Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Niezapominajko, troche to pocieszajace, bo juz sie balam, ze tylko z nia jest cos nie tak... Ma 28 lat i podejrzewamy, ze ma jakas chorobe psychiczna i to calkiem serio. Niestety sama w sobie nie widzi problemu.
To byla „kontrolowana wpadka”. Brat mojego meza myslal, ze dziecko naprawi ich zwiazek i jej glowe, niestety wyszlo na odwrot. Szkoda tego dziecka...💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja kupię chyba detektor sonoline b - jest trochę droższy ale ma wbudowany wyswietlacz gdzie pokazuje tętno i głośnik.
Ogólnie to mam mega schize ostatnio. 2 dni temu się mega zestresowałam i tak sobie wkręciłam ze zaszkodziłam kropkowi ze masakra 🙁
Padłam wczoraj już o 21. Mimo że od 16 do 18 miałam drzemke !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 08:29
-
Hej dziewczyny
Witam się po świątecznym obżarstwie, chociaż trochę kontrolowanym
U nas to tylko stoły się zmieniały, bo zaliczyliśmy 3 wczoraj, ale za to różne potrawy popróbowane u rodzinki
Dzisiaj już na spokojnie, bo jedziemy do moich dziadków z rodzicami i siostrą.
Najważniejsza i tak jest rocznica ślubuJakoś tak mnie na wspominki od rana wzięło i z trudem łzy powstrzymuję, bo smutek (pierwsza ciążą) miesza się z radością (2 lata po ślubie i piękne wspomnienia tego dnia).
Co do strachu na takim etapie ciąży, zawsze będzie "coś". Ja też właśnie boję się obecnie przedwczesnego porodu, skracającej szyjki czy innych cudów. Ale staram się o tym nie myśleć, a kopniaki małej stawiają mnie do pionuW środę wizyta, napomknę lekarzowi o wymazie właśnie. Bo sam ostatnio mówił, że zrobimy.
Malinowa91, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hehe Niezpominajko wiem o co chodzi. To tez nie tak ze ja musze mieć jakiś bajermy detektor bo to w ogole nie o to chodzi. Wolałam tylko mieć coś z głośnikiem zeby nie babrać sie ze słuchawkami i zeby maz mogl posluchac też 😊 a już różnica czy zapłace 100 zl czy 200 to nie ma znaczenia. I deketor to pomysł taki zeby sobie raz na tydzień sprawdzić czy wszystko ok, jak teraz na wizyte mam czekać miesiąc.
Jestem chyba mega panikara ale po prostu ciagle sie boje ze cos pojdzie nie tak. Wiem, ze nie mam na to zadnego wplywu, ale co jakis czas łapie mnie taka myśl.
Tak jak oststnio, zestresowalam sie, obudzilam, piersi nie bolaly i od razu mysl ze cos jest nie tak i co jak moj kropek nie zyje? Wiem głupie, ale nie umiem nawet tego wyjasnic.. -
Pamiętajcie też, że położna jest w stanie wiele więcej detektorem usłyszeć niż Wy. Byłam w szoku ile słyszała moja mama jak mi słuchała tętna teraz przed świętami. Chociaż na początku samo tętno było jej ciężko znaleźć. Tylko to są też bardziej profesjonalne i czułe sprzęty niż te domowe. W tych domowych nie chodzi nawet o to, żeby dokładnie zbadać wartość tetna, tym się nic nie zdiagnozuje, chodzi o to tylko żeby sprawdzić czy bije. Wartość, przepływy, sprawdza położna lub lekarz.
-
No, tym tętnem z detektora to w ogóle nie ma się co sugerować. Koleżanka ma i mówi, że jej dziecko cały czas na 120, a na USG się denerwowała i dopytywała lekarki czy wszystko ok, bo tętno wyszło tam dużo wyższe. U mojego cały czas tętno na USG 150-156. A na tym jej detektorze to 100 było, więc w ogóle nie patrzyłam na tę wartości, bo od razu wiedziałam, że to przekłamane.
Jak mi się nie chce wychodzić z domu... Już powiedziałam, że na Boże Narodzenie siedzimy w domu, kto chce przyjechać, niech przyjedzie, nigdzie nie jeżdżę.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
A w ogóle bo wy jesteście specjslistki wiecie gdzie można zamówić jakieś spersonalizowane rzeczy takie by poinformować dziadków ze zostaną pradziadkami?
Bo jedziemy w majówke do mojego rodzinnego miastna na 80 dziadka i tak chcielibyśmy im powiedzieć w jakiś taki nieoczywisty sposób dając jakieś mini prezenciki żeby otworzyli przy wszystkich 😊 -
Ani0nka wrote:Cytologia mi wystarczy, nie mam jakiegoś dyskomfortu tam
Zresztą ja nigdy w życiu nie miałam infekcji, a po powrocie ze szpitala, już po założeniu szwu i zrobieniu wymazu po 7dniach w szyjce były e.coli. Przytargałam to ze sobą ze szpitala, łyknęłam antybiotyk i teraz już jest okej. Co więcej znam dziewczynę, która urodziła 2 miesiące wcześniej właśnie przez bakterie. Jest na wrocławskim wątku.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Meggs wrote:A w ogóle bo wy jesteście specjslistki wiecie gdzie można zamówić jakieś spersonalizowane rzeczy takie by poinformować dziadków ze zostaną pradziadkami?
Bo jedziemy w majówke do mojego rodzinnego miastna na 80 dziadka i tak chcielibyśmy im powiedzieć w jakiś taki nieoczywisty sposób dając jakieś mini prezenciki żeby otworzyli przy wszystkich 😊
-
Hehe dziewczyny siedzę u mamy a mama czy jestem w stanie nadziei.. Tak słucham i słucham i po chwili dopiero sobie uświadomiłam że mama pyta czy nie jestem w ciąży..a ja mówię że jakby się tak najadla jak ja to też by miała taki brzuszek. Chyba że przewiduje przyszłość i będę 😂 😂 😂. Nie wiem nawet który dzień po owu ha ha.
blair., przedszkolanka:), Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:45
Szczęściara lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
tęczova wrote:Szczęściara, może już ze 20ty?
Szczęściara lubi tę wiadomość