Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWapno niestety w ogóle nie działa przeciwalergicznie
jest to mit
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101580,22235895,wapno-nie-pomaga-alergikom-zaskakujace-polskie-badania.amp&ved=2ahUKEwjTw_6B_NvhAhUO_SoKHdgBAwcQFjAEegQIBxAB&usg=AOvVaw3I7-iJ_JyBWGdXDsrlUJYX&cf=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 12:42
fiorella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja właśnie wiem, jak dostalam alergii przez rzesy sztuczne to pilam i oczywiście jak oranzatka a nie lek ;p tabletek nie chce,zwłaszcza ze juz z rodzinna dwa razy o tym rozmawialam i sama odradzala i mowila,ze zwlaszcza do 16 tyg.nie ma nawet badan jak wplywaja.. w dzien jestem przymulona,ale noc dzisiaj ciezka, 8 razy pod rzad kichanie i nos pelny..
Ale pochwale sie -wczoraj moje cisnienie pobilo rekord - cale 70/120😂😂 o ile dobrze zmierzyla bo jakos dziwnie to robila(było zastępstwo poloznej) ;p -
nick nieaktualnyA z mamami to każdy ma jakieś przejścia
Moja na szczęście jest na odległość to kontakty mamy dobre
Ale jest mega panikarą i narzekaczem, poza tym zawsze sypnie "dobra rada". Jak się nie widzimy za często to ma to same pozytywysteskni się i cieszy, ze mnie widzi, a nie zdazy przejść w tryb narzekania
Ciekawe czy na swieta znowu uslysze: "moze w tym roku moglabys zjesc jajka i kiełbasę" albo "no wez sprobuj, moze juz z tego wyroslas" 😂😂😂 -
A moja mamuśka jest super 😁 nie narzeka, nie obgaduje innych, wszystko jej sie zawsze podoba, cieszy sie ze szczescia innych i w nic nie wtraca 😊 my co prawda rzadko sie widujemy, bo mieszkamy pond 500 km od siebie, pewnie byśmy sie kłociły jakbyśmy miały razem mieszkać, ale tak jest super 😊 tylko tęskno mi czasem.
-
Julia tak,zdecydowanie..dzisiaj juz niskie,glowa boli,jak cpun sie czulam. Wypilam kawe i jest super,aczkolwiek nie chce jej pić codziennie
Haha Sunshine na odległość to i moja teściowa zniose😂😂 a co do jedzenia to mi tata tak marudzi" jedz bo Ty nie przytyjesz"😀 -
Lami wrote:Zadzwoniłam do lekarki z tymi podwyższonymi wynikami wątrobowymi, kazała znowu porobić wszystkie badania na zapalenia watroby i powtórzyć te próby wątrobowe. I tym sposobem spotkanie z bejbikiem przełożone z wtorku na czwartek, bo zaraz po świętach we wtorek nie zdążę do wizyty załatwić krwi i odebrać wyników. Już bym wolała żeby sprawdzić same próby wątrobowe, jeśli się podwyższą mogłaby mi dać skierowanie do szpitala i wszystko by zbadali. A tak będę płacić znowu setkami za te krew 😔
Dobrze, że zadzwoniłaś, szkoda tylko, że nie pomyślała, żeby dać Ci skierowanie
Trzymam kciuki za dobre wyniki!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Julia93 wrote:Przedszkolanko, na spacerek się wybierz
Albo Pole na plac zabaw
Nikodemko wiem,że pracujesz a później masz ważniejsze rzeczy na głowie ale mam sprawę i napiszę tu bo zapomnę później więc w wolnej chwili proszę o odpisanie
Julka tak z prywaty to dzisiaj zaczynam tworzyć (wybacz poślizg,ale ostatnie dwa dni od kiedy mam paczkę to głowa była w gabinecie..)Julia93 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, kilka razy miałam straszne swędzenie ciała przed snem, no i jak się miesiąc temu na wizycie zapytała, czy coś mi dokucza, to jej powiedziałam, że mnie swędzi, ale że to pewnie od heparyny jakieś drobne żyłki. A ona kazała mi to zrobić. Ale właśnie poczytałam mamę ginekolog i obmysliłam plan, ponoć te próby wątrobowe nie dają najlepszego obrazu, tak jak kwasy żółciowe, które niewłaściwe mogą wskazywać na tę cholestazę ciążową. I podjadę na badanie jutro, jak będą niewłaściwe to się sama skieruje w poniedziałek wieczorem do szpitala, ewentualnie do internistki we wtorek i nazmyślam, że ginekolog na urlopie i żeby mi dała skierowanie. Na jakieś zapalenia wątroby nie ma szans, nie miałam się gdzie od lutego zarazić. Ani dentysta, ani kosmetyczka, żadnego kontaktu z krwią ani moich zadrapań.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Sesja zajela mi glowe, mialyscie racje, ale jak tylko skonczylam, to panika na maksa. I za chwile dostalam telefon, ze przekladaja mi te hsg z 17.20 na 16.30, wiec szybko musielismy wskakiwac w auto i jedziemy. Nie chce wiedziec jakie z powrotem beda korki jak Warszawa zacznie wyruszac na Swieta... Mamie troche wygarnelam przed wyjsciem i chyba zrozumiala (pewnie na chwile). Ja uwielbiam moja mame, tez mialysmy super kontakt, codzienne telefony itd, ale mieszkamy razem juz prawie 2 lata i powoli wszyscy tracimy cierpliwosc... Przedszkolanko, opis Twojej mamy brzmi jak opis mojej
Stosuje sie do rady Reset i godzine przed łykne Ibuprom max, a 20 minut przed Solpadeine rozpuszczalna. Zobaczymy jaki bedzie efekt. Tak sie boje!przedszkolanka:), madziorek86, blair., Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, będzie dobrze! Zdążycie na pewno. Wszystkie ściskamy kciuki!!! 🤗
A z mamą na pewno będzie łatwiej, jak już każda gospodyni będzie miała swój własny kąt 😊 Z moją też wiecznie pod górę. Ile juz sobie razy naobiecywałyśmy, że nie będziemy do siebie dzwonić hahaha 😂 I coroczny foch o to, że nie pamiętałam o jej imieninach... I co rok się tłumaczę, że zawsze przyjeżdżam do nich miesiąc wcześniej w urodziny z tortem (mają moi rodzice dzień za dniem) i że imieniny to może sobie życzenia z ciotkami składać, ewentualnie jak zadzwoni i powie: przyjedź na kawę i ciasto, bo mam imieniny, to wtedy będę pamiętać, bo imieniny to dla mnie czarna magia, wymysł PRL-u czy coś. To jest, jak to mówi Ewa Chodakowska, "newralgiczny" punkt mojej mamy 😂Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero