Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok lekarz rzekł że po pneumokokach może tak być że dwa dni i że mogę dać ten pedicetamol. Dalam, mała śpi, kladlam skład ale ją to draznilo i się budziła, koleżanka też radziła na nadgarstki i kostki że fajnie zbija ojej jeczy
To był jej przez sen na szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:23
-
No moja po pierwszych pneumokokach też nie była super, ale bez gorączki. Po 5w1 i rota było spoko
A mnie dziś pytali o meningokoki ale chyba nie chce a Wy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:43
-
Moja po wszystkich okej: 6w1, rotarix i prevenaru, ale stres jest zawsze;( i teraz znow to samo - stres, stres, stres, ale z drugiej strony mysle, ze robię co moge, a jesli nie zaszczepilabym i by zachorowała, to mogłabym mieć wyrzuty, a tak- no coz, na pewne rzeczy nie mamy wpływu...ale ten Mmr odciągam, mieliśmy iść za dw tyg, ale teraz sezon przeziębień, wiec chyba przesunę o 2 tyg.
Zgredka, ja nie szczepilam na meningokoki, bo w Polsce dostępne sa tylko na A,C,Y i jakieś, a podobno dzieci zarażają sie głownie B.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:46
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Na gorączki u dzieci chłodne oklady a nawet kąpiel z tym że ciepła i poczekać aż trochę woda wystygnie z dzieckiem w środku oczywiście.... Sprawdzone na dzieciach z domu dziecka.... Działa szybciej niż leki...
Nie mogę się doczekać wieści od Misi
Co do imigrantów dodam tylko tyle że pytali tych koczujących na Węgrzech jeśli nie niemcy to gdzie w zamian chcieli by jechać to wymienili anglię holandie jak zapytali o Polskę to zgłosiła się tylko jedna osoba... Bo uwaga u nas nie ma socjalu więc oni tu nie chcą... Wszystko i na temat... Sami powiedzieli czy chcą się uczyć i pracowaćKrokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:
Anuska, Kroko duzo roboty z taka fryzura? Trzeba ukladac? Macie geste wlosy?
Dużo mniej roboty niż przy długich.
Ja mam bardzo gęste włosy.
Tylko myję. Nie suszę, bo schną same.
Tylko szczotką przeczeszę i wszystko.
Jak są dobrze ścięte to same się układają.beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczór
Dziś o godz. 14:24 przyszedł na świat Antoni urodziłam SN. Peklam trochę, ale nie jest źle gorzej, że cewka moczową też pękła. Mam w sumie 8 szwów. Jestem szczęśliwa. Mały ma kedziorki ciemne na główce i cały czas śpi
Buziaki. Zdjęcie umieszczenie po powrocie że szpitala, bo z tel. Nie umiem
Mały waży 3400 i ma 55 cm. A jak dziś mnie przyjęli to z USG wyszło 2900..więc pomiary swoje a życie swoje.
Poród wspomina dobrze, ale bez wsparcia męża moglabym nie dać rady
Ogólnie miałam bóle krzyżowe, KT się nie pisały więc jak o 13:50 powiedziała, że chce kupe to przyniosły mi basenik...a ją czulam , że to nie to. Przed 14:00 był już lekarz i stwierdził, że mam 10cm i rodzimyprzebiegło 5 położnych, KT razem że mną oddychaly;) było super ją uśmiechnięta one zdziwione i bardzo pogodne
udało się. Potem się jednak okazało zże mam w sobie trochę łożyska, więc dostała znieczulenie ogólne na czas czyszczenia. Obudzilam się jak miałam mieć szycie, więc wszystko czulam. Najbardziej bolalo zażywanie cewki moczowej ale rozmawiała z lekarka i jakoś dalam radę. Nie biorę przeciwbólowych bo myślę, że wytrzymać.
Dostała pokój jednoosobowy
Najgorsze wspomnienie, to to, jak miałam skurcz a dziewczyna obok krzyczala na narzeczonego, że nie chce rodzić, że ma sobie drugie dziecko zrobić z kimś na mieście. I ma załatwić jej CC albo wyskoczył przez okno.
Ją nie krzyczalamopieralam głową o klatkę piersiową męża i sciskalam mu dłoń. Pomagało:) potem na opartych trzymał mnie za głowę delikatnie i to też pomogło;)
Przez 6 godzin nie mogłam wstać przez znieczulenie ale teraz jest już ok.
A i wiecie, że jak przyjechała do szpitala było po 4 tej a od 2 odchodziły mi wody to lekarka mnie wyzwala po co ją tu jestem, że spokojnie do rana mogłaby w domu. A jak jej powiedziała, że nie jestem lekarzem i wolalam sprawdzić to mi ODP. E wszystkie tak mówiąpotem zmieniła ton jak z nią porozmawialam
Atmosfera jest tu super. Ordynator przed porodem przyszedł schwycil mnie za rękę i porozmawiał. Potem przyszedł mój prowadzący i glaskal mnie po twarzy. Miły gest
Muszę teraz odespac, więc życzę Wam dobrej nocy. A oxy nawet nie taką zła;)
I picie wywaru z liści malin chyba faktycznie skraca poród..no chyba, że to przypadekYasmin, LaRa, Summerka, Malenq, Lili83, Arienna, zgredka, Anastazjaaa, marissith, MANIEK, Smoczyca1, Nieukowa, Blondik, Freja, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Yas, my z Hanusia caly czas trzymamy kciuki
bedzie dobrze
Zgredko, wspolczuje temki...
Kroko, ja mam niestety cienkie wlosy i troche sie boje jak to bedzie. Zobacze co mi moja fryzjerka doradzi.
Co do uchodzcow, to niestety mam takie samo zdanie, co Lili, Malenqu i reszta dziewczyn.
Wystarczy filmiki poogladac, wpisy osob np.w Grecji mieszkajacych poczytac itp. Moj maz mial odmienne zdanie, ale dzis caly dzien u nas dyskusja na ten temat i wlasnie mi oznajmil, ze juz nei jest tak chetny do przyjmowania uchodzcow, jak byl rano
Malenqu, lacze sie w bolu niewysoania....
Ja padam. Bylismy na meczu pilki noznej. Wymeczylam sie z Hanka i Leo. Az sie poryczalam w drodze do domu, ehhhh
Misia, jak tam? Pewnie juz razem jestescie ❤️Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość