Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Szczęściara ja już przeczuciu nie uwierzę haha
Meggs a Ty jutro 12 tydz.skończony! Wow!
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczęściara zobaczysz jak to zleci.. mi połowa zleciała nie wiem kiedy a odliczałam tylko- koniec lutego,koniec marca= koniec mdłosci, a bo kwiecien juz bedzie super a tu maj!
Meggs przyzwyczajaj się :d on już Cię uodparniamoja ostatnio ma fazę na" sama siada na wc" (mamy wysoki..) i na stawanie na głowie wisząc z łóżka- luuuuz,matka tylko zawału dostaje
blair. lubi tę wiadomość
-
Lami ślicznie
co to za imprezka ?
Lami lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Magda dzięki za linki
poczytam. Ja byłam pewna że jak są te isofixy to bazy nie trzeba. Drogie cholerstwo a na rok tylko się przyda, później już inny fotelik... podjedziemy autem pod sklep i będziemy próbować
-
rzepakowepole wrote:Alex, ale nie musisz kupować fotelika na ISOFIX. Na pasy będzie równie dobry, jeśli masz w miarę równa kanapę z tyłu. Najczęściej ISOFIX ludzie wybierają, bo to wygodne. Kolejne RWFy na pasy mają nawet lepsze parametry niż te z bazą (przyznam, że tych pierwszych fotelików nie analizowałam pod tym kątem). Jeśli masz w pobliżu sklep 8 gwiazdek to podjedź tam i oni Ci doradza, jaki fotel będzie dla Was najlepszy.
Jak przypinasz fotelik na pas, to musisz wiedzieć jak i za każdym razem robić to bardzo dokładnie.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
alex0806 wrote:W Opolu nie mam. Podjedziemy do smyka bo oni tam mają taką kanapę z montowaniem itd. Muszę zobaczyć jak to wszystko wygląda i ewentualnie poprobowac w naszym samochodzie.
Alex kopsnijcie się z mężem do Wro, ja bym sobie dała spokój z wizytą w smyku.
Watpie w to, czy tam pracuja ludzie, ktorzy sie na tym znaja.
Jesli chodzi o fotelik, ten pierwszy jest od 0-13kg, ale sa firmy gdzie baza wystarcza tez na kolejny fotelik czyli ten 9-18kg/9-25kg lub 0-18 kg, przy czym przy tych 0-18kg zwykle widnieje informacja, że jest to fotelik dla dzieci siedzących samodzielnie więc tak naprawdę nie jest on od 0, mimo że często jest tam wkładka dla noworodka, która może być niewystarczająca dla maleństwa, stąd zabezpieczenie w instrukcji dot. dzieci siedzących. Także ten pierwszy fotelik ma być 0-10kg lub 0-13kg i one są tylko RWF. Potem kolejny 9-18kg/9-25kg (najlepiej RWF, czyli tyłem do kierunku jazdy) ekonomicznie na tę samą bazę, najlepiej do 25kg żeby dziecko jeździło tyłem jak najdłużej i ostatni to 18-36kg i one są już tylko przodem do kierunku jazdym (FWF).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:57
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hej ja mam szalony weekend już od piątku, z rana praca a potem imprezki, w piątek w sali zabaw dla dzieci , wczoraj grill dla teściów robiłam, dziś moja rodzinka przychodzi i jeszcze muszę upiec tort i przygotować przekąski na jutro do żłobka, tak wyglądają urodzinki mojego 2 latka Hahaha a ja np wogole nie obchodzę od lat
Muszę się pochwalić , ze od tygodnia synek siada na nocnik sam i widzę, ze świadomie już kontroluje te siku. Niestety wczoraj chyba przez nadmiar emocji z 8 razy zasilał spodnie 😭
Teczova najlepiej olać takie uwagi. Ja w pierwsza ciąże zaszłam w wieku 30 lat mimo ze razem jesteśmy 13, razem mieszkamy już 8. Czego ja nie usłyszałam od teściowej... od największego wroga byś się takich słów nie spodziewala. Olewam jej gadanie do teraz, żebym to brała do siebie to już dawno byśmy się rozstali, a ja bym siedziała w psychiatryku
Lami super wyglądasz! Super okrągły ciążowy brzuszek. niezle nas bajerowalas ze nie widać brzuszka;)Lami lubi tę wiadomość
-
A W piatek w pracy miałam takie nieprzyjemne kłucia w podbrzuszu, wiec zrobiłam sobie przerwę i poszłam do mojej lekarki( pracuje w tym samym szpitalu 😍) ale powiedziała żebym zrobiła badania moczu , ze takie kłucie to mogą być od jakiejś infekcji... ale zrobiła mi przy okazji USG. Dzidzia zdrowa, wymiary idealne na ten tydzień waga szacowana 330g , szyjka 4 cm - chyba ok? , krwiaka nie widać nigdzie. No i stwierdziła ze CÓRKA! Trochę jeszcze jestem w szoku! Niby już od 2 miesięcy tak przepuszczamy i psychicznie się nastawiałam, ale całe życie powtarzałam , ze chce mieć samych synów ( może być ich nawet 5 ) a z dziewczynka to ja nie wiem jak sobie poradzę
No i teraz dylemat bo mam popakowane rozmiarami wszystkie ubranka , ale wszystko raczej dla chłopca 😂
kark zakamuflowany na maksa, Meggs, Ani0nka, tęczova, przedszkolanka:), Szczęściara, Dośka, Magda - mbc, Beti82, Wik89, blair., Lami lubią tę wiadomość
-
Magda widzę ze jako najszybciej rodząca z nas wszystkich jesteś tu mega skarbnicą wiedzy 😊 a powiedz na jaki wózek się zdecydowaliście?
Biegająca fanatastyczna wiadomość i gratuluję córeczki ❤Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Poproszę o nowe biodra 😭😭😭 nawet poleżeć po spaniu nie można. Tak bolą. Jutro do fizjoterapeuty się zapisuje😪
I zaczynamy 17 tydzień ciąży 🤰🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 07:47
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość