Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy dwie łazienki i w jednej wanna a w drugiej prysznic, ale ja ponad wszystko uwielbiam leżeć na wieczór w ciepłej wodzie ❤ to taka chwila cała tylko dla mnie! Z prysznica aż wstyd się przyznać ale korzystałam aż 2 razy w ciągu 3 lat w tym mieszkaniu 😋
-
nick nieaktualnyKozgo gratki 💙!
Słoneczko 😵 Ja pier.., jak Ty takie endo dałaś radę wyhodować 😳?! Boskie 😃👍
Też miałam amotaks co 8h ileś tabletek przez 2 albo 3 tyg. Plus osłonówka, bo lekarz od razu powiedział, że antybiotyk w takiej ilości i tak długo rozpieprzy wszystko bez osłony.
Dokładnie - wyjdzie w praniu jak jest z dzieckiem. U nas np najstarsza na płasko nie chciała spać. A już poduszka grubości 4-5cm płaska i cisza, dziecko śpi po minucie 😯 Najmłodszą naciągało po smoczku, wymiotowała i mogłam sobie te 10 różnych smoczkow wsadzić, ona żadnego nie chciała, bo miała w planie być dzieckiem bezsmoczkowym 😜 A z synek wogóle na brzuchu nie chciał leżeć i cały czas był stres czy z napięciem ok itd.
Także możemy kupować co chcemy, a dzieci i tak przestawią nas tak jak im pasuje 😂przedszkolanka:), Lami, Magda - mbc, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziękuje
będę księżniczka wśród 3 mężczyzn
i pewnie będzie Mateusz syn od kiedy wie ze w ciąży jestem mówi ze będzie Mateusz i noe ma innej opcji hehe
Słoneczko123, Lami, Ani0nka, Biegającą-mama, kark zakamuflowany na maksa, przedszkolanka:), madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Julia93 wrote:Alex - ja w pepco kupiłam za chyba 19zł taki kocyk przewiewny. Są różowe i niebieskie. Wiadomo, jakość pepcowa, troche jest sztywny ale myślę że po praniu będzie lepszy, a za taką cenę...
Dośka - jaką masz gofrownicę? Chcę jakąś kupić ale słyszałam że te tańsze nie wypiekają dobrze, że musi być dość mocna żeby były chrupiące. Jak to u Ciebie jest? Wyglądają bosko
Julia my mamy tefala z wymienianymi płytkami na sandwiche i gofry jest mega robi rewelacyjne gofryJulia93 lubi tę wiadomość
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:Słoneczko 😵 Ja pier.., jak Ty takie endo dałaś radę wyhodować 😳?! Boskie 😃👍
Kark, też nie wiem jak to zrobiłam haha a olałam w tym cyklu wszystko, migdały i winko może ze dwa razy byłyA wcześniej zawsze miałam w okolicach 10 mm, przy "hodowaniu"
Lami, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam z wesela. Robie foty, a w miedzyczasie pochlaniam tony jedzenia, dieta poszla sie je...
Poza tym luz blues. Chyba mi sie wydawalo z tym plodnym sluzem, bo juz dzis go nie ma, ale wczoraj byl fajny seks, bez spiny i mam nadzieje, ze tak zostanie do konca cyklu.
Teczova - dobrze, ze bylo...
Sloneczko, trzymam za Ciebie kciuki :* mam dobre przeczucie, ze dostaniesz prezent dzien po dniu MatkiSłoneczko123, Lami, Wik89, Magda - mbc, Ani0nka, Meggs, tęczova, kark zakamuflowany na maksa, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
A ja pozdrawiam z imprezy firmowej.Wymacałam osiołka hahahha😂😂😂😂
Bo takie mini zoo tu jest.Wik89, Magda - mbc, Ani0nka, Meggs, tęczova, kark zakamuflowany na maksa, Dośka, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Buahahahha, Beti, w zasadzie dobry pomysł na małżeńskie pieszczotliwe określenia męskiego przyrodzenia 😂😂😂
Słoneczko123, Beti82, tęczova, kark zakamuflowany na maksa, madziorek86 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualnyAni0nka nie myślisz, że za dużo tego nakupisz? Trochę nie wiadomo, co się przyda i co dziecko będzie lubić.
Ja kupuję po 1 sztuce - 1 rożek, 1 może 2 śpiworki. Kokona w ogóle nie kupuję, nie jestem do niego przekonana w ogóle. Chcę kupić matę na podłogę. Do rożków jakoś też nie jestem przekonana, sporo mam mówi, że tylko w szpitalu były potrzebne. Ja się jakoś boję dziecko w to zawijać. Mam też 1 otulacz z medbestu, ale taki że dziecko może poruszać nogami i rękami a jest otulone, bo takie typu tulik nie są zalecane.
Też jestem zielona całkowicie, więc po prostu planuję domówić już po porodzie, jak coś się sprawdzi i będzie przydawać. Bo tak, jak mówicie życie i praktyka pokaże.
Jakaś kołderkę to ewentualnie do wózka może kupię, ale mój wózek ma też śpiworek, więc nie wiem tak na dobrą sprawę ani jaka będzie pogoda na jesieni, ani jak opatulic dziecko na takie pogodypoza tym przy smogu chyba też średnio spacerować. Tyle zasadzek czeka na młodą matkę 🙈🙈🙈
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Hmmm to kupię jeszcze ze dwa śpiworki i dwa rożki
i tyle
zostaną tylko/aż ubranka, kosmetyki, wózek, fotelik, łóżeczko, przewijak, kołyska na kółkach 👍🏻A i jakieś jeszcze pieluchy tetrowe do wycierania jak dziecku się uleje, trochę tego jest 🙈🙈🙈 ale systematycznie co miesiąc będziemy kupować.
Witam się z Wami w 19 tygodniu wg owulacji, a 20 tygodniu wg usg 😃❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2019, 05:32
sunshine03, kark zakamuflowany na maksa, Lami lubią tę wiadomość
-
O matko to ja tez jestem ciemna jeśli chodzi o te wszystkie potrzebne/ przydatne rzeczy Teraz sobie uświadomiłam Ze przy Mikołaju byłam minimalistka i miałam to szczęście ze spał ładnie tam gdzie go położyłam heheh urodził się w maju była już gorąco wiec tylko krótkie body wchodziły w grę i od czasu do czasu zawijałem w kokonik z najcieńszego kocyka lub pieluszki tetrowe, teraz będzie inna pora roku bo koniec września to już chłodniej i już sama nie wiem jak to rozwiązać.
-
Do dziewczyn które ćwiczą w ciazy ( przedszkolanka napewno 😏) skalpel chodakowskiej można ? Z tego co kojarzę na szkole rodzenia podobne ćwiczenia były.... ja coś muszę zacząć robić bo zwariuje. Myślałam o basenie ale boje się infekcji 😭
Myślałam ze zapytam mojej gin czy mogę zacząć lekko biegać po połówkowych a spacer do sklepu powoduje zadyszkę 🤔 -
A my się witamy w II trymestrze 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 20:48
przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, Szczęściara, Beti82, sunshine03, Ani0nka, Wik89, Dośka, tęczova, madziorek86, Lami, Magda - mbc, blair., Arashe, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Hmmm to kupię jeszcze ze dwa śpiworki i dwa rożki
i tyle
zostaną tylko/aż ubranka, kosmetyki, wózek, fotelik, łóżeczko, przewijak, kołyska na kółkach 👍🏻A i jakieś jeszcze pieluchy tetrowe do wycierania jak dziecku się uleje, trochę tego jest 🙈🙈🙈 ale systematycznie co miesiąc będziemy kupować.
Witam się z Wami w 19 tygodniu wg owulacji, a 20 tygodniu wg usg 😃❤️❤️❤️już się nie mogę doczekać aż to wszystko pokupuję 😅 ale póki co szlaban na zakupy, w czerwcu jedziemy na wakacje i w lipcu muszę sporo już kupić póki będę na chodzie
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Anionka i kolejny tydzień przed Wami i połowa
Sunshine nie wiem czy jestes zwolennikiem otulacza do fotelika ale on się super tez do wózka sprawdza zamiast jesiennego śpiwora czy kocyka
Biegająca mi z Chodakowska lekarz juz przed zajsciem odradzal cwiczyc. Ostatnio moja miloscia (byl zakwas!) Jest z yt Gaś & Kępka dla ciężarnych 😊 a tak to Ania Dziedzic i mam jeszcze dwie lżejsze plyty.
Meggs Ty chudzino! Wieczorem nam sie pokaz dla porównania!
A ja wszystkim obecnym i przyszłym mamusią chciałam zyczyc samych wspaniałych dni!!:*Słoneczko123, Dośka, Biegającą-mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs fakt, na zdjęciu sam brzuc widać, Ciebie zakrywa 😂
AniOnka nie dokupuj tylko zrób jak robi sunshine 😊 Ja miałam na 3 dzieci jeden śpiworek i w listopadzie po cb oddałam go kolejnemu dziecku nówkę sztukę, bo żadne dziecko go nie tolerowało 😐 Za to rożki co ciąża musiałam kupować 2 nowe, bo u mnie maluchy tylko rożkowe, musiały być szczelnie zawinięte, najlepiej z rękami w dół też w rożku, żeby ładnie spały. I tak pierwsze 2-3 miesiące aż nir wyrosły 😝
Jak masz coś dokupować to wg mnie pieluchy flanelowe - do lekarza czy ba spacer bardiej wyjściowe niż tetra, a tetra po domu. Plus przewijak taki podróżny - niby podkład ale z ładnym nadrukiem i taką gąbeczką w środku, że jak przewijasz "w terenie" to jednak dziecko na czymś leży i nierówności podłoża wam niestraszne 😉 -
nick nieaktualny