Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Vian, dobrze że wszystko na czas, teraz dużo odpoczywaj i wszystko będzie ok
Ja od wczoraj mam wrażenie,że wybaczcie za wyrażenie mam jakąś taką rozpulchnioną piczkę i pochwę 🙄🙄 mam wrażenie, że po ciasności zostało tamm już tylko wspomnienie i aktualnie mogłabym przemycać w pochwie jakieś gabaryty 😂😂 mam nadzieję, że to zaraz minie 😂 -
Zmienilam decyzje, zapisalam sie do „cudotworcy” z Przasnysza na czwartek za tydzien. Zobaczymy co u mnie wycuduje...
Domi_tur, Lami, madziorek86, tęczova, blair., kark zakamuflowany na maksa, Magda - mbc, przedszkolanka:), Wik89, Niezapominajka2, fiorella82, Biegającą-mama, Pestkaa, Beti82, Szczęściara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykark zakamuflowany na maksa wrote:Dziewczyny, ktoś ma info czy obciążenie glukozą jest obowiązkowe czy zalecane?
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lami roblam to co każdy w domu. Pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy. Nic szczególnego, jedyny większy wysiłek to 2 godziny w galerii za sukienką. Nic mnie nie bolało, nic nie czułam i taka akcja na połówkowych, bo szyjka 0.8 cm i karetka do szpitala. Leże od 7 maja,bw posiewie gbs dodatni to mnie przetrzymali na antybiotyku.
Ale już bym do domku poszła.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
O kurcze 😮 Straszne. Dobrze, że akurat miałaś połówkowe. Za kilka dni na pewno będziecie w domu. A kiedy miałaś poprzednią wizytę u swojego prowadzącego lekarza?
No normalnie takie historie sprawiają, że te moje wizyty co 4 tygodnie w ogóle mi się nie podobają. Po wizycie we wtorek zapisuje się na następną po 3 tygodniach.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:O kurcze 😮 Straszne. Dobrze, że akurat miałaś połówkowe. Za kilka dni na pewno będziecie w domu. A kiedy miałaś poprzednią wizytę u swojego prowadzącego lekarza?
No normalnie takie historie sprawiają, że te moje wizyty co 4 tygodnie w ogóle mi się nie podobają. Po wizycie we wtorek zapisuje się na następną po 3 tygodniach.
Po 24tc raczej już nie zakłada się szwu, chyba że pęcherz płodowy wyłazi, jeśli nie to leżysz do końca, raczej w szpitalu.Lami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami, ja mam we wtorek usg 3 trymestru, potem za 9 dni swoją ginkę. Kazała mi potem umówić się za 4 tygodnie, zaklepałam wizyty co 2 tygodnie a ostatnią dwa dni przed terminem porodu 😂
I nie ma szans żeby mnie spławiła, grzecznie chodziłam co 4-5tygodni, na nic nie marudziłam, pacjent idealny, a teraz potrzebuję, żeby mnie klepać po ramieniu, mówić że Młody pięknie rośnie a moja szyjka jest perfekcyjna jak Rozenek w pierwszych odcinkach 😂przedszkolanka:), Lami, blair., madziorek86, Magda - mbc, Meggs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunshine no właśnie w ciąży z najmłodszą napewno było zalecane, bo kilka dziewczyn nie robiło, a teraz nie wiem jak jest.
Mi dziś ginka kazała zrobić. Więc jej tłumacze, że mam hi i io, że 4.01 byłam u diabo, kazał zrobić cukier na czczo lub ogtt gdyby na czczo było ok. 5 dni później już razem z betą zrobiłam cukier na czczo i wyszedł 104. Od tamtego czasu mierzę cukry i jestem na diecie. Więc powiedziałam, że na ogtt się nie wybieram, bo:
1) mierze cukry i jestem na diecie i wynik nie zmieni w tym kierunku nic
2) żeby zrobić ogtt musiałabym na 3tyg być na zwykłej diecie, co może zaszkodzić mi i dziecku, inaczej wynik będzie niemiarodajny
3) aktualnie pewnie w ciągu całego dnia zjadam 75g albo mniej, a tu mam wypić w ciągu 5min... Przecież to jest mega obciążenie i dla mnie i dla dziecka.
Na co ginka, że mam zrobić i koniec, a jak nie chcę to muszę iść do diabo po potwierdzenie, że nie muszę robić ogtt.
Tylko u mnie są na nfz święte krowy, wątpię, żeby po usłyszeniu mojej "historii" i wynikach ze stycznia dali mi skierowanie do diabo. A dawać 200zl za papierek tym bardziej mi średnio pasuje.
I nie wiem jak się z tego wywinąć... -
Domi skąd Ty dzisiaj bierzesz te teksty😂😂
Nikodemko niech cuduje?byle by wycudował!
Vian masakra,dobrze że w ostatniej chwili się wszystko udało. Teraz oby do 37 tygodnia!
Magda ja mam co 2-3 tyg.,z Pola rowniez mialam podobnie. Pod koniec już co 2 tygodnie to norma powinna byc według mnie.
Kark ja sie nie znam i nie doradze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 22:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKark ja się na tym za bardzo nie znam i nie wiem, kiedy w cukrzycy ciężarnych się włącza insulinę np. Ale w Twoim przypadku to bez wizyty u diabetologa się nie uda tego obejść. Także albo wizyta albo to ogtt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 22:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRozumiem
no to musisz mimo wszystko spróbować wbić się na nfz do diabetologa i załatwić papier
bo ginka raczej nie odpuści bez badania, bo to zbyt poważna sprawa i badanie (mówię ogólnie o powikłaniach cukrzycy nieleczonej, nie konkretnie o Twoim przypadku)
-
nick nieaktualnyZapytałam na cukrzycy czy coś wiedzą, a tam mi odpisała babka, że w sumie wyniki hiv do porodu musisz pokazać, a ogtt nie, więc chyba nieobowiązkowe 😅
Zapiszę się do ogólnego, jak da skierowanie to załatwię to zaświadczenie od diabo, a jak mi nie da skierowania to chyba to oleję. Albo gina zmienię jak będzie trzeba 😌
Kurcze, myślę i myślę i chyba będę dzwonić jutro do ginki i zmieniać termin na za 3tyg. 2 razy miałam problemy z szyjką, już teraz mnie te 31dni wykańczało psychicznie, drugi raz już tego nie zniosę, nie z moją szyjką 😞 -
Magda, czyli teoretycznie skoro do tej pory szyjka dobra, to w najbliższych tygodniach nie powinna zrobić żadnego numeru?
Hahaha, Domi, jak coś to mów, przyjadę Cię poklepać po ramieniu pomiędzy wizytami 😂 Postaram się więc we wtorek być silna jak Domi (chociaż z usposobieniem bliżej mi do Kark, ostatnio też tak przyspieszyłam wizytę, że z czwartku na wtorek przełożyłam, całe dwa dni 😁). Ma mnie przed ślubem zbadać i koniec, a nie się będę denerwować. I dzięki temu nie pokryją mi się jak zwykle wizyty u mojej i to USG III trymestru.kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami ja to w ogóle jestem luzak, mi moja ginka w Luxmedzie sprawdza tylko czy Mały rośnie wizualnie, bez mierzenia i ważenia 🙄 gdyby nie połówkowe, echo serca i jedna wizyta u innego gina to bym nie wiedziała co się tam dzieje 😂 muszę jej wierzyć na słowo, choć dla mnie lepiej bo potem się za bardzo martwię
Przypomnij którego ślub bierzesz, wpadniemy kwiatki sypać czy coś 😁😁 -
nick nieaktualny