X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, dobrze że wszystko na czas, teraz dużo odpoczywaj i wszystko będzie ok :)

Ja od wczoraj mam wrażenie,że wybaczcie za wyrażenie mam jakąś taką rozpulchnioną piczkę i pochwę 🙄🙄 mam wrażenie, że po ciasności zostało tamm już tylko wspomnienie i aktualnie mogłabym przemycać w pochwie jakieś gabaryty 😂😂 mam nadzieję, że to zaraz minie 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam decyzje, zapisalam sie do „cudotworcy” z Przasnysza na czwartek za tydzien. Zobaczymy co u mnie wycuduje...

Domi_tur, Lami, madziorek86, tęczova, blair., kark zakamuflowany na maksa, Magda - mbc, przedszkolanka:), Wik89, Niezapominajka2, fiorella82, Biegającą-mama, Pestkaa, Beti82, Szczęściara lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Dziewczyny, ktoś ma info czy obciążenie glukozą jest obowiązkowe czy zalecane?
    Kark właśnie czytam o tym, bo mam zrobić na następną wizytę i trafiłam na jakiś artykuł, że oczywiście można odmówić tego badania, ale że "jest to uznawane za skrajną nieodpowiedzialność" ze względu na konsekwencje cukrzycy dla dziecka. Także chyba trzeba uznać, że to badanie jest obowiązkowe

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami roblam to co każdy w domu. Pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy. Nic szczególnego, jedyny większy wysiłek to 2 godziny w galerii za sukienką. Nic mnie nie bolało, nic nie czułam i taka akcja na połówkowych, bo szyjka 0.8 cm i karetka do szpitala. Leże od 7 maja,bw posiewie gbs dodatni to mnie przetrzymali na antybiotyku.
    Ale już bym do domku poszła.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • blair. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 22:42

• Lami Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze 😮 Straszne. Dobrze, że akurat miałaś połówkowe. Za kilka dni na pewno będziecie w domu. A kiedy miałaś poprzednią wizytę u swojego prowadzącego lekarza?
    No normalnie takie historie sprawiają, że te moje wizyty co 4 tygodnie w ogóle mi się nie podobają. Po wizycie we wtorek zapisuje się na następną po 3 tygodniach.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Dziewczyny, ktoś ma info czy obciążenie glukozą jest obowiązkowe czy zalecane?
    na 100% obowiązkowe

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    O kurcze 😮 Straszne. Dobrze, że akurat miałaś połówkowe. Za kilka dni na pewno będziecie w domu. A kiedy miałaś poprzednią wizytę u swojego prowadzącego lekarza?
    No normalnie takie historie sprawiają, że te moje wizyty co 4 tygodnie w ogóle mi się nie podobają. Po wizycie we wtorek zapisuje się na następną po 3 tygodniach.
    Lami, zalecany odstęp to właśnie 3 tygodnie. Jeśli jest typowa niewydolność szyjkowa, to ona zwykle ujawnia się do 24tc.
    Po 24tc raczej już nie zakłada się szwu, chyba że pęcherz płodowy wyłazi, jeśli nie to leżysz do końca, raczej w szpitalu.

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja mam we wtorek usg 3 trymestru, potem za 9 dni swoją ginkę. Kazała mi potem umówić się za 4 tygodnie, zaklepałam wizyty co 2 tygodnie a ostatnią dwa dni przed terminem porodu 😂
    I nie ma szans żeby mnie spławiła, grzecznie chodziłam co 4-5tygodni, na nic nie marudziłam, pacjent idealny, a teraz potrzebuję, żeby mnie klepać po ramieniu, mówić że Młody pięknie rośnie a moja szyjka jest perfekcyjna jak Rozenek w pierwszych odcinkach 😂

przedszkolanka:), Lami, blair., madziorek86, Magda - mbc, Meggs lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine no właśnie w ciąży z najmłodszą napewno było zalecane, bo kilka dziewczyn nie robiło, a teraz nie wiem jak jest.

Mi dziś ginka kazała zrobić. Więc jej tłumacze, że mam hi i io, że 4.01 byłam u diabo, kazał zrobić cukier na czczo lub ogtt gdyby na czczo było ok. 5 dni później już razem z betą zrobiłam cukier na czczo i wyszedł 104. Od tamtego czasu mierzę cukry i jestem na diecie. Więc powiedziałam, że na ogtt się nie wybieram, bo:
    1) mierze cukry i jestem na diecie i wynik nie zmieni w tym kierunku nic
    2) żeby zrobić ogtt musiałabym na 3tyg być na zwykłej diecie, co może zaszkodzić mi i dziecku, inaczej wynik będzie niemiarodajny
    3) aktualnie pewnie w ciągu całego dnia zjadam 75g albo mniej, a tu mam wypić w ciągu 5min... Przecież to jest mega obciążenie i dla mnie i dla dziecka.
    Na co ginka, że mam zrobić i koniec, a jak nie chcę to muszę iść do diabo po potwierdzenie, że nie muszę robić ogtt.
    Tylko u mnie są na nfz święte krowy, wątpię, żeby po usłyszeniu mojej "historii" i wynikach ze stycznia dali mi skierowanie do diabo. A dawać 200zl za papierek tym bardziej mi średnio pasuje.
    I nie wiem jak się z tego wywinąć...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi skąd Ty dzisiaj bierzesz te teksty😂😂
    Nikodemko niech cuduje?byle by wycudował!
    Vian masakra,dobrze że w ostatniej chwili się wszystko udało. Teraz oby do 37 tygodnia!
    Magda ja mam co 2-3 tyg.,z Pola rowniez mialam podobnie. Pod koniec już co 2 tygodnie to norma powinna byc według mnie.
    Kark ja sie nie znam i nie doradze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 22:44

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja miałam taki plan, szczególnie jak mi dziś sprawdzała tyle szyjkę, bo miękka, a tu po tym gadaniu o glukozie po obciążeniu przywaliła mi termin na za 4tyg i jakoś już nie miałam głowy protestować 😞 Teraz jestem na siebie zła o to.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się cukru od rana to mam gadane😂

Lami, przedszkolanka:), Wik89, Pestkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja się na tym za bardzo nie znam i nie wiem, kiedy w cukrzycy ciężarnych się włącza insulinę np. Ale w Twoim przypadku to bez wizyty u diabetologa się nie uda tego obejść. Także albo wizyta albo to ogtt :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 22:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine insuline jak są cukry bardzo duże. Ale u mnie na diecie bajka. W poprzedniej ciąży też tak miałam, żadna nowość dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) no to musisz mimo wszystko spróbować wbić się na nfz do diabetologa i załatwić papier :) bo ginka raczej nie odpuści bez badania, bo to zbyt poważna sprawa i badanie (mówię ogólnie o powikłaniach cukrzycy nieleczonej, nie konkretnie o Twoim przypadku)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam na cukrzycy czy coś wiedzą, a tam mi odpisała babka, że w sumie wyniki hiv do porodu musisz pokazać, a ogtt nie, więc chyba nieobowiązkowe 😅

Zapiszę się do ogólnego, jak da skierowanie to załatwię to zaświadczenie od diabo, a jak mi nie da skierowania to chyba to oleję. Albo gina zmienię jak będzie trzeba 😌

Kurcze, myślę i myślę i chyba będę dzwonić jutro do ginki i zmieniać termin na za 3tyg. 2 razy miałam problemy z szyjką, już teraz mnie te 31dni wykańczało psychicznie, drugi raz już tego nie zniosę, nie z moją szyjką 😞

• Lami Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, czyli teoretycznie skoro do tej pory szyjka dobra, to w najbliższych tygodniach nie powinna zrobić żadnego numeru?

Hahaha, Domi, jak coś to mów, przyjadę Cię poklepać po ramieniu pomiędzy wizytami 😂 Postaram się więc we wtorek być silna jak Domi (chociaż z usposobieniem bliżej mi do Kark, ostatnio też tak przyspieszyłam wizytę, że z czwartku na wtorek przełożyłam, całe dwa dni 😁). Ma mnie przed ślubem zbadać i koniec, a nie się będę denerwować. I dzięki temu nie pokryją mi się jak zwykle wizyty u mojej i to USG III trymestru.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ja to w ogóle jestem luzak, mi moja ginka w Luxmedzie sprawdza tylko czy Mały rośnie wizualnie, bez mierzenia i ważenia 🙄 gdyby nie połówkowe, echo serca i jedna wizyta u innego gina to bym nie wiedziała co się tam dzieje 😂 muszę jej wierzyć na słowo, choć dla mnie lepiej bo potem się za bardzo martwię :)

Przypomnij którego ślub bierzesz, wpadniemy kwiatki sypać czy coś 😁😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:13

Nikodemka, blair., fiorella82, Pestkaa, Ani0nka, alex0806, Magda - mbc, kark zakamuflowany na maksa, sunshine03, Szczęściara, OlivkowaMama, Arashe, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ