X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak sądzicie?
    czy robić w ogole betę cze lekarz określi w miarę czas ciąży?

ostatnia 6.09 tydzien temu czyli 19.10 wynik testu negatywny, ale z kolei może już 20.10 byłby pozytywny więc nie wiadomo nic

lekarza mam w pt, nie za wczesnie?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko gratulacje :)
    Widzę, że nie tak to sobie zaplanowałaś ale życie rzadko przebiega zgodnie z naszym planem.
    Teraz najważniejsze żebyście całą trójką- z Łucją, byli zdrowi. :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, mnie by tez taki tekst tesciowej wkurzyl. Tesciwe sa okropne, jestem ciekawa jaka ja bede dla moich synowych. Mam nadz.,ze nie taka jak moja tesciwa jest dla mnie....a z opowiadan wnioskuje, ze jej tesciowa taka wlasnie dla niej byla...ehhh

Blondik, ja nie werandowalam zadnych moich dzieci. Na dwor dosc szybko wychodzilam. Nie widze roznicy pomiedzy 20 min.werandowaniem a 20 min.spacerem....ale to moje zdanie.

Wlasnie Zgredziu, bedziesz szla na bete? Lekarz? Chlopu powiedzialas?

Hanka kolejny dzien marudna straszna....i dalej zmiane czasu ma w d... Oj znow to napisze, ale chloocy latwiejsi byli (a wydawalo mi sie ze sa wymagajacy ;) ). My juz wszysc, oprocz meza, w lozku...my z H cyckujemy sie....

Aaaa jutro siki bedziemy na bad.lapac :/ mam nadz.ze sie uda....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg a to cue sie Zgredka pokomplikowalo :/ tyle owulantek czeka na lut szczescia a ty wpadke zaliczasz O_o

Dobrze ze mam ujemne libido a maz zestresowany zmiana roboty, to na taka wpadke u nas bez szans... Bo mam podobne plany jak ty- kariera wzywa... Jestem w szoku. Ale oczywiscie zycze wam zdroweczka i zeby sie poukladalo!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wcześnie, pewnie każe Ci przyjść na serducho....
    Jedną że styczniówek 2015miała już połówkowe.....

A wiecie że myślałam że to Kroko będzie niedługo w ciąży....uhmmm

Moja mała śpi od godziny, oczywiście na mnie śpi... POWIETRZA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:57

Krokodylica lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko bo a to tak po polsku napisałam że sama bym chyba nie zrozumiała :) Smoku wydaje mi się że przerywasz wtedy wychowawczy i normalnie leci macierzyński taki jaki wybierzesz (krótki bądź długi)
    Zaraz wracam....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko gratuluje i czekamy na dalsze wieści. Ale nowiny. Ja też zazdroszcze. Mój mąż nie chce drugiego a ją bardzo bardzo bardzo ;)
    Malenqa też bym się wkurzyla !
    Nieukowa u mnie libido podobnie :p

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no co za pipa z tej Twojej teściowej...ja bym też powiedziała do Kosi " a gdzie jest (jak ona ma na imie?)" bo przecież nikt się do niej per babciu kużwa nie zwraca to niech Kosia też jej wali po imieniu. głupia baba.
    Też myślałam że Kroko będzie pierwsza...z wiadomych przyczyn:) (Kroko nie obraź się to wyraz zazdrości:)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ przy następnej wizycie tak będzie, będę mówić o Nich po imieniu a nie dziadek i babcię, starym porzekadłem "kto od miecza wojuje od miecza ginie"

MANIEK, beszka, justta lubią tę wiadomość

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Zgredka- gratuluje! mimo wszystko. ja mysle, ze tak po prostu musialo byc i tyle :) ciesz sie kochana z tego ziarenka, które jest w Tobie, bo to cud malutki przeciez :) wszystko sie jakos ulozy! moze Twojemu potrzebny jest teraz szok i jasny sygnal, ze "dziecinstwo" sie skonczylo i pora na odpowiedzialne zycie.

Wiecie co, ja tak sie zastanawialam nad drugim dzieciaczkiem, ale mam jakies dziwne odczucia co do tego... Jak to bedzie? Czy bede w stanie tak sie cieszyc z tego drugiego jak z mojego Franulka? I jest mi smutno jakos (za niego?), ze nie bedzie juz tym jednym jedynym, wyczekanym, wykochanym... ze nie bede umiala pokochac tego drugiego tak mocno jak teraz Franka. wiem, dziwne to, ale chyba po prostu nie jestem jeszcze psychicznie gotowa :/ jak maly mial jakies 2 miesiace, to tak mi teskno bylo za brzuszkiem, za malutkim noworodkiem, tymi wszystkimi przezyciami w ciazy. to bylo wszystko takie "pierwsze". wszystkie badania usg, czytanie co tydzien o rozwoju dzidziulka na danym etapie... tak mi sie jakos smutno zrobilo, ze juz tego nie doswiadcze. bo podejrzewam, ze za drugim razem te emocje sa juz mniejsze, a i skupic sie na pierwszym dziecku przede wszystkim trzeba. ehh, takie tam smuty na koniec dnia...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona zgadzam sie z tym....Nic nie będzie już takie pierwsze...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale mój wcale nie jest w szoku ;)
    Dla niego mówi że lepiej może teraz że się odpieluchujemy i z czapki..
    Martwi się moim martwieniem, ale mówi, że on chce że mną być więc dla niego to nie jest problem

Zielona mam podobnie: a dziś do Łuki mowilam, że już nie będzie taką jedyna, że miała być trochę wyjątkowa, a tu tak krótko ;(
    I zebrałam te testy do nowego zeszytu, żeby też zrobić, ale nie będę mieć takiej podjary..
    Nawet stwierdzilismy że upchniemy go/ją w szufladzie bo na drugie lozeczko nie ma miejsca

Malenq myślalam że Ty za PiS głosowała? Ale z fejsa wynika że nie..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:42

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz w świetle zaistniałych wydarzeń to byłob dziwne gdybyš się Nie martwiła...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja tak nie mam:/ pamiętajcie ze każda ciąża inna i ze tak naprawdę będziecie czekały na maluszka jaki będzie czy będzie podobny do rodzeństwa czy bedą sie lubić itd także będzie zajawka tylko trochę inna ....Zgredka Lucka jest i będzie wyjątkowa teraz jako córusia mamusi a za jakiś czas starsza siostra ... Ja to tak widzę :)

A ja po fryzjerze, mam trochę inna fryzurę niż dotąd i jeszcze sama nie wiem czy mi sie podoba... Maz powiedział ze brzydka yyyy także tego.

zgredka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, idź jutro na betę.
    Mała padła o 20:00, ja powinnam poprasowac ale chyba raczej sie położę.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, ja się nie znam, ale chyba pełzać już powinna.
    Ale z drugiej strony, ona jest dość duża prawda? Może jej ciężko?
    Mojego kuzyna synek, 6 dni starszy od Zuzi, nie pełza, nie przewraca się na brzuch, nie robi NIC. Duży się urodził, jest wielki i jednym słowem gruby i nie ma siły udźwignąć swojej szanownej dupki.
    Ale fakt jest taki, że Zośka teraz nie pełza a na drugi dzień już może. Moja Zuzka wszystkie postępy tak z dnia na dzień robi.

Misia mnie tak nie bolało ale ja też czekałam dłużej.

Wróżka hahah moja Zuza to niezły harpagan. :D Po mamusi, a co! :P

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też padła przed kąpielą ale licze że się obudzi jeszcze. No ponoć jak dzieci większe to im trudniej, ale przecież lekarz na kontroli nic nie sugeruje złego.

Manku: ja myslalam nad taką fryzura jak Twoja (poprzednią)

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez juz śpi...
    Kroko nie pelza, próbuje...jak jej podepre ręką stopy to tak no i zaczęła się obracać wokół własnej osi ale ona tylko czeka na moment nieuwagi mojej u przewraca się na plecy! Tulow wysoko podnosi tylko ta dupke ciezko jej ruszyc. Dużą to fakt myślę że 9,5kg jak nic!
    Malenq dobrze gadasz! głupia baba! Ja nie wiem czy te tesciowe muszą być takie zgryzliwe!
    Zgredzia widzę ze będzie dobrze :)
    Zielona ano fakt ale myślę że też będziemy przeżywać tylko inaczej. I siostrzyczki i braciszki będą głaskać brzuszki :)
    A Maniek przystojna żeś dziolcha to na pewno Ci ładnie a chłopy nie nie znają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:13

MANIEK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :)
    Zgredzia wpadłam z gratulacjami :) Ja też tak planuję jak Ty żeby następne od razu robić. Tylko że u mnie to już będzie czwarte :D O wiele lepiej się dzieci wychowują jak jest ich co najmniej dwójeczka więc nie płakaj tylko rób testa albo do gina śmigaj :)

Maniek pochwal się fryzurką :) Ja zapuszczam włosy bo mam prawie jeżyka na głowie :)

Malenq, Summerka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja już nie pamiętam z tym mlekiem jak było.

Jeeejjj zgredka dopiero zobaczyłam. :)
    Ja też poczułam to ukłucie zazdrości. :)
    I nie chcę żeby to źle zabrzmiało, no ale nie zabezpieczaliście się to chyba nie powinien być aż taki szok?

Malenq teściowa podupcona. Znam taką jeszcze jedną. :P
    Moja była u nas wczoraj, ale nawet nie chce mi się pisać na jej temat.

Hehehe a dlaczego ja w ciąży? :) My się zabezpieczamy. :) Ja na razie nie chcę, bo jak mam znowu rzygać tęczą pół roku to jak się w tym czasie Zuzką zajmować? :(
    Maniek my teraz już tak nie serduszkujemy, po prostu po całym dniu padam na ryj i nie mam ochoty.

Blondik ja werandowałam, mimo że było ciepło. Ostrożności nigdy za wiele, takie moje zdanie.

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ