Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Beti - ja na zdjeciach usg z monitoringow od mojej lekarki naprawde wszystko widze
Ona mi zawsze pieknie opisuje co gdzie jest i jak wyglada podczas usg, czasem sama mnie pyta czy widze pecherzyk dominujacy, jakby mnie uczyla
Po hsg bym pewnie wszystko wiedziala gdybym miala sile w trakcie poprosic go o sprawdzenie jajników 🙈
W kolejnym cyklu ide na monitoring, bedzie wszystko jasne i w razie gdyby cos bylo nie tak, to zrobie z tym porzadek... -
Beti, no wlasnie... U Przedszkolanki tez zadzialalo Clo. Chcialabym maksymalnie wykorzystac wszystkie mozliwosci poki jestem swiezo po hsg. No, ale nic, musze zachowac spokoj w tym cyklu, bede martwic sie w kolejnym
-
Jestem przezylam. Znieczulenie nie dzialalo bo byla ropa. Pojeczalam na fotelu i tyle. Kanalowka. Za 2 tyg jeszcze raz do skonczenia. Narazie zab zatruty. Ale juz nie rwie tylko boli. Życie od razu piekniejsze. Ufff.
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, witam sie w 5 dniu cyklu, ja jakos opadlam z sil, mija rok staran a ja nie czuje sie medycznie zaopiekowana, niby wszystkie wyniki mam w normie a męża są ponizej normy wiec lekarz zaproponowal to IUI, ale ja mam wrazenie, ze u mnie tez nie do konca dobrze musi byc, mialam hsg 13 dnia cyklu, byl pecherzyk dominujacy (nie wiem jaki), 15 dc mialam pozytywny test owu, 16 dc czulam bol owu, a okres dostalam 28 dnia. Takze byc moze moja faza lutealna jest za krotka (11 dni?), mysle tez ze moze w ogole ten pecherzyk nie peka jednak.. mialam miec w tym cyklu monitoring ale wypada majowka i pewnie sie nie uda. Dodatkowo mąż ma te proby watrobowe bardzo przekroczone, stresujemy sie tym, zastanawiam sie co jeszcze nas czeka ...
No ale tymczasem trzymam kciuki Beti jutro za Ciebie kochana! Za powrot Nony, za zagniezdzanie u Nikodemki i za Wasze wszystkie rosnące w brzuchu bobaski 💓
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Jestem już po wizycie. Najprawdopodobniej się nam udało. Endo dosyć grube i przez to przepowiada nam sukces. Jednak dopóki nie zobaczę pozytywnego testu i bety to nie uwierzę. Przepisała mi duphaston i mam się pokazać we wtorek naczczo na jakieś badania..Kupiłam test i zrobię go pojutrze, to będzie 12 dpo.
Lami, Julia93, tęczova, Arashe, przedszkolanka:), Magda - mbc, Biegającą-mama, Wik89, Ani0nka, sunshine03, alex0806, Beti82, Cytrynowy sok, Domi_tur, Szczęściara, Nikodemka, XxMoniaXx, Malinowa91, blair. lubią tę wiadomość
-
Słoneczko! Mówiłam, Ty się relaksuje, ginka się wszystkim zajmie 😋 Trzymam kciuki za testowanie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 12:20
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:45
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Słoneczko trzymam mocno kciuki, by było tak jak mówi gin
Moni, to byl ten sam dentysta co wcześniej? Straszne, że musiałaś się męczyć przez święta, bo od razu przed świętami Ci tego nie zrobili, współczuję i jednocześnie cieszę się, że już jest lepiej.
Julia, bol zęba jest straszny, ale porod moim zdaniem jednak mu nie ustępujeSłoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Słoneczko kupuj test i testuj! Trzymam kciuki za sukces! 😊 co prawda samo grube endo to dla mnie marny wyznacznik ciązy ale niech ta ginka będzie prorokiem 🤩
Nikodemko a jaki teraz jest plan? W tym cyklu działacie naturalnie sobie, ale może warto tak jak dziewczyny piszą pomyśleć może o clo. Owu byłaby szybciej, te cykle by się tak nie przeciągały...
Wiki a Twój maz juz konsultował z innym specem ten zabieg? Skupiłabym się teraz na nim i poprawie jego wyników. Co do fazy lutealnej te 11-12 dni mieści sie w normie, ale mozna zawsze nad nia popracować. Oznaczałaś proga? Albo mialaś monit kiedyś po owu zeby sprawdzic cialko zołte? Moze jeszcze to warto sprawdzic...
Monia , jak juz po wizycie to teraz odzyjesz kochana! Dałas rade to najwazniejsze!
Beti, te chłopy to czesto niemyślą.... w takiej sytuacji naturalnie ze powinien olać jakies glupie pozegnanie. No ale sam musi dojsc do tych mądrosci. Trzymam za Ciebie kciuki najmocniej 😚Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Podchodzę to tego wszystkiego na chłodno. Trochę inaczej niż zawsze boli mnie brzuch, ale zobaczymy.
Beti - trzymam za Ciebie kciuki! Oby wszystko było drożne ✊
Wik - życzę, aby udało sie u Ciebie z monitoringiem. Może ten cykl był taki inny wlasnie po tym hsg. Oby u Ciebie wszystko wróciło do normy ☺Wik89, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Sloneczko to brzmi super! Kciuki za test pojutrze
Meggs no wlasnie nie mialam nigdy pelnego monitoringu cyklu, lekarze w sumie nie widzieli dotad potrzebyw tym miesiacu mialam miec ale wypada ta majowka...
no zobaczymy moze sie uda 11 i 18 dnia cyklu chociaz podejrzec choc nie wiem czy to ma sens. Ja tez mysle ze moglibysmy sprobowac jakis cykl na clo zanim podejdziemy do iui no ale, najpierw pewnie monitoring i forma męża... raz mialam badany prog ok 7 dpo i wynosil 18,4 wiec jak lekarze widza ten wynik to mowia ze mam owulacje i tyle. wiem ze powinnam byc cierpliwa a z drugiej strony brakuje mi jakiegos lekarza ktory mnie „poprowadzi za reke”. Fajnie Sloneczko ze trafilas na taka konkretna babke:)
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Słoneczko Ty sikaj JUZ hahah
Chyba masz 10 dpo dzisiaj??
Ja bym już lała na ten testMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Wiki hsg mam w czwartek.Jutro mam awanture z mężem
A juz wiem,ze bedzie grubo bo mi napisal ,ze idzie na to pozegnanie.
No niestety stwierdzam ,ze moj mąż jest debilem,nie takiego chcialam... -
Słoneczko ale super, trzymam kciuki 😀🤞
Wik ale problem może nie u Ciebie, mąż ma kiepskie wyniki więc to może utrudniać, tak czy siak pełny monitoring też by się przydał tak dl spokoju ducha.
Beti z facetami tak już jest że czasem nie zdają sobie sprawy jak ważne jest dla nas ich wsparcie, może napisz mu tak wprost że zwyczajnie go potrzebujesz przy sobie tego dnia.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Beti tylko bez złości i nerwów, bo to go tez nakręci. Powiedz mi tak wszystko co czujesz ze się boisz , aby wiedział i postarał się Ciebie zrozumieć ❤️
-
Beti, pójdzie, posiedzi krócej i wróci. Czasami szkoda nerwów, żeby się szarpać. Trochę wiary w mężulka 😊
Zrobiłam znowu te próby wątrobowe, wszystko mi pięknie spadło mimo Świąt 😊 Więc super się cieszę 😊Cytrynowy sok, Słoneczko123, Beti82, Szczęściara, Meggs, tęczova, blair. lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Cytrynowy sok wrote:Słoneczko ale super, trzymam kciuki 😀🤞
Wik ale problem może nie u Ciebie, mąż ma kiepskie wyniki więc to może utrudniać, tak czy siak pełny monitoring też by się przydał tak dl spokoju ducha.
Beti z facetami tak już jest że czasem nie zdają sobie sprawy jak ważne jest dla nas ich wsparcie, może napisz mu tak wprost że zwyczajnie go potrzebujesz przy sobie tego dnia.
Wkurza mnie to ,ze wszyscy mnie uwazaja za mega silną osobe bo jestem pyskata.
Ja juz nie mam prawa sie baćmnie nie ma prawa boleć
Ja musze sobie sama dawac rade ze wszystkim
To mnie najbardziej boli -
A my w Święta walnęliśmy info o zaręczynach wszyscy "ooo, jaki ładny", jak się pozachwycali to bach informacja, żeby ubrania odświętne prasowali, bo 14 czerwca świętujemy na naszym ślubie. Ale mieli miny 😂 Już chyba boją się wszystkich naszych wiesci 😁
Beti82, Słoneczko123, Cytrynowy sok, Magda - mbc, tęczova, Wik89, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️