X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok lekarz rzekł że po pneumokokach może tak być że dwa dni i że mogę dać ten pedicetamol. Dalam, mała śpi, kladlam skład ale ją to draznilo i się budziła, koleżanka też radziła na nadgarstki i kostki że fajnie zbija ojej jeczy

To był jej przez sen na szczęście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:23

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, podaj pedicetamol.

Dobra, juz podałaś.
    Kurcze ja chce mała zaszczepić na te pneumokoki,mi juz sie boje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:23

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara,

Tez sie bałam, zreszta boje sie szczepionek, ale bardziej boje sie nie zaszczepić. Podobno pneumokoki sa najbardziej lajtowe, nas teraz czeka Odra, świnka, różyczka. A szczepilas skojarzonymi?

Yasmin lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, szczepie 5w1, 2 dawki Rota juz dostała. W środę idziemy na 3 dawkę pentaximu, i będę rozmawiać o pneumokokach. Boje sie tylko reakcji po.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja po pierwszych pneumokokach też nie była super, ale bez gorączki. Po 5w1 i rota było spoko

A mnie dziś pytali o meningokoki ale chyba nie chce a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:43

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po wszystkich okej: 6w1, rotarix i prevenaru, ale stres jest zawsze;( i teraz znow to samo - stres, stres, stres, ale z drugiej strony mysle, ze robię co moge, a jesli nie zaszczepilabym i by zachorowała, to mogłabym mieć wyrzuty, a tak- no coz, na pewne rzeczy nie mamy wpływu...ale ten Mmr odciągam, mieliśmy iść za dw tyg, ale teraz sezon przeziębień, wiec chyba przesunę o 2 tyg.

Zgredka, ja nie szczepilam na meningokoki, bo w Polsce dostępne sa tylko na A,C,Y i jakieś, a podobno dzieci zarażają sie głownie B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:46

Nieukowa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gorączki u dzieci chłodne oklady a nawet kąpiel z tym że ciepła i poczekać aż trochę woda wystygnie z dzieckiem w środku oczywiście.... Sprawdzone na dzieciach z domu dziecka.... Działa szybciej niż leki...

Nie mogę się doczekać wieści od Misi

Co do imigrantów dodam tylko tyle że pytali tych koczujących na Węgrzech jeśli nie niemcy to gdzie w zamian chcieli by jechać to wymienili anglię holandie jak zapytali o Polskę to zgłosiła się tylko jedna osoba... Bo uwaga u nas nie ma socjalu więc oni tu nie chcą... Wszystko i na temat... Sami powiedzieli czy chcą się uczyć i pracować

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepiłam tylko podstawowe, wszystkie osobno.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:

Anuska, Kroko duzo roboty z taka fryzura? Trzeba ukladac? Macie geste wlosy?

Dużo mniej roboty niż przy długich. :)

Ja mam bardzo gęste włosy.

Tylko myję. Nie suszę, bo schną same.

Tylko szczotką przeczeszę i wszystko.

Jak są dobrze ścięte to same się układają. :D

beszka lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarłam 2 opakowania chałwy po 200g... WTF? O_o

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    Dziś o godz. 14:24 przyszedł na świat Antoni urodziłam SN. Peklam trochę, ale nie jest źle gorzej, że cewka moczową też pękła. Mam w sumie 8 szwów. Jestem szczęśliwa. Mały ma kedziorki ciemne na główce i cały czas śpi
    Buziaki. Zdjęcie umieszczenie po powrocie że szpitala, bo z tel. Nie umiem ;)
    Mały waży 3400 i ma 55 cm. A jak dziś mnie przyjęli to z USG wyszło 2900..więc pomiary swoje a życie swoje.
    Poród wspomina dobrze, ale bez wsparcia męża moglabym nie dać rady ;)
    Ogólnie miałam bóle krzyżowe, KT się nie pisały więc jak o 13:50 powiedziała, że chce kupe to przyniosły mi basenik...a ją czulam , że to nie to. Przed 14:00 był już lekarz i stwierdził, że mam 10cm i rodzimy ;) przebiegło 5 położnych, KT razem że mną oddychaly;) było super ją uśmiechnięta one zdziwione i bardzo pogodne ;) udało się. Potem się jednak okazało zże mam w sobie trochę łożyska, więc dostała znieczulenie ogólne na czas czyszczenia. Obudzilam się jak miałam mieć szycie, więc wszystko czulam. Najbardziej bolalo zażywanie cewki moczowej ale rozmawiała z lekarka i jakoś dalam radę. Nie biorę przeciwbólowych bo myślę, że wytrzymać.
    Dostała pokój jednoosobowy ;)
    Najgorsze wspomnienie, to to, jak miałam skurcz a dziewczyna obok krzyczala na narzeczonego, że nie chce rodzić, że ma sobie drugie dziecko zrobić z kimś na mieście. I ma załatwić jej CC albo wyskoczył przez okno.
    Ją nie krzyczalamopieralam głową o klatkę piersiową męża i sciskalam mu dłoń. Pomagało:) potem na opartych trzymał mnie za głowę delikatnie i to też pomogło;)
    Przez 6 godzin nie mogłam wstać przez znieczulenie ale teraz jest już ok.
    A i wiecie, że jak przyjechała do szpitala było po 4 tej a od 2 odchodziły mi wody to lekarka mnie wyzwala po co ją tu jestem, że spokojnie do rana mogłaby w domu. A jak jej powiedziała, że nie jestem lekarzem i wolalam sprawdzić to mi ODP. E wszystkie tak mówią o.O potem zmieniła ton jak z nią porozmawialam ;)
    Atmosfera jest tu super. Ordynator przed porodem przyszedł schwycil mnie za rękę i porozmawiał. Potem przyszedł mój prowadzący i glaskal mnie po twarzy. Miły gest ;)
    Muszę teraz odespac, więc życzę Wam dobrej nocy. A oxy nawet nie taką zła;)
    I picie wywaru z liści malin chyba faktycznie skraca poród..no chyba, że to przypadek ;)

Yasmin, LaRa, Summerka, Malenq, Lili83, Arienna, zgredka, Anastazjaaa, marissith, MANIEK, Smoczyca1, Nieukowa, Blondik, Freja, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Misiu i jeszcze raz gratulacje. Ucałuj Antosia :***

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ogromne gratulacje!!!! Zdrowka dla Was i witam w świecie kup :)

Blondik lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ GRATULACJE GRATULACJE!!!! Kochanie odpoczywaj powitaj ode mnie swoje maleństwo:-D buziaki super emanuje ode Ciebie tasaki spokój....:-D

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi wszystkiego naj:)i szybkiego powrotu do formy:)
    Aha piękny opis porodu aż się wzruszyłam:)

Misi@ lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, my z Hanusia caly czas trzymamy kciuki :) bedzie dobrze :)

Zgredko, wspolczuje temki...

Kroko, ja mam niestety cienkie wlosy i troche sie boje jak to bedzie. Zobacze co mi moja fryzjerka doradzi.

Co do uchodzcow, to niestety mam takie samo zdanie, co Lili, Malenqu i reszta dziewczyn.
    Wystarczy filmiki poogladac, wpisy osob np.w Grecji mieszkajacych poczytac itp. Moj maz mial odmienne zdanie, ale dzis caly dzien u nas dyskusja na ten temat i wlasnie mi oznajmil, ze juz nei jest tak chetny do przyjmowania uchodzcow, jak byl rano ;)

Malenqu, lacze sie w bolu niewysoania....

Ja padam. Bylismy na meczu pilki noznej. Wymeczylam sie z Hanka i Leo. Az sie poryczalam w drodze do domu, ehhhh

Misia, jak tam? Pewnie juz razem jestescie ❤️

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratuluję kochana :*

Misi@ lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Yas, my z Hanusia caly czas trzymamy kciuki :) bedzie dobrze :)
    dziękuję dziewczyny :* Jakoś dziś jestem całkiem dobrej myśli. Ale trzymajcie, trzymajcie... Przyda się

Tulę za łezki ((((((Beszka))))))

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: wielkie gratulacje ;-)
    wracaj do zdrowia

dzięki dziewczyny za pomoc, tempka już zeszła, mała śpi mam nadzieję, że smacznie

Yasmin, Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje, niech antos rośnie zdrowo

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ