X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu od godziny zuca się po łóżku i spać mi nie daje. Zmieniłam mu pieluchę i chyba pomogło. Te pieluszki są beznadziejne! Kupiłam Huggies bo tylko taki w odpowiednim rozmiarze były. Myślałam ze to dobra firma ale te pieluchy masakrycznie przeciekają! Pol ubranka od soków mokre się zdarza :\

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Malenq współczuję lekarki. Jakaś dziwna. Powiem Ci że taki jednorazowy wyrzut na EKG nie musi oznaczać nic złego dla serca. Przeważnie chodzi o gwałtowny wyrzut insuliny z trzustki. Może to być po wysiłku lub po jedzeniu. W taki sposób można to zaobserwować na badaniu serca i jest to normalne. Występuje u wszystkich. Może dlatego lekarka tak odpowiedziała. Moim zdaniem jednak powinna Wam to wytłumaczyć, a nie zbywać tanim tekstem.

Smoczyca trzymam kciuki za posiew. Niech już będzie dobrze :)

I wszystkie zasmarkane (tak jak ja) też wspieram :)

Psotka ja z Zuzią też raz się nadziałam na Huggisy. Już wtedy (12lat temu) były straszne. Miała odparzenia, wysypkę i marudziła strasznie. Sprawdzały się Pampersy albo Bella ( nie wiem czy jeszcze te Bella istnieją) ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mi Aja pobudkę zrobiła o 4:50 o.O z chęcią do żabawy i śpiewu.

No i mamy lekki kaszelek. No i ten katar :( w takiej sytuacji iść do lekarza czy siedzieć w domu ? Gorączki nie ma,

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Malenq, no nie moge, co za piz*a ta lekarka, jak mozna tak zbyć rodzicow, zwłaszcza matkę małego dziecka, ktira potem sie zamartwia, myśli!! Masakra, mi w szpitalu po tej stłuczce zrobili ktg: przychodzi położna: ooo, a tu tentno spadało (głosem beznamiętnym jakby mowila: proszę włożyć zielone kapcie), no to potem w strachu pytam lekarza czy taki zapis jest okej: a on- na takim etapie ciazy to nie do oceny....

U nas lepiej, po lekach (nurofen, sól, etc,), Zuza czuje sie lepiej, ale podawanie ich to istny koszmar,.

Siły i zdrówka dla wszystkich maluszków!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Melnaqu, wspolczuje wizyty...brak slow. nie wiem co wiecej napisac :(

Smoczku, boy bolo dobrze. a Wy w dome dlaczego tyle siedzicie? przez te luzne stolce?

Lara, moja tez ma katar i kaszelek malutki od katarku. katar splywa po gardellku i gotowy kaszel. ja z H do lek.nie ide, bo to wirus wiec i tak nic nie dostanie. Goraczki nie ma, bawi sie jak zwykle. Ale powiem Ci, ze gdy Jan mial swoje pierwsze przeziebienie to poszlam do lek. by sie upewnic.....wiec jesli taka wizyta ma ciebie uspokoic, to idz.

>Yas, dzieki za rade, ale tez nie dziala :(

ja tu wojne z mezem prowadze. jenyy jak on mnie wczoraj wkurzyl. gdybym miala swoje, podkreslam swoje nie rodzicow, mieszkanie w PL, to by mnie juz tu nie bylo. a i jeszcze tescie na dokladke :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:13

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemano,
    Wyspane? Ja to jak zwykle...faken!

Teraz Młody bawi się moim cyckiem i pewnie niedługo zaliczy drzemkę.
    Coś moj chłop niewyraźny taki, mam nadzieję, że nie rozłoży Go jakieś przeziębienie. No bo Dzieć i w ogóle...

Kurujcie się choruski.

Beszka, lej chłopa, co się będziesz.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nadal czekam na wyniki pewnie już są ale nie mam jak odebrać wiec czekam aż ciotka skończy obchod to odbierze i oodrazu skonsultuje z lekarka. Nie będę jej już głowy zawracać.
    Będzie siedzimy w domu bo początkowa była teoria ze to biegunka wirusową nie rota ale jakaś inna wiec nie chciałam ryzykować ze komuś sprzedam albo że jeszcze się przeziebi. U nas tez wczoraj śnieg padał z deszczem ale zimno jak franca.
    Wiecie co wiem staje się już nudna ale musze! Moja teściowa raz tylko SMS napisała jak wnuczka. A jak jechaliśmy do lekarza w sobotę to jeszcze duo zawracala żeby mój jej kupił siatkę do styropianu bo ociepla dom a dokładniej jedna ścianę boli ich ze się budujemy!ani słowa o Zosi. I jak mój powiedział mama nie mam teraz czasu bo idziemy do lekarza to powiedziała nara i zanim się rozlaczyla to usłyszałam kur** . Oczywiście musiałam swoje powiedzieć ze są rzeczy ważne i ważniejsze. A jaki problem żeby pojechała i sama kupiła! Sorry ale my się nigdy nie polubimy!
    Przepraszam ale musiałam!
    Zdrowia i sił wszystkim życzę!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, albo dobry wieczór ;p mój syn myli dzień z noca ;p wysyłało go nie milosiernue. Ma pełno krost na całej glowce, twarzy. Kraju i ramionach. Żółtaczka my nie schodzi i ulewa. Ostatnio mi prosto w nos zwrócił mleczko. Moja siostra twierdzi, że to wina mojego pokarmu i vym lepiej przeszła na mm. :/ do tego norweskie pampki odparzyly mu pupe no i węzły się nie wchłaniają. Wczoraj wieczorem wietrzylam, dziś chwilę też i uzylam sudokremu. Dziś jest lepiej, ale nadal są tam krostki ;/ dziś na 14:00 ide do lekarza. Nie chce panikowac, ale lepiej by lekarz to obejrzał.
    Malenqa super pomysł :) a lekarz do bani ;/ mi ciągle przekładają wizytę u ortopedyczne odnośnie bioderek..nos...
    Brawo Diego <3
    Beszko ech Ci mężczyźni, Anuskowa studnia to mało!
    Zdrowka dla Waszych dzieciaczkow. Boje się katarku u małego.
    Psotka coraz bardzie j zazdroszcze Wam wakacji ;)
    Nena chyba też się poloze bo mały zasnal. Wywieszenia tylko pranie. Miłego dnia:)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie niech się Twoja siostra "buja",.... Przyczyny krostek mogą być różne, a może to być trądzik niemowlęcy, alergia, może powietrze za suche, może może może.....ale jak masz pokarm i trzymasz dietkę (czyli bez nabiału itp) to nie odstawiam od piersi......

Smoku a wqwpiw z ta tesciowa babsztyl jeden....nie musisz jej lubić....

Dzięki dziewczyny....służba zdrowia w Pl......

Zdrówka chorowitkom.....

Ps. U nas huggies odparzały mała na maksa....

Lara jeżeli po 3 dniach nie ma poprawy i/lub pojawiła się gorączka której nie jesteś wstanie zbič to do lekarza...a tak to w domku inhalację, odciąganie, ciepłe mleczko, spacerek itp

Nenaa się licytowac nie będę, ale przypomnę że staż w NIEWYSPANIU mam najdłuższy.....!!!! Szybciej na słońcu woda będzie niż moja mała przęsło noc....już nie mam takich marzeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:41

Nenaaa, Misi@ lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zdowka Wam wszystkim. U nas bardzo jesiennie jakby juz druga połowa listopada była buuu :(

Anuska bella wciąż jest ja kupiłam do szpitala z otworem na pępuszek i były super :)
    Lara jak jest kaszel to bym poszła do lekarza bo u dzieci to szybko te infekcje schodzą w dół niestety :(

Blondik co u Ciebie ?
    Smoku kciukam za posiew.
    Konwalii hop hop co u Was jak Patrys?

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, sorry ale co za bzdury siostra gada!!!! wskazanime do odstawienei od piersi (o ile ty zadnego Hiv czy tym podobnego nie masz) jest ewentualnie nietolerancja laktozy, ale to i tak do podyskutowania....

Maly myli dzien z noca, bo malusi a wy musicie go nauczyc kiedy jest dzien a kiedy noc.....nei wiem czy macie wieczorny rytual i czy o tej samej porze go codziennie kapiecie itp. w nocy jak dzieck osie budzi, to sie ndo neigo nie gada i nie zapala switla. to jest noc. jest kupa to szybka zmiana pieluchy, jemy i spimy. za to rano to co innego. dajemy dziecku znac, ze pora wstac. odkad H nei robi kup w ncoy, to tez nei przewijam pieluchy noca - tak radza jesli chce sie dziecko nauczyc przesypiac noce. no chyba ze sa problemy z nerkami, to co ionnego.
    mojej przyjaciolki corki obie mytlily dzien z noca. H na poczatku rowniez.

Krostki ma - wysypka hormonalna. pojawia sie mniejw eicej w wieku Antoniego. trwa roznie. wyglada strasznie. beznadzijeni lek.myla to ze skaza bilakowa i kaza diete wprowadzac. a to zwykla wysypka hormonalna. moi chlocy wygladali sytrasznie. Hanke ominela

ulewa....no tak moze byc. Hanka strasznie ale to strasznie rzygala. refluks fizjologiczny. przeszlo. tzn.dalej jej sie zdarzy, ale rzadziej. moze maly tez sie przejada
    poza tym moze w trrakcie jedzenia polyka duzo powietrza. potem ma pokram i powietrze w brzuchu, gdy chce odbic to powietrze wypycha pokarm z zoladka i ulewa.
    Jakie Ty masz te norweskie pampki? bo ja uzywam albo norweskich pampersow - foloetowych active, albo libero i sa super. jak ma tylek odparzony, to wietrzyc. Hanka na poczatku miala odparzony, gdy kup duzo bylo. przeszlo. przy kazdej zmianie pieluchy mylam woda i tyle. jak nie pomoze to zmienic pieluchy

> Smock ah ci tescie wspolczuje :( i lacze sie w bolu

sorry za bled, ale pisze z computer i mi co chwile zmienia na ang. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:46

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nenaa się licytowac nie będę, ale przypomnę że staż w NIEWYSPANIU mam najdłuższy.....!!!! Szybciej na słońcu woda będzie niż moja mała przęsło noc....już nie mam takich marzeń
    No dobra no, a niech Ci będzie, odbierasz mi pierwsze miejsce w zarwanych nockach, jak możesz tak mnie zrzucać bez skrupułów z podium...;) Ja też nie marzę o całej przespanej nocy, wiem, że to jeszcze potrwa...ale żeby tak chociaż ze dwie pobudki miał bezlitośnik jeden, a nie fefnaście.

Szaro buro, deszcz lekki, nic się nie chce, nic a nic, a tu tyle roboty. Dzieć drzemie a matka czas marnuje. Ech...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie chce wyjsć na panikare przed lekarzem. Bo to niby TYLKO katar, a kaszelek to tak od czasu do czasu, kaszlnięcie ze dwa razy. Dzis jeszcze przeczekam w domu. Jak sie ńie polepszy to pójdę jutro do lekarza.
    Moze to wina wczorajszego spaceru? Fuck

Pociesza mnie to,bez zachowuje sie normalnie, nie jest specjalnie marudna a płacze tylko wtedy gdy zaczynam czyścić nosek.
    Teraz padła, wiec i ja sie chwilkę przekimam.

Blondik???

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją nie zamierzam przestać karmić. Dlatego ide do lekarza by udowodnić, że to nie to . bo już miesza mi się w głowie;p a papersy mamy zielone nie pamiętam jakie dokładnie a mały zasnal mi na brzuszku więc nie mam jak sprawdzić.
    Może jednak podstawie twaróg..ech a tak go lubię ;p
    Bardziej martwi mnie żółtaczka pewnie mi szczepienia przez to przesunął a wolalabym mieć to za sobą.
    Pupe wczoraj wietrzylismy polozylismy pieluche flabelowa na narożnik i oczywiście po 10 minutach była fonraba i kupka. Dobrze, że narożnik że skóry to wszystko spłynęło ;p dziś powtórka:)
    Anuska papersy belly są super uzywalismy ich w szpitalu i w domu teraz nazywają się happybella.
    Blondik jak mała Madzia?
    Smoku a ją mam w drugą stronę teściową A ciekawska. Oczywiście o moim pęknięciu wiedzą wszyscy w okolicy ;/ nosz... A i wczoraj z żalem do mnie dlaczego nie ubierany ciuszkow od niej. A ona kupuje ciuszki na 80, więc było by ciężko...
    Ps Antoni od dziś przeszedł na 62 rośnie chłopak ;)
    Jej ją w dzień nie umiem jednak spać;/
    A odnośnie rytuałów to robimy tak jak beszko napisała. W dzień spiewam, wlaczam muzykę, telewizor.on na mokrą i okupkana pieluche nie reaguje. Muszę pilnować sama. W nocy mu zmienia bo ma kupki. Dziś co dwie godziny bo boje się o ta pupcie.

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś fefnascie razy to nie pierdyliard jak u mnie...z pierwszego miejsca usuwam ale na drugim już jesteś hehehe

Coś Blondik milczy......

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara przy zębach jest masa śliny i dziecko może pokasływać, a u lekarza gorszą chorobę złapać...spokojnie poczekaj do jutra....

• beszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhyhy...no tez nie chce sie licytowac w niewyspaniu, ale u mnie to juz bedzie 6 lat plus ciaza, podczas kotrej spac nie moglam to w sumie 7 ;) 7 lat bez ani jednej w pelni przespanej nocy i pobudkami o swicie ;) jeszcze 18 lat i moze bedzie lepiej, hehehehe

Malenq, Summerka, Nenaaa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem potwór, bo moja ma katar że hej i pokasluje, a mi do głowy nie przychodzi iść do lekarza, niech się hartuje, wyjde dziś na spacer antykatarowy
    I żądam @, bo od tygodnia wpieprzam słodycze a tu cisza

Summerka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko hehehe i spadłam z miejsca 1, Nenus na 3 się przesuwasz heheh

Nenaaa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko': a może Ty na bezsenność Cierpisz, a na dzieci zrzucasz ;p

Nenaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ