X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tez chcialam w poniedziałek jechac😣😣

Nikodemko przykre to strasznie,ale dobrze wiesz że to nie prawda. Mamie w koncu sie glupio zrobi i otrzasnie sie moze jaką przykrosc Ci sprawila..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, bardzo ciężko jest znaleźć samą fajną gondolę, przynajmniej 2 lata temu było ciężko. Dlatego kupiłam używany wózek 2w1, w gondoli córka jeździła 7 miesięcy, potem miesiąc w spacerówce i kupiłam Valco Snap.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam w poniedzialek.
    A do dzieci do lozeczka mialy byc rzeczy to tez juz sa ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie nie da się kupić samej gondoli, są tylko zestawy 2w1, więc trzeba by kupić to, a potem sprzedać za pół roku. Ale jak patrzę na olxie to jest masa ogłoszeń wózkowych i kilka sobie obserwuję i nikt tego nie kupuje mimo, że cena atrakcyjna. Także nie byłabym taka pewna, że się na pewno zestaw 2w1 sprzeda.

Ja się przymierzam do kupna właśnie valco snapa i dokupienia gondoli, żeby wózek mi posłużył długo :) są różne wersje tańsze i droższe, więc muszę się jeszcze rozejrzeć w sklepie, który model wybrać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:21

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ubrałam i wygodne te spodenki, na gumce. Wzięłam M-ki wszystkiego to spódnica jeszcze trochę za szeroka na górze, ale na lato idealna będzie :)
    Jeszcze trzeci wózek upatrzyłam, ale on za 2500 prawie. Znajomi taki kupili i jest lżejszy, składa się bardziej. Zobaczymy. Na razie nic nie zamawiałam, chcę jeszcze podjechać do jednego sklepu i tam zobaczyć :) Pojeździłam sobie tymi wózkami i ten Husky spoko jest właśnie. Na 1 piętro wniosę spokojnie :) Gondolę muszę mieć dużą, bo zanim mała zacznie siadać w spacerówce to akurat cała zima w gondoli :)

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Wlasciwie nie da się kupić samej gondoli, są tylko zestawy 2w1, więc trzeba by kupić to, a potem sprzedać za pół roku. Ale jak patrzę na olxie to jest masa ogłoszeń wózkowych i kilka sobie obserwuję i nikt tego nie kupuje mimo, że cena atrakcyjna. Także nie byłabym taka pewna, że się na pewno zestaw 2w1 sprzeda.

Ja się przymierzam do kupna właśnie valco snapa i dokupienia gondoli, żeby wózek mi posłużył długo :) są różne wersje tańsze i droższe, więc muszę się jeszcze rozejrzeć w sklepie, który model wybrać :)
    Chcesz kupić gondolę Valco?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja mialam w pierwszej ciazy wozek baby design lupo i bylam zadowolona ;) model husky jest podobny :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 11 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No własnie ubrałam i wygodne te spodenki, na gumce. Wzięłam M-ki wszystkiego to spódnica jeszcze trochę za szeroka na górze, ale na lato idealna będzie :)
    Jeszcze trzeci wózek upatrzyłam, ale on za 2500 prawie. Znajomi taki kupili i jest lżejszy, składa się bardziej. Zobaczymy. Na razie nic nie zamawiałam, chcę jeszcze podjechać do jednego sklepu i tam zobaczyć :) Pojeździłam sobie tymi wózkami i ten Husky spoko jest właśnie. Na 1 piętro wniosę spokojnie :) Gondolę muszę mieć dużą, bo zanim mała zacznie siadać w spacerówce to akurat cała zima w gondoli :)
    No właśnie to jest ważne dla tych jesiennych dzieci, żeby gondola była spora, mówię z doświadczenia. ;)

alex0806 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ten właśnie mi się podoba. Droższy, ale lżejszy i mocniej się składa. Znajomi mają tę limitowaną wersję w listki, ale ona droższa bo 2700 czy 2800.
    https://zakupydladzieci.pl/pl/p/Espiro-next-avenue-wozek-2w1-kolor-107/2401

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Chcesz kupić gondolę Valco?
    Tak, myślałam właśnie o gondoli valco. Tylko na żywo jeszcze nie widzialam. Ale widziałam, że są wersje snapa z pompowanymi kołami, więc do gondoli by bylo idealnie

Ale przyznam szczerze, że doświadczenia nie mam żadnego, więc pewnie ciężko mi będzie stwierdzić, czy się nadaje na zimowe dziecko czy nie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:30

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czemu mam w sobie strach?? Nie mam żadnych objawów😕 czuję się jakbym nie była w ciąży. Gdyby nie to że nie ma małpiszona to w życiu nie powiedziałabym że jestem w ciąży. Nawet boję się kupić ubrania ciążowe😪😪

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucam na chwilę zawirusowaną bombę! 3,2,1 chronić się! 😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ff66b6fafc6.jpg

alex0806, sunshine03, Dośka, XxMoniaXx, Szczęściara, Julia93, przedszkolanka:), Ani0nka, kark zakamuflowany na maksa, Magda - mbc, Nikodemka, OlivkowaMama, Niezapominajka2, Meggs, Beti82, Biegającą-mama, Słoneczko123, blair., Arashe, fiorella82 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 11 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Tak, myślałam właśnie o gondoli valco. Tylko na żywo jeszcze nie widzialam. Ale widziałam, że są wersje snapa z pompowanymi kołami, więc do gondoli by bylo idealnie

Ale przyznam szczerze, że doświadczenia nie mam żadnego, więc pewnie ciężko mi będzie stwierdzić, czy się nadaje na zimowe dziecko czy nie :D
    Valco nie ma niestety amortyzacji, więc to jedyna kwestia do rozważenia dla noworodka. Ale sporo osób ma i sobie chwali. Jest na Fb grupa poświęcona Valco, tam na pewno można zaczerpnąć informacji. Gdyby dwa lata temu te gondolę byly popularne, to na pewno bym rozważała. Sama mam podstawową wersję spacerówki na piankach (minimalizowałam wagę jak się dało) i jestem zadowolona.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro luzik, trochę spokoju ci potrzeba ;) objawy są i znikają, później jak Cię pierdyknie to będziesz płakała nad wc że masz dość;)

Szczęściara, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czemu mam w sobie strach?? Nie mam żadnych objawów😕 czuję się jakbym nie była w ciąży. Gdyby nie to że nie ma małpiszona to w życiu nie powiedziałabym że jestem w ciąży. Nawet boję się kupić ubrania ciążowe😪😪

Nie bój się :) Rozumiem Cię bo miałam dokładnie tak samo. Też nie miałam żadnych mdłości, odrzucania od zapachów, czy jedzenia. A jak komuś o tym mówiłam, to się śmiali że martwię się dobrym samopoczuciem. Będzie dobrze!!! To normalne, że na początku jest więcej tego stresu.

Szczęściara lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro ja miałam objawy dopiero od 7tygodnia skończonego także głowa do góry, wcześniej to na siłę się doszukiwalam, a nic się nie działo :)

Rzepakowepole grupę zaraz zobaczę :D a jest wersja snapa z amortyzatorami - sport trend, tylko jest dosyć droga, ale poczytam jeszcze i pooglądam :) wózkiem będę jeździć tylko w mieście także jakiś ogromnych amortyzatorów i ciężkiego wózka nie potrzebuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:47

Szczęściara lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było dzisiaj u mnie wszystko, rożki, ochraniacze zkocyki, pościele itd.

Lami super wyglądasz! :)

Lami lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Było dzisiaj u mnie wszystko, rożki, ochraniacze zkocyki, pościele itd.

Lami super wyglądasz! :)
    U mnie było trochę tych ciazowych ubrań właśnie, pościele. Ale obok stały 2 puste kosze więc pewnie wystawiają dopiero. Aż dziwne bo gazetka od 13.05 ma być;) poszliśmy po spożywkę a po ubrania miałam jechać w poniedziałek;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami jaka piękna piłeczka!!! Pięknie wyglądasz 😍😍😍😍

Lami lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami piękna piłeczka😁😁
    Obyście miały rację. Pewnie stresuje mnie to bo nikt nie wie o ciąży. Postanowiliśmy że nikomu nie powiemy do pierwszej wizyty. Wizyta dopiero za 13 dni. Chyba że pójdę o 2 dni wcześniej niż planowałam. Mąż w pracy wraca dopiero pod koniec tygodnia. Jestem z tym sama😪😪
    Ale dziękuję za postawienie do pionu.

Lami lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ