Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Psotka ale wlasnie nie ma wiekszego ryzyka czegokolwiek dla twojego dziecka, za to jest wieksze ryzyko dla wszystkich...
Pneumokoki nie zyja sobie ot tak, czasami bttuja bezobjawowo w gardle, czekajac tylko na sposobnosc do ataku... To jest ta bakteria : https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Dwoinka_zapalenia_płuc
Misia jest aplikacja na telefon MeduSzczepienia. Poza tym w przychodniach i szpitalach daja ulotki i rozpiski programu szczepien, jest tez swietna strona http://szczepienia.pzh.gov.pl
Aha, Misi@: ty jestes z Poznania: Radek eyrosl z 50-56 ciuszkow. Chcesz za darmo? O ile twoj maluch bedzie raczej z tych dolnych centylow, to daj znac. Ubranka prane, zadbane i fajneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:21
-
Fajny link MALENQ. Na wikipedii stoi ze kasza jaglana jest dobra przy infekcjach gornych drog odechowych
. To powinnam ja wlasnie wcinac!
Cale szczescie juz mi lepiej. Goraczki juz nie mam, gardlo mniej boli i wezly chlonne maleja.
Kupilam wczoraj jakas masc ziolowa z przepisu lekarza. Stoi na niej ze trzeba ja tydzien stosowac. Taaa, po tygodniu to kazdy bol gardla mija. A jak nei mija to trzeba antybiotyk raczej. A kurde 12 eurakow kosztowala.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Psotka ale wlasnie nie ma wiekszego ryzyka czegokolwiek dla twojego dziecka, za to jest wieksze ryzyko dla wszystkich...
Pneumokoki nie zyja sobie ot tak, czasami bttuja bezobjawowo w gardle, czekajac tylko na sposobnosc do ataku... To jest ta bakteria : https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Dwoinka_zapalenia_płuc
Misia jest aplikacja na telefon MeduSzczepienia. Poza tym w przychodniach i szpitalach daja ulotki i rozpiski programu szczepien, jest tez swietna strona http://szczepienia.pzh.gov.pl
Aha, Misi@: ty jestes z Poznania: Radek eyrosl z 50-56 ciuszkow. Chcesz za darmo? O ile twoj maluch bedzie raczej z tych dolnych centylow, to daj znac. Ubranka prane, zadbane i fajnezobaczymy co dzis lekarz mi powie, mam nadzieje na usg, bo ma sprawdzic przeplyw tetnicy pepkowej, kt. Ostatnio byl ponizej normy,ale jak sam mowil, moze akurat maly przycisnal gdzies pepowine...choc ja widzialam, ze on co innego przyciskal ;p swojego susiaka...taki to lobiziak mi sie trafil
ale jak to mowi moj maz no nie dziwie sie, musi sie czyms zajac, bo pewnie nudno mu troche
Lara bawcie sie dobrzeNieukowa lubi tę wiadomość
-
Lara- ja póki co nie, jedynie mi jest duszno i ludzie w kolejkach w sklepach mi śmierdzą
- ale obawiam się że na dniach będzie znów piekło
Misia- wasi lekarze to Wam wszystko sprawdzają- a mój nawet szyjki nie sprawdzi tylko pyta czy wszystko ok i jak mówię że tak to on- to widzimy się za 2 tygodniemuszę go chyba opieprzyć ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:08
-
Lara: ją nie tak strasznie
A Ci chodzący do Kościołach jak opętani najczęściej mają problem że zrozumieniem zasad przez religię głoszonych
Zalatwilam sprawy na mieście co do konkursu, a wracając wstąpiłam do ciucholandy (addicted) i zakupilam małej śliczna duchową kamizeleczke i kurtalke w kwiatki i parę sukienek -
nick nieaktualnyAri niech Ci sprawdzi, ja tez myslalam, ze jest ok. A tu szyjka skrucona, miekka.
Czytam o tych szczepionkach i podjelam decyzje, by w 1 dobie szczepili szpitalna, a pozniej wezme ta 6w1 plus pneumo plus ospa.
Maniek a zapytaj tam polozna lub lekarza moze cos wyjasnia wiecej i bede wiedziec co to takiego? -
Lara, wspólczuje sąsiadów, nam się szykuje podobny egzemplarz. juz mamy sciany z parteru i zaczynają ukladać strop,no, a ze nasz dom ma wzmocnione fundamenty to wychodzi nieco wyższy niż standardowy. No i jeszcze piętro dojdzie i strych. Sasiądka też sie przyszla pluc, ze jej się nie podoba, że nasz dom będzie taki wysoki... A co mnie to obchodzi, cholera jasna
Byłam dziś na dniach otwartych szpitala w Chorzowie, ten sławetny SIMIn i jestem zawiedziona. Tak brzydkiego szpitala jeszcze nie widziałam...
PS. też się pocęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 16:53
-
Blondik, przecież ja mówiłam, ze szpital jest stary, ma odrapane ściany itp ale opieka jest tam świetna a na tym mi najbardziej zależało a nie na odnowionych ścianach i toaletach wyjechanych w kosmos.
Ale każdy woli co innego.
Masz czas do wyboru szpitala wiec życzę abyś trafiła na taki, ktory cię nie zawiedzie. -
to prawda, panie położne były bardzo miłe a facet anestezjolog super jajcarz
opinie maja bardzo dobre, ale jednak wygląd odstrasza. sama jeszcze nie wiem. nie umiem się zdecydować
szpital się tak bardzo reklamuje, ale zamaist w reklamę powinien zainwestowac chocby w odświeżenie ścian
głowa mi pęka...łapie mnie migrena jak przed deszczem... ;/