X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - przypomnisz mi jak sie nazywa? Poki co umowilam sie do tego „cudotworcy” o ktorym Wam kiedys pisalam, ze uklada plan i obstawia za ile zajdziesz w ciaze. Co i rusz slysze, ze komus pomogl, sprobuje.

Wik89 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - dziekuje 😘 idz do niej, a ja zrobie hsg, maz nasienie i do niej chcialabym pojsc tez z wynikami mutacji.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:44

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym swojego polecila,no ale to bym musiala do siebie zaprosic..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko:
    https://www.znanylekarz.pl/anita-hamela-olkowska-2/ginekolog/warszawa
    Przyjmuje na Karowej i w SonoFem. Terminy są odległe, ale trzeba polować w poniedziałki rano to zawsze jakiś termin na dany tydzień się zwalnia.

Tęczowa a na która masz wizyta 21 maja?

Nikodemka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Przedszkolanko, raczej nie ja to wymyśliłam, ale bardzo namiętnie lajkowałam ten tekst :) jajka też fajna sprawa, tylko nie wiem jak on wytrzyma Wasze szopingi z Polą ;)

Nikodemko, dasz namiar na cudotwórcę? :)
    Przyzwyczai się,bo jak Pola za 2 lata do zerówki pójdzie to z nim latać będę😀

tęczova lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova - ten lekarz nazywa sie Arkadiusz Hubisz i przyjmuje w Przasnyszu. Sceptycznie do tego podchodze, ale zobaczymy... Moje dwie znajome zaszly w ciaze dzieki tym jego planom, sprobowac nie zaszkodzi.

blair. lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • blair. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:48

Meggs lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, o nadżerce też już kiedyś pisałam. Wpadłam na lekarzy, którzy namiętnie mi ją usuwali od chyba 16 rż. A moja to co trzecie badanie ja zauważa i zawsze zdziwiona "o jest nadżerka! Ale nie będziemy nic robić". Jeśli nie każdy lekarz wskazuje na jej usunięcie, to nie ingerowałabym, tym bardziej teraz w czasie starań! Jak będziesz miała dziecko/dzieci, to możesz robić. Jeśli chodzi o mięśniak... No cóż, może on tylko tak robi operacje? Jest nastawionym na cięcie i tyle. Mój przykład nie ginekologiczny, ale jak miałam 17 lat to znaleziono u mnie polipy w zatokach, laryngolog od razu kazał na operację. Ja się bałam, bo to przy mózgu przecież, wydygałam i kolejne ileś miesięcy miałam nawracające zapalenia zatok, ale do niego nie poszłam. Poszłam po 3 latach do innego laryngologa i na rezonansie już polipów nie było. Wiem, że Twój mięśniak nie zniknie, ale są różne metody, czasami lekarze tylko widzą opcje "cięcia".
    Pierwsza sprawa to badanie nasienia. Jak że strony męskiej będzie w 100% ok, to będziesz działać. Na razie nie załamuj się, to jest opinia jednego lekarza, który, jak mi się zdaję, nie przepada za "koronkową robotą" i woli zabieg zrobić raz dwa.

Magda, ten Wasz wrocławski ginekolog to też jakiś cudotwórca, co nie? Już go chyba Beti polecałaś.

Może Nikodemko warto rozważyć? Tulę mocno 😘

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie może do polecenia jakąś fajną miejscówkę nad morzem? :)

myślę o wakacjach, ale jakoś nie mam weny. Zawsze jeździłam na Hel, ale w tym roku windsurfing odpada, więc pomyślałam, że może gdzieś indziej pojedziemy.

Odpadają miejscowości typu Władysławowo, gdzie ludzi i straganów jest zdecydowanie za dużo. Chociaż chcemy się wybrać na początku czerwca, więc raczej przed sezonem pewnie takich tłumów nie będzie.

Może macie jakiś sprawdzony hotel albo pensjonat? :)

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko przeczytalam Twoje dzisiejsze wpisy i mysle ze masz bardzo dobry plan, teraz hsg i badanie meza i dwa trzy miesiace, w miedzyczasie konsultacja u dr z Przasnysza i ewentualnie u kogos innego, potem decyzja jakoe leczenie podejmuje ie, bo a nuż po hsg sie uda! Sciskam i trzymam kciuki, wykrzesaj jeszcze troche sily do walki, ja wierze ze kazda z nas w koncu zajdzie w upragniona ciaze😘
    Beti, co do bolu jajnika, ja miewam uczucie bolu w okolicach owu a takze pare dni przed okresem (np dzis troche czuje), zawsze po lewej, i dopiero ostatnio gin w przychodni nfz ktory robil jakos dokladnie to badanie usg stwierdzil, ze mam jajnik lewy jakby przylegajacy do sciany macicy, co moze powodowac uczucie bolu, ale to nic groznego teoretycznie. Moze akurat Twoj jajnik sie jakos tak ulozyl i w tym cyklu czujesz pobolewanie dlatego..? Nie wiem, gdybam, powody pewnie moga byc rozne:P

Ja jestem mega zla bo w piatek mielismy wizyte w tej poradni i lekarka kazala mojemu mezowi jak najszybciej skontrolowac u internisty badania watrobowe, a nastepnego dnia on juz wyjechal sluzbowo (w sensie mąż;p) i wraca po swietach.. wiec jeszcze pozyjemy w niepewnosci, podejrzewam ze on sie oczywiscie tym tak nie przejmuje, ale ja o tym ciagle mysle bo boje sie diagnozy :(

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine może Dębki? :) ladna plaza i nie tak duzo straganow ;)

sunshine03 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nie wiem czy jest cudotwórcą na pewno nie patrzy szablonowo.
    Natomiast mam koleżankę, która wycięła mięśniaka i zaraz zaszła w ciąże (wpadka).
    Operował ją dr Radosław Blok i on operował też mnie, tzn. zakładał mi szew, pracuje w szpitalu więc potem wszystko na NFZ. Wizyta u niego nie jest droga, bo badanie gin. z usg kosztuje 100zł (nie to nie żart!): http://blokginekolog.pl/cennik-uslug-medycznych-w-gabinecie/

Nikodemko, rozważ różne opcje, łącznie z tym Malinowskim. Tymczasem przytulam mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 18:03

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa jak wszystko będzie szło zgodnie z planem to się spotkamy 😊 bo ja 21 maja na 19.30 umówiłam się na prenatalne 😊

tęczova lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Meggs, Beti82 lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam tez o doktorze Pająku z Wrocławia. Tylko, ze to jest dla mnie zdecydowanie zbyt daleko. Tak jak dzis powiedzial ten lekarz, to nie sa 2 czy 3 przyjazdy tylko ciag wizyt podczas samych przygotowan do operacji, pozniej kontrole... wiec musze zostac przy mazowieckim, ale bede dzialac i probowac do skutku.
    Lami, mozliwe ze jest tak, jak mowisz i ten lekarz dziala skalpelem, bez polsrodkow.
    Dla mnie najgorsza w tej sytuacji jest sieczka w glowie, ktora robia mi lekarze, nie wiem komu zaufac. Chociaz cos mi mowi, zeby poczekac z ta operacja. I chyba jest to logika, bo skoro jest na zewnatrz macicy, to tak jak mowil Dębski, nie powinien przeszkadzać...
    Póki co decyzja podjeta i zostaje przy pierwszym planie. Jesli za kilka miesiecy nic sie nie zmieni, bede szukac jakiegos superspecjalisty, ktory usunie mi miesniaka mozliwie jak najmniej inwazyjna metoda.
    Wszystko to nie zmienia faktu, ze psychicznie jestem juz wrakiem.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 01:28

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam juz wypalana nadzerke, chyba z 3 lata temu i za chwile zrobila sie kolejna. Chodze z nia juz grubo ponad rok i krwawila tylko raz po stosunku, cytologia grupy II, wiec chyba jest ok. Tyle z nas je przeciez ma... Moja ma podobno wielkosc 50 gr. Chyba ja poki co zostawie w spokoju, musialabym zrobic przez to przerwe w staraniach az sie nie zagoi, bez sensu.
    Otwieram wino...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ