X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek no to doooobrze ze juz lepiej!
    Pestko gratki!!!:)

madziorek86, Pestkaa lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, tak ja mam Jerzego w brzuchu :)
    i tak szczepiłam się na krztusiec w 32tc., ale mąż nie. Nawet nie wiedziałam, że dobrze by było.

madziorek86, alex0806, Pestkaa lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:19

Magda - mbc, kark zakamuflowany na maksa, Arashe, alex0806, Pestkaa, Meggs, Słoneczko123, fiorella82 lubią tę wiadomość

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:19

Ani0nka lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    O Madzia, mam jeszcze pytanie do ciebie, bo mnie to nurtuje a wizyta dopiero za tydzień :) Jak to jest z porodem siłami natury i heparyną? W sensie, trzeba niby 24 h wcześniej odstawić, ale przecież nie będziemy wiedziały kiedy to. Mi lekarz coś na początku wspominał, że weźmie mnie do szpitala w 38 tc i "nie będę czekać, aż się zacznie w domu". Więc nie wiem, czy miał tu na myśli CC, czy indukcję... Wolałabym żeby wszystko było naturalnie, ale właśnie mam rozkminę co z heparyną.
    heparyna mniej przeszkadza przy sn jak przy cc.
    Porody zwykle zaczynają się w nocy więc bliżej terminu można przestawić się na rano z zastrzykiem jeśli bierze się na noc (jak ja). Natomiast jak się zacznie po zastrzyku rodzić, to po prostu częściej będzie monitorował nas lekarz. Zreszta wg tych standardów za stycznia 2019 nasze porody w ogóle powinny być w całości przyjmowane przez lekarza a nie polożną. No ale wiadomo, ze pewnie tak nie będzie :P

alex0806 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja do tej mojej hematolożki pojadę dopiero po 30 tygodniu i będziemy ustalać konkrety w związku z porodem, ale z tego co mówiła, to gorszym wyjściem będzie cesarskie cięcie, bo wtedy faktycznie trzeba trzymać odstęp w heparynie. Mówiła, że to nie jest oczywiście przeciwstawianie do CC, ale każde cięcie w okolicy miednicy prowokuje powstawanie zakrzepów. Heparyna osiąga największe stężenie po 4 h i nie sądzę, żebym np wzięła heparynę o 8 nie mając skurczy, a nagle 12 już wypychała na świat dziecko.
    Ja sobie wymyśliłam tak, że chciałabym, żeby napisała mi dla lekarki prowadzacej coś w stylu, że po skończonym 37 tygodniu im szybciej poród tym lepiej. I niech mnie wsadzają do szpitala i indukują. Boję się, że mi dziecko ponad 4 kg urośnie i że się urodzi jak ja 2 tygodnie po terminie i będę się męczyć dwa dni jak moja mama.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek tak wizytujemy, u mnie tez bywają czasem obsuwy 😁 już tylko 5 dni ❤️

madziorek86 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściaro, ja jak wychodziłam gdziekolwiek z dala od lodówki i wody to woda w torebce plus mini paczka paluszków plus gumy miętowe.
    A tak pomagało jak dziewczynom - często jeszcze, max co 2h plus dużo wody z lodem lub z cytryną.

No to mój wszystkie usg do 19tc był termin 16.09, a dzisiaj średnia 18.09 ☺ Także rekordzistą jeśli chodzi o wagę i wymiary raczej nie będzie 😅

Monia a co planujesz 😉?
    Ja mam pomidorki koktaljowe, już pierwsze pączki kwiatowe dziś zauważyłam 😆
    Do tego posiałam słonecznik, cukinię i ogórki.
    Słonecznik wyrósł, ostatnio 21 z 24 roślinek, dziś idę i zostało 13 😦 8 normalnie obryzionych, nie wiem, czy to myszy czy nornice? Kurde, boję się, że nic z niego nie będzie 😞
    Do tego ziarna cukinii zgniły, dziś sprawdziłam...
    A ogórki. Hmm, niby na grządkach coś mini wyrasta, ale patrząc na kształt listków to bardziej to wygląda jak chwasty niż ogórki 😌
    Także chyba za 2 tyg i tak będę musiała jechać po sadzonki na targ i już kupić duże cukinie i pewnie ogórki 😒

Szczęściara lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,Pesta duże i grzeczne dzieci ;) cieszę się,że wszystko jest dobrze ;) i Jurek fajniee ;)

Monia Ty daj spokój z tymi oknami!!

Madziorek brawo,ze udalo sie bez antybiotyku!;)

Alex ja znowu nie lubię dla swoich szyc ;p taki psikus 😀

madziorek86, alex0806, Pestkaa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami no ja właśnie z tego powodu bardziej się boje cc niż sn, tym bardziej, że ja jestem po zakrzepie, a w mojej rodzinie był przypadek zakrzepu płucnego, na szczęście odratowali tę osobę.

Jeśli chodzi o badania, to mnie wychodzą dobrze - dzięki heparynie mam normalne krzepnięcie. Więc ja się sn nie boje, a lekarz też nic nie mówił o indukcji po dzisiejszych wynikach. Raczej mówi, że wszystko w tym zakresie ładnie i na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 18:27

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak rozkminiam jak to będzie, pewnie dopytam lekarza na wizycie jak nie zapomnę;) czasem z emocji po zobaczeniu małej normalnie dostaję kociokwiku i ostatnio nawet recepty zapomniałam. Muszę chodzić z notatką ;p
    Ja miałam kiedyś wycinany wyrostek i po narkozie nie mogli mnie obudzić. Teraz wiem że to od mutacji mogło być. Dlatego też chce rodzić sn żeby uniknąć zbędnych narkoz, znieczulen i innych cudów medycyny. Zniosę wszystko dla mojego dziecka ;) na twoim przykładzie Magda chyba najwcześniej się przekonamy, jak to z tą heparyną i porodem jest ;)
    Ja chyba dzisiaj za długo przy maszynie siedziałam i mała mi się tak obróciła, że moje podbrzusze tuż nad linią majtek to balon. Rusza się chyba plecami bo całe faluje ;) już wizyty się nie mogę doczekać, mam w środę o 17. Ciągnę w końcu męża że sobą;) przyszły tydzień też obfitował będzie w wizyty z tego co widzę :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz zdążyłam Was nadrobić :)
    Nikodemko jak było to niuchronne to dobrze, że w końcu przyszła ta @, jeszcze kilka dni (mam nadzieję lżejszych) i znów będziesz na prostej po szczęście, masz plan, wyczuwam też w miarę pozytywne nastawienie,
    trzymam kciuki z nowy cykl :)
    Kark kochana super wieści, jak któraś trafnie napisała masz w brzuchu małego wojownika! :D
    Lami jeju nie pomyślałabym, żeby zakołysać biodrami haha a to takie proste i na Twoim przykładzie widać, że skuteczne
    Alex śliczny rożek! Dołączam jednak do grona podziwających i zazdroszczących zdolności :P
    Magda no to byle do wizyty i czekać na Jerzyka :) A dopytam jeszcze gdzie robiłaś tę szczepionkę, w przychodni? Ile kosztuje?
    Madziorek dzięki za przepis na miksturę, ja bym się napiła tego bez choroby :p musi super drapać w gardło :)
    Monia będzie wszystko ok :) koniecznie daj znać po badaniu!

A co do Lidla to odezwał się do mnie esmesowo, że kurier jedzie, dostarczy paczkę i tyle. Kiedy ten kurier będzie, nie wiem..

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko z tego co wyczytałam to albo in post wozi albo jakaś mi nieznana firma ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzyki pogromcy smoków! (bo św. Jerzy walczył ze smokiem) Mój już ma nawet jeden błękitny kocyk w smoki od mojej siostry :P

Tak, robiłam u siebie w przychodni, bo tam też zapytałam o nią wcześniej niż u gina i panie z radością przyklasnęły (i moja internistka i pani od szczepionek) i dawaj robimy. Płaciłam za nią coś koło 108zł, musiałam zamówić w aptece, bo nie mieli na stanie.

Jeśli jesteś na heparynie, to musisz być przed zastrzykiem. Ja już brałam rano, ale w związku ze szczepionką musiałam dawkę wziąć wieczorem i pewnie za jakiś czas się znowu przestawię.

Wik89, Pestkaa, Lami lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerzy super:)

Fiorella testujemy razem w weekend? :)

fiorella82 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Jerzyk!! 🙂

Meggs, Lami - wyskoczyliśmy sobie do Sopotu, bo jeszcze nigdy tu nie byliśmy. To taki krótki wypad, w niedzielę wracamy 🙂

Dziewczyny, ale Wy produkujecie tych postów 😀 Ledwo nadążam 😀

Wik89, Meggs, Magda - mbc, Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Jerzy super:)

Fiorella testujemy razem w weekend? :)
    Eeeej, ja właśnie kupiłam test. Niosłam go w torebce jak czekoladki, z zaciechem na twarzy. Jaram się, że po 5 miesiącach mogę siknąc. Nie wiem czy wytrzymam do soboty, jak już mam go w domu... :-D

alex0806, Lami, kark zakamuflowany na maksa, Dośka, Wik89, Arashe, Ani0nka, tęczova, Słoneczko123, blair., Pestkaa, Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wskazówki co do mdłości. Oby to chwilowe.. Magda, Pestko gratuluję udanych wizyt.. Ty Madziu już na wylocie. Oby wszystko było po Twojej myśli.
    Madziorek to super że wracasz do żywych mam nadzieję że ja niedługo będę biegać niczym gazela 😂 😂 😂
    Ja idę na pierwszą wizytę w środę. Już łapie stresa😳😳

Magda - mbc, madziorek86 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Fiorella trzymam kciuki za Wasze testy.✊✊

Wik89, fiorella82, Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm Fiorella to rozumiem, że jutro rano planujesz testować? czy jeszcze dziś? :D Ja mam 1 test (pinktest) i jakos tak sie boje, ze chcialam to odlozyc do soboty ale kto wie czy nie dolacze do Ciebie :D

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ