Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Anionka 😊 też na niego patrzyłam. U nas tylko musi być większa moc przerobowa, bo mamy 100m2 mieszkanie, a otwartej przestrzeni prawie 70m2.
Ale racja dla maluszka w domu super sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 11:04
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
My też rozważamy oczyszczacz, to co się dzieje z tym smogiem to masakra ;/
Ja już po wizycie u położnej. Dzisiaj studiowałyśmy plan porodu. I mam kilka kwestii do przemyślenia w sprawie przychodni dla dziecka, Wit K podawane domięśniowo w szpitalu i szczepionek w szpitalu. Dziewczyny heparynowe jak to jest z tą Wit K? Bo szczepić chce na pewno. No i też zastanawia mnie nacięcie krocza, jak oni to zrobią na heparynie żeby się nie wykrwawićLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, na nic nie odpowiem, chętnie zaraz posłucham, jeśli macie jakieś wieści.
Ale heparynki, powiedzcie mi jak z zastrzykami? Całkiem po boku sobie dajecie jak już brzuszek coraz większy? Wczoraj przyszła teściowa narobiła ambarasu jak dawałam sobie zastrzyk, że jeszcze wbiję się do dziecka i mnie tylko zdenerwowała.
Słoneczko, oby to były takie bóle, które niejedna z nas miała jeszcze przez pierwsze miesiące ciąży. Mocno kciuki ściskam!
Przedszkolanko, moja bąbelka też zamilkła od wczoraj. Nie stresuj się, tym bardziej, że masz detektor. Na pewno jest wszystko dobrze! Po prostu się pochowały, bo mają jeszcze trochę miejsca 😊przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
alex0806 wrote:My też rozważamy oczyszczacz, to co się dzieje z tym smogiem to masakra ;/
Ja już po wizycie u położnej. Dzisiaj studiowałyśmy plan porodu. I mam kilka kwestii do przemyślenia w sprawie przychodni dla dziecka, Wit K podawane domięśniowo w szpitalu i szczepionek w szpitalu. Dziewczyny heparynowe jak to jest z tą Wit K? Bo szczepić chce na pewno. No i też zastanawia mnie nacięcie krocza, jak oni to zrobią na heparynie żeby się nie wykrwawić
No ja po wynikach, które robili mi w szpitalu wiem, że nie mam za bardzo rozrzedzonej krwi, wyniki mam w połowie wiec na heparynie mam wynik jak zdrowa dziewczyna nie biorąca heparyny.
Co do wit. K się nie wypowiem, bo ja nie chodziłam do szkoły rodzenia. Natomiast ja szczepie na wszystko, tym bardziej, że sama szczepiłam się teraz i nic nam nie jest
A Ty się szczepisz Alex na krztusiec?
Rzepakowe, znalazłaś przychodnię do szczepienia?
Domi, Lami, a Wy jaka decyzja?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami wrote:Alex, na nic nie odpowiem, chętnie zaraz posłucham, jeśli macie jakieś wieści.
Ale heparynki, powiedzcie mi jak z zastrzykami? Całkiem po boku sobie dajecie jak już brzuszek coraz większy? Wczoraj przyszła teściowa narobiła ambarasu jak dawałam sobie zastrzyk, że jeszcze wbiję się do dziecka i mnie
hahahahahahahahahaha, przepraszam Cie Lami, ale to jest mega śmieszne
Ja robię u góry brzucha po lewej i prawej, bo jak robie w boczki, to krwiaki wychodzą.
Ja praktycznie od 33tc w te same miejsca kłuje, bo tak mi najlepiej💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyalex0806 wrote:My też rozważamy oczyszczacz, to co się dzieje z tym smogiem to masakra ;/
Ja już po wizycie u położnej. Dzisiaj studiowałyśmy plan porodu. I mam kilka kwestii do przemyślenia w sprawie przychodni dla dziecka, Wit K podawane domięśniowo w szpitalu i szczepionek w szpitalu. Dziewczyny heparynowe jak to jest z tą Wit K? Bo szczepić chce na pewno. No i też zastanawia mnie nacięcie krocza, jak oni to zrobią na heparynie żeby się nie wykrwawić -
36+1 ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 15:20
sunshine03, alex0806, Domi_tur, przedszkolanka:), Ani0nka, blair., Meggs, OlivkowaMama, Wik89, Dośka, tęczova, madziorek86, Lami, Beti82, Pestkaa, Słoneczko123, Nona, Arashe lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:No ja po wynikach, które robili mi w szpitalu wiem, że nie mam za bardzo rozrzedzonej krwi, wyniki mam w połowie wiec na heparynie mam wynik jak zdrowa dziewczyna nie biorąca heparyny.
Co do wit. K się nie wypowiem, bo ja nie chodziłam do szkoły rodzenia. Natomiast ja szczepie na wszystko, tym bardziej, że sama szczepiłam się teraz i nic nam nie jest
A Ty się szczepisz Alex na krztusiec?
Rzepakowe, znalazłaś przychodnię do szczepienia?
Domi, Lami, a Wy jaka decyzja?
Wstyd się przyznać, ale nie szukałam jeszcze.Tak bardzo nie mam na nic czasu, że chyba urodzę między raportem dla klienta, wieszaniem prania, a spacerem z dzieckiem.
-
Magda miałam pisać żebyś wrzuciła zdjęcie swojego brzuszka, ściągnęłam Cię myślami 😍 wyglądasz pięknie! ❤️
Właśnie muszę wreszcie się wybrać do przychodni i się zaszczepić.
A dziecku wit K będę do, mięśniowo podawać i wszystko inne co jest w programie szczepieńMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda mnie właśnie bardziej ta Wit K nurtuje bo szczepić też mam zamiar.
Siebie na krztusiec nie szczepiłam w ciazy. Tak na serio to nawet nie wiedziałam że trzeba czy coś. Jako dziecko byłam szczepiona.
Co do zastrzykowto ja robię tak jak wcześniej, ok bokach brzucha. Im bliżej żeber tym gorzej się wbija więc tam wyżej nie robię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:02
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Magda mnie właśnie bardziej ta Wit K nurtuje bo szczepić też mam zamiar.
Siebie na krztusiec nie szczepiłam w ciazy. Tak na serio to nawet nie wiedziałam że trzeba czy coś. Jako dziecko byłam szczepiona.
Co do zastrzykowto ja robię tak jak wcześniej, ok bokach brzucha. Im bliżej żeber tym gorzej się wbija więc tam wyżej nie robię.
Pogadaj sobie z położną na nast. spotkaniu.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lami ja juz na słońcu go wygrzewam ,torta zjadłam az zmuliło i nic!
Co do wit.K to ja szczepie i sie zastanawiam bo Poli dawalam albo pierwszy miesiac albo do 3 k i d. Teraz zamówiłam D i nie wiem jak z K? Dalej się ja daje?
Ps.tak,w gemini 500 zl.prawie poszlo na rzeczy dla nas 😂😂 -
nick nieaktualnyAlex, jeśli w ciąży bierze się leki przeciwzakrzepowe, to noworodek jest bardziej zagrożony wystąpieniem choroby krwotocznej noworodków.
Tak to jest to rzadkie schorzenie, ale myślę, że nie ma co ryzykować i lepiej tą witaminę K profilaktycznie podać i mieć spokój chociaż, ze dziecku nic nie grozi niż później żałować, jeśli dziecko jednak na tą chorobę by cierpiało, a można tego było łatwo uniknąć.
A szczepienie na krztusiec jest tylko dla ochrony noworodka, żeby dostał od Ciebie nowe przeciwciała i nie zachorował na krztusiec, który dla noworodka może być śmiertelnyto, że byłaś kiedyś szczepiona nie ma znaczenia, w każdej ciąży w 3.trymestrze trzeba się zaszczepić na nowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:13
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Lami ja juz na słońcu go wygrzewam ,torta zjadłam az zmuliło i nic!
Co do wit.K to ja szczepie i sie zastanawiam bo Poli dawalam albo pierwszy miesiac albo do 3 k i d. Teraz zamówiłam D i nie wiem jak z K? Dalej się ja daje?
Ps.tak,w gemini 500 zl.prawie poszlo na rzeczy dla nas 😂😂ale pewnie warto to jeszcze sprawdzić
przedszkolanka:), Lami lubią tę wiadomość
-
blair. wrote:Nikodemko, Tęczova jeszcze walczymy, za tydzień idę na wizytę po długiej przerwie, to zobaczymy jaki będzie plan 😊
Meggs, ja też jestem na etapie poszukiwania oczyszczacza, na razie doczytałam żeby największą uwagę zwrócić na filtr, najlepszy przy alergii to hepa h13. I węglowy na smog. Jak znajdziesz coś sensownego to daj znać
Przedszkolanko, ważne że detektorem możesz złapać Olka, a tak to jeszcze trochę podrośnie i zaraz będziesz go czuła non stop
https://klarta.pl/sklep/produkt/klarta-stor-white-28
Ze względu na dużą wydajność do 80m2. U nas to podstawa. W zestawie jest filtr hepa h11 ale ja dokupiłam od razu zestaw z hepa h13 na wymianę. Cena atrakcyjna. Nowa firma, nie znam jej za bardzo ale postanowiłam zaryzykować. Mają też model o mniejszej wydajności. Dam znać jak mi się sprawdzi 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:42
blair. lubi tę wiadomość
-
Co ta moja babcia wie o życiu... żebym ja musiała po niej krzyżówki poprawiać 🙈
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa3fc1cb176e.jpgalex0806, Ani0nka, Lami, Magda - mbc, Meggs, Dośka, kark zakamuflowany na maksa, blair., OlivkowaMama, Wik89, Domi_tur, Beti82, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Niezapominajka2, madziorek86, Pestkaa, tęczova, Słoneczko123, fiorella82, Szczęściara, Nona, Arashe lubią tę wiadomość