Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Beti rób HSG i wysęp od lekarza żeby Ci lamettę przepisał. CLO to lek "pierwszego wyboru" tak jakby. Zobacz, u mnie 2 razy zadziałał ale na krótko. A lametta od razu piękny pęcherzyk, jeden cykl. Wyśle Ci za darmo te tabletki, jak Ci tylko gin to zaleci
Przedszkolanko mówiłaś że u mnie to świąteczne przejedzenie a u Ciebie widać też święta się szybciej zaczęły;p już tego nie ukryjesz
Kurczę chciałabym zrobić sobie zdjęcie odkrytego brzuszka ale wyglądam jakby mnie ktoś skopał... niedługo moja siostra nam zrobi sesję brzuszkową na wakacjach jakoś to kurczę wszystko będzie trzeba zakrywac żeby nie straszyć widokiemalex0806 lubi tę wiadomość
-
Nikodemko, tak mi przykro to czytac. Być może lekarz musiał po prostu ostrzec Cię przed konsekwencjami tymi złymi, tak samo jak przed operacja jakąkolwiek podpisujesz zgode, bo możesz się nie obudzić już. A sytuacja nie jest taka zła na jaką wygląda.
Trzeba teraz zająć się nadzerka, a później tym miesniakiem, skoro lekarz uważa, że może być powodem. Zrozumiałe, że się boisz poważnych kroków, ale jeśli to Cie dzieli od upragnionego potomstwa to nic nas kobiet nie powstrzyma.
Magda gratulacje wizyty i, że szew tak ładnie trzyma
Przedszkolanko masz większy brzuszek ode mniebrzuch mi lekko widać, a na wadze 3,4 plus. Alex jakim cudem masz dopiero 1 na plusie? Musiałaś bardzo stracić na początku?
Co do brzuszków, to moja przyjaciółka wczoraj urodziła, więc się zwolnił ^^
Madziorek taka beta 12 dpowoow
Ja po ślubie brata, pannie mlodej robiłam makijaż, inspirowany dziełem Anionki, nie wyszedł tak pięknie, ale panna młoda była zachwycona. A oryginał też jej się baaaardzo podobał
Moja siostra jest w 26 tygodniu ciąży, a wygląda jak ja do poroduciekawe co będzie dalej.
blair. lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:43
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Beti ja brałam inaczej, od 2 dc przez 5 dni. A CLO brałam od 5 dc przez 5 dni. Rezerwację masz, także teraz proszę ładnie HSG robić i wysępić od gina, że teraz bierzesz lamettę
Oczywiście, jeśli ci to zaleci, ale myślę że po CLO to drugi lek do zalecenia.
Arashe ja schudłam właśnie na początku. Przed ciążą niecałe 60 kg, schudłam 3,5, a teraz 60,9Więc w sumie nie wiem jak to liczyć, ale od wstępnej wagi to ok 1 kg tylko.
Nikodemko to faktycznie nie są podbudowujące informacje. Jakiś plan lekarz na Ciebie ma, może nie będzie innego wyjścia jak się za to zabrać po kolei. Pewnych rzeczy niestety nie przeskoczymy, jeśli są jakieś problemy, bo może mieć to wpływ na twoje zdrowie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:44
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Monia, no wlasnie nie mam planu
Nie zgodze sie na ta operacje, to jest zbyt inwazyjny krok... Moj miesniak znajduje sie na zewnatrz macicy, nie w srodku. Dębski twierdzil, ze podczas ciazy łozysko sie na nim ulozy i w niczym nie powinien przeszkadzac. Co prawda od wizyty u niego powiekszyl sie, ale rodzaj nadal jest ten sam... Boje sie podjac tak powazna i ryzykowna decyzje, ktorej moge zalowac do konca zycia.
Przegadalismy wszystko z mezem i poki co chce potraktowac to jako ostatecznosc, sprobowac wszystkiego co moge z mniej radykalnych srodkow. Zrobie te sono-hsg, badanie nasienia i jesli nie wyjdzie w ciagu 2-3 miesiecy bede myslec co dalej.
W miedzyczasie chce skonsultowac to z kims jeszcze. Nie mam innego pomyslu.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Nikodemko tak jak Meggs napisala na spokojnie bym to jeszcze przemyslala.Cos mi sie nie chce wierzyc ,ze nie mozna laparoskopowo.Czy mozna ale on nie chce ?
Powiem tylko ,ze Ja rozumiem bo sama jak mam sie dac pokroic to chce wiedziec ,ze inaczej sie nie da i trzeba to zrobic. -
Meggs - ja do tej pory tez slyszalam, zeby tej nadzerki nie ruszac... Nie daje zadnych objawow.
Teczova - to prawda, ale ja mam tez przyklad mojej przyjaciolki, ktora po operacji usuniecia guza z jajnika wyszla bez jajnika i bez jajowodu. Tu jest tez ryzyko, ze same zmiany pooperacyjne moga uniemozliwic mi pozniej zajscie w ciaze.
Ja naprawde mam taka sieczke w glowie, ze zaraz wybuchne... -
Beti, strasznie przeżywam razem z Tobą tą sytuację, tylko mój wrodzony niepoprawny optymizm nakazuje zapytać czy nie było dzisiaj nawet cienia?
Nikodemko, wiem że się boisz, ale może właśnie potrzebny Ci taki konkretny lekarz, który podejmie się usunięcia mięśniaka i da nadzieję, że to milowy krok w kierunku Bejbika... Plan działania, nawet ten trudny do zaakceptowania po czasie jest lepszy niż comiesięczne bezskuteczne próbyściskam Cię mocno, daj sobie chwilę na przemyślenie ❤️❤️❤️
Magda, super wieści z wizyty, mój Maluszek jest w 26 centylu, nie wiem jak go podtuczyc 😂 -
Arashe ja wciąż jestem na minusie sporym mimo że jem normalnie juz. Może tym razem będe zgrabna na lato ;p
Gratuluje dzieła w postaci makijazu no i siostrze;)
Teczova ja bylam pewna mocy clo i stad ta wiara i Tez sie tak nastaw! To Ty mi powtarzalas,ze Pola z pierwszego cyklu z clo a drugie z drugiego?
Co do wielkanocnej baby to beda raczej jaja a nie babka wielkanocna 😂😂
Jak mi dr powiedzial i wyszlam na termin sie umawiac to zapytalam czy to zaraz przed swietami a polozna,ze tak,ze jajka zaraz bedziemy swiecic a ja na to,ze chyba ja doslownie bo dr widzial chlopca 😂
Nikodemko z kazdym zdaniem mialam lzy(za Ciebie!),ale Ty się nie poddajesz! Jestem.za druga konsultacja u lepszego speca i wtedy decyzja. Blagam,tylko sie nie poddawaj i nie zalamuj!Arashe lubi tę wiadomość
-
Nie badalismy, dlatego tez nie mamy pelnego obrazu. No wlasnie, Dębski mowil, zeby usunac podczas cc. Tylko nie wiedzial, ze moje starania beda tyle trwaly... Z drugiej strony czytalam mnostwo historii kobiet, ktore z moim rodzajem miesniaka zaszly w ciaze, urodzily i wszystko bylo dobrze. Caly czas wierze, ze to nie w nim jest przyczyna.
Umowilam sie do jeszcze jednego lekarza na 7 maja. Trudno, bede robic z siebie wariatke, ale nie moge sobie pozwolic, zeby nie sprobowac wszystkiego.
blair., przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemko przykro mi, że wieści z wizyty nie są optymistyczne:(
Kurcze, ale tez jakoś nie daje mi to spokoju, bo często kobiety mają mieśniaki i w ciążę zachodzą. Koniecznie zbadajcie nasienie, bo może jednak problem jest po obu stronach.
Dobrze, że idziesz się skonsultować jeszcze z kimś! Ja bym chyba od razu tak tą operacją nie ryzykowałaJeszcze jesteś młoda i chyba wykorzystałabym wszystkie inne opcje zanim pójdę pod skalpel
-
Meggs - no wlasnie ja tez. Do tej pory myslalam, ze nie moze utrudniac, ale ten mi powiedzial, ze mimo ze jest poza macica to lekko ja deformuje i moze blokowac lewy jajowod (to akurat slyszalam wczesniej), ale tak naprawde po obrazie usg ciezko jest to stwierdzic na 100%. Najwazniejsze, ze nie jest w srodku, wtedy by bylo oczywiste, ze przeszkadza...
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Monia, no wlasnie nie mam planu
Nie zgodze sie na ta operacje, to jest zbyt inwazyjny krok... Moj miesniak znajduje sie na zewnatrz macicy, nie w srodku. Dębski twierdzil, ze podczas ciazy łozysko sie na nim ulozy i w niczym nie powinien przeszkadzac. Co prawda od wizyty u niego powiekszyl sie, ale rodzaj nadal jest ten sam... Boje sie podjac tak powazna i ryzykowna decyzje, ktorej moge zalowac do konca zycia.
Przegadalismy wszystko z mezem i poki co chce potraktowac to jako ostatecznosc, sprobowac wszystkiego co moge z mniej radykalnych srodkow. Zrobie te sono-hsg, badanie nasienia i jesli nie wyjdzie w ciagu 2-3 miesiecy bede myslec co dalej.
W miedzyczasie chce skonsultowac to z kims jeszcze. Nie mam innego pomyslu.
Operacja to jednak ostateczność -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:44
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”