X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka koniecznie zdjecie wrzucaj 😘😘
    Alex najlepszego! ❤️❤️

alex0806 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry😍
    hehe teczova powodzenia, ja wczoraj wieczorem w trakcie meczu wpadlam nagle w wir sprzatania w szafach scierania kurzu, przestawiania, i do 23 mylam podlogi w mieszkaniu, nie wiem co mnie naszlo 🤣 ale sprzatanie dobrze robi na glowe..
    Alex sto lat!!! 🎂
    Przedszkolanko wszystkiego naj z okazji rocznicy! I super ta wiadomosc o kolezance! Napisz tu prosze potem jej patenty moze i nam pomoga ;)
    Nikodemko wspolczuje tej akcji z mezem :( choc nie ukrywam ze po prostu smieszy mnie ta i inne ktore tu opisalyscie, no ale wiem ze gdybym byla na Waszym miejscu, to pewnie nie byloby mi do smiechu :D

A ja Karolina wiec mam nadzieje Domi ze wrozba sie sprawdzi :D chociaz dzisiaj temp na takim samym poziomie jak wczoraj:/ owu mi przestawil owulacje z tego wszystkiego

przedszkolanka:), alex0806 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, Przedszko! Gromadki dzieci dla Was 😊❤️
    Kark - masz racje! Moj ma wybitny problem z tym, ze nie umie odmowic. Na szczescie rzadko sie zdarzaja takie sytuacje, ale jak juz sa to z przytupem. Mam nadzieje, ze odechce mu sie pic na pol roku, bo wyglada (i na pewno czuje sie) jak flak od pasztetowej. Tesciowa radzi mi to samo co Ty, nie wpuszczac do domu, niech sie zdziwi gdzie sie obudzil, ale za miekka jestem :/

U mnie dzis jakies 7-8dpo i powiem Wam, ze w tym cyklu nie jest zle! Cycki bola, ale nie jakos koszmarnie, brzuch czasem pociagnie na okres, ale daje rade bez nospy. Wkrecam sobie, ze to zasluga niepokalanka :d
    A i Przedszko, pochwale Ci sie! Schudlam w tydzien 1,2 kg ☺️

przedszkolanka:), Wik89, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:38

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:38

Nikodemka lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Póki co mamy focha z mężem,więc milo😣
    Nikodemko dolączę do Ciebie.
    A gratuluję spadku wagi !😀 zmotywowana bardziej? ;)

Niezapominajko u nas 6 rocznica.
    Sukienka się szyje,czekam z niecierpliwością co to wyjdzie :o

Wiki patentow w sumie brak ;p inofolik, castagnus i owulacyjne i tyle . Nie moge do tej pory uwierzyc jak to sie wszystko szybko potoczylo ;)

Nikodemka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:27

przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko, zebys wiedziala! Rower robi swoje, od poniedzialku do niego wracam, chyba, ze @ bedzie nie pozwoli.
    Niezapominajko, dziekuje! Wlasnie latam jak kot z pecherzem, bo wczoraj nie zdazylam zrobic ciasta, a odpowiedzialnosc jest, bo ma byc zamiast tortu. Zeby byl panienski akcent, poloze na wierzch czekoladowe jajka z kinder niespodzianki :d
    Maz skruszony, zwiniety w klebek lezy na kanapie i milczy. Haha

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 00:01

• Arashe Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami przede wszystkim spóźnione życzenia, tyle roboty miałam, że wieczorem już nie zajrzałam. Życzę Ci abys przeżyła pięknie ciążę, była szczęśliwa i za parę dni była szczęśliwa żona a miesięcy mamusią :)

Alex Tobie także życzę wszystkiego co najlepsze, abyś czekała radość z ciąży i później macierzyństwa, by mąż Cię wspierał zawsze :)

Przedszkolanko wszystkiego najlepszego w rocznicę ślubu, nie fochajcie się, życzę Wam byście żyli w szczęściu i zgodzie, a sprawy trudne potrafili szybko rozwiązywać :)

Malinowa cieszę się, że doszła przypinka :)

miłego weekendu dziewczyny, u nas parno :)

Kark ja się urodziłam w Bielsku Białej :D

alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:29

Nikodemka, Wik89, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 09:29

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, mój dwa tyg temu wrócił z kawalerskiego na takim zgonie, w nocy walczył z cofką i się jeszcze zakrztusił, pies wskoczył na łóżko go ratować a ja z Szymonem po jednym zawale... Pierwszy raz widziałam go w takim stanie... Rano miałam mu urwać łeb, jajka i co jeszcze by mi się udało, ale wpadlam na pomysł ze tym razem będę miła 😂 i cały tydzień skruszony na rękach nosił. Minęło mu w kolejną sobotę 😂

Wik89, Nona lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, przed ciążą schudłam 4kg w 1,5 miesiąca jedynie pilnując 5 posiłków dziennie. Normalnie piłam alko, nie ćwiczyłam bo mi się nie chciało. Słodycze tylko w weekend. Wykupilismy sobie plan dietetyczny i gotowalismy wg niego 1,5 miesiaca. Potem już mi się nie chciało a waga nadal się trzymała :)

Nona lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, to i tak dobrze, ze Ci to wynagradzal :D moj nie z tych!
    Nona, ja pilam baaardzo duzo wody, diety konkretnej nie mam, odstawilam biale pieczywo i makarony + opanowuje sie z fast foodami. No i o wiele wiecej sie ruszam niz wczesniej, caly tydzien robilam minimum 10km na rowerze, troche gralam w takiego a’la tenisa... mam nadzieje, ze uda mi sie do sierpnia zrzucic 5kg, taki mam cel.

Nona lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona- ja w okresie kwiecień 2016 - sierpień 2017 schudłam 25 kg, potem mi 5 wróciło (trzy miesiące kucia do egzaminu radcowskiego zrobiły swoje), potem znów zrzuciłam 4 kg. Patent? Racjonalne odżywanie. Nawet sportu nie uprawiałam, bo nie miałam kiedy, ale radykalnie zmieniłam nawyki tj.
    - dużo wody (ale poza wodą normalnie piłam kawę- przy czym nie napój mleczny typu latte, tylko faktycznie kawę z kapką mleka oraz alkohol;))
    - 4 do 5 posiłków dziennie z opcją mocnego ograniczenia węglowodanów (tj. pizza wpadała, a i nawet inne fast foody się zdarzały, ale wliczałam to w bilans kaloryczny i było git. Zrezygnowałam z pieczywa, ziemniaków, ryżu - jak obiad mięsny to mięso i warzywa, chyba, że faktycznie daniem dnia był makaron z sosem to tak jak wyżej - uwzględniałam to w diecie)
    - śniadanie! i to chyba clue sukcesu - zaczynałam od zdrowej ponoć owsianki z warzywami, ale zazwyczaj po niej byłam głodna ok. 10.30, a nie zawsze mam w pracy możliwość zjedzenia drugiego śniadania (stąd raczej u mnie 4 posiłki dziennie). Za to śniadania białkowo tłuszczowe- np. jajecznica z dwóch jajek i trzech cienkich plastrów boczku syciła mnie do obiadu ok.12.30.
    - słodycze - a i owszem, ale z rozsądkiem. Zamiast kupować czekoladę (bo wtedy jest ryzyko, że zjem tabliczkę), brałam cukierki na wagę pakowane pojedynczo i sobie brałam jednego cukierka do kawy.
    - ze dwa razy w tygodniu dla podkręcenia metabolizmu robiłam IF - czyli dłuższy post, ostatni posiłek o 18 i przerwa do rana. W te dni było bez alkoholu, w pozostałe raczej tak.
    - zawsze miałam w zamrażarce np. warzywa na patelnię - zjesz nawet całą paczkę 400 gramow, a tam raptem 200 kcal - tyle samo co jakiś jogurt/ danio itp. A nasycona jesteś na dłużej plus oczy inaczej odbierają talerz warzyw, a inaczej kubeczek jogurtu.
    - na drugie śniadanie/ podwieczorek polecam zupy - sycą, a mało kaloryczne (oczywiście warzywne, a nie takie z masą ziemniaków/ makaronu/ kiełbasy).
    - polecam przez jakiś czas faktycznie liczyć kcal i popatrzeć, ile ich przyjmujemy - ja korzystałam z aplikacji Fitatu i polecam gorąco. Potem przestałam notować, umiem oszacować w oczach +/- ile dziennie zjadam.
    - warto szukać zamienników lubianych potraw - nie mówię o wersji light, ale np. czasem mam smaka na dobre parówki. I takie same z szynki i z kurczaka przy tej samej gramaturze potrafią mieć ponad 100 kcal więcej. Niby niewiele, ale już masz zapas na kawę z mlekiem i cukierkiem ;)

Aktualnie w ciązy nic mi ww. dieta nie daje, tyję w oczach (już mam +5 kg), ale po porodzie wracam i wierzę, że znów odnajdę talię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:28

madziorek86, Nona lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele dziewczyny, babka na wrześniu, z terminem tydzień po mnie i Alex ma mieć cięcie. Szyjka jej drugi raz puściła mimo szwu, już dziecko z pęcherzem poza szyjke wypływać zaczęło.
    Ja nie mogę, aż się poryczałam, teraz chodzę taka zestresowana jakby to mnie mieli ciąć za chwilę...

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też nie z tych ale sumienie go ruszyło. Szkoda, że tydzień później znowu się zepsul😂😂

Pierwsze wyrzeczenie macierzyńskie-w tym miesiącu mogłam iść do fryzjera lub kupić bujaczek... Siedzę z farbą we własnej łazience i zastanawiam się jak źle będzie po zmyciu😂

przedszkolanka:), sunshine03 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Ja pierdziele dziewczyny, babka na wrześniu, z terminem tydzień po mnie i Alex ma mieć cięcie. Szyjka jej drugi raz puściła mimo szwu, już dziecko z pęcherzem poza szyjke wypływać zaczęło.
    Ja nie mogę, aż się poryczałam, teraz chodzę taka zestresowana jakby to mnie mieli ciąć za chwilę...
    Kark, mam dzisiaj to samo. Zamiast się cieszyć z 27 urodzin i 27 tc to normalnie się stresuję :/ A mam za nieco ponad godzinkę echo serca małej. Pewnie będzie miała tętno wyrąbane w kosmos od mojego stresu :/ Ja chyba serio przestanę czytać wrzesień, za dużo tam problemów szyjkowych ;/ A i tak zerkam tylko kątem oka i zawsze się coś przypałęta ;/
    Zaraz wychodzimy na badanie. Proszę o kciuki, mam nadzieję że podzielę się później samymi dobrymi wiadomościami i zdjęciem klusencji.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex samych cudowności z okazji 27 urodzin !!! super wiek :) nic się nie martw, relaks i radość z urodzin :D Trzymam kciuki za Ciebie i Klusencje :*

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ