Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo,
Dziewczyny ile razy już dziś karmilyscie, bo ja robie dziś zapiski, żeby kontrolować pchanie jej piersi gdy zaplacze (czytam Tracy Hogg), póki co mam już 3 karmienie
Byłam w robocie złożyć wniosek o dodatkowy urlop macierzynski, bo mój się za 2 tyg kończy
Lara ją czytalam że należy zacząć od 17-26 tug, ją mam chyba teraz 17 i zamierzam zacząć we wrześniu od marchewki, będę ją podawać 3-4 dni potem wprowadzenie nowe warzywo i znów 3-4 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:46
-
Zgredka ja mam apcie do spisywania karmien. Zwyklw karmie co 2-3h w dzien, jal sa upaly to maly sie domaga co 1,5-2h. I jest to dla mnie dosc wygodne.
Kurde zatrulam sie czyms, od wczoraj nie moge patrzec na jedzenie no ale jak nie zjem to dzis padne
Do tego mam dola z powodu globalnego ocieplenia- zastanawiam sie, czy powolujac malego do zycia nie skazalam go na zycie w piekle... Jezeli pesymistyczne prognozy sie sprawdza to w 2050 bedzie juz naprawde zle z pogoda na swiecieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:57
-
Hejo
Boszzzz ale skwar znów na dworze...okna zasloniete klima w drugim pokoju włączona
U nas chyba dziąsła bolą bo mala łapie się za ucho no i pcha do buzi i gryzie wszystko...bałam się ze zapalenie ucha ale konsultacja była i nie ma gorączki ani wycieku z uszka a śpi juz ze 2 godz marudzi jak zawsze wiec pewnie dziąsła i promieniuje do uszka...oby.
Moja jada warzywa od około 3 tyg czyli miała 4 mies i trochę początkowo wszystko wypluwala. Teraz jemy dynie. Była marchew ziemniaki i jabłko. Idzie całkiem dobrze
Sensacji brzuszkowych ani innych nie ma.
Anusia gratki Marianki
Beszko cóż brak mi słówtulam ♡
Zgredzia Lubie Twoje teksty
Miłego dzionkazgredka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej !
A ja dzis mecze sie z biegunka...juz 3 razy zaatakowalam muszle ;_p
Mam u gory b. Twardy brzuch, wrecz mi sie taka gorka zrobila i kluje w podbrzuszu, to pewnie przez jelita...ciekawe czy dam rade zrobic objad. Niepotrzebnie szlam do sklepu.;/
U mnie tez goraco ide do sypialni tam jest chlodniej
Milego dnia!
Ja zostawiam ciuszki dla mojej siostry, kt planuje starania od listopada -
Misi@ Ty się uspokoj połóż się i lez! bo widzę ze planujesz Patke wyprzedzić? Odpuść trochę serio później sobie popracujesz jak maluch się pojawi korzystaj!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:31
LaRa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Ja tam nie jestem za wprowadzaniem wcześnie pokarmów. Chciałam czekać do skończonego 6m-ca. Ale żelazo niskie, problemy z kupa. Od 2 tyg. wprowadzamy pokarmy, jadl juz marchewkę, brokuła, batata, ziemniak. Robie różne kombinacje. Dziś batat z marchewka. Jak też jabłko, surowe, tarte. Musimy szybko wprowadzić mięso..
Jak skończy 6m-cy wprowadze kaszkę, ale tylko holle, najmniej chemii mają w sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:11
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ja kiedyś jadalam te z gerbera obiadki
Ja będę próbować z bobovity pierwszej łyżeczki i hipp
Ja też wprowadzamy z uwagi na słabą morfologię
Mała jadła z pół h potem godzina zabawy potem zaczęła płakać więc czas na sen, ale ona rękach od razu ustami cyca lapala (stanik od bikini) iwg książki to przez to że ją zawsze cycem usypialam i tak kojarzy zasypianie, czyli że źle zrobilam, nie chciałam z nią walczyć i ją nosić bo gorączka więc ju dalam cycka i zasnęła a potem wyciągnęła cycka i wepchnelam smoka zastępczo i śpi, po chwili smok wypadł i dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:17
-
Ok wybralam laktator ale ciagle sie jednak waham czy kupic bo nie widze w sumei zadnego zastosowaia dla tego urzadzenia
. Chce kupic jedynie z tego wzgledu, ze na wakacjach chcialabym sie we Wloszech napic na przyklad kieliszek wina wiec jedno karmienie przydaloby sie ominac wiec zeby mi cycki nei eksplodowaly to musialabym miec laktator. Ale poza tym to ja jakos nie kumam jak go sie uzytkuje.
No bo tak. Powiedzmy ze chcialabym zostwic malego z ojcem* i isc gdzies na dluzej. Wtedy on moglby dac malemu moje mleko odciagniete ale przeciez jak wyjde z domu to cycki znowu sie napelnia po 2-3h i i tak bede musiala biec spowrotem. A do tego jesli bede czesciej pompowac to bedzie sie wiecej produkowac. Serio nie kumam tego
*To wszystko pod warunkiem ze Domi bedzie chcial butle.
Zaraz wygotuje butle i dam mu mm zeby sprawdzic czy bedzie chcial bo wody nei chce.
-
ja najpierw dawałam samą marchew potem sam ziemniaczke potem razem potem brokułek sama robiłam bo słoikami pluła Zuza
Kaszki szukałam te bez cukru nestle chyba ma takie terazale kaszki póżniej dopiero od 7 miesiąca jakoś dawałam
Nio u nas skwar masakryczny
potem ide na basen do Zuzi i taty biore wode w butelce dla malej wczoraj piła pierwszy raz
widziałyscie Anastazja ma II kreski zaciskamy kciuki
Kotka mozesz karmić po kieliszku wina ale musi minąc conajmniej 3 h do nastepnego karmienia -
Kotka: jeśli sporadycznie tak będziesz odciagacto na pewno nie zrobi się nadprodukcja, owszem jak wrocisz po 3-4h cycku będą pełne (moje wytrzymują ok 6h) ale wtedy mały zje sobie od razu albo odciągniesz do zejścia kamienia (nie całość) i dasz mu później
Mi też lekarka mówiła żeby wprowadzić i ma już być po wprowadzeniu na kolejnej wizycie, bo babka będzie chciała powtórzyć morfo
Czytalam wczoraj że Ana ma dobry wykresoby się utrzymało na dobre aż do kwietnia/maja
Moja w weekend piłą pierwszy raz. A my dziś idziemy do Kościoła na spotkanie przechrzcielne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:44
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
ja sie radziałm położnej czy moge dac wode w taki upał pomimo kp i powiedziała ze jak najbardziej bo jest gorąco wiec czemu nie hehe teraz tylko musze soka dokupic do trzeciej butelki hehehe bo mam aventa bez smoczka dałam kumpeli jak miała potrzebe