X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ją nadal jestem przeciwną chrztom dzieci osób bez ślubu kościelnego i tyle....

Dzień bry...wita się 31latka:-D

Malenq co ma chrzest dsiecka do slubu rodzicow???? Czyli co ? Moja mama byla bita przez ojca prawie na smierc a miala z nim zostac? Albo dlatego, ze mama sie rozwiodla I drugi raz wyszla za mazi ma Sebastiana to on nie powinien byc ochrzczony ? Sa rozne wydarzenia w zyciu. Nikt nie wie co go czeka I jak mu sie w zyciu pouklada... sama nie mam slubu koscielnego z moim T bo nie chce a Marcela ochrzcilismy I do kosciola chodzimy....

beszka, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maenqu, sto lat :) duzo zdrowka i pociechy z corci :)

Czy ja tutaj najstarsza jestem? W siernoiu koncze 33...

Ja chrzest mialam w domu. Bylo ponad 20 osob, ale my mamy ogroooooomny salon ;) wiec sie pomiescili i jescze luzy byly do zabawy dla dzieci. U nas na imprezach dzieciecych, jak urodziny dziecka, chrzest, kominie itp. Nie ma alkoholu. Generlanie nie ma alko. Chyba, ze cos sie ze znajomymi robi...grill czy kolacja. To jkaies piwo czy wino.

Moj maz, kiedys nie wierzyl ani w boga ani w kosciol (ochrzczony jest w kosciele protestanckim i jako dziecko chetnie talmlazil). Teraz powiedzial, ze co do boga to nie wie, ale w kosciol zaden nie wierzy. Ale dzieci pozwolil mi ochrzic (ja w koscil nie wierze, a szczegolnie katolicki...jeszcze jak slysze, ze za chrzest trzeba placic, to mmnie krew zalewa). Podjelismy decyzje, ze ochrzczone beda.....a kiedys jak beda dorosle czy wieksze, to same zadecyduja czy chca tam chodzic czy nie. W kazdej chwili moga sie z koscila wypisac przeciez.

Moja wczoraj zasnela dosc szybko. Na brudasa ;) ale ja musialam ciagle kezec i jako smoczek sluzyc :/ o 1 pobudka i wyspana byla. Przez godzine nie spala. Potem 4.30 ale jeszcze przysnela na chwile...potem o 5.30 i tez jeszcze kimnela...ale o 6.30 pobudka, wiec niby dluzej spala...ale ja padnieta jestem po nocce. Odespac musialam ;)

Pati Belgia, Malenq lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Malenq wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
    Nieukowa fajny twój brzdąc, kombinator mały ;)
    Ją nadal czuje się bardzo kiepsko :( w 2 tyg schudłam 2 kg, nie mogę jeść przez mdłości :(

Malenq lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde skasowało mi takiego długiego posta

ok

witam misie :*

Melenq- wszystkiego co najlepsze :*

Justa - piękny synuś :*

u nas ani grama deszczu - a miały być burze :(

justta, Malenq lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariena, jak Ci zle bez deszczu to zapraszam do nas.....ciagle leje. Podkreslam LEJE i max 14 st. Ze dwa dni byly ladne ;)

Arienna lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, nie zazdroszczę pogody :( juz chyba wole upał (choc to tez nie bardzo)
    Malenq wszystkiego najjjjjjjjjjj :) 100 lat!!!!!

Zastanawiam sie czy iść na Rodos teraz czy odpuścić i iść około 17?

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym poprosiła trochę ochłodzenia :P u nas 36 w cieniu :P

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleng Sto latek w zdrowiu i szczęściu! ♡
    beszko współczuję nocki tulam Was dziewczyny ♡
    Zgredzia my w knajpie mieliśmy około 30 osób ale z alko bo taka familia ;)
    Co do przekonań ja w Boga staram się wierzyć choć czasami trudno w tragicznych momentach.
    A ogólnie uważam niech każdy robi jak czuje :)
    Maniu a może jednak :)
    U mnie w nocy popadalo ale i tak duchota.
    Teraz u teściowej jesteśmy ale po obiedzie spadamy bo mamy umówionych majstra od kostki i szpachlowania. ..może do zimy się nam uda :)
    Miłego dzioneczka życzę :)

beszka, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie zbyt często się udzielam na forum ale musiałam wejść i Wam napisać. Kombinuję od dłuższego czasu jak mieć normalny zasiłek macierzyński /Komorowski podpisał ustawę o zmianach w zasiłku macierzyńskim na mocy której ja traciłam prawo do zasiłku :( / i weszłam na stronę pomagamymamom.pl i teraz już jestem spokojna, bo okazało się że jednak nie zostanę na lodzie :) Polecam tą stronkę bo świetnie doradzają i nic nie zapłaciłam :D

Malenq sto latek kochana :) I buziaki dla Kosi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 13:17

Misi@, Arienna, Malenq, LaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Widze, ze temat chrzcin jest kontrowersyjny z rana.
    Ja tez dzis z mezem sie o to posprzeczalam, a dokladnie o miejsce, gdzie ma byc uroczystosc.
    Jego mama juz dawno zaczela nam mowic, ze uroczystosc zrobimy w Victori (osiedlowy klub, dwa kroki od ich bloku)
    No i teraz M. Tez jest za tym.
    Jestem tak wnerwiona, bo powiedzialam, ze jak ma byc tam, to ja wole w domu, kolo kosciola, w kt bede chrzcic, a nie jeszcze bede jezdzic dwa kilometry i tak musze tam sama przygotowac wszystko, ustwaic stoly, przygotowac jedzenie i pozniej posprzatac. W d...to mam. Lepiej, zeby dziecko bylo w domu!
    Ryczec mi sie chce, bo kolo naszego domu sa dwie fajne restauracje, jedna taka wypasiona zbudowana z dawnych fortow i tam bym chcial sie przejsc. Bo po pierwsze nie wiem czy bede miec sily piec tort bezglutenowy i przygotowywac obiad. Po drugie trzeba tam posprzatac. A po trzecie nie chce kolo tesciowej, bo potem ona powie, ze posprzata, a pozniej mnie obgada jak musiala sie nacharowac. Ale on przyzyczjony, bo mu ur i imieniny tak urzadzalam w domu ;/.. Ma byc 14 osob, wiec szalu nie ma a jednak. Wiecie co mi powiedzial, ze zamowimy tam catering...tylko, ze koszty pewnie wyjda te same, bo trzeba liczyc wynajecie sali plus catering....ale mam nerwa!
    I tak wyslalam przed chwila zapytanie o oferte chrzcin tych restauracji ;)
    Bede go urabiac ;p
    Milego dnia!

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWa - jaki madry chlopak :D.

Co do moich miesni to jest to wlaqsnie rozejscie miesni prostych. Mogle miedzy nie wlozyc 3 palce. :/

Wiecie co wczoraj przeczytalam o chorym chlopcu i nei wiem czy to przez to ze sama eraz mam male dziecko ale strasznei mnie to poruszylo. Spac normalnei nei moge :(. Straszne ile cierpienia jest na swiecie :(
    Ale swietnie ze ludzie tak pomagaja i zebrali ogrom kasy na leczenie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka- a to rozejście nie leczy się operacyjnie?? powinnaś iść z tym do lekarza kochana

ewebii4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALENQ - wszystkiego najlpszego :)

NIEUKOWA - ty nieochrzczona w Polsce? Jak to mozliwe :D?. W Pl prwie kazdy ochrzczony (w naszym wieku). Ja przyjechalkam do De to bylam w szoku ze tu tylko niechrzczonych ludzi :P.

Moj S jest wierzacy, ja powiedzmy ze tez choc zanim go poznalam nie chodzilam do kosciola. Slub koscielny mieliscmy. Ale nad cheztem sie zastanawiamy. Moj maz jest przeciwny chrzczeniu dzieci nieswiadomych.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Psotka- a to rozejście nie leczy się operacyjnie?? powinnaś iść z tym do lekarza kochana

Mozna ale to juz w ekstremalnych przypadkach. Bede robic cwiczenia w domu (moj maz kiedys studiowal fizjoterapie) i wycyganie tez od lekarza skierowanie na jakas terapie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJĘ za życzenia :-D

Zasady postawione przez Boga są jasne i nie ważne cxzy to KK czy inny kościół... Ja napisałam jak ja to widzę....my też mamy tylko cywilny i dlatego nie chrzczę ..koniec kropką.....

Ale tak jak Smoczek uważam że każdy robi wg swojego sumienia....

Buziaczki

• Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Mozna ale to juz w ekstremalnych przypadkach. Bede robic cwiczenia w domu (moj maz kiedys studiowal fizjoterapie) i wycyganie tez od lekarza skierowanie na jakas terapie.
    a to dobrze :)

ewebii4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Malenq jesli sie nei myle to takiej zasady nie ma ze ochrzcic nie moga osoby ktore nie maja slubu, Chrzczone jest dziecko. Rowniedobrze mogloby to byc dziecko z ulicy nei majace rodzicow w ogole albo dziecko rodzicow buddystow.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze Wam napisac, ze Hania przez 3 dni lepiej sie czula. Wczoraj nawet dwa razy w ciagu dnia zasnela bez placzu w wozku no i na noc tak super.

Dzis ja znowu boli brzuszek :( strasznie id ija i ukewa. Wiec albo cos z mojej diety, bo wczoraj po dluzszej przerwie jadla: slate, pomidor i jajka (chociaz jajka to wyadje mi sei, ze jadla ktoregos dnia, gdy ja brzuch nie bolal na obiad i bylo ok) oraz zapiekanki z serem. Obstawiam ser, wiec od dzis bez sera a reszte jem. Jak dalej bedzie tak samo, to pomidora odstaiw a na koncu salate.

No chyba, ze to efekt pominieca dawki trilacu wczoraj.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki mam pytanie, odnośnie karmienia: karmiąc piersią, kiedy zaczęłyście podawać wodę do picia? bo położna na SR mówiła że jak się karmi piersią to się nie dopaja dzieci bo nie ma takiej potrzeby a picie podaje się dopiero jak się wprowadza pierwsze pokarmy pozamleczne, dziwne to dla mnie bo we wszystkich programach karmienia wodę podaje się od urodzenia a od 4 -6 miesiąca soki... jak robiłyście???

macie jakiś fajny program żywienia i spis rzeczy które wolno karmiąc piersią?? ja i tak będę uczyć butelki od początku (mlekiem ściąganym) bo chce wrócić na studia po miesiącu od porodu ale zastanowiło mnie to picie ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:19

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    laseczki mam pytanie, odnośnie karmienia: karmiąc piersią, kiedy zaczęłyście podawać wodę do picia? bo położna na SR mówiła że jak się karmi piersią to się nie dopaja dzieci bo nie ma takiej potrzeby a picie podaje się dopiero jak się wprowadza pierwsze pokarmy pozamleczne, dziwne to dla mnie bo we wszystkich programach karmienia wodę podaje się od urodzenia a od 4 -6 miesiąca soki... jak robiłyście???

macie jakiś fajny program żywienia i spis rzeczy które wolno karmiąc piersią?? ja i tak będę uczyć butelki od początku (mlekiem ściąganym) bo chce wrócić na studia po miesiącu od porodu ale zastanowiło mnie to picie ....
    Ja jadłam prawie wszystko karmiąc Marcela. Tu tak radzą położne od laktacji. I tym razem nie mam zamiaru sie głodzić ani zmieniać znacząco diety.

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ