X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa sto lat!!!!!
    Co do chrztu chcemy we wrzesniu obiad w restauracji potem kawa cisto w domu i tyle jak nam sie zgodza kandydaci na chrzestnych bedxie nas 12 osob

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chcieliśmy poczęstunek w domu moich rodziców ale teraz się tak zastanawiam.... bo chrzestni, rodzeństwo moje i męża, rodzice, ale siostry moje no to z mężami , siostra G też z mężem, do tego dzieci mojej siostry, moje ciotki (mieszkają w domu dwurodzinnym z moimi rodzicami więc nie wypada nie zaprosić) ... G mówił coś o swoim chrzestnym- to kolejne dwie osoby, moja babcia.... to mi wyszło bez nas 20 osób..... hm.... zmieścić się zmieszczą ,ale większość dojezdni i cholerka nie będzie gdzie położyć spać.... zastanawiam się jak to zorganizować, a na restaurację z noclegiem to nas stać nie będzie

a chrzcić będziemy bo w małych miasteczkach niestety dzieci niechrzczone (czyli te co nie mają imprezy komunijnej) są bardzo wytykane palcami przez inne dzieci, nie chcę by moja mala czuła się gorsza przez to, a po komunii sama sobie wybierze co chce dalej ze swoją wiara robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:45

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i moje nadzieje zostały rozwiane przez wiatr..... chmurki sobie poszły :( deszczu nie będzie :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Zosiunia tez ma urodziny :)
    Tzn 4 miesiączki ♡

beszka, LaRa, Misi@, zgredka, Malenq, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Zosi

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zostałam z Ania w domu, w lozku :) ona traktuje mnie jak smoczek a ja przekimalam tak ok godzinki
    I budzę sie i co?
    Grzmi... Wiec leżymy sobie dalej... Niech popada, ochłodzi sie i pójdę :) popływać :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Zosi :*

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa sto lat!
    Wow smoczku juz 4 miesiace? Kiedy to minelo??

Malenq, Smoczyca1 lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: wszystkiego Naj, a to ur czy imieniny?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzinki Zgredziu:-D

Ufff oddali Nam prąd po nawałnicach ponad 16h nie było prądu, agregat co jakiś czas chodził....najważniejsze że zamrożone 4l mojego mleczka już bezpieczne...

Ari na początku jedź wszystko,dopiero jak coś będzie dolegalo dla maluszka to eliminuj z diety alergeny....

Beszko cieszę się że H ma się coraz lepiej....

Smoczku buziaki dla Ani, rośnie malutką rośnie.... :-D

Ari wodą dopajałam jak mała była przez krótki czas na mm, teraz podczas upałów podaje częściej mleczko, a wodę dostaje od momentu rozszerzenia diety....
    Nie ma potrzeby aby dodając wodą jak będziesz kp

beszka lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, widze ze chrzest drazliwy temat :)
    Ciekawa analogia z nauka jezyka, ale jednak to nie to samo- jezyk to wrodzona potrzeba czlowieka- a wiara nie. Wydaje mi sie, ze wiara to zbyt powazna rzecz, zeby na sile ja czlowiekowi wciskac gdy nie jest swiadomy tego, co ona oznacza.
    Ja nie mialam lekko bedac nieochrzczona i wiem ze noj syn tez bedzie mial pod gorke, choc na pewno lzej niz ja, bo czasy sie troche zmienily. Ale przynajmniej zobaczy czym jest milosc blizniego wedle katolikow, hehe :(

Winszuje solenizantce, szczscia i zdrowka- dla calej Twojej rodzinki Malenq :)

U mnie tez burza i tez korki wywalilo. Mlody od razu w ryk bo sie ochlodzilo i trzeba w ubranku lezec :P

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq zdrówka i szczęścia.

Ja będę chrzcila dziecko bo sama wierze i maz tez wiem ze nie jestem perfekcyjnym katolikiem i nie śmigam do kościoła co niedziela ale z drugiej strony hmm Bóg jest wszędzie nie tylko w kościele - poza tym zadko kiedy ksiądz mi odpowiada swoją postawa i przykładem katolika wiec uważam ze nie ma prawa mnie oceniać.

Niestety jeszcze nie urodziłam :( oficjalnie sie poddaje. Powiem szczerze ze ten pobyt w szpitalu kompletnie mnie rozstroil psychicznie, tylko siedzę i patrzę jak kolejne kobiety rodzą a ja kuzwa dalej nic. I juz lekarz tak dziwnie na mnie patrzy bo mowię ze czuje skurcze i boli mnie całe podbrzusze a na ktg niestety skurczy brak :( wszystko mnie juz irytuje, upał , to ze jestem obolała ,ciagle wydaje mi sie ze muszę do toalety idę i nic... Hemoroidy tez nie dają o sobie zapomnieć, mam dość ... Psychicznie juz wymiękam :(

Malenq lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek : pamiętaj że poród siedzi w głowie! Głupio sie to mówi, ale postaraj się odpocząć. Jeśli możesz, wyskocz gdzieś na romantyczny obiad, na kawę ze znajomymi, zrób coś żeby zająć głowę i się odprężyć. Albo obejrzyj wieczorem z męzem jakiś fajny film, może niech ci mąż zrobi masaż, albo coś podobnego...
    Na poród musisz być w top formie psychicznej- fizycznie kondycja wtedy się na pewno znajdzie.

A co ile masz skurcze i na ile bolesne tak subiektywnie?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczku, kochana...moze faktycznie masz jakas blokade, przez to, ze chcesz szybko urodzic. Odpocznij sobie- jesli to mozliwe.
    A wypisuja Cie dzis do domu?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem przeciwna dopajaniu przy kp, w koncu inne ssaki nie dopajaja i zyja..

Malenq: to tez jestes rak :)

Manku: trzymaj sie biedulo, mnie tez tydzien w szpitalu wykonczyl, z kazdym dniem czulam sie gorzej, trzeba jakos sobie przemowic do rozsadku, ze co ma byc to bedzie w koncu wyjdzie sie ze szpitala i nie wszystko czasem zalezy od nas

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi skurczami to rożnie bardzo nieregularne i taki prawdziwie bardzo bolesny to był dopiero dziś w nocy.
    No nic będzie co ma być nie zmuszę francy żeby wylazla szybciej, może jak wyjdę stad to jednak będzie mi lepiej.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq co sie u Ciebie tam dzieje, he? Armagedon :(

U mnie tez przeszła burza (ledwo do domu zdążyłam wrócić) ale w porównaniu do poznania czy Białegostoku to pikus ;(
    Ohhhh. Jak ja nienawidzę burz ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś Armagedon to mało powiedziane, jakąś masakra pila mechaniczną....znowu prądu nie ma.....boszzzzzz

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź Kosie i dawaj do mnie!

Włączyłam tvn24 i gdy pokazali Białystok to sie przeraziłam ;(
    Freja, jak psinka?

Freja lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w takich momentach to jestem jak mysz i chciałabym pod miotłę się schować... Takiej burzy i piorunów daaaawno nie było...najgorsze że mamy stary blaszany dach i tak mi dudni...osika jestem, i tyle z mojej odwagi....

Freja raz jeszcze gratuluję...
    Maniutku luzik, spokojnie a dziecko wie co robi, urodzi się w spokojniejszy dzionek może...

Freja lubi tę wiadomość

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ