X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:14

sunshine03, Biegającą-mama, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Zrobiłam koszyk w gemini, a tu 190zł 😯 Muszę jeszcze ze 3 razy przepatrzyć, bo skoro wam 3x większe kwoty wyszły to napewno o czymś zapomniałam 😅
    Kark pewnie niektóre rzeczy masz po prostu w domu :) mi wyszedł koszyk w gemini coś koło 300zł, ale nie mam nic a nic dla bejbi
    i myślę, że koło 100zł w rossmanie wydam na różne babydreamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 23:39

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam coś mądrego napisać na temat facetów, ale szkoda czasu 😂 Mi często jest przykro ale nauczyłam się olewać, wiele rzeczy potrzebnych robię bez konsultacji , a te jakowe gatki olewam bo to dla mnie tylko szukanie zaczepki.
    Kark tez slyszalam., ze moja praca się nie opłaca bo wakacje tylko 3 tyg w roku i to całości się nie da wsiąść na przełomie lipiec/ sierpien🤔 Ze dla niego to marne grosze i już lepiej bym w domu siedziała.. o napewno po takim tekście tym bardziej wrócę od razu po macierzyńskim do pracy i niech się pocałuje w dupę!

kark zakamuflowany na maksa, Wik89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 maja 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko ja tez dalej trzymam kciuki! I już nie mogę się doczekać 1 czerwca i test Nony!

Wik89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 maja 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na temat takiego śpiworka?
    https://www.carrefour.pl/spiworek-dzieciecy-clodi-niebieski?gclid=EAIaIQobChMI8-KR0Ke44gIVlPhRCh3eFg5aEAQYFSABEgIM9_D_BwE&gclsrc=aw.ds
    Za ciepły na październik ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, skuś się na sikanie, pamiętaj że nagroda czeka 😂

Beti82, Arashe lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to widzę że mamy jakiś zbiorowy wnerw na tych naszych mężów. Moj to raczej w drugą stronę liczy, woli odkładać niż wydawać bez sensu więc w tej kwestii mam spokój. Ale też czasem słyszę że przecież siedzę w domu to co ja robiłam, albo że po co studiowałam jak teraz grosze zarabiam i nic z tego nie ma. Czasem to zlewam. Ale jak sie skumuluje to talerze latają!
    Dziewczyny co zrobić żeby się efektywnie... wypróżnić? Próbowałem już suszonych śliwek, owoców, popiłam ogórka suszonego mlekiem, płatki owsiane, kawa. Od 3 dni kompletnie nic. I umieram bo tak mnie jelita bolą ;( no przecież nie zrobię sobie lewatywy?

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 29 maja 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja polecam Duphalac , albo jakas inna laktuloze. Wypijasz na wieczór 15ml na wieczór. Dozwolona w ciazy tylko jak ze wszystkim nie przesadzać ;) mi po porodzie pomogła bo tez miałam zaparcia a po naturalnym miałam wrażenie ze zamiast się wypróżnić to idę rodzic do łazienki 😂

Ani0nka lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:57

Beti82, przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, Lami, Ani0nka, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova korzystaj z tego ;p jakieś seksy na biurku/zapleczu/czymkolwiek ;p
    Mój mąż chce zmienić pracę po porodzie. Najpierw zgarnąć kaskę z ubezpieczenia itd bo trochę tego wyjdzie z dodatkowego pakietu, a później papa. Trochę im się wyzysk w firmie zrobił. Dobrze zarabia ale atmosfera robi swoje i mówi że po 5 latach już nie wytrzymuje.
    Ja za to miałam super atmosferę ale kasa taka sobie ;) coś kosztem czegoś pewnie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:57

Magda - mbc, przedszkolanka:), kark zakamuflowany na maksa, Domi_tur, Lami, Wik89, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko trzymasz napiecie z testowaniem :D
    Ja wlasnie wchodze na monitoring..

Domi_tur, Dośka, Biegającą-mama, Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za to napięcie, ale ostatnio jestem taka przemeczona, że nie chciałoby mi się czekać te 5 minut na wynik testu. W nocy nawet po ścianach chodzę haha Postaram się siknąć jutro, ale nie obiecuję ☺

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u nas było podobnie z M 4 lata temu - po kilku latach pracy, super płacy i fajnej już pozycji zrobiła się bardzo nieprzyjemna atmosfera itp. Także wziął zaległe urlopy, tacierzyński i papa.

Słoneczko stresujesz nas, ale damy radę, na II warto czekać 😄

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to ma odwrotnie, ględzi że mam szukać lepiej płatnej pracy. Teraz mam spokój bo ciąża, ale jak przyjdzie mi wrócić do pracy znowu się zacznie.
    Mówię mu, że na razie nie będę nic zmieniać bo w razie choroby dzieci mogę siedzieć spokojnie na l4 i nikt nie będzie mi robił wyrzutów. Pozatym mam bardzo bogaty pakiet socjalny i często wysokie premie. Ale staremu mało pfff

Słoneczko zamiast nasikać i mieć czarno na białym to przedłużasz sobie nadzieje. Jak nic nie wyjdzie to przynajmniej będziesz wiedzieć a nie czekać na ostatni moment żeby się tak rozczarować jak w zeszłym miesiącu... Mimo to trzymam kciuki

tęczova, Beti82 lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko oki wybaczamy 😄
    U mnie na prawym jajniku pecherzyk 15x14, na lewym w sumie dwa ale jeden dominujacy 16x17. W sobote mam wziac zastrzyk i mamy dzialac doktor zyczyl powodzenia ;) no zobaczymy. Troche sie zestresowalam, ze dwa pecherzyki dominujace :P
    Kark wspolczuje, faceci to czasem potrafia byc buce (ale my kobiety jak chcemy to tez potrafimy nagadac :P ), ja uwazam ze warto zebys wróciła do jakiejs pracy po macierzynskim dla swojego samopoczucia i wtedy nawet jak walnie taki tekst to latwiej bedzie olać :) a w ogole majac trojke dzieci, dom i pracujac z domu chocby przez pare miesiecy to dla mnie jestes kobieta sukcesu :D

przedszkolanka:), Pestkaa, kark zakamuflowany na maksa, alex0806, Domi_tur, tęczova, Słoneczko123, Meggs, Dośka, Beti82, Szczęściara, Lami, Magda - mbc, blair., Nona lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki podwójna szansa,super!;)

Mnie na szczęście maż do niczego nie zmusza,cieszy się ze z Polą jestem. Sam w sumie odradza mi firme bo widzi ile czasu i nerwow to pochlania ;p

W smyku -50% jest jakbyscie szukaly prezentów dla dzieci/chrzesniakow itp;)

Ani0nka, tęczova, Wik89 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u mnie znowu ja się tak czuję i myślę.
    Akurat po maturze miałam mała Tosie i wybór - Budownictwo dzienne albo Architektura zaocznie. Wybrałam dziennie, bo miałam wtedy przynajmniej weekendy dla dziecka, a na zaocznych w tygodniu bym zarabiała na studia, a w weekendy studia. Teraz żałuję, bo po takim stażu pracy jaki mam po Architekturze mogłabym startować do egzaminów państwowych, zrobić uprawnienia i własną firmę otworzyć.
    A tak na początku startowałam do urzędów, bo bez pleców najłatwiej było dostać pracę, a po urzędach jak szłam na konkursy czy rozmowy to tylko w urzędach wygrywałam, na budowie, gdzie jest kasa nikt takiej nie chce 😒 W aktualnej firmie też fuksem dostałam pracę, ale i tak za biurkiem, gdzie wg M są śmieszne pieniądze dla mojego wykształcenia...

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikiiii szykuje się pracowity weekend 😂❤️

Wik89 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kark ale nie obciagnelas mu dziś mam nadzieję? Przetrzymaj go :P
    Wieczorem się coś łasił, przytulał, ale póki nie przeprosi mam Focha 😀
    Będzie mi burak z takimi tekstamk wyskakiwać, bo już chyba nie pamięta jak on był na stażu, a ja miałam pełny etat w urzędzie i to on był moim utrzymankiem 😅

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ