Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AiCha. Dokładnie tak, te rozstępy czy blizna po CC to pamiątka po wspaniałym okresie jakim jest ciąża i najlepiej tak na to patrzeć
Jaki już masz duży brzuszek, wspaniale
LadySavage. Pewnie nie możesz pisać, ale ciekawa jestem jak idzieAiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Aicha piekne zdjecia!! Jaki duzy brzuszek
Annie ja zamowilam testy od trzech roznych sprzedawcow, ale zaden mi sie nie sprawdzil. W tym cyklu kupilam Vitam w aptece i facelle z rossmanna. Oba pokazaly piekny pozytyw w tym samym dniu. Wiem, ze Hope (dawna Hopless) wstawiala linka do ponoc dobrych testow z allegro. Jakbys byla zaintersowana moge znalezc linka.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny dzwoniłam do swojej ginekolog, żeby się umowić na wizytę. Chciałam jeszcze przed świętami. Niestety jedyny wolny termin miała na 11 grudnia, kolejny dopiero po Nowym Roku.... No i się umówiłam na tego 11. Powiedzcie mi czy jest sens iść w tym czasie - z tego co sprawdziłam będzie to 5+3. Chciałam pójść najwczęsniej 18 grudnia, bo może byłoby już serduszko. Nie chce odwlekać nie wiadomo ile pierwszej wizyty, bo ostatnio byłam w 9+0 i okazało się, że już jakieś 2 tyg serduszko nie bije.. Chodziłam w ciąży z wiarą, że jest wszystko ok, a życie już nie tętniło od jakiegoś czasu.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny, ja po wizycie. Hanulka waży 2713g, szyjka się nie skraca i jest twarda - ufff. Jedyne czym się zaniepokoiłam, choć lekarz kazał się nie martwić to powiedział, że łożysko ma oznaki starzenia, ale sprawdził przepływy w pępowinie i ilość wód płodowych i wszystko jest prawidłowo. No i 35 tc dziś więc łożysko już ma prawo się starzeć. Miała któraś z Was do czynienia z tym zjawiskiem? Kolejna wizyta za 2 tyg. i kazał w okolicach 37 tyg. wykonać KTG. Bardzo miły lekarz, przekazywał dużo infomacji, ale z tych emocji połowy nie pamiętam.
Agulineczka, ja też byłam w takim czasie na pierwszej wizycie i co prawda nie było jeszcze , ale był pęcherzyk i się uspokoiłam. Potem poszłam za tydzień czy dwa i było już jeżeli nadal masz pakiet w lux med polecam dr Grobelaka, właśnie jestem po wizycie u niego i wydaje się świetnym lekarzem. Pracuje na Borowskiej.
Aicha, piękne zdjęcia nie mogę się już doczekać moich.
Lady, czekamy na wieści!agulineczka lubi tę wiadomość
-
Agulineczka. Poproszę o tego linka do testów. A co w ogóle u Hopeless?
5+3 raczej jeszcze serduszka nie będzie. Możesz najwyżej zobaczyć zarodek. Czy to Cię uspokoi to tylko Ty wiesz.
Moniczko. Cudownie, że Hania tak pięknie rośnie
Myślę, że łożysko na tym etapie już może się starzeć, ale mi nikt nic o tym nie mówił, więc nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 22:56
Dzięki za miłe słowa
Moniczko słyszałam o takim zjawisku ale wydaje mi sie ze na tym etapie to sie juz może starzec wizytę masz za 2 tyg więc jesli cos będzie nie tak to lekarz zdąży to wyłapać i może zrobi Ci masaz szyjki zeby przyspieszyć poród aczkolwiek i tak myślę ze nie ma sie czym martwić. Może tylko w następnej ciazy pilnować czy nie zaczyna za szybko sie starzec. Ps tez nie moge się doczekać na twoje zdjęcia z sesji, na pewno będą super
Agulineczka sa bardzo nikłe szanse na zobaczenie serduszka w 5+3 choc ono zaczyna bic właśnie w 6-7 tygodniu. Ja bylam na pierwszym usg w 4+4 i widok pecherzyka płodowego mnie uspokoil. Moze umów sie na jakąś dodatkową wizyte u byle jakiego gin zeby tylko isc w 8 tyg czyli 23 grudnia albo jeszcze w 7 tygodniu, czyli np 20ego grudnia, wtedy juz serduszko powinno bić. Ja bylam u 3 różnych lekarzy na samym początku, do prowadzacej poszlam dopiero w 10 tygodniu. Zrób tak abyś była spokojna :-*
Dobuska jak sie czujesz?
A jak tam nasze rodzące? Czy tez nie rodzące bo zakaz
W poniedziałek odbieram wyniki GBS prosze trzymajcie kciuki bo to dla mnie decydujące badanie jesli chce rodzić w wodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 23:27
-
LadySavage. Gratuluję!
Współczuję ciężkiego porodu, ale masz już to za sobą i możesz się cieszyć Nikosiem
Agulineczka. Dziękuję za linka. Wiesz co u Hopless?
AiCha. Trzymam kciuki za GBS. Wiem co czujesz, bo dla mnie też było to decydujące badanie, bo chciałam zrobić transfer mikrobiomu. Strasznie się wtedy stresowałam, bo nikt nie chciał mi podać wyniku. Przychodnia odsyłała mnie do szpitala, a szpital do przychodni. W końcu dowiedziałam się, że wszystko jest ok dopiero w dniu CC i nie wiedziałam do ostatniej chwili.
Życzę, aby Tobie poszło gładko.
MiLejdi. Powodzenia na połówkowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 05:23
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Lady gratulacje , moj mąż jest z 30listopada , a wczoraj w rodzinie urodziła sie u nas też mała Ania i miała 3300:)
Ja dzisiaj z mezem jadę na kolejną wizytę do ośrodka i zapomniałam z domu papierów które już uzbierlam potrzebnych do procedury ... nic nowego u mnie o najważniejszych rzeczach zawsze zapomnę ...
AICHA Piekna pamiatka taka sesja
Miłego dnia dziewczynyAiCha4811 lubi tę wiadomość
Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Dobuśko ciesze sie ze juz choc trochę lepiej. Mam nadzieje ze do wizyty w klinice przejdzie Ci juz całkowicie.
Lady gratulacje.
Annie nigdy nie zrozumiem tego wydziwiania z nie podawaniem wyników, po co ludzi straszą tym bardziej gdy wyniki są ok. Musialaś sie nadenerwowac strasznie, współczuję. Ja mam nadzieje ze w poniedzialek juz wyniki będą. A w środe mam konsultacje anestezjologiczną którą moja dr poleca zrobić kazdej rodzącej nieco wczesniej w szpitalu w ktorym chce rodzić, to usprawnia przebieg porodu w razie potrzeby cesarki lub szybkiego podania np znieczulenia ZOP. Moj wymarzony poród w wodzie niestety wyklucza ZOP także no nie wiem jak to bedzie i czy wytrzymam, zobaczymy.
Figa witaj w klubie, od dziecka zapominam zabrać ze sobą najwazniejszych rzeczy, takic jak plecak do szkoły albo rzeczy końskie na obóz koński, wyniki badan z ktorymi mam isc do lekarza itd itd. Dobrze że do ślubu nie zapomniałam sukni założyć ale to pewnie dzieki druhnom hehe
Kaka jak Tomuś ? Czeka grzecznie?
A ja, no cóż, witam się z ogromnym przejęciem w tak waznym dla mnie miesiącu grudniu, przełomowym 37ym tygodniu oraz w magiznym 9tym miesiącu który dzis zaczynam. Sporo się nałożyło na ten dzień do tego masa śniegu za oknem która przypomina o zbliżającym się porodzie, z tego względu ustaliliśmy z mężem że aby uczcić ten wyjatkowy dzień rozpakujemy dzisiaj wszystkie pudła i przygotujemy wszystko już tak jak Leoś to zastanie , oprocz oczywiscie przescieradła ktore zaloze na świeżo. A więc odpakujemy nasz wózek, materac, fotelik, zawiesimy na łózeczku organizer do przewijania, dokoncze dzis ostatnie szlify z ciuszkami, przymierzę do wózka mufkę, która dotarła wczoraj. BTW polecam bardzo fajną mufkę kupiłam, jest miekka i tak przyjemna i ciepła, dodatkowo ma miejsce na telefon którego nigdy nie słysze w torebce, a tak bedzie zawsze pod ręką. jak któraś z Was będzie chciała doposażyć wózek na zimę to poszukam linka do tego a wieczorem jak dokonamy otwarcia naszego "sezonu porodowego" to prześlę fotki które obiecałam mi lejdi, jak wózek sie prezentujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 00:11
Figa8787 lubi tę wiadomość
-
Lady wielkie gratulacje!!!
Aicha śliczne zdjęcia
Dobuska dobrze, że juz lepiej... Dużo zdrówka i odpoczywaj
Kaka jak się dzisiaj czujecie?dobuska lubi tę wiadomość
-
AiCha. Żebyś wiedziała, że się bardzo denerwowałam tym, że nie chcą mi podać wyników GBS. Wisiałam na telefonie cały dzień odsyłana to tu to tam. Lekarz miał do mnie oddzwonić i tego nie zrobił. Do tego jeszcze umawiałam męża na wizytę i robili problemy z terminami. Bardzo się stresowałam, popłakiwalam cały czas a to był dzień przed CC. Myślałam, że martwię się porodem, ale dziś z perspektywy czasu myślę, że te telefony i bezsilność zrobiły swoje.
Bardzo dobrze, że masz wcześniej wizytę z anestezjologiem. Ja też o tym myślałam, ale tutaj była w dniu CC.
Gratuluję 9 miesiąca Poród zbliża się wielkimi krokami, dobrze że już wszystko będziesz miała dla Leosia przygotowane
uwazam ze to jest robienie krzywdy pacjentowi, tym bardziej ciezarnej tuz przed porodem gdzie nerwy siegaja zenitu. mam nadzieje ze przy nastepnej ciazy potraktują Cie lepiej, albo bedziesz juz w PL i bedziesz sobie odbierac wyniki na spokojnie ja czekam na powrot meza jakk na szpilkach wczoraj serduszkowalismy i było najwspanialej od kad jestem w ciązy. chyba w koncu psychicznie sie odblokowałam ze nie musze sie "oszczedzac" zeby nie wywolac porodu przedwczesnie. Potem wręczyłam mu wiersz który był wisienką na torcie tego dnia. Wzruszył sie bo dawno dl aniego nie pisałam. Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie równie pozytywny
dobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Lady wielkie gratulacje!!! Witamy Nikosia na świecie!
Super, że dalaś radę, ja też wiem co znaczą skurcze bez przerwy. U mnie to nie było żadnej opcji, żeby np poskakać na piłce, pobujać bioderkami itp, jak to widywalam na filmikach. Jak mnie chwyciło po pierwszej dawce oksytocyny tak nie puściło do końca.
Annie z tego co wiem Hope wraca do starań po odstawieniu tabletek anty, które brała na zmniejszenie torbieli (torbiel pięknie się zmniejszyła po tych tabletkach). Coś pisała, że zaczyna chyba od stycznia, ale nie wiem dokładnie.
Moniczko sprawdziłam tego Grobelaka, ale nie znalazło mi wolnej wizyty do końca roku. Ja chodzę do lekarza w swojej miejscowości, ale jak mam potrzebę to jeżdzę do lux medu we WRo, ale nie do końca jestem zadowolona z ich usług.Annie1981 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚