Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i miłej niedzielki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my tez nie śpimy :) mała leży z babcia i "rozmawiają" :)
    Coraz cześciej słyszę miedzy guganiem i piskami - "nie" hehe bardzo wyraźne :)
    Ahhh i dzis Ania dostanie pierwsza łyżeczkę marchewki :) zobaczymy jak to przyjmie :)

Miłej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 07:51

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my dziś na wesele. Mam nadzieje ze Patryk będzie grzeczny i nie da w kość cioci i wujkowi

Milej niedzieli

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia udanej zabawy :)

Lara moja też od dawna ma w użyciu "nie". :)

I ciągnie się do siedzenia od baaaardzooo dawna. Ja jej nie pozwalam, bo jest za mały gniot do tego. ;) Na kolanach to sama siada, ja ją odkładam a ona z powrotem.

• beszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Misia, cieszie sie ze wizycie na IP wszystko dobrze :)

My obudzone juz przed 6 i wlasnie zaliczamy 2 drzemke ;)

Smoczku, Kroko ile spia Wasze dzieci? Tzn.czy nadal zyja w systemie 3 godzinnym czy czas czuwania sie wydluzyl? U nas nadal system trzygodzinny i czasem jest to upierdliwe :/ ( czyli godzina aktywnisci lacznie z jedzeniem i 2 h spania...czasem uda sie czas aktywnosci przedluzyc do 1,5 h ;) )

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d bm54e6strznnnhvvvvv v vtc dft fgfcv hhhhhhhhhhhhnnnnnhbx

beszka, zgredka, PsotkaKotka, Anastazjaaa, LaRa, nick nieaktualny, Arienna, Blondik, justta, Yasmin lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była wiadomość od mojej córki do Was. ;)

Anastazjaaa, nick nieaktualny, Arienna lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: :)
    Hejo Zuzo :)
    :

Moja mowi "nee"

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka to chyba dobrze masz ;)

Moja Zuzia je co 3 godziny. Pomiędzy jedzeniem w ciągu dnia ucina sobie 3 drzemki, i zależy, w domu to pół godzinki, a na polku to i dwie pośpi.

W nocy budzi się na jedzenie raz. Już przesypiała całą noc ale coś jej się poprzestawiało i znowu je raz. :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dlaczego dobrze? Jak kna spi te dwie godziny to ja musze ja w wozku wozic na dworzu bez wzgl.na pogode. Wiec sobie policz ile an dworze jestem od rana do wieczora ;)
    Najbardziej zal mi chlopakow :( ta godzina przez ktora mala nie spi, to bardzo malo. Zje, pieluche zmienimy...pobawi sie kilka minut i juz sie drze, ze chce spac. Wolalbym bym by mniej spala....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Miałam dziś śluz lekko pobarwiony na brązowo :/ nastrój mam podły nie przeżyję kolejnej straty...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko moja Zosia od dobrego miesiąca przesypia całe noce. Zazwyczaj o 20 kąpiel mleko i spanie budzi się 6:30 jak w zegarku. Czasami przebudzeniu się w nocy ale smoczek wystarcza. W dzień śpi bardzo mało max 3-4 godz a je 5 razy dziennie co 3-4 godziny.
    dzień dobry.
    Miłego dnia :)

beszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANASTAZJA a w jakim kraju ty mieszkasz? bo chyba nie w Polsce prawda? Ehhh przykro mi ze masz takie doswiadczenia :/

Wiecie co. Chialabym zaadoptowac kiedys dziecko. Zawsze chcialam. Ale dlugo nie wiedzialam o tym ze takie dzieci czesto sa bardzo problemowe, najczesciej przez FAS. A ja chyba nie mama predspozycji zeby sie takimi dziecmi zajmowac :/. No i moj maz mowi ze szczerze nei wie czy bylby w stanie obce dziecko pokochac...

Idziemy zaraz na spacer.

Moj Domi ma 2 drzemki stale. Jedna kolo 10-11 godziny - spi ok 40min-1h. Potem jest drzemka kolo 13-14 i spi do 3h. Malo spi wiec nie rosnie ;)

beszka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zazdroszczę tiago do potora roku wstawal w nocy co dwie godziny a to na am a to na piciu i tak każdej nocy... Ale zawsze jadł małe porcję ale czest i ma tak do teraz

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ANASTAZJA a w jakim kraju ty mieszkasz? bo chyba nie w Polsce prawda? Ehhh przykro mi ze masz takie doswiadczenia :/
    Mieszkam w holandii i denerwuje mnie najbardziej to że na tym etapie ciazy nie mam wogole wsparcia bo oni tak wczesnych ciąż nie ratują :/
    Później opieka mega super ale teraz do bani...

Zadzwoniłam do położnej kazała się nie denerwować i czekać do wizyty chyba że dostanę silnych skurczy.... Jak juz będą skurcze to już będzie za późno.... Eh

Chciałam dostać od niej L4 bo jutro mam na 4 rano do pracy, oczywiście nie dostałam....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie poukladane dzieci, u mnie rozpierdzielnik ale to moja wina.
    Mala spi a czasem nie spi w dzien, drzemki jesli juz sa to krotkie, jesc co 3 h to marzenie moja max co 2h :(
    W nocy budzi sie ze 2-3 razy ostatnio, acz to nie jest uciazliwe, bo daje cycka i wale w kime dalej.

Ana: nie wiem co Ci napisac, jestem myslami z Toba.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a nie masz urlopu jakiegoś? Ja bym wzięła ze dwa tyg. a później może by się już udało na L4 iść :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, moja nadal w nocy budzi się co 2h na jedzenie, w dzień ma 2drzemki max. 30min chyba że wożę ją w wózku to z 1h pośpi.....

Anas....buzi i przytulam mocno....mimo wszystko że później jest ok,to uważam że to chory kraj z takim postępowaniem......

LaRa dlaczego tak wcześnie marchewkę podajesz,pamiętam że Ty KP jesteś, więc zaleca się po 6m dietę rozszerzać, co Ci tak śpieszno???? (Pytam z ciekawości)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 12:02

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka aaaaa ja myślałam że dziecko śpi a Ty masz czas dla siebie. :)
    Moja też najlepiej śpi na polu w wózku, ale nie muszę jej wozić, tyle że i tak muszę siedzieć i pilnować, no ale np, kawę sobie wypiję na polu i posiedzę, ale w domu też nic nie porobię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana trzymam kciuki by wszystko skończyło się dobrze <3

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 1116 1117 1118 1119 1120 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ