Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po prenatalnych zrobiłam pierwszy zakup ciuszkowy, ale tylko dlatego że w Smyku była wyprzedaż wyprzedaży i za 20 bodziakow,skarpety, czapeczki zapłaciłam 120zl:)
Ale od tamtego czasu regularnie co miesiąc robię zakupy bo nie miałabym gotówki na zakupy "na raz". A tak mam już wszystko prawie kupione, wszystko okazyjnie :p wydałam na całą wyprawkę bez wózka bardzo mało kasiory, teraz mam już nawet wszystko poprane i poprasowane i sobie spokojnie czekam na Małego Przybysza😂
Jedyne co to czekam na paczkę z Gemini i na łóżeczko-leżaczek-bujaczekLami lubi tę wiadomość
-
Ja w tamtej ciąży kupiłam pierwszego ciuszka jak dowiedziałam się że będzie córeczka do 8 mca miałam już wszystko bo niestety ostatnie miesiące nie są lekkie i różne się dzieje. Np ja już 36 tyg leżałam w szpitalu. Jak macie taką ochotę to róbcie zakupy cieszcie się z tego. Z brzucholem to już nie to 😂 😂
Magda - mbc, Lami lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Sunshine, wiem że się boisz, ale czasem dobrze jest kupować po trochu szukać okazji, prać i prasować.
Ja przez to, że ubrankowo nic nie kupiłam, a chodzić nie mogę muszę zamawiać z netu. Niby zrobiłam zamówienie jak na stronie hmu było -20% no ale na stacjonarne łowy iść nie mogłam.
Mnie już jedna paczka z gemini przyszła, po czwartkowej wizycie zamawiam drugą z laktatorem i lewatywąLami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny wasze zdrówko! Sok porzeczkowy mmmm hahaha powiem wam, ze to moje pierwsze bezalkoholowe wesele, Zenek Martyniuk na parkiecie wyszedł jakos sztywno :p
Domi_tur, Beti82, przedszkolanka:), OlivkowaMama, alex0806, kark zakamuflowany na maksa, Szczęściara, Meggs, blair., fiorella82, Dośka, Ani0nka, Biegającą-mama, Lami lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka2 wrote:że kompletnie nie wiem od czego zacząć. Niby czytam, śledzę co robią inne ale to dla mnie taki ogrom a wiedzy ZERO. Nie mam młodszego rodzeństwa, małe dziecko trzymałam na rękach 3 razy w życiu chyba. W moim otoczeniu nie ma praktycznie małych dzieci... a boje się, że urodze wcześniej, dlatego chciałabym mieć wszystko gotowe do 30 tc 🙈 czyli daje sobie 10 tygodni.
Witaj w klubie, też nic nie wiedziałam
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Teczova wujek ma tupet,nie ma co. Ale wiesz,że to po prostu takie ludzkie bezmyślne gadanie prawda?
Sunshine a kiedy polowkowe masz?
I chyba sie uśmiechnę do Ciebie po jakas liste ;p ja znalazlam dosc konkretna w necie przed chwilą ale wciaz sie z tym ogarnac nie mogę. Gemini planuje na lipiec,chcialabym dopiero w sierpniu uszyc wyprawke ale czy podolam?;o a gdzie lozeczko,fotelik itp.;o stopniowo. Za 12 dni polowkowe i sie ogarne może do czegokolwiek ;p
Niezapominajko,ja pracowałam z dziecmi ,mam mlodsza siostre,córke,chrzesniaka a mam wrazenie ze moj mozg ma papke ostatnio 😀 nic nie moge sobie przypomniec,skojarzyc , ciagle cos mi się przypomina by nie zapomniec-masakra jakas😂 -
nick nieaktualnyTęczowa, Nikodemko, współczuję wam dzisiaj tych tekstów rodziny 😢👿 Co jak co, ale oni powinni kurde uszanować, wspierać i kurde siedzieć cicho, a nie takie testy z dupy walić, za przeproszeniem!
Ja mam wanienkę, body z wczoraj i "zaklepany" wózek z fotelikiem 😏 -
Tęczowa, Nikodemko - jednym uchem wpuśćcie, a drugim wypuśćcie takie teksty bo nie warto się stresować. To aż przykre, jak może dokopać własna rodzina. Miałam podobną sytuację z pijanym wujkiem męża - po poronieniu na imprezie rodzinnej nawalony się zapytał, czy będzie chłopczyk czy dziewczynka... Poryczałam się wtedy okropnie i to był mój koniec na tej imprezie. Do dziś się z nim nie widziałam, prawie rok.
Coś się podziało z suwaczkami. Nie mogłam wkleić zmienionego i wywalił mi się ślubny. Tak jakby ograniczyło ilość znaków w stopceLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
kark zakamuflowany na maksa wrote:Tęczowa, Nikodemko, współczuję wam dzisiaj tych tekstów rodziny 😢👿 Co jak co, ale oni powinni kurde uszanować, wspierać i kurde siedzieć cicho, a nie takie testy z dupy walić, za przeproszeniem!
Ja mam wanienkę, body z wczoraj i "zaklepany" wózek z fotelikiem 😏
ja fotelik kupiłam dzisiajto była ostatnia rzecz do wyprawki!
Dziewczyny z wrocławia (i nietylko) bardzo Wam polecam ten sklep 8 gwiazdekLami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Przedszkolanko nie martw się ja też nie wiem nic z poprzedniej ciąży. Czuję się jakbym była pierwszy raz w ciąży😂😂 ja mam dużo rzeczy po małej. Jak będę znała płeć to dopiero zrobię selekcję co tam mam. Napewno wanienke łóżeczko i leżaczek-bujaczek bo to uniwersalne. Nad wózkiem muszę pomyśleć bo ten po małej nie wiem czy się nada 😂 😂 😂
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Dziewczyny w kwestii fotelika to ja mam rozmkminę jak blondynka oczywiście;) bo oglądaliśmy dzisiaj itd. My w samochodzie mamy te isofixy czyli te takie haki. Czy ja do tego muszę dokupowac i tak tę bazę? Czy wystarczy sam fotelik? Normalnie nie wiem jak się za ten zakup zabrać...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Dziewczyny w kwestii fotelika to ja mam rozmkminę jak blondynka oczywiście;) bo oglądaliśmy dzisiaj itd. My w samochodzie mamy te isofixy czyli te takie haki. Czy ja do tego muszę dokupowac i tak tę bazę? Czy wystarczy sam fotelik? Normalnie nie wiem jak się za ten zakup zabrać...
Nowy fotelik z bazą to koszt około 1400-1800zł. Koszt samego bardzo dobrego fotelika to ok. 800zł
My mamy specyficzne auto, a w zasadzie kanapę z tyłu, bo jest sportowa/kubełkowa i nie każda baza odpowiednio się profilowała.
U nas padło na maxicosi pebble plus z bazą 2way fix, która wystarczy też na następny fotelik RWF.
A jechaliśmy z zamiarem zakupu avionauta pixela, ale niestety nasze auto nie ogarnia tej bazy, za bardzo odstaje i dziecku prawdopodobnie uciekałaby główka.
Generalnie druga najważniejsza zasada jest taka, że fotelik ma pasować do waszego auta! Dlatego nie ma co oglądać fotelików, je trzeba montować do auta i patrzec czy wszystko dobrze sie tam trzyma.
https://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/
https://mamygadzety.pl/fotelik-samochodowy-dla-niemowlaka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 20:36
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Teczova, lacze sie w bolu.
Wiem, ze moja mama moze i nie pomyslala co mowi, ale ona ogolnie nie potrafi rozmawiac na trudne tematy ani wczuc sie w czyjas sytuacje i tu jest problem. Ma do mnie pretensje, ze nie rozmawiam z nia o tym co czuje, ale sama sobie odpowiada dlaczego przez takie zachowanie jakie dzis pokazala.
Na szczescie mam cudownego meza. Wyciagnal mnie z wielkiego ryku, kupil lody i zabral do mcdonalda.
Troche mi lepiej, oprocz tego, ze tak cholernie boli mnie brzuch. -
Alex ja chciałam zmienić suwaczek i w ogóle nie mogłam nic zapisać.. coś tam porobili;/
Szczęściara ja po Poli mam wanienkę,przewijak (mamy na to specjalne miejsce i z tego się cieszę,wózek praktycznie nówkę 2w1, teraz nowy z promocji kupiliśmy materac do łóżeczka no i ciuszki które kupiłam lub dostałam. Ale te kosmetyczne to ni chu jeszcze co i jak
Teraz oglądam materiały,otulacze,kombinezonik mam upatrzony więc póki co misz masz,patrze na wszystko w chaosiea mały mnie kopie i sie pewnie śmieje z matki
-
przedszkolanka:) wrote:Alex ja chciałam zmienić suwaczek i w ogóle nie mogłam nic zapisać.. coś tam porobili;/
Szczęściara ja po Poli mam wanienkę,przewijak (mamy na to specjalne miejsce i z tego się cieszę,wózek praktycznie nówkę 2w1, teraz nowy z promocji kupiliśmy materac do łóżeczka no i ciuszki które kupiłam lub dostałam. Ale te kosmetyczne to ni chu jeszcze co i jak
Teraz oglądam materiały,otulacze,kombinezonik mam upatrzony więc póki co misz masz,patrze na wszystko w chaosiea mały mnie kopie i sie pewnie śmieje z matki
Przewija też mam. No i ubranka dla córeczki. Nie wiem czemu ale podświadomie czuję że to będzie chłopak 😂 😂
11.2015 pjp(*)
Hahaha my to przed kupnem fotelika musimy kupić nowe auto bo z psem , kotem i bejbi się do sedana nie zmieścimy 😂 to jest wydatek!
I Niezapominajko przybijam piątke. Ja również nie ogarniam nic , pajaca od body nie odróżniam 😋 ale damy radę!Niezapominajka2, Lami lubią tę wiadomość