Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok lekarz rzekł że po pneumokokach może tak być że dwa dni i że mogę dać ten pedicetamol. Dalam, mała śpi, kladlam skład ale ją to draznilo i się budziła, koleżanka też radziła na nadgarstki i kostki że fajnie zbija ojej jeczy
To był jej przez sen na szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:23
-
No moja po pierwszych pneumokokach też nie była super, ale bez gorączki. Po 5w1 i rota było spoko
A mnie dziś pytali o meningokoki ale chyba nie chce a Wy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:43
-
Moja po wszystkich okej: 6w1, rotarix i prevenaru, ale stres jest zawsze;( i teraz znow to samo - stres, stres, stres, ale z drugiej strony mysle, ze robię co moge, a jesli nie zaszczepilabym i by zachorowała, to mogłabym mieć wyrzuty, a tak- no coz, na pewne rzeczy nie mamy wpływu...ale ten Mmr odciągam, mieliśmy iść za dw tyg, ale teraz sezon przeziębień, wiec chyba przesunę o 2 tyg.
Zgredka, ja nie szczepilam na meningokoki, bo w Polsce dostępne sa tylko na A,C,Y i jakieś, a podobno dzieci zarażają sie głownie B.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:46
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Na gorączki u dzieci chłodne oklady a nawet kąpiel z tym że ciepła i poczekać aż trochę woda wystygnie z dzieckiem w środku oczywiście.... Sprawdzone na dzieciach z domu dziecka.... Działa szybciej niż leki...
Nie mogę się doczekać wieści od Misi
Co do imigrantów dodam tylko tyle że pytali tych koczujących na Węgrzech jeśli nie niemcy to gdzie w zamian chcieli by jechać to wymienili anglię holandie jak zapytali o Polskę to zgłosiła się tylko jedna osoba... Bo uwaga u nas nie ma socjalu więc oni tu nie chcą... Wszystko i na temat... Sami powiedzieli czy chcą się uczyć i pracować
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:
Anuska, Kroko duzo roboty z taka fryzura? Trzeba ukladac? Macie geste wlosy?
Dużo mniej roboty niż przy długich.
Ja mam bardzo gęste włosy.
Tylko myję. Nie suszę, bo schną same.
Tylko szczotką przeczeszę i wszystko.
Jak są dobrze ścięte to same się układają.
beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór
Dziś o godz. 14:24 przyszedł na świat Antoni urodziłam SN. Peklam trochę, ale nie jest źle gorzej, że cewka moczową też pękła. Mam w sumie 8 szwów. Jestem szczęśliwa. Mały ma kedziorki ciemne na główce i cały czas śpi
Buziaki. Zdjęcie umieszczenie po powrocie że szpitala, bo z tel. Nie umiem
Mały waży 3400 i ma 55 cm. A jak dziś mnie przyjęli to z USG wyszło 2900..więc pomiary swoje a życie swoje.
Poród wspomina dobrze, ale bez wsparcia męża moglabym nie dać rady
Ogólnie miałam bóle krzyżowe, KT się nie pisały więc jak o 13:50 powiedziała, że chce kupe to przyniosły mi basenik...a ją czulam , że to nie to. Przed 14:00 był już lekarz i stwierdził, że mam 10cm i rodzimy
przebiegło 5 położnych, KT razem że mną oddychaly;) było super ją uśmiechnięta one zdziwione i bardzo pogodne
udało się. Potem się jednak okazało zże mam w sobie trochę łożyska, więc dostała znieczulenie ogólne na czas czyszczenia. Obudzilam się jak miałam mieć szycie, więc wszystko czulam. Najbardziej bolalo zażywanie cewki moczowej ale rozmawiała z lekarka i jakoś dalam radę. Nie biorę przeciwbólowych bo myślę, że wytrzymać.
Dostała pokój jednoosobowy
Najgorsze wspomnienie, to to, jak miałam skurcz a dziewczyna obok krzyczala na narzeczonego, że nie chce rodzić, że ma sobie drugie dziecko zrobić z kimś na mieście. I ma załatwić jej CC albo wyskoczył przez okno.
Ją nie krzyczalamopieralam głową o klatkę piersiową męża i sciskalam mu dłoń. Pomagało:) potem na opartych trzymał mnie za głowę delikatnie i to też pomogło;)
Przez 6 godzin nie mogłam wstać przez znieczulenie ale teraz jest już ok.
A i wiecie, że jak przyjechała do szpitala było po 4 tej a od 2 odchodziły mi wody to lekarka mnie wyzwala po co ją tu jestem, że spokojnie do rana mogłaby w domu. A jak jej powiedziała, że nie jestem lekarzem i wolalam sprawdzić to mi ODP. E wszystkie tak mówią
potem zmieniła ton jak z nią porozmawialam 
Atmosfera jest tu super. Ordynator przed porodem przyszedł schwycil mnie za rękę i porozmawiał. Potem przyszedł mój prowadzący i glaskal mnie po twarzy. Miły gest
Muszę teraz odespac, więc życzę Wam dobrej nocy. A oxy nawet nie taką zła;)
I picie wywaru z liści malin chyba faktycznie skraca poród..no chyba, że to przypadek
Yasmin, LaRa, Summerka, nick nieaktualny, Lili83, Arienna, zgredka, Anastazjaaa, nick nieaktualny, MANIEK, Smoczyca1, Nieukowa, Blondik, Freja, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Yas, my z Hanusia caly czas trzymamy kciuki
bedzie dobrze 
Zgredko, wspolczuje temki...
Kroko, ja mam niestety cienkie wlosy i troche sie boje jak to bedzie. Zobacze co mi moja fryzjerka doradzi.
Co do uchodzcow, to niestety mam takie samo zdanie, co Lili, Malenqu i reszta dziewczyn.
Wystarczy filmiki poogladac, wpisy osob np.w Grecji mieszkajacych poczytac itp. Moj maz mial odmienne zdanie, ale dzis caly dzien u nas dyskusja na ten temat i wlasnie mi oznajmil, ze juz nei jest tak chetny do przyjmowania uchodzcow, jak byl rano
Malenqu, lacze sie w bolu niewysoania....
Ja padam. Bylismy na meczu pilki noznej. Wymeczylam sie z Hanka i Leo. Az sie poryczalam w drodze do domu, ehhhh
Misia, jak tam? Pewnie juz razem jestescie ❤️
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość