzmu u dziecka. -
alex0806 wrote:Beti, to był twój pierwszy cykl z CLO, prawda? Nawet mają naturalną owulkę to jakieś 30%, że się uda. Ja z CLO zaszłam w 2 cyklu dopiero. Także daj sobie czas. Przede wszystkim podstawą jest HSG (myślę, że tutaj wszystko będzie ok i się uspokoisz).
Miałaś jakieś operacje, intensywne infekcje czy coś, że miałby być niedrożny jajowód?
Moja koleżanka podobnie jak reset pisze, też miała 1 niedrożny i dostawała stymulację normalnie, z zakazem starań jeśli było po niedrożnej stronie. Nadal nie wychodziło, mimo owulacji. Już nawet wrogi śluz podejrzewali, bo wszystko ok z mężem i z nią. Zaszła bez stymulacji, bez leczenia, w trakcie przerwy od wszelkich leków. Także na każdego jakiś sposób jest -
Nikodemka wrote:
Dziewczyny, powiedzcie mi, co ja mam zrobic z tym kwasem foliowym? Jesli jest on za duzy i teraz biore metylowany, to ten poziom jakos spadnie? Nie smiejcie sie jesli to glupie pytanie, ale juz wyczytalam, ze zbyt wysoki poziom moze zwiekszac ryzyko autyzmu u dziecka.
Ja miałam ponad 40, przerzuciłam się na metyle i stopniowo spadało. Najpierw 25 chyba było, później już 14.Nikodemka, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nikodemka wrote:Beti kochana, musimy podniesc glowy do gory i dalej walczyc... Ja naprawde czuje to samo co Ty. Mam nieregularne cykle, coraz pozniejsze owulacje, co cykl pojawia sie nowy problem. Zrob te hsg jak najszybciej to mozliwe, teraz sie nie udalo, ale przetkasz jajowody i w kolejnym cyklu ze stymulacja sie uda, musi!
Mam byc na 12.00...
Dziewczyny, powiedzcie mi, co ja mam zrobic z tym kwasem foliowym? Jesli jest on za duzy i teraz biore metylowany, to ten poziom jakos spadnie? Nie smiejcie sie jesli to glupie pytanie, ale juz wyczytalam, ze zbyt wysoki poziom moze zwiekszac ryzyko autyzmu u dziecka.
Nie mam pojecia jak wyglada sytuacja jezeli ma sie podwyzszony a zaczyna brac metylowany czy on spadnie ,pewnie tak.Na to pytanie lekarz mi nie odp
I nie daj sobie wmowic ,ze potrzebujesz konska dawke leku.Lekarze chyba nie rozumieja co to znaczy nie przyswajac .
Tak tez czytalam,ze wysoki poziom powoduje autyzm -
Cytrynowy sok wrote:Ja mam prawdopodobnie nie działający prawy jajnik przez torbiel, mimo wszystko stymulacja u mnie jest nawet wskazana przez długie cykle. Do tej pory lewy jajnik przejął kontrolę nad cyklami i owulacje mam co miesiąc z jednego.
Jeśli masz negatyw 14dpo to ok ja też bym odpuściła testowanie, ale nigdy nie mamy pewności kiedy jest owu. Ale nie przekonuję, tylko na wszelki wypadek trzymam kciuki mimo wszystko 🤞
Czekam jak na iglach na @ ,zebym tylko mogla napisac do ginki -
reset wrote:To można włączyć razem z clo estrogeny (ja tak miałam, bo naturalnie mam słabe endometrium, a po clo był dramat). No i jeszcze jest lametta, a ta można się dłużej stymulować.
Ja miałam łącznie dziewięć stymulowanych cykli w niecały rok.
Mam w domu estrofem .Dostalam kiedys od innego lekarza na cos innego.Wykupilam i lezy.Ale nie chce sama brac bo nawet nie wiem jak i ile -
Beti zrób najpierw hsg, bo tak to można sobie gdybać co drożne, a co nie. Powiedz Ty owulacje masz naprzemienne? Czy częściej z prawego? Bo to naprawde nic nie musi oznaczać...
Co do endo to wiadomo ze clo troche je upośledza. Ale u Ciebie i tak jest niezle! Zaraz po owu prawie 9 mm! Ja zaraz po owu mialam teraz 7 mm i zobacz kropek sobie uwił gniazdko! W razie w sa na to leki czy inne stymulatory. Zrob to hsg to bedziesz spokojniejsza kochana , bo pewnie wszystko tam masz drozne! -
Meggs wrote:Beti zrób najpierw hsg, bo tak to można sobie gdybać co drożne, a co nie. Powiedz Ty owulacje masz naprzemienne? Czy częściej z prawego? Bo to naprawde nic nie musi oznaczać...
Co do endo to wiadomo ze clo troche je upośledza. Ale u Ciebie i tak jest niezle! Zaraz po owu prawie 9 mm! Ja zaraz po owu mialam teraz 7 mm i zobacz kropek sobie uwił gniazdko! W razie w sa na to leki czy inne stymulatory. Zrob to hsg to bedziesz spokojniejsza kochana , bo pewnie wszystko tam masz drozne!
A w tamtym roku to roznie wydaje mi sie ,ze wlasnie z lewego ale za to pozne.Tak nie zwracalam wtedy uwagi a nie mam to nigdzie zapisane .Moze zima mam z prawego a latem z lewego hah
Nawet nie wiesz jak bym juz chciala byc zapisana na to hsg -
Ja umieram z alergii. Czuje sie okropnie. Napisalam do gin i moge brac Claritine ( ten sam lek pozwolil mi alergolog 3l temu przy pierwszej ciazy ).
A ja nadal schizuje bo sie boje.. Jej.. Ale bez to ja sobie zycia ie wyobrazam.. -
Meggs wrote:Beti ale szansa ze zrobia Ci to hsg w tym cyklu pewnie jest spora no nie? Tak więc pewnie za 2 tyg wszystko będzie wiadome! A Ty spokojniejsza mam nadzieje 😊
-
12 dpo:
Beta 145.5
Prog 33.5
💞💞💞💞💞💞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 12:37
alex0806, Cytrynowy sok, Magda - mbc, sunshine03, Beti82, Domi_tur, Lami, Meggs, Pestkaa, tęczova, XxMoniaXx, Słoneczko123, Wik89, Szczęściara, przedszkolanka:), Ani0nka, blair., fiorella82, Julia93 lubią tę wiadomość