WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

U mnie troche stresu, wiec nie miałam czasu pisac- nie nadrobię;( ale, ale co ja paczę ? Zgredka - wow, gratki;) powiem Wam, ze co do drugiego bobo, to tez uważam, ze łatwiej odpieluchowywac sie raz a porządnie (zobaczymy co powiem w styczniu...);) ale rzeczywiście "podjarka" mniejsza - nawet mówiłam dziś mauzowi, ze zaniedbujemy Toske, bo mało do niej mówimy, a mauz sie dziwił, ze nie czuje jej ruchów (bo nie maca brzucha, z Zyza machaliśmy non stop;)), ale tez i stres mniejszy;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    No nie :/ bo ja nie lubię prezerwatyw :(
    Jak gowniara :-(
    Jezu, jak ja to powiem mamie, która mnie przestrzegala przed tym non-stop..

Malenq: ja mam 2x większa pensje, on pracuje fizycznie, a ja w budżetówce. Gdziemusze się teraz z tym ukrywać, wie ktoś jak będzie mój zasiłek macierzyński wyglądał jeśli pracowałam do końca marca teraz od października mam urlop wypoczynkowy a od list idę do pracy gdzieś do maja.. No i po drodze 13tka na szczęście.czy będzie niższy niż ten co pracowałam 12 miesięcy wstecz?

Jesli nie wrócisz do pracy na co najmniej 3 mce, to bedzie taki sam (liczą z poprzedniej średniej), wiem, bo teraz to przechodzę;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocccc spokojnej nocki życzę! :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ja wróce na conajmniej pol roku, ale mi chodzi o to, że skoro liczą 12 ostatnich miesiecy wynagrodzenie i dzielą na 12, to co jeśli w okresie 12 miesięcy miała zasiłek macierzynski czy to się liczy jako zero, czy się jego wysokość liczy

Kroko: no nie nie powinno być szoku, ale wcześniej ponad rok się nie zabezpieczałam i nic nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:55

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, bo sie wszystko odblokowało hehe

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie Zgredziu nie liczy ( bo to nie jest wynagrodzenie, gdyby liczyli to by Cie ZUS okradł o kolejne 20% bo przecież dostajesz 80% tak) liczą od podstawy wynagrodzenia .... Gdybys np na pół roku straciła prace a potem znalazła za np 20 tysi miesięcznie i zaszła w ciąże to policzyliby macierzyński z podstawy nowego stosunku pracy czyli z 20 tysi.

Lubie za " przystojna dziołcha" :) nie zrobiłam jeszcze foty ( a szkoda bo sie pomalowałam dziś ) a juz w piżamie jestem, tak sie do domu spieszyłam bo Jagoda zjadła tylko 50ml i ulala ... weszłam do domu i sie obudziła na amu:)
    Wcześniej miałam fryz na kozuchowska ( tak zawsze mówiłam mojej fryzjerze bo mi sie mega podobało) ale juz rok nosiłam takie włosy i teraz mam inne ale jak sie teraz pooglądałam to mi sie podoba:) jak sie uwiecznię to Wam sie pokaże.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Zgredzia, bo sie wszystko odblokowało hehe

Dobranoc

To czysty dowód na to ze płodność mamy w głowie :) jak o tym nie myślisz i głowa jest wolna od stresu związanego z ciąża to sie od razu udaje. Żadne tam pcos czy inne historie!

zgredka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek to wrzuć fotkę na FB jutro :) Plizzzzz :) Może coś spapuguję od Ciebie :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie uda zrobić fotę to wam tutaj wrzucę na fb nie lubie bo mnie za duzo ludzi będzie oglądało :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 100% zresztą mam wyższy zasiłek macierzynski niż pensję
    Ale skoro się nie liczy to za 12 miesięcy pokicza mi 7 pensji i podziela na 12 a wtedy dramat albo pokicza za dłuższy okres żeby było 12 wynagrodzeń? Kumacie o co mi idzie?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczku, a czy Ty sie orientujesz jak sprawa wyglada w przypadku wlasnej dzialalnosci gospodarczej? Gdybym zaszla w ciaze na macierzynskim albo po powrocie do pracy w marcu? Martwi mnie to, ze sytuacja jest tak niepewna i znikad pewnej informacji :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia na priv Ci odpisałam:)
    Wróżko tego jeszcze nie wiem jak jest na działalności to chyba Anuśka będzie się orientować bo prowadzi działalność gospodarczą. Wydaje mi się że liczą od odprowadzonych składek sprzed zasiłku macierzyńskiego analogicznie do zatrudnienia..ale nie mam pewności.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Manieczku, a czy Ty sie orientujesz jak sprawa wyglada w przypadku wlasnej dzialalnosci gospodarczej? Gdybym zaszla w ciaze na macierzynskim albo po powrocie do pracy w marcu? Martwi mnie to, ze sytuacja jest tak niepewna i znikad pewnej informacji :/
    Tak tak liczą od odprowadzanych składek. Ja sobie podniosłam przed ciążą i teraz mam L4 wypłacane z dużej składki. Macierzyński (jeśli Duda podpisze zmiany w tej chorej ustawie) też będzie z dużej składki i plan mam taki że pod koniec macierzyńskiego zajdę znowu i kolejne L4 będę miała liczone z dużej składki. Z takiej do jakiej się zgłosiłam przed pierwszą ciążą. Nie wiem czy składnie piszę :) Zrozumiałaś coś? Jak coś to pisz na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 23:13

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nienawidzę swoich sąsiadów którzy maja dwójkę dzieci 6 i 3 lata a nam wrażenie ze nad głowa biega i drze sie stado dzieci... Nie sa patolami ale czasem to mam ochotę iść i temu kolesiowi prxy**** c w ten głupi łeb, bo die drze i wyzywa te dzieci jak debil, a to wszystko od 5 rano... I obudzili Jagodę qwa aaaaaa

zgredka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Przz te pieprzona zmianę czasu (wiem, powtarzam sie) pobudki sa o 5 rano :( pozniej ten dzien jest taki rozwalony :( zawsze ok 16:30 wychodziłyśmy na kolejny spacer a teraz juz sie ciemno robi i jest do bani, bo po ciemku spacerować nie będę.
    Manku, co za durni sąsiedzi! Spać nie moga?
    Swoją droga niezle tam musi być wszystko słychać :)

Miłego

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie mogę wreszcie odpisać

Najsampierw - Zgredka to Ci los psikusa zrobił nie umiałas się zdecydować co robić to masz wskazówkę ;) ale nie powiem nie zazdroszczę... Trzymam kochana kciuki by się ułożyło :-*

A ja przez moje kochane dziecko olysieje bo siwa już jestem... Dziś po karmieniu tak mi się zakrztusila że mleko leciało buzia nosem malo co nie uszami... Dobrze ze mąż ratownik medyczny znaczy ja też wiem co mam zrobić ale jakoś mnie to przerazilo...
    Zwiększamy też w dzień ilość mleka na 100 - 120 bo się nie najada zarlok jeden :) w nocy zostajemy przy 90 bo w nocy jej starcza bo cała noc śpi i budzi się tylko na przekąskę ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień może i dobry...
    Moja dziś gadał od 4:30 ale o 5:30 musiałam juz wstać. Teraz próbuje ją uśpić.
    Maniek pokaż na fb na grupie to tylko my będziemy widziały bo też jestem ciekawa! A sąsiadów współczuję :/
    I niego dnia Wszystkim zycze

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki pierwszego miesiąca :)

Smoku, tez próbuje położyć terrorystke i chyba użyje odkurzacza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:12

Arienna lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się,nie dopilnowałam małej...cała się trzęsę...wyszłam tyłku po fridę,jak weszłam mała kończyła połykac część rzepu, ta miękka część od książeczki oczami maluszka.... Zadzwoniłam na pogotowie ale kazali 2doby obserwować i kupki sprawdzać.... Mała zasnęła ze strachu... A ja siedzę i ryczę...... Że też nie mogłam innej książeczki jej dać.. jak zobaczyłam to szybko włożyłem jej palec do buzi, ale ona przełknęła....
    Ja się psychicznie nie nadaję....nie potrafię przewidzieć takich scenariuszy.....staram się a to na mojej zmianie zawsze coś się dzieje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:20

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq spokojnie nerwy CI nie pomogą, nic jej nie będzie zobaczysz, wydali bez problemu. Nie płacz, będzie dobrze. Przzypomnij sobie ile rzeczy my jako dzieci zjadaliśmy a rodzice nawet nie widzieli i wszystko było dobrze. Dzieci wbrew pozorom nie są ze szkła, Kosia da rade zobaczysz.

Malenq, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ