X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po porannym warzywku.
    Dziś chce skoczyć do pracy porozmawiać z prezesem (nawet nie wiem czy zwykły pracownik jest przyjmowany czy trzeba się umawiac, czy też pismo pisać)..
    Mała obudziła się z mega glutem, tylko, że u nas nie da się odciągnąć bo mała rusza głową nawet jak staram się przytrzymać ;( trochę poszło

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

Misia, dziewczyny maja racje z ta dieta.

My tez śpimy we trójkę, ale z uwagi na to, ze dziś rano obudziło mnie łup...wstaje, a Zuzka gapi sie na mnie, stojąc na podłodze. Chyba zeszła, a potem padła, bo nie pisnela nawet, to choćby darła sie w niebogłosy, nauczymy sie spać w łóżeczku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:08

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie :-)
    Melduje się w domu i dwupaku ;-)

Misi@, marissith, LaRa, Malenq, Blondik, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Chciałam powiedzieć, że chyba czuję ruchy, takie pływanie i delikatne bąbelki :D wczoraj podczas kąpieli nawet mężu poczuł bąbelka :D czekam na więcej

Misi@, LaRa, Lili83, Arienna, Yasmin, Summerka, Nieukowa, Blondik, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari Twój wielki dzień nadchodzi ;)
    A będziesz mieć CC ? Pijesz napar z liści malin?

Malenqa mam prośbę czy masz sprawdzony przepis na zupę dyniowa? Nigdy nie jadlam a chciałabym spróbować póki jest sezon. Ty jesteś naszym ekspertem kulinarnym więc pewnie masz w zanadrzu gdzieś sprawdzony przepis ;)
    A może Wy dziewczyny też macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Chciałam powiedzieć, że chyba czuję ruchy, takie pływanie i delikatne bąbelki :D wczoraj podczas kąpieli nawet mężu poczuł bąbelka :D czekam na więcej
    Gratuluje ;)

marissith lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Misi@, w szpitalu położna i pediatra mówiły, ze kichanie to norma ponieważ drogi oddechowe oczyszczają sie z wód płodowych. Jesli masz ciepło w domu to wystarcza te Body (lepiej nie przegrzewać).

U nas jakby lepiej, mniej glutkow i spokojna noc.
    Zdrowka dla reszty chorowitek :(

Misi@, co do pilnowania tego co sie je to ja pilnowałem. Jadłam głownie grillowana pierś z kurczaka z ryżem i marchewka lub buraczkami i łososia w takim samym wydaniu. Kiedys odruchowo zjadłam oliwkę z pasta paprykowa i cały wieczór był krzyk (nie mogłam sobie darować że przez moja głupotę dziecko cierpi) ale to ja.
    Tak jak dziewczyny piszą lepiej jeść i wtedy eliminować...

U nas dzis szpinak z ziemniaczkami-pierwszy raz (zobaczymy jak bedzie) bo owocki wchodzą swietnie :)

Miłego :)

Misi@ lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dynie kroisz w ćwiartki, wkładasz do piekarnika aż będzie miękka, ok 15 min, możesz skropić oliwą, wyjmujesz, łyżką skrobiesz środek, blendujesz. Do tego wg uznania możesz dodać marchewkę i ziemniaka albo pomarańcze i imbir
    http://www.jadlonomia.com/2012/10/ulubiony-codzienny-krem-z-dyni.html?m=1

Misi@ lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari gratuluję kochana :-*
    Misia nic nie piję bo muszę doczekać do piątku, bo mam wizytę na której będziemy się mierzyć i decydować czy SN czy cc więc póki co z sobą jak z jajkiem ;-)

marissith, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub też dodać pomidory, z marchewka na pewno jest slodsza. My robimy najpierw bulion potem dynie zalewany nią, bez bulionu zupa jest mniej smaczna, jakby bardziej mdla..

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze na bulionie, dynia pieczona jak u Mari, a do tego marchewka pieczona, i koniecznie mleko kokosowe (odkąd spróbowałam w tej wersji to innej nie robię), do tego ciut pieprzu cayenne i soku z cytryny....a do posypania pestki dyni
    oczywiscie.....warzywa po upieczeniu blendujemy, zalewany bulionem, połowa mleka kokosowego, odprawiany, zagotowujemy...jak za mało słona to odrobinę sosu sojowego....ją przed upierzeniem dynię posypuję imbirem, pieprzem, co kto lubi

Misi@ lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

Mari :) gratki ruchów :) super

Misiu, Antoś oczyszcza sobie drogi oddechowe, spokojnie. Pewno używasz roztworu soli morskiej do noska?

Lara, fajnie że katarek zelżał

Ja też pilnowałam co jem, ale wprowadzałam wszystkie produkty.

My po rehabilitacji. Robimy spore postępy. Kinga zaczęła dziś się "cofać do tyłu" czyli książkowo, po kolei
    teraz wiszę na laktatorze, później uzupełnię teczkę z dokumentami i lecę na podbój PPP. trzymajcie kciuki, dziś pedagog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:11

marissith, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, śmiesznie to brzmi ze robi postępy do tylu :) heh
    Trzymam kciuki za powodzenie spraw :)

Mari, gratki ruchów :) taka chudzinka z Ciebie ze sie nie dziwie, ze malz tez mogl poczuć :)

Yasmin, marissith lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi w ogóle sformułowanie "cofać do tyłu" (brawo dla Yas) jest mega, tak choćby można się było cofać do przodu lub w bok :)
    miałam na myśli to, że przed raczkowaniem powinien być etap cofania się (co dzieci irytuje bo one mają zamiar poruszać się do przodu jednak)

w każdym razie my robimy postępy do tyłu :D
    dziękuję za kciuki

LaRa, Malenq, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    Lara ja daje na łyżeczke cebion 2x po dwie kropelki
    Moja panna dziś zaczeła ładnie sie bawić na macie :)

Mari gratki ruchów

kurcze już mam całą małą paczuszke ubranek po LILI do sprzedania omg jak to leci

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Mari, Yas gratulacje :)
    Misia ja tu chyba jestem najdłużej na diecie bo cały czas, po tych kolkach tak sie boje ze szok ale powoli wprowadzam nowe produkty . Często robiłam klopsiki z mielonego indyka dodawałam płatki owsiane pieprz sól majeranek i lepiłam kuleczki dusiłam na wodzie do której wrzuciłam starta marchewkę i cukinie w kosteczkę. Szybko sie robi jadłam z kasza jęczmienna albo jaglana - było pycha. Robiłam tez zupy z cukinii albo z buraka. Krupnik, rosół... I chyba to cały zestaw mojego menu:/
    Zrobiłam szybkie przemeblowanie w pokoju i sama nie wiem czy mi sie podoba ale juz nie mam siły przestawić mebli znów tak jak były :( poczekam na męża . Zupę z dyni tez bym zjadła chętnie :)

Yasmin, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Z tego co pamietam

Yas gratki dla Kini z cofaniem ;-) Leos dalej zamiast do przodu do chodzi do tylu, hihi za to podciaga sie do wstawania i stoi na palcach, mala baletnica

Mari super uczucie, uwielbiam ;-)

Nenus Diego boski, jaki wielki kawaler juz

Malenqa i Lara wspolczuje przeziebienia maluszkow, nie lubie bardzo, duzo zdrowka, jak leos mial katar w wielku 6 tygodni tez tylko dawalam wapno masc majerankowa kropelki wody morskiej no i odciaganie ciagle

Wiecwj nie pamietam, u nas dzemka ;-) ubranka za male pochowane do pudel i leza, teraz nosimy 74 z przewaga na 80 ;-)

Aha ja podczas kp nie stosowalam zadnej diety, jadlam wszystko oczywiscie zdrowo i zadnych problemow Leos nie mial ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:05

Nenaaa, Yasmin, Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!W koncu dorwalam darmowego neta.
    Po pierwsze gratulacje dla MISI!

My na campingu. Domi spi super w Namiocie.stoimy przy samej plazy. Chyba bedziemy musieli w domu dzwiek fal z YouTube puszczac:-P

Arienna, Misi@, Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj probujemy warzywa ze sloiczka. Ziemniaczek, marchew, i cukinia.
    Domi plywal juz w morzu:-D.Zalozylismy mu polecony przez BESZKE Swimming Ring.
    Goraco jest ponad30(.ale wieczorem chlodnawo.

Yasmin, Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam depreche z powodu brzucha. Nikt nie ma tu takiego paskudnego:'(.wstydze sie rozebrac:'(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ