X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugerujesz Beti, że mam zdolności zapładniania? 😂

tęczova, Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:55

Beti82, Lami lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:55

kark zakamuflowany na maksa, Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa no ja nie namawiam. Każdy musi znaleźć swojego odpowiedniego lekarza 😊

tęczova lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, przykre to z mężem. Ale z drugiej strony mój też dopiwro teraz kolegom i klientom stałym mówi o kolejnym dziecku. Może faceci już tak mają, że wszystko na chlodno na wszelki wypadek, żeby nie przeżywać jak my.

Ja mam podobne wspomnienia jak Arashe z fotelikami. Zwykły zazwyczaj, raz z bazą i raz isofix. Isofix masakra, do tej pory jestem wkurzona, że tyle kasy na to daliśmy.

Biegająca, ja przed pierwszą ciąża sobie nie wyobrażałam dziewczynki, zawsze mówiłam, że będę mieć chłopców (bo mam 3 braci i wiem jak ich ogarnąć 😏), ale po urodzeniu się pierworodnej zmieniłam zdanie. Dziewczynki są super, za każdym razem jak widzę II to od razu sobie wyobrażam dziewczynkę. I nawet nie chodzi o słodkośc, ale dla mnie są dużo bardziej zaradne, ogarnięte, dojrzałe. Chłopcy od początku do końca życia to jednam takie dzieciuchy, którym trzeba pomóc, podać, znaleźć 😂

My znowu mamy tylko wózki 2w1 lub teraz mamy mieć 3w1 do tak 2-3 rż. Potem dzieci już nie chcą jeździć w wózku (a Basia to wogóle przestała w ostatnie wakacje, więc 1.5 roku miała). Jak dziecko widzi, że inne w jego wieku biega samo, że chodzi za rączkę to nie ma bata, ani pasów, które by go utrzymały w wózku. A mieć awanturę w sklepie czy na placu zabaw, jak szybko szybko, bo Ci się spieszy, a jeszcze to i to do załatwienia to ja dziękuję pięknie 😒
    Także wg mnie jak się kupuje wózek wielofunkcyjny nie tylko samą gondole to warto zobaczyć jaka jest spacerowka, czy skrętna, czy się łatwo składa itd ☺

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a masz do cybexa miosa dokupioną goldonę tak?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:47

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Magda a masz do cybexa miosa dokupioną goldonę tak?
    tak, ale taką normalną, bo w tej wersji z 2019 są teraz dwie opcje gondoli. Ja mam wersję z 2018. Jak chcesz mogę wrzucić tu fotkę. Gondolę mam granatową, siedzisko mam Birds of paradise :)

Gondolę kupiłam używaną w b. dobrym stanie (ona jest spora, na szerokość ma 41cm na długość 82cm) a stelaż i siedzisko spacerowe upolowałam w sklepie na mega okazji - nie opłacało mi się kupować używki, bo cena w zasadzie była ta sama.
    Jak coś, to poluj na miosa 2018 w sklepach, będzie sporo tańszy. Ja generalnie zamierzałam kupić w całości używany.

Z nowości, których nie było jak ja kupowałam wózek, to pojawił się ciut lżejszy Joolz (bo one zwykle tak koło 15-18kg w zależności od wersji ważą) - Hub Earth i ten ma 11,5kg, co prawda jest o 4kg cięższy od Miosa, ale chętnie bym pomacała w sklepie i ewentualnie włączyłabym go do tej mojej dwójki. Ale tu musiałabym się decydować na całą nówkę.

https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/wozek-dzieciecy-2w1-joolz-hub-earth-8261.php?products_id=8261%7B1%7D5001&gclid=EAIaIQobChMI3t6PidKV4gIVyKSaCh0d3Q0cEAQYAiABEgKTL_D_BwE

Ja w ogóle to jestem zakochana w wózku babyzen yoyo, ale no nie odważyłam się na niego. Może kiedyś ogarnę samą spacerówkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 11:15

Meggs lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joolzy mi się mega podobają ale właśnie boję się o wagę. Mam 4 piętro bez windy. A chciałabym móc wciągnąć wózek sama na górę jak coś 😊 widziałam spacerówkę od valco snap4 trend 8 kg , ale nie wiem czy to sens kupować wozek 2w1 a po poł roku nowa spacerówke.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Joolzy mi się mega podobają ale właśnie boję się o wagę. Mam 4 piętro bez windy. A chciałabym móc wciągnąć wózek sama na górę jak coś 😊 widziałam spacerówkę od valco snap4 trend 8 kg , ale nie wiem czy to sens kupować wozek 2w1 a po poł roku nowa spacerówke.

Chyba nawet jest jakaś wersja 6,6kg tego valco.
    Ja Ci powiem tak, te snapy są mega chwalone, ale mnie się one tak bardzo nie podobają...
    Z drugiej strony, jak masz 4 piętro bez windy, to jedź do sklepu, stesuj valco, stestuj miosa i zastanów się nad tym babyzenem yoyo plus, bo tu wózek z gondolą waży 6,6kg a ze spacerówką 6,2kg. Do tego jest to wózek do 18kg i ma pasek do zawieszenia na ramie.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, ja z każda ciąża mam minimalnie większe biodra. Więc o o ile po ciąży jak waga spadnie to niby bluzki i luźne sukienki są ok, ale spodnie, spódnice i obcisłe ciuchy zawsze do wymiany 😒 Co ciekawe majty noszę rozmiar takie jak nosiłam jako dziewica - S/M 😂

Jak ktoś nie jest przyzwyczajony do spania na boku to od tego też mogą boleć 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 11:48

• Meggs Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda racją jest że trzeba sobie pojechać i poprzymierzać się do wózka 😊 jest dużo czasu jeszcze u mnie.
    A Babyzen u mnie odpada , bo wizualnie mi się nie widzi 😋 haha co kobieta to inny gust!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście wózek mam córki dobry, a jak będzie male na świecie to statsze wysadze, a jakby co ma podkładkę na kółkach :)

Od trzech dni wróciły mi mdłości za dnia :P

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Alex kopsnijcie się z mężem do Wro, ja bym sobie dała spokój z wizytą w smyku.
    Watpie w to, czy tam pracuja ludzie, ktorzy sie na tym znaja.

Jesli chodzi o fotelik, ten pierwszy jest od 0-13kg, ale sa firmy gdzie baza wystarcza tez na kolejny fotelik czyli ten 9-18kg/9-25kg lub 0-18 kg, przy czym przy tych 0-18kg zwykle widnieje informacja, że jest to fotelik dla dzieci siedzących samodzielnie więc tak naprawdę nie jest on od 0, mimo że często jest tam wkładka dla noworodka, która może być niewystarczająca dla maleństwa, stąd zabezpieczenie w instrukcji dot. dzieci siedzących. Także ten pierwszy fotelik ma być 0-10kg lub 0-13kg i one są tylko RWF. Potem kolejny 9-18kg/9-25kg (najlepiej RWF, czyli tyłem do kierunku jazdy) ekonomicznie na tę samą bazę, najlepiej do 25kg żeby dziecko jeździło tyłem jak najdłużej i ostatni to 18-36kg i one są już tylko przodem do kierunku jazdym (FWF).
    RWF do 25 kg są tylko na pasy niestety.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 12 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z tą waga wózków pamiętajcie też, że przez pierwsze 3 miesiące i tak nie powinnyście podnosić więcej niż waży dziecko. To jest bardzo ważne dla mięśni brzucha i mięśni dna miednicy. Więc jakiekolwiek tachanie wózka, nawet takiego co waży 7 kg a już z dzieckiem to w ogóle, nie wchodzi na początku w grę, jeśli mialybyście to robić same. Ja się na początku mega napaliłam na lekkie wozki, bo mieszkamy na 2. piętrze bez windy, ale jak to do mnie dotarło, to i tak musiałam się oswoić z zostawianiem wózka na dole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 13:13

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka pisałam priv,proszę odezwij się jak przeczytasz 😊

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    RWF do 25 kg są tylko na pasy niestety.
    buu :( nie wiedziałam o tym.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Tylko z tą waga wózków pamiętajcie też, że przez pierwsze 3 miesiące i tak nie powinnyście podnosić więcej niż waży dziecko. To jest bardzo ważne dla mięśni brzucha i mięśni dna miednicy. Więc jakiekolwiek tachanie wózka, nawet takiego co waży 7 kg a już z dzieckiem to w ogóle, nie wchodzi na początku w grę, jeśli mialybyście to robić same. Ja się na początku mega napaliłam na lekkie wozki, bo mieszkamy na 2. piętrze bez windy, ale jak to do mnie dotarło, to i tak musiałam się oswoić z zostawianiem wózka na dole.
    ja mam na szczęście windę.
    Natomiast to dla mnie cenne info., bo ja często podnosiłam przed ciążą psa (14kg) więc muszę dać na wstrzymanie póki mi fizjo po ciąży nie powie, że już mogę.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 12 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    buu :( nie wiedziałam o tym.
    No niestety. My się długo wahaliśmy między Takatą a Minikidem. Niestety Minikid mógłby jeździć tylko za mną, bo mąż by się ledwo mieścił a nogi wciśnięte w deskę to też niespecjalnie bezpieczne jest. Za radą panów z 8 gwiazdek wybraliśmy więc Takatę, bo przepinanie Minikida i tak nie wchodziło w grę. Na szczęście im później, tym dzieci wolniej rosną i są 4-latki, ktore mogą jeździć tyłem nawet na ISOFIX. Zresztą powiedzieli nam, żeby o wagę się tak bardzo nie martwić, bo dzieci z fotelików dużo częściej wyrastają wzrostem biz waga. Dotyczy to zarówno łupin jak i fotelików do 18 kg. Także luz, będzie dobrze. ;)

Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile tych nazw i modeli wszystkiego mozna sie pogubic :D
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jakbyscie zinterpretowaly sytuacje, w ktorej w 18 dniu cyklu rano na usg nie bylo widac cialka zoltego (ani zadnych pecherzykow, wczesniej w 11dc byly dwa dominujace jeden mial 15 mm) a 22dnia cyklu rano prog wyniosl 25,8 ng/ml? Zastanawia mnie, co moze byc tego przyczyna

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ