X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari współczuję problemów ze zdrowiem psa :( a czemu nie można wyrwać zęba w ciąży?

• Arienna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - można, tylko u nas dentyści się boją bo po pierwsze ząb jest na górze, nie można prześwietlić a boją się żeby nie był wrośnięty w zatokę (skoro nie boli to możemy poczekać do porodu), po drugie w ciąży boją się żeby krwotoku nie było ( bo mamy teraz większość ilość krwi) więc wolą (jeśli nie boli) poczekać do porodu, co prawda mam teraz podwyższone przez to CRP bo ząb zepsuty i mnie czasami pobolewa, ale to błędne koło jest .... ale już niedługo i wyrwę dziada :) i od razu zaczynam leczyć wszystkie , każę sobie zrobić panoramę i leczyć po kolei wszystko co mam - mi się zęby psuja od środka więc jak zaczynają boleć to już się nadają do rwania, ale jak mi wszystkie prześwietlą to będą wiedzieli co i jak i zrobię po kolei wszystkie, będzie spokój na kilka lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:27

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    My już w domku;)
    Dziewczyny czy kupka przezroczysta o zabarwieniu musztardowym ze śladami śluzu to biegunka?
    Wczoraj w nocy pilam kefir mogło mu to zaszkodzić?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Anastazjaaa, Arienna, Summerka, Blondik, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pediatra miała zeby m przez najbliższe 6 mmiesięcy odzywiala się bezglutenowo i rozszezac dieye dopiero po tych 6 miesiącach nie wcześniej.
    Dziś mały sam z pleckow przekrecil się na boczek..kurcze już nie wspomne o silnej główce i zastanawiano się czy wszystko gra. Muszę umówić się z ta rehabilitantka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:56

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem, nie było u małej takiej.....ale myślę że jak jednorazowa to nie ma problemu, reakcja na zmianę wody, na otoczenie ito

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A i pediatra miała zeby m przez najbliższe 6 mmiesięcy odzywiala się bezglutenowo i rozszezac dieye dopiero po tych 6 miesiącach nie wcześniej.

Kochana jeżeli występują u Was problemy z glutenem, to jak najbardziej odżywiaj się bg, ale tak to nie ma potrzeby abyś unikała...a że po 6m to POPIERAM całym serduchem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki. Dzwonie do położnej ale nie odbiera.;/

• Arienna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- super że jesteście już w domu :) w wolnej chwili zmień sobie suwaka :P

ewebii4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Zuzka tak raz miała jak wypiłam kawę mrożona z lodami:( ale jednorazowa sprawa i wszystko było u nas okej

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po basenie, wykupiliśmy karnecik bo Ańia czuła sie jak ryba w wodzie :) cały czas uśmiechnięta i piszcząca z radości :)
    Oczywiście teraz padła i myśle ze troszkę pociągnie sen, bo patrząc od rana to za długo nie spała (przed basenem ok 20 min)

Teraz sie zbieram i lecimy na Rodos :)

Anastazjaaa, Arienna, Summerka, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyć taka minke pluskajacego się szczęśliwego dziecka jest bezcenne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 13:08

Arienna, LaRa lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas organizowane są jeszcze dla niemowlaków zajęcia z muzyki, muszę zadzwonić do tej szkoły zapytać ile kosztują bo prócz basenu chciałabym chodzić z małą na coś jeszcze :) fajne może być :D

moje dziecko musi umieć dobrze pływać - bo ja nie umiem i to ból straszny i chciałabym by grała na jakimś instrumencie :) a jeśli słuch będzie miała po mnie to skrzypce murowane :) ( ja nie gram przez niechęć moich rodziców którzy musieli walczyć z moją starsza siostrą która chodziła do szkoły muzycznej i pół roku przed końcem chciała zrezygnować - staruszkowie się zniechęcili i mnie nie posłali- a szkoda )no a tatuś chciałby by mała strzelała sportowo, albo z broni palnej albo z łuku - więc dziecko będzie zajęte :P no chyba że będzie miała inny pomysł na siebie to ja jestem tolerancyjna :P

ok śmigam się szykować bo małż zaraz wróci i jedziemy kupować farby i na obiad do teściów- papa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 13:30

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari oby było zdrowe, a resztę napisze życie.....
    Ją swoje "chęci" szybko zweryfikowałam..... Będzie robiła to na co ma ochotę.... Oby to był jedyny problem.....

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: widzę, że chcesz swoje marzenia dzieckiem realizować, ja też tak gadam, ale ponoć łatwo tak dziecko skrzywdzić. I z tego samego powodu ja chce, żeby moja pływała.

Misia: mija też miewała taką kupe, zwłaszcza po szczepieniu na rota. Obserwuj kolejne kupy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, pływanie to podstawa, zwłaszcza ze ja plywan tak sobie ( póki czuje grunt pod nogami to plywam), ale chciałabym żeby Ania chciała chodzić na kurs tańca :) towarzyski :) piękne rruchy i figury :) eghhh

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co fajnego i niezwiazanego z dzieckiem ostatnio sobie kupiłyście????
    Bo leżę i myślę że zapomniałam w tym wszystkim o sobie.....nie liczę ciuchow itp. Kiedyś masowo kupowałam gadżety kuchenne i książki z dietami, przepisami....
    Lubilam kupować książki dla A. Sprawiać małe przyjemności...?
    Teraz...uhmmmmmmmmmmmm

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja sobie kupiłam dzisiaj.... Pieluchy :D Hi hi

Patrzę na te fajne ciuchy w sklepach i odwracam się w drugą stronę bo i tak w nic się nie zmieszczę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić takie body z Muminkami ale rozmiaru nie było :(
    http://www.reserved.com/pl/pl/kids/newseason/lu023-00x/printed-bodysuit-moomin

Jak będziemy mieć córkę (a czuję w moczu, że będzie dziewczyna) chciałabym, żeby była niezależna i znała własną wartość, czyli była taka jak ja, moja mama i babcia :)
    A co do niespełnionych marzeń, tata próbował nauczyć mnie kilku sportów, skończyło się na kilku szwach i bliznach, dał sobie biedny spokój ;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mauz- zapalony samochodziarz i miłośnik starych fur, ubolewa teraz, kto bedzie z nim na złoty jeździł??

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja będzie baletnica potem przejdzie na emeryturę na taniec towarzysko poza tym będzie prawnikiem po mamie lub lekarzem..

Ja dostałam od kuzynki torbę moschino i choć nic nie zapłaciłam to jakby nowość ;) a sobie hmmmm biżuterię na iloko.pl ale parę miechów temu, no i pewnie jakieś buty, a nie sukienkę i spódnice i bluzkę w ciucholandzie (jednak jestem rozrzutna)

Summerka, nick nieaktualny, Arienna, MANIEK lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ