X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co ja w tej ciazy mam z jama ustna to jest niemozliwe.
    W święta pamietacie mega bol i kanalowe bo ropa. Teraz 3 zeby blizej boli dziaslo alevnie samoistnie tylko jak dotkne jezykiem i taka bula mam . ale chyba nie jest to przetoka. Na wardze od srodka tylko nisko zatkana slinianka i teraz tez zaczelo bolec. Jeju masakra

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ja to sie zastanawiam jak do tego doszło że zrobiło się 6 zarodków! 😏 ale dla mnie kosmos i nie zazdroszczę....
    Jak do tego doszło, nie wiem... :P
    Teraz mi po głowie będzie chodziło :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja piję kawę na czczo codziennie. Bez tego nie wie co by było. Problemy zaczęły mi się na początku jak mnie od kawy odrzuciło.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Jeju co ja w tej ciazy mam z jama ustna to jest niemozliwe.
    W święta pamietacie mega bol i kanalowe bo ropa. Teraz 3 zeby blizej boli dziaslo alevnie samoistnie tylko jak dotkne jezykiem i taka bula mam . ale chyba nie jest to przetoka. Na wardze od srodka tylko nisko zatkana slinianka i teraz tez zaczelo bolec. Jeju masakra
    A wszystkie zęby masz wyleczone? Bo próchnica to choroba bakteryjna, mogą też od niej być takie jazdy

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Zweryfikujcie też, czy nie przyjmujecie dużych dawek żelaza. Ono wzmaga zaparcia.
    Ja biorę na noc, a z rana mam zawsze czarną biegunkę. Muszę o to za tydzień na wizycie zapytać 😒

Przedszkolanko fakt, zapomniałam o tabletkach! Muszę kupić na kolejne 4msce ciąży plus ze 2-3msce karmienia.
    No i wkładek laktacyjnych nie dałam sobie, jak byłam przed chwilą w Rossmanie to się zorientowałam 😌
    Ale kupiłam woreczki na kupy, bo były w promocji 2x taniej niż w gemini ☺

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie teź kosmos 6-raczki ;)

Monia ja dziasła mam wrażliwsze ,a ze aparat na noc zakladam to już w ogóle. No i ta 8 :/

Kark ja wkładki dostałam gratis,ale z Polaa nie byly potrzebne i teraz tez wątpie na te moje wisienki;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Alex ja piję kawę na czczo codziennie. Bez tego nie wie co by było. Problemy zaczęły mi się na początku jak mnie od kawy odrzuciło.
    Miałam to samo. Jakoś do 16-17 tc miałam mdłości i nie piłam kawy. Dopiero powoli, powoli się rozkręciło. Bo ja to kawosz jestem :)

Ja to muszę sobie nowe staniki kupić, bo cyce jak donice się robią. Jedynie 1 lub 2 staniki które mam są mega wygodne, bo kupiłam kiedyśtam za duże przez neta. I tak myślę, żeby nowe od razu do karmienia były, ale nie wiem jaki rozmiar dobrać. Bo przecież cyce jeszcze urosną...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szwagra i szwagierkę dr biologii i oni twierdzili w dzień matki na grillu, że kobieta mogła mieć dwa jajeczka. Wtedy z jedno wyszło 2 chłopców, a z drugiego 4 dziewczynki, bo podobno komórka jajowa w nietypowych sytuacjach może się podzielić na 4 zarodki.
    Ale mówili, że i tak musiała mieć problemy z hormonami lub we wcześniejszych miesiącach leczenie hormonalne, bo normalnie przy zdrowym organiźmie komórka się dzieli maks na 2 i wtedy by mieli np 2 dziewczynki i 2 chłopców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 09:49

blair. lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dzieki dziewczyny za kciuki! Tak sie ciesze ze mam z kim sie nacieszyc pecherzykami, mąż nic nie rozumie jak zadzwonilam zeby mu powiedziec to stwierdzil tylko „no to fajnie” ale czuje ze nie wywolalo to u niego zbyt wielu emocji heh nie czuje powagi sytuacji :D

Teczova ja tez wolalabym na raty :P Monia no to faktycznie adrenalinka, hmm moze u mnie bedzie podobnie :) dzis jade do Czestochowy sluzbowo i odwiedze Jasna Gore

A szescioraczki to juz w ogole kosmos..

kark zakamuflowany na maksa, Dośka, Beti82, blair., Magda - mbc, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, u mnie z ciąży na ciążę niby coraz większy i dłuższy nawał, a wkładek mniej.
    Z Tosią zużyłam 1.5 opakowania po 60 wkładek, z Kajtusiem 1 opakowanie chyba 48 wkładek, z Basią pół opakowania 60 wkładek. Dlatego teraz chcę kupić paczuszkę może 30sztuk, żeby tylko mieć na wszelki wypadek na jakieś imprezy itd, żeby nie było wtopy, ze siedzimy np w kościele na chrzcinach, a mi się plama na bluzce robi 😅

• tęczova Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:57

Domi_tur lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Słoneczko, ja coś czuję że ty się jutro zdziwisz. I będziesz sobie zarzucać, że szybciej testu nie robiłaś :D
    Jak tak widzę ile idzie wam kasy na te rzeczy apteczne to masakra. Zamówię w lipcu chyba. Teraz to znowu z 200 zł jak nie więcej pójdzie na witaminy itd bo mi się wszystko kończy ;/
    Ja na razie dodałam tylko rzeczy do koszyka :) zamówię w lipcu/sierpniu, bo nie ma sensu, żeby to stało tyle czasu, skoro zamówię i na drugi dzień przyjedzie :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja na razie dodałam tylko rzeczy do koszyka :) zamówię w lipcu/sierpniu, bo nie ma sensu, żeby to stało tyle czasu, skoro zamówię i na drugi dzień przyjedzie :)
    ja też tak zrobiłam, że utworzyłam koszyk i sobie „wisiał” :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze, dopiero sie obudzilam, co za masakra, caly dzien stracony :O
    Ja tez nie ogarniam jak to mozliwe, ze powstalo 6 zarodkow, a u mnie nie moze sie stworzyc nawet jeden haha.
    Oni chyba mieli in vitro, co nie?
    Przedszko - dzis u mnie lepiej z nastrojem. Umowilam sie na babski wieczor, potrzebuje tego. Praca w domu, bez kontaktu z ludzmi niestety tez slabo dziala na glowe, bo za duzo sie mysli.
    Wik - ale super! :D Beda blizniaki! A nawet jesli nie, to szanse sa zwiekszone i chociaz jeden pecherzyk musi byc, tym szczesliwym :)

Mnie zalalo dzis plodnym sluzem. Nie mam pojecia skad sie wzial, bo szyjka caly czas jest nisko i twarda, wiec to raczej jakis wybryk natury.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski, tak się nie bawimy! Mają być bliźniaki i kropka, nie ma rozdzielania dzieci 😂 co za wyrodne matki z Was 😂😂

Bezdzietna lambadziaro a takich rzeczy nie ma w smyku? :) będę dzisiaj to aż sprawdzę, bo sama nie wiem🤦‍♀️

Wik89, tęczova, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:33

Wik89 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie wydaje, ze u mnie w okolicach 14dc pecherzyk szykuje sie do pekniecia, ale nie peka i rosnie kolejny, ktory owuluje w 21dc. Stad ten sluz i pozytywne owulaki. Nie moge sie doczekac monitu, wtedy sie okaze, czy moja teoria ma racje bytu. Moze gdyby wspomoc ten pierwszy pecherzyk z 14dc zastrzykiem, to wszystko byloby pieknie, cholera wie.
    Nie krzyczcie na mnie, ale z ciekawosci sikłam na owulaka i bach, pozytyw, tak jak myslalam. Wiecej nie sikam, tylko sie bzykam i juz.

Ani0nka, przedszkolanka:), tęczova lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, wydaje mi się, że tak, że w okolicach 32tc powinny być już wizyty co 2 tyg.
    Natomiast ja od 23tc mialam najpierw co tydzien (po szwie), a potem od polowy kwietnia co dwa a raz to nawet po 17dniach :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja mam podobna teorie u siebie, no i zobaczymy.. Tez kazdy cykl jest inny i to ze czasem sie tak zdazy to jeszcze nie powod do zmartwien. Ale jesli tak by sie czesto dzialo to wlasnie chyba clo i zastrzyk moglby pomoc.
    Ja teraz na clo ale w zeszlym cyklu tez mialam ladny pecherzyk 15mm w 11dc bez clo, roznica taka ze teraz mam dwa :p

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:57

kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ