X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: spokojnie dopiero 9, jeszcze się rozkreci ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ale pospalam, jak nigdy, od kad jestem w ciazy ;)
    Ari nie przemeczaj sie kochana, ja juz poczulam jakie sa tego konsekwencje i teraz bede grzeczna ;) choc jak sie przebudzilam to sobie pomyslalam, ze za chwile pojde na poczte, potem do apteki, do warzywniaka i do piekarni...niestety maz to uslyszal jak mowilam mamie i juz deklaruje, ze on sam pojdzie, a ja mam w domu siedziec i ewentualne po domu pochodzic :/
    Ale moze fakt chcialam za duzo rzeczy naraz zrobic. Pomyslalam, ze kupie ogorki i sobie zaprawie ;) znajac mnie wrocilabym z pelnymi siatami z tego warzywniaka ;p
    Manieczku, moze uda sie do wtorku urodzic...a jak ur w poniedzialek, to we wtorek Was juz wypisza, czy przenios na inny oddzial?
    Trzymam kciuki by sie rozkrecilo ;)
    Wow Pati Ty tez juz niedlugo bedziesz tulic malenka, a potem ja :)
    Chcialabym ur. W sierpniu. Donoszona ciaze mam 15.08 wiec od 16.08 myje okna...to ja uwielbiam je myc- normalnie myje co dwa tyg, a juz miesiac nie byly myte i miesiac musza jeszcze poczekac...
    Lara a u Ani pojawila sie plesniawka tak? A moze rumiankiem jej przemyc to miejsce...choc pewnie mamusie Ci podpowiedza ;)
    Milego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Cześć..

Kurde jest problem... Właśnie wypatrzyłam na dolnej wardze Ani coś białego, i co? Chyba pleśniawka, bo próbowałam zetrzeć i nic ;( jestem zła na siebie bo nie wystarczajaco zemsto przecierałam jej rączki (ktore nagminnie pcha do buzi) ;(
    Butelki, smoczki gotuje (siebie myje) no i skąd te dziadostwo?
    Co mam teraz zrobic? Lecieć do lekarza zeby to zobaczyła?
    A moze jakies sposoby domowe sa na pozbycie sie tego?
    Nosz jasna cholera!!!!!!!!
    A małej 2razy dziennie łapki myję, zabawki przeciwrakietowej raz w tygodniu.. Lara za dużo sterylnosci..ją bym poszła do lekarza...apthin niewielkie się zda

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na badanie i chyba mnie wypiszą :( depresji dostanę .
    Misia porody chcą zrobić to wtorku bo w czwartki bedą wypisywać.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej, zaleciła Aphtin. Jesli nie przejdzie (a nie dopuszczam do siebie takiej myśli) to do lekarza po receptę.

Wiecie, ze ja nie dożyje jej 18-tki? Ba!! Roczku nawet!
    Skoro przez pleśniawke rycze jak wariatka? Pomalować sie nie moge bo mi łzy lecą ze syfiara jestem ;(
    Musze sie leczyć!

Aha, je normalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:54

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam syfiara zaraz myślę że wręcz przeciwnie ze za czysta jesteś ;)
    A z przejmowaniem się to cóż chyba lepiej nie będzie z czasem ;)
    Będzie dobrze ♡

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Maniek, nie wiem co napisac.... Przykro mi, ze tak sie stresujesz a maluszek uparciuszek twardo w brzuchu siedzi. Niestety wiem jedno...nie wazne co bedziemy robily, male i tak wyjdzie, dopiero jak bedzie chcialo....

Lara, nie placz. Nie syfiara, tylko jak dziewczyny pisza...masz za czysto. A moze mala ma jakas tendencje ? Bedzie latwo lapala? Ja bylam przesadnie czysta z pierwszym dzieciem. O matusio, co ja wyprawialam. Z drugim odpuscilam ;) bo i sil nie bylo. A zaden plesniaeek nie mial ;)

Smoczku, like za cudno nocke. Oby takich wiecej ;)

Moja ksiezna wczoraj zasnela chwile po 24 i na rekach :/ pobudka o 5 najadla sie i orzysnela do 6 mimo to padam.....

Milego dnia :)

P.S. Nie marudzis na pogode! U nas byly od zimy DWA cieplejsze dni ;) leje, wieje i zimno. Maz jak z H siedzi na dworze, to ma gruby sweter, kurtke zimowa ;) czapke i koc pod tylkiem hehehe ale on czesto z nia siedzi pod tarasem na dole, gdzie kamienie sa. Wiec jakby ja tak siedziala be ruchu 2-3 godz, to tez bym marzla :p

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko i żeś sobie kraj z taką pogoda wybrała...ją to bym mogła w Grecji mieszkać , łowić kalmary, zbierać oliwki i fetę wyrabiać hehehe i narzekać jak mi źle...

Domek ogarnięty, torcik dla małża zrobiony, mała standardowo odsypia nockę, a ją padam na pyszczek, do tego coś głową boli....

Aaaa i zapomniałam Wam napisač ufffffff test negatywny:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:37

Blondik, Misi@, justta lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jaka syfiara no co Ty, przecież to są normalne rzeczy jest lato upał i małej wszystko sie lepi do rączek, a może ktoś ja akurat trzymał i wzięła łapki do buzi .. Nie martw sie ważne ze szybko zauważyłaś i będziesz już działać :)

Malenq pierwszy raz gratuluje na tym forum negatywnego testu :)

Ja tez mogę mieszkać w Grecji albo w Hiszpanii albo gdziekolwiek byleby ciepło było zawsze :)

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka jak Ty tam dajesz radę w zimowym klimacie ?
    Przynajmniej jesteś zahartowana .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ale gorąco ;) psinkę połozyłam pod mokrym ręcznikiem i chrapie zadowolony :) sama latam tylko w bieliznie i co nieco ogarniam chałupke :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larunia - tak jak dziewczyny mówią- za czysto nie za brudno , dla pocieszenia opowiem Ci historię mojej teściowej. Moja teściowa jest pielęgniarką która pracowała w zawodzie 35 lat, jak się urodził mój mąż - już kilka lat pracowała w zawodzie, i po miesiącu mały G dostał pleśniawek w całej buzi ale tak bardzo dużo- no i tesciówka dostała histerii, zadzwoniła do swojej mamy z płaczem co ona ma robić- co z niej za matka bo pielęgniarka i dziecko ma pleśniawki i histeria na całego.... i dostała ochrzan za panikę :D (panika powstała prawdopodobnie jeszcze przez hormony) babcia kazała dziecku powycierać buzie obsikaną pieluchą ( tak jest to sprawdzony babciny sposób) i się uspokoić.... potem jak teściowa rozmawiała z lekarką to lekarka tez potwierdziła, że za bardzo się stara- za czysto ma i na nie wyparzać smoczków ani butelek tylko normalnie je myć (maż był karmiony butelką, krowim mlekiem - już nawet nie pamiętam dlaczego)i się nie przejmować bo to że pielęgniarka nie znaczy że nie może się przydarzyć pleśniawka i wcale nie znaczy to że jest złą matką - wręcz przeciwnie bo w patologicznych domach pleśniawek nie ma :P (taki żart)

więc kochana nawet personelowi medycznemu się zdarza więc nie masz się czym przejmować a Ty nie wariatka tylko jeszcze hormony buzują więc popłacz sobie i daj sobie na luz :)

Misia- właśnie też stwierdziłam ze będę więcej odpoczywać, dziś zaczęłam 8 miesiąc- więc trzeba na siebie uważać żeby spokojnie i bez komplikacji dobrnąć do 9 miesiąca :)

na obiadek będą ziemniaczki podpiekane z koperkiem i mizeria z kefirem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:02

LaRa, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Malenq gratki testu negatywnego ;) jejku faktycznie głupio to brzmi... ale rozumiem z z małżonkiem stosunki się poprawiły? :)
    Również dołączam do lubiących grecki klimat! Kocham Krete na maxa ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:59

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na razie jest dobrze, oby to trwało.....

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: jaki test? :o a czemu robilas? Bo były już cykle regularne a ten się spóźnia czy jak?
    Bo ją ostatnio miałam 26 maja a teraz cisza, ale nie wiem czy to na pewno był okres..

Lara: to ja jestem wyrowna chyba, bo ja bym się czymś takim specjalnie nie przejęła

Maniek: mam nadzieję, że się rozkreci jak najszybciej

Ja nadal walcze o podnoszenie głowy, bo moja wpycha głowę w podłoze i mogłaby się tak udusić..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna przyszły mi spodnie- nie zamawiajcie z tego linku co wklejałam

http://allegro.pl/alladynki-haremki-spodnie-pumpy-kolory-lato-uni-i5344354287.html

- nie dość że 10 cm krótsze niż w opisie to jeszcze zamiast granatowego przyszły mi sinopopielate :/ zastanawiam się czy im odesłać czy już olać temat i napisać im tylko miłosnego maila , bo przyszły upały a ja nie mam w czym chodzić i akurat by się przydało by już były a zanim zwrot i wyjaśnienie to upały mi przejdą a ja i tak nie będę miała w czym chodzić :/ fuck... chyba oleję bo nie kosztowały dużo (35zl) ale zła jestem jak nie wiem co...

najgorzej że moja siostra dla której przyszły drugie jest ode mnie wyższa więc u niej to już całkiem będą krótkie.... wrrrrrrrrrrrr..........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:52

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgredziu były regularne i się s @ spóźniała...ale chyba znowu się wszystko rozjechało...

• Arienna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech wyprasuję je i zobaczę jak będą leżały ....

ewebii4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, ja tez bym do Grecji chciala....tutaj to maz mnie porwal ;)
    A tak na powaznie, to doceniam teraz spokoj zycia w tym kraju, ale poczatek byl baaaardzo trudny. Ja temperamentem i sercem lepiej bym sie w Grecji czy we Wloszech odnalazla....

Gratki testu ;)

Ja tez ze dwa tyg.temu robilam ;) dostalam okres zaraz po pologu i od tamtej pory cisza. Jedynie male plamienie dwa razy :/

Zapomnialam jak sie test robi, bo w pierwszej chwili sadzilam ze wynik dodatni. Trzeba bylo zobaczyc moja mine i wiazanke uskhszec ;)

Arienna, Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak bo teraz odwrotnie się patrzy :P jedna jest dobrze a ne dwie :P

ewebii4.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ