X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta sliczny maluch ;)
    Lara sto lat dla meza.
    Biedroneczko wszystkiego dobrego dla Zuzi!
    Manieczku wspolczuje, to oczekiwanie jest najgirsze, tym bardziej, ze zalezy aCi na tym konkretnym szpitalu :/ trzymam caly czas kciuki!

justta, MANIEK lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Chwilka spokoju więc się witam!

Dziękuję za trzymanie kciuków - szgólne podziękowania dla Zgredki za przekazywanie wieści :)

Cati co u Ciebie?? Kiedy urodziłaś?

U nas w zasadzie ok, mamy zleconą masę badań i konsultacji bo nie wszystko jest takie różowe - ale bez paniki - najważniejsze rzeczy sprawdzili w klinice i jest ok, ja też miałam przejścia ... resztę opisze w wolnej chwili

co do porodu to raczej szybki i w sumie lekki przynajmniej dla mnie - bo dla młodego było to za szybko i dlatego zsiniał (9pkt Apgar) bo urodziła się główka po 2 drugim partym i utknął...
    po kolejnych 2 partych wylazła reszta

w sumie II faza to 4 skurcze i ok. 10min.

nab sali porodowej bylam przed porodem niecałe 2 godziny więc na piłce nie zdążyłam poskakać

bardzo dobrze znosiłam skurcze wisząc na stojąco na mężu :) a do porodu próbowałam krzesło porodowe ale biodra moje zaprotestowały i skończyło się na pozycji .. hmm... ciężko to opisać :) chyba klęczenie to najbliższa pozycja jaka mi do głowy przychodzi
    na znieczulenie nie bylo czasu, gaz rozeselającyc zdazyłam na 3-4 skurcze zaaplikować ale w sumie poszło tak szybko że dało się przezyć

choc ból był konkretny, na szczęście krótki

co do cyferek to:
    wiek ciążowy 40+6
    Adaś urodził się o 8:50, 14.07.2015,
    waga 3990g
    głowa 35
    kl. p. 35
    dł. 57
    9 pkt. Apgar

myślę, że będę mieć sporo czasu na pisanie bo mały jest okazem spokoju
    je co 2-3 godziny i resztę czasu w większości przesypia
    nocki też podobne

póki co mamy żółtaczkę a od poniedziałku zaczynamy wędrówkę po specjalistach
    całe szczęście że słuch jest ok

pozdrawiam

ps. Maniek - ja też już traciłam nadzieję, myslałam że nie zacznie się nigdy ten poród. pomógł masaż szyjki w klinice w czasie badania oraz dogłębna persfazja taty, co by syn już wyszedł, po wieczornej rozmowie z tatą rano już był na świecie :)

polecam, to naprawdę działa :)

buziaki

marissith, Smoczyca1, Malenq, Misi@, Arienna, LaRa, zgredka, MANIEK, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Freja jeszcze raz serdecznie gratuluję! I trzymam kciuki żeby z maluszkiem było wszystko ok ♡ i wiadomo czekam na fotki :) teraz odpoczywaj silna kobieto :)

Freja lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, jeszcze raz gratuluje :) zdrowka dla Adasia :)

Miałam iść na Rodos o 18 i całe szczęście ze nie poszłam bo była taka ulewa ze ho ho.
    Teraz malz wrócił cały przemoczony.
    Ja wykapalam Anie i właśnie usnela przy (.) wiec zbiorę sie za poprasowanie ciuchów.

Aaa i w Zw z rozkładaniem mego małego baseniku, zastanawiam sie czy nie zacząć chodzic z mała na basen od września.
    Jest taki dostosowany dla maluchów :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja trzymam kciuki żeby maluch był zdrowy.
    No tak już powoli tracę nadzieje ze sie uda do poniedziałku wiec powoli zaczynam oswajać sie z myślą o innym szpitalu ( gdzie pracuje moja gin ) ma ten sam stopień referencyjności wiec teoretycznie powinno być ok.
    U mnie dzień leniwy wogole cały czas wydaje mi ze jest niedziela a to dopiero jutro, jeszcze jakoś wytrzymam choć powiem szczerze ze ten pobyt ryje mi beret i już mam poprostu dość bo chce do domu do mojego łóżka i tak strasznie chce mi sie zwyczajnie przytulić do męża jak zawsze gdy zasypiam .

Tym co sie opalają na Rodos zazdroszczę :)

Freja lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce na basen, bo sama nie umiem i nie chce, zeby mala po mamie byla olama..

Freja: alez szybko poszlo..

Dziewczyny ktore chrzcily: gdzie robilyscie czy w domu czy cos wynajelyscie?

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta dziękujemy <3
    :) Buziaczki dla Was!

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a co sie dzieje z maluszkiem? Po opisie porodu od razu widac zes weteranka :)

To co Maniek? Gotowa? :D

A ja sie jaram,bo moj miesieczniak nauczyl sie korzystac z zabawki :) az meza zawolalam, czy nie mam halunow, ze on to robi zamierzenie :)

Polozylam Smierdka do lozeczka, wlozylam palak zeby sie pogapil przed snem... Zeszlam na dol- cisza. Wracam myslac ze spi, a on lampi na jedna z zabawek i chaotycznie rusza raczkami. No to przysunelam go do zabawki na ktora patrzyl i zrobilam ruch jego raczka zeby zabawka sie obrocila. I po 2 demonstracjach maly zalapal o co kaman! Pol godziny potem machal i piszczal jak mu sie udalo przekrecic :) az fiik nagralam :D

Obczajcie: https://youtu.be/eOfd724pEO4

Freja, LaRa, marissith, PsotkaKotka, Malenq, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super Radzio :)
    Zgredzia my robiliśmy w knajpie. Jestem bardzo zadowolona.
    Manius kciukam nadal :)
    Mała śpi wiec spadam.
    dobrej spokojnej nocki wszystkim.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowalam, pot mi ściekała od głowy po kostki, potem kąpiel i ściąganie mleczka bo Ania spi juz twardym snem :)

Zgredka ja mam chrzciny za tydzień i robię w restauracji.
    Obejrzę szkiełko i ide lulac :)

Dobranoc i spokojnej nocy!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.mniej wiecej jakie sa ceny, w sensie ile to drogo? Ja bede miec male na jakies 15 osob.

Lara: najlepsze zyczenia dla meza :)

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie 18 osób w tym dwoje dzieci w wieku 6 lat wiec ich sie liczy po połowie.
    Mam do wyboru albo wersje za 100 zł/osoby lub 120/oś. Różni sie tym ze przy wersji bogatsżej sa 3 rodzaje mięsa do wyboru a przy w erami za stówkę każdy dostaje jeden rodzaj mięsa (ustalony przez nas)
    Jeszcze decyzji nie podjęliśmy, podjedziemy tam w okolicach czwartku.
    Za tort wychodzi 140 zł :)
    Restauracja jest własnością męża chrzestnej Ani, wiec rozliczenie mamy po chrzcinach.
    W kościele płaciłam 100 zł.
    Dam Ci dokładnie znac ile u nas wyszło, tylko po chrzcinach.
    Kiedy masz?

Dzięki za życzenia dla malza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 22:45

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 16.08, ja w kosciele dalam 200 zl a potem zalowalam hojnosci swej. A w ogole to mniej wiecej jak to wyglada jakies danie glowne i cos? Ja sie na tym kompletnie nie znam, wesela nie mialam, to nie wiem. I na ile przewiduje sie siedzdnie w resto? Wiem tylko, ze nic nie wiem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, ja wesela tez nie miałam :)
    Jak pojadę i ustalę menu to powiem co bedzie. Ciasta i owoce załatwiam ja zeby taniej wyszło.
    Zastanawiam sie nad alko. Malz nie chce a ja bym postawiła ze 3 but wina do obiadu i wsio.

Btw witam sie :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki...

Nocka do doopy... Ciagle wstawiłam na siusiu a potem cieżko zasnąć od nowa...

Lara ja na chrzcinach Marcela tez nie podawałam alkoholu. Z chrzcinami Roxy robię tak samo... W maju mam tez komunie Marcela i tez sie zastanawiam nad %.

Edit. Chrzciny małej robię w restauracji ze szwedzkim stołem. Każdy rodzaj mięsa plus owoce morza, fontanna z czekolady i desery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 08:20

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chrzcze- sama nie jestem chrzczona i chce zeby moj syn podjal decyzje co do wlasnej religijnosci jak bedzie dorosly i swiadomy :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Dziś mnie w nocy przypaliło miałam taki skurcz ze hoho aż mi noga w udzie zdrętwiała , potem cisza i nad ranem znów ale taki słabszy ... Jutro wypis jak sie nic nie wydarzy.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: jak masz takie przekonania to pewnie, sama sie nad tym zastanawialam
    ostatnio ogladalam sluzby specjalne tam Grabarczyk gral ksiedza, funkcjonariusz wsi mowi mu ze ze chcial nie chrzcic corko, zeby sama zdecydowala, na co ksiadz zapytal sie czemu uczyl jezyka polskiego przeciez tez mogla zdecydowac czy chce mowic po polsku czy po chinski, do przedszkola tez poslal i jesc uczyl, a tylko o chhrzcie miala decydowac

Podobalo mi sie to, w ogole duzo tam fajnych tekstow

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją nadal jestem przeciwną chrztom dzieci osób bez ślubu kościelnego i tyle....

Dzień bry...wita się 31latka:-D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co biedne dziecko ma do rodzicow.
    Zreszta juz ten temat byl omawiany...

Pati Belgia, beszka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ