X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • blair. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:42

alex0806 lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko powiedz mi jak miałaś te mdłości to trzymały Ciebie cały dzień?? Jak tylko zjem jest ok ale później masakra🤐🤐 wyjście do sklepu to dla mnie wyzwanie. Dobrze że mąż wraca jutro 🤪🤪
    Edit. Alex piękny.
    Fajnie że umiecie sobie coś stworzyć dla swoich maluszków. Ja niestety nie mam ani maszyny ani cierpliwości 😂 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 16:02

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex bardzo ładnie!! A jak Ci się gwiazdki szyło? Ja niezbyt lubie je😂😂

Szczesciara tak,calutki dzień z nasileniem wieczorami..najlepiej diete mega lekką stosuj by nic nie podrazniac czyli zupki,kanapki,owoce jakie Ci przypasuja akurat (polecenia ze szpitala : zabronili zup zageszczanych śmietana,owocow i warzyw surowych przy wymiotach codziennych). Z Polą nic nie moglam,nawet wody. Teraz pomagaly paluszki i migdały . Nie dopuszczaj do głodu,bo wtedy najgorzej..ja tyle moge doradzic,ale sposób sama znajdziesz co Ci najlepiej pomoze: jednym woda z cytryna,innym cola a niestety trzecim nic (kroplówki jak mi). Ale pociesze-odliczaj do 13 tyg.i minie jak tak szybko zaczelas-oby!

Szczęściara, alex0806 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko próbuje już wszystkiego nawet cole sobie popijam. Oj coś ciężko to widzę. Nigdy nie miałam mdłości. Dla mnie to nowość i nie wiem co jeść a co nie. Mam nadzieję że to chwilowe. U mnie nasilają się tak dwie godz po posiłku. Czekam do tego 13 tyg jak na zbawienie😁😁
    Zaopatrzyłam się w paluszki, chrupki, śledzie.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara, mnie muliło bardzo różnie. I całe dnie, albo tylko do południa, albo zaczynało wieczorem. Od początku ciąży odrzuciłam wszystkie herbaty smakowe. Rosoły i wszystkie zupy gotowane na mięsie też nie wchodzą do dzisiaj w grę. Nawet jak mam ochotę i zjem, to później po tych okach mi nie dobrze i jak zamykam oczy to pół dnia widzę jak pływają w tym rosole 😀 Gorszy jednak niż mdłości był odruch wymiotny, i niestety on został do dziś. Wszystkie zapachy ryb, surowego miecha, gotowanej i smażonej kielbachy, spalin, niektórych perfum, ostatnio się okazało, że bzu też.
    Na mdłości najlepiej działa woda z kostkami lodu. Pić pić pić. Sama mówisz, że nie ma tego po jedzeniu. Więc cały czas oszukuj żołądek 😊 No i moim przyjacielem w tych najgorszych dniach cola. Małe dwa łyki w najgorszych momentach.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami kochana jak ja będę cały czas jadła to do drugiego trymestru będę się turlać. Zmuszam się dzisiaj do jedzenia. Tak jak pisałam jak zjem jest ok do godz po dwóch zaczyna mulić🤐🤐

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)

Wysłany: 16 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara śledzie są ciężkie,ale jak masz smaka i pomagają to wsuwaj ,nastepco Moni 😀 ja do tej pory nie tknęlam;o

Lami a widzisz u mnie tylko herbaty smakowe wchodziły,woda totalnie nie i dopiero teraz czuje jak organizm nadrabia. Co organizm to inaczej :)
    Aa i lekka herbatka miętowa moze? Z Polą ciut ciut po szpitalu pomagała ;)

Szczęściara lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 16 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Lami kochana jak ja będę cały czas jadła to do drugiego trymestru będę się turlać. Zmuszam się dzisiaj do jedzenia. Tak jak pisałam jak zjem jest ok do godz po dwóch zaczyna mulić🤐🤐
    Kochana tak Ci się wydaje a zobaczysz,że jeszcze stracisz na wadze.

Szczęściara lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata zwykła nie wchodzi mi. Mietowa ok smakowych nie pije. Woda z cytryną pomaga na chwilę. No nic szukam dalej coś musi mi pomóc🤪🤪

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro no i przyszly objawy ;) oby jak najmniej dokuczaly!

Madziorek czytasz nas?

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro zajadaj sledzie jak masz ochote:) ja do teraz zajadam pasty sledziowe z targu. Najlepsze jedzenie na świecie.

Dziewczyny ja nie mam ostatnio czasu. Okna mylam bo robili droge obok domu i byl mega syf. Do tegi wymyslilam se swoj ogrodek warzywny wiec roboty masa..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, mały ma 2,5kg. Szew mi lekarz ściągnie na wizycie w 37tc. - nie w szpitalu i będziemy czekać aż się samo zacznie :) Jestem zadowolona, bo nie bede musiala lezec w szpitalu i jest duża szansa na psn jeśli nie zacznę rodzić nagle ze szwem albo coś się nie wydarzy :P

Po drodze jeszcze jedna wizyta 30.05 i to będzie 36+4. Może uda się nam donosić tego nadaktywnego szkraba!

Lami, Domi_tur, Niezapominajka2, Pestkaa, Dośka, Meggs, alex0806, Arashe, OlivkowaMama, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, Szczęściara, przedszkolanka:), blair., Słoneczko123, Biegającą-mama, tęczova, Nona, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:18

alex0806, Wik89, Szczęściara, Nona lubią tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, przesyłam Wam troszkę jodu 🙂

Pogoda póki co nie rozpieszcza 😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa554e286e10.jpg

Pestkaa, alex0806, Lami, Arashe, Beti82, OlivkowaMama, madziorek86, Wik89, kark zakamuflowany na maksa, Dolcia__, Szczęściara, przedszkolanka:), blair., Słoneczko123, tęczova, Nona, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych! Mały zdrowy, ruchliwy, jest dość spory ma już 21 cm i waży - kurczę nie pamiętam dobrze - ale 300coś bliżej 400g i wszystko jest git :) rodzę coraz szybciej :P z ostatniego okresu data porodu wychodzi mi 5 października, z poprzednich usg 1 października, a teraz już 28 września, także ciekawa jestem, która data okaże się bliższa prawdy...
    A oto nasz syn :)
    4aaf596c85257cd9med.jpg
    Imię wybrane przez tatusia i prawie pewne, że patrzycie na Jerzego :) Ja nie byłam przekonana do czasu, aż zaczęłam zdrabniać i mówić do brzucha Juruś, Jurunio, Jerzyk. Przekonało mnie też to jak ładnie łączy się z nazwiskiem. Któraś z was też będzie mieć Jerzego (Magda - mbc Ty chyba tak? :)) i przyznam się, gdzieś mnie to też bardziej przekonało, bo sobie myślę takie rzadkie imię, ale nie będzie chociaż jedyny :P także w forum siła! :D

Co do dzisiejszych badań, napiszę wam jeszcze, że przy okazji podpytałam się o szczepionkę przeciw krztuścowi w ciąży i ten gin (nawiasem mówiąc ginekolog-szycha w Łodzi) powiedział, że wg niego jest to bardzo rozsądne i że zaleca nie tylko mi ale, żeby parter też się zaszczepił. Powiedział też, że nie wpływa to na harmonogram szczepień dziecka i dziecko idzie później normalnym trybem szczepień wraz ze szczepionką przeciw krztuścowi. Szczepicie/szczepiłyście się? Ja jestem chyba przekonana, jutro jeszcze pogadam o tym ze swoim ginekologiem.

Lami, Arashe, Niezapominajka2, alex0806, Beti82, madziorek86, Dośka, Wik89, Magda - mbc, kark zakamuflowany na maksa, Ani0nka, Szczęściara, przedszkolanka:), blair., Słoneczko123, tęczova, Nona, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych wiesci :)

Moje polowkowe w srode i troche sie stresuje.

Pestkaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Meggs Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wiadomosci! Twój maluch jest już tak duży to dla mnie wręcz abstrakcja 🤩

Szczęściara mnie muliło głównie wieczorami. Pomagała woda z dużą ilością świeżego imbiru. Albo imbir + cytryna + mięta. Najgorzej było jak za długo nie jadłam, albo po słodkim. Dlatego jadłam od samego rana do wieczora, często. Najlepiej wchodziły kanapki i pizza 😊 wagą sie nie przejmowałam. Mąż się smiał że tylko leże, śpię i jem. I co? 13 tyg i waga ta sama.

Dośka gdzie wypoczywasz? 😊

Aaaa i Pestka piękny Jerzyk ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 17:35

Szczęściara, Pestkaa lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Mega zadowolona jestem z moich dzisiejszych maszynowych dzieł :) To mega satysfakcja jak mogę coś mojej małej sama uszyć, aż dzisiaj patrząc na to się poryczałam :D Jednak ciąża po stratach chyba wypiera mózg z resztek spokoju i w ogóle... Ale teraz wiem, że będzie dobrze i mogę szaleć z wyprawką!

Magda super wieści! Jeszcze chwila i się zacznie emocjonujący czas :) Przypomnij mi, jakie imię wybraliście?

Przedszkolanko trochę się te gwiazdki przesuwają, szyje się tak samo ciężko jak minky :) Ale za to ten velvet na piance cudo. Do tego ta bawełna, mega miękka i super jakość :)Drugi rożek będzie z miętowym velvetem, takim jednolitym, na tym szarym z pianką :) Jeszcze tylko muszę rzepy doszyć :)

Madziorek u ciebie też dobre wieści, że nie dałaś się chorobie :) A przepis na miksturę chętnie sobie zapiszę, chociaż nie mam zamiaru być przeziębiona :)

Szczęściaro na mdłości woda z cytryną i imbirem. I częste, a niewielkie posiłki :) Jak tylko dopuściłam do głodu, zaraz zaczynały się mdłości. Najgorsze chyba w nocy były i z rana, jak czekałam tę godzinę po wzięciu euthyroxu...

Pestkaa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super wiadomości! Na to rośnijcie sobie spokojnie z maluszkiem najbliższe dwa tygodnie i zbierajcie siły. Niech wszystko później idzie po Twojej myśli 😊

Pestka, cieszę się, że wizyta pozytywnie, Juruś zdrowy i takie świetne zdjęcie na pamiątkę ❤️

Dośka, miłego odpoczynku 😊 Do kiedy wczasujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 17:39

Pestkaa, Dośka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Madzia, mam jeszcze pytanie do ciebie, bo mnie to nurtuje a wizyta dopiero za tydzień :) Jak to jest z porodem siłami natury i heparyną? W sensie, trzeba niby 24 h wcześniej odstawić, ale przecież nie będziemy wiedziały kiedy to. Mi lekarz coś na początku wspominał, że weźmie mnie do szpitala w 38 tc i "nie będę czekać, aż się zacznie w domu". Więc nie wiem, czy miał tu na myśli CC, czy indukcję... Wolałabym żeby wszystko było naturalnie, ale właśnie mam rozkminę co z heparyną.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ