Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojego dziś w nocy wygoniłam na kanapę, bo wiatrak do sypialni przyniósł i nie dość ze mi wiało za mocno to jeszcze był tak głośny ze zasnąć nie mogłam, a on cwaniak słuchawki na uszach i sobie słuchał muzyki... 😁 wkurzyłam się i go wygoniłam ale ile on się przy tym nagadał nadenerwowal to masakra, czubek normalnie. 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 09:49
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Mo,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:34
Wik89, Meggs, Dośka, Lami lubią tę wiadomość
-
[,
-
hahah chyba nie.A jak wymysla jakies szkolenie to ja sie nie zgadzamMeggs wrote:Beti do boju 😋 mąż w tym cyklu już nigdzie nie wyjezdza?
Wik89, Meggs lubią tę wiadomość
-
Beti, tak, mam postepowac tak samo jak w ostatnim cyklu czyli clo+monitoring+ovitrelle+duphaston, mąż tez bierze clo i witaminy rozne.. jk nie pyknie to pewnie dostaniemy skierowanie na inseminacje na wrzesien
Beti na czym polega to badanie sluzu i po co sie je robi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 10:00
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
[,
tęczova, Foto_Anna, Lami, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
,
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie testu PCT - podtrzymuję swoje zdanie, że obecnie się od tego odchodzi na rzecz dwóch innych badań - u faceta test MAR (z nasienia) i/lub ASA z krwi, u kobiety ASA z krwi. To są bardziej wiarygodne badania, bo nie mówią o samym śluzie, ale w ogóle o reakcji immunologicznej na plemniki. Ja np. miałam ASA nieco dodatnie i stąd był encorton - żeby uśpić organizm i żeby nie zabijał niczego, co dla niego było 'wrogiem'. Sam śluz nie musi być wrogi, by organizm (i to także u faceta) traktował plemniki źle i próbował je zwalczyć. Stąd ASA jako wartość diagnostyczna jest o wiele lepsze.
Jeśli jednak już chcecie robić to PCT to pamiętajcie, że najlepiej pobierać próbkę od 2 do 6 godzin po stosunku w okresie owulacyjnym, a podczas stosunku nie używać żadnych lubrykantów, żelu Conceive itp.
Beti82 lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Haha nie reklamuj tak bo wpadniemy za jakis tydzieńMeggs wrote:Hahaha mamy dobre fale krążące po mieszkaniu 😋😁
Meggs, Lami, Wik89, madziorek86, Beti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Wik, ja to juz nic nie mowie. Miesiac temu mialam zapal, bo postanowilam wyluzowac i myslalam, ze sie uda po tym hsg. Teraz mam same obawy, nic wiecej. No, ale trzeba walczyc...
Wlasnie byl reportaz o bolesnych miesiaczkach w ddtvn. Pani doktor dala swietna rade. Ibuprofen, goracy oklad i zostac w domu. Ameryke odkryla! -
Nikodemko właśnie też oglądałam i o tobie pomyślałam. Ale mówiła też o polipach, mięśniakach itd, że mogą bóle nasilać.
Ja miałam mega bolesne miesiączki w liceum. Wymiotowałam, mdlałam, jeździłam na kroplówki. Wtedy lekarz "zdiagnozował" PCOS i w sumie wlepił od razu anty bez żadnych badań. To wyciszyło te mega mocne objawy i chociaż bolało, to mniej. Ciekawe jak to będzie po porodzie. Bo nigdy się już nie zgodzę na anty hormonalne. Więc może znowu będę umierać.
Nimesil też super pomaga, ale on na receptę ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex - na mnie Nimesil nie dziala, nie wiem jak to mozliwe. Ja mam na 100% bolesne miesiaczkowanie pierwotne, bo przezywam takie katusze od kiedy w ogole miesiaczkuje. Juz w podstawowce umieralam i nie chodzilam do szkoly w czasie @. Sprobuje przy nastepnym okresie zaczac brac ibuprofen kilka dni przed okresem. Mowila, ze zmniejsza wydzielanie prostaglandyn.
Ja tez bralam tabletki anty na bolesne @, faktycznie, bolalo mniej, ale juz nigdy wiecej... Oby bylo tak, ze u Ciebie po porodzie wszystko minie i juz nigdy nie bedziesz musiala sobie przypominac jakie to straszne uczucie. -
Pestka, gratuluję dużego synusia, lada dzień będzie kilogram! 😍 Wiem, że jeszcze któraś była na usg przed piątkiem, ale już się nie dokopię, ale pamiętam, że były też same dobre wieści, których gratuluję ❤️
Nikodemko, serce pęka mi razem z Tobą z powodu tej bety 😢😢😢 Po prostu brak słów... Tak mocno Cię tulę. Cholera, może nie wiem jakiś hormon się wyrzuca i fałszuje te testy. Nie wiem. To cholernie niesprawiedliwe. Ale kochana, wiem, że zostanie to wszystko wynagrodzone. Jeszcze chwilka cierpliwości, zobaczysz! ❤️
Fiorella, super, że masz clo! Czekamy na gromadkę pęcherzyków 😀
Monia, Meggs, allex, Przedszkolanko, AniOnko - gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni 💗
Madzia, cieszę się, że jesteście już w komplecie w domu 😊 Cieszcie się sobą 💗
Malinowa, trzymam mocno kciuki za ten cykl! Pisz nam od razu po wizycie. Czuję dobra aurę nad Tobą na ten cykl! 😘
Biegajacamama, madziorek - cudowne brzuszki na zdjęciach 😍
Przedszko, udanego dnia 😊 Ale dawno nie byłam w zoo, aż zrobiłaś mi ochotę.
OlivkowaMama - Tobie również udanego wczasowania 😊
Domi, też jak pierwszy raz Cię zobaczyłam na insta, to pomyślałam, że gdzieś się spotkałyśmy, po tych Twoich pięknych, hipnotyzujących i charakterystycznych oczach, ale przeszukałem zakamarki pamięci i nigdzie Cię tam nie znalazłam 😂 Może jakaś krótką chwilę się spotkałyśmy.
Leżę w końcu w domku w łóżku, chyba nie wyjdę dzisiaj stąd 😂 Wróciliśmy wczoraj w nocy. Mój pracoholik od rana w pracy. Jutro jedziemy wieczorem na spotkanie z córcią 😊 Ona oczywiście obrażona. Wieczorem wczoraj dopiero chwilę pokopała jak byłyśmy same, a tak cisza. No i teraz od rana się wierci. Chyba sobie myśli, że ma świrniętą mamę, bo na nogach całe dnie i noce, jeszcze tańcuje do tego wszystkiego. Mimo upałów miałam się dobrze. Wczoraj mąż (hihihi 😀) pierwszy raz powiedział jakoś tak osobowo i na poważnie "i jak urodzi się nasza Nina to (coś tam coś, nie pamiętam)" i poczułam takie ciepło i że to jej imię, aż mi się łezka zakręciła w oku.
Kochane friendki, dziękuję Wam za piękne życzenia i takie piękne słowa! 😊 To takie miłe, że tyle serdeczności można otrzymać 😊 Wierzę, że uda nam się kiedyś spotkać i świętować momenty, którymi mogłyśmy przez te wszystkie miesiące dzielić się i wspólnie radować i jeszcze wiele tych radości przed nami! Na pewno w najbliższym czasie 12, bo tyle pięknych pozytywnych bet nas czeka ❤️
Wik89, tęczova, Meggs, Pestkaa, Nikodemka, Beti82, Niezapominajka2, Nona, blair., madziorek86, Słoneczko123, przedszkolanka:), Cytrynowy sok, fiorella82, OlivkowaMama lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nikodemko, współczuję. Bo pamiętam jeszcze ten ból. Wiadomo, że poród będzie gorszy, ale jakiś w tym cel przynajmniej będzie

Dzisiaj to ja jakieś ogólne osłabienie mam. Wstałam rano zaspana okropnie, wypiłam kawę, zjadłam. A teraz niby ciśnienie w normie bo 113/66, ale puls 103. I nie mam siły wstać, kręci mi się w głowie ;/ a jestem sama w domu do 15.30 więc się boję, że padnę zaraz. Napisałam już do męża żeby dzwonił w wolnej chwili, bo serio dawno tak nie miałam.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Beti, Reset, dzięki za wyjaśnienia co do tego PCT! Zobacze czy mialam badanie ASA i czy maz mial bo cos mi sie kołacze, ze chyba tak, jesli nie to pomysle nad tym PC albo nad Asa wlasnie
Lami mialas niezle przezycia w weekend
mysle, ze Nina czula, ze cos sie swieci, dlatego btla taka skupiona i spokojna 😄 gratulacje jeszcze raz
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023