Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc
Nenaa, zdrowka dla Diego, moze to zeby???
Ari, psikasz małej nosek woda morska?
Misia, chodzi Ci o kampanie? Większość wydałam, sobie zostawiłam kilka rzeczy, ktore wybrał malz
Robisz zdjęcia? Bo u mnie niechętni sa
U nas noc całkiem ok dzis, spałyśmy do 6:30i teraz przy (.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:13
-
Ari podczytałam,że chodzisz na rehabilitacje? powiedz dlaczego i do kogo? Przyjmiesz zaproszenie?
-
Dziękuje za przyjęcie w takim razie jeśli Wam nie przeszkadza bede sie udzielać u Was
Nio LaRa zębole wyszły mu jak miał 5,5 miesiąca . 8 września zobaczyłam pierwsza dziurkę prawą a 11 już drugą oboki mamy dwie dolne jedyneczki na raz hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:14
Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
przyjmę oczywiście
po porodzie wyglądało u mnie tak ( w skrócie):
1. brak pokarmu - kazali przystawiać na siłę
2. mała glodna - wiecej przystawiania
3. brak pokarmu dalej - mała zaczęła mm
4. od przystawiania- bakteryjne zapalenie sutków - brak pokarmu dalej
5. gorączka , antybiotyki
6. jak wyszłam z domu do lekarza (w nocy bo gorączka 40 stopni) przeziębiłam nerw twarzowy i nastąpił paraliż lewej strony twarzy
7. dostałam od neurologa sterydy (wygasiły resztki laktacji) i rehabilitację (chodzę do cioci mojego męża)
teraz już jest ok - końcówka leczenia i twarz już wróciła do normy w 80% ) reszta przyjdzie z czasemale jest już ok
Zuzi kropie nosek solą fizjologiczną tak trzy- cztery razy dziennie i sprawdzam aspiratorkiem delikatnie czy nie ma kóz i zalegającego mleka w nosku od ulewania, chociaż ona nie zawsze uleje, czasami jej się czknie cofnie ona to połknie ale do noska się dostanie- no cóż nie moze byc idealnie, dziecko w nocy mi śpi, odpukać nie ma kolek więc coś musi być zeby nie było za pięknie
Anuśka- gratki wygranej z cukrzycai gratki 32 tygodnia - już niebawem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:18
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bardzo Ci współczuję Twoich przejść... ale juz wszystko wraca do normy to dobrze. Myślałam ze z malutką chodzisz na rehabilitacje więc spytałam hehe bo my też chodzimy i tak mnie ciekawilo do kogo ty chodzisz ale to nie tak.
Nono ząbki też mogą być Nenaa. U nas bylo tak w niedzielę maudny byl w poniedziałek goraczka ale nie wysoka i we wtorek juz dziurka w dziasleWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:25
-
Hej gangsterki
Widzę, ze większość miała noc kiepska. Moja mała spała dobrze ale ja nie bo pełnia. Ale jest ok.
Miałam lipny dzien wczoraj. Kiedy jechałam po Marcela do szkoły mała zaczęła bardzo płakać wiec zatrzymałam sie i zamieniłam sie miejscami z moja au pair. Ona prowadziła a ja karmiłam mała. Pod sama szkola, kiedy parkowała przodem zachaczyla o zaparkowane auto i wgniotło mi tylne drzwi i oberwała tylni zderzak. Cholera... Pójdzie mi po zniżkach... Lipa na całego... Oczywiście do T powiedziałam, ze to ja zrobiłam choć on i tak powiedział, ze mi nie wierzy bo wie jak prowadzę. Szkoda mi trochę auta. Trzeba bedzie drzwi wyklepać. Aj...
Edit. Witam nowa kolezane:-) hej Młoda damoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:27
-
U nas od niedzieli kiepskie noce i nie wiem o co biega. Dziecko mi się zepsuło noooo koszmar. Budzi sie co ok godzine z krzykiem zębów nie widać kolejnych, kupy są. Nie wiem co mu dolega ale slini sie dziwnie az mu cieknie hehe marudny takze mooooze kolejne zęby beda faktycznie szły
Witaj PatiiiiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:34
-
A u mnie noc spoko, co prawda sama się obudzilam w pewnym momencie i nie moglam zasnąć, ale mała spała do ok 9 więc luzik
Teraz po owocki leży na macie, ja jem śniadanie
Wczoraj na silce dostałam taki plan ćwiczeń, że myslalam, że się zesr****
O zebolkiidą u Was. A mi babkanw żłobku powiedziała, ,e im później idą tym gorzej dziecko znosi ;(
-
MłodaDamo- żeby na rehabilitcję z małą nie chodzić walczymy i póki co się udaje- bo Zuza trzyma główkę głownie w prawo i ma już lekko spłaszczona, ale póki co przykurczy nie ma, ja pilnuję i przekładam więc póki co udało nam się uniknąć rehabilitacji- na razie, w dzień kładę moją w gniazdku z płaskiej poduszki i maty albo na boku, wtedy główkę trzyma prawidłowo w nocy niestety nie jestem w stanie upilnować bo w poduszce w nocy jej nie zostawię
hehe mala takie gniazdko lubi , zresztą dziecię jest ciepłolubne od mleka począwszy (musi być cieplejsze niż mi pokazywała mama z siostrą) przez wodę na kąpiel (też musi być cieplejsza niż ta o której mówili na SR) po dwa koce do spania, uwielbia i kocha tez być opatulona z każdej strony pieluszką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:43
-
Cholera, niby nienwierze w pelnie ksiezyca, ale cos w tym jest, Radek tez mi sie budzil 5x w nocy
a takie bylo super spiace dziecko...
Malenq ty bys mogla robic za test obciazeniowy dla laktatorowzamierzasz odciagac do skutku? Cos mi sie kojarzy ze chcialas skonczyc na Kosi pol roczku...
U mnie laktator przestal w ogole wspolpracowac z moimi cyckami. Nic nim nie odciagne, a recznie jak z pryszbica leci...zgredka lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Nenuś czyżby ząbki w natarciu????????????
Osłuchowo wszystko ok, pani doktor nie widzi nic niepokojącego. Dlatego też jutro rano idziemy do niej znowu, muszą minąć przynajmniej 24 h od pojawienia się bezobjawowej gorączki. Może być tak, że po tym czasie wystąpią jakieś objawy typu katar, kaszel i będzie jasność. Mam obserwować czy nie pojawia się też wysypka.
Młoda Damo, witaj, może to być wirusówka, niewykluczone. Kurza twarz no, ja latam do kibla ciągle z nerwów teraz.
No nic, obserwujemy, w razie temperatury podajemy paracetamol i jutro rano wizyta.
Stres. -
nick nieaktualnyNieukowa tak najpierw miało być 6m, teraz raczej do ukończenia 1raczkuje, ale zobaczymy...
Jaki masz laktator?
Hej młoda opowiedz nam coś o sobie, ile czasu się staraliśmy, ile lata masz, ile dzieci, czym się zajmujesz itp itp wszak takie info o nas masz... -
nick nieaktualny
-
zgredka a może odpuść juz z ta gimnastyka? Nie znam się ale żeby Wam nie zaszkodziło!
No właśnie u Zosi tez chyba idzie dwójką razem z jedynka bo widzę na dziasle druga kreskę choć broni się przed zagladaniem do paszczy.
Pati współczuję stłuczkiale co zrobić przecież nie zrobiła celowo a takie rzeczy się zdarzają
jej na pewno też głupio
Moje dziecie pięknie śpi przeciagnela się i śpi dalej
A ja byłam dać smieciarzom łapówkę żeby zabrali dodatkowe śmieci z budowy...pani nie trzeba
Malenq szacunek za odciąganie i zajechanie laktatoraKrokodylica lubi tę wiadomość
-
a właśnie nie pochwaliłam się
Zuza przeszła dziś na pieluszki 2
rośnie mi dziołcha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:02
MANIEK, LaRa, Malenq, zgredka, MłodaDama, justta, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Smoczyca1 wrote:zgredka a może odpuść juz z ta gimnastyka? Nie znam się ale żeby Wam nie zaszkodziło!
No właśnie u Zosi tez chyba idzie dwójką razem z jedynka bo widzę na dziasle druga kreskę choć broni się przed zagladaniem do paszczy.
Pati współczuję stłuczkiale co zrobić przecież nie zrobiła celowo a takie rzeczy się zdarzają
jej na pewno też głupio
Moje dziecie pięknie śpi przeciagnela się i śpi dalej
A ja byłam dać smieciarzom łapówkę żeby zabrali dodatkowe śmieci z budowy...pani nie trzeba
Malenq szacunek za odciąganie i zajechanie laktatora -
nick nieaktualnyAno pamiętam jak mówiłaś że kupujecie autko.....szkoda, bo już raz położona szpachla daje o.sobie znać....
A co tam u Anastazji naszej? Ktoś wie?
Groszku ależ.ten czas.leci.....już tylko chwila i będziesz tuliła małą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:10
Anuśka lubi tę wiadomość