WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Nenaa, zdrowka dla Diego, moze to zeby???
    Ari, psikasz małej nosek woda morska?
    Misia, chodzi Ci o kampanie? Większość wydałam, sobie zostawiłam kilka rzeczy, ktore wybrał malz :)
    Robisz zdjęcia? Bo u mnie niechętni sa :(

U nas noc całkiem ok dzis, spałyśmy do 6:30 o.O i teraz przy (.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:13

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari podczytałam,że chodzisz na rehabilitacje? powiedz dlaczego i do kogo? Przyjmiesz zaproszenie? :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Młoda :)
    Wow Twoje dziecko ma jyz 2 zebole!!! U nas nadal słodki bezzębny uśmiech :)
    Kiedy pojawił sie pierwszy ?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za przyjęcie w takim razie jeśli Wam nie przeszkadza bede sie udzielać u Was :)

Nio LaRa zębole wyszły mu jak miał 5,5 miesiąca . 8 września zobaczyłam pierwsza dziurkę prawą a 11 już drugą obok ;) i mamy dwie dolne jedyneczki na raz hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:14

Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjmę oczywiście :)

po porodzie wyglądało u mnie tak ( w skrócie):
    1. brak pokarmu - kazali przystawiać na siłę
    2. mała glodna - wiecej przystawiania
    3. brak pokarmu dalej - mała zaczęła mm
    4. od przystawiania- bakteryjne zapalenie sutków - brak pokarmu dalej
    5. gorączka , antybiotyki
    6. jak wyszłam z domu do lekarza (w nocy bo gorączka 40 stopni) przeziębiłam nerw twarzowy i nastąpił paraliż lewej strony twarzy
    7. dostałam od neurologa sterydy (wygasiły resztki laktacji) i rehabilitację (chodzę do cioci mojego męża)

teraz już jest ok - końcówka leczenia i twarz już wróciła do normy w 80% ) reszta przyjdzie z czasem :) ale jest już ok :)

Zuzi kropie nosek solą fizjologiczną tak trzy- cztery razy dziennie i sprawdzam aspiratorkiem delikatnie czy nie ma kóz i zalegającego mleka w nosku od ulewania, chociaż ona nie zawsze uleje, czasami jej się czknie cofnie ona to połknie ale do noska się dostanie :/ - no cóż nie moze byc idealnie, dziecko w nocy mi śpi, odpukać nie ma kolek więc coś musi być zeby nie było za pięknie ;)

Anuśka- gratki wygranej z cukrzyca :D i gratki 32 tygodnia - już niebawem :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:18

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś czyżby ząbki w natarciu????????????

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję Twoich przejść... ale juz wszystko wraca do normy to dobrze. Myślałam ze z malutką chodzisz na rehabilitacje więc spytałam hehe bo my też chodzimy i tak mnie ciekawilo do kogo ty chodzisz ale to nie tak.

Nono ząbki też mogą być Nenaa. U nas bylo tak w niedzielę maudny byl w poniedziałek goraczka ale nie wysoka i we wtorek juz dziurka w dziasle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:25

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangsterki :-)

Widzę, ze większość miała noc kiepska. Moja mała spała dobrze ale ja nie bo pełnia. Ale jest ok.

Miałam lipny dzien wczoraj. Kiedy jechałam po Marcela do szkoły mała zaczęła bardzo płakać wiec zatrzymałam sie i zamieniłam sie miejscami z moja au pair. Ona prowadziła a ja karmiłam mała. Pod sama szkola, kiedy parkowała przodem zachaczyla o zaparkowane auto i wgniotło mi tylne drzwi i oberwała tylni zderzak. Cholera... Pójdzie mi po zniżkach... Lipa na całego... Oczywiście do T powiedziałam, ze to ja zrobiłam choć on i tak powiedział, ze mi nie wierzy bo wie jak prowadzę. Szkoda mi trochę auta. Trzeba bedzie drzwi wyklepać. Aj...

Edit. Witam nowa kolezane:-) hej Młoda damo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:27

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od niedzieli kiepskie noce i nie wiem o co biega. Dziecko mi się zepsuło noooo koszmar. Budzi sie co ok godzine z krzykiem zębów nie widać kolejnych, kupy są. Nie wiem co mu dolega ale slini sie dziwnie az mu cieknie hehe marudny takze mooooze kolejne zęby beda faktycznie szły

Witaj Patiiii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:34

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie noc spoko, co prawda sama się obudzilam w pewnym momencie i nie moglam zasnąć, ale mała spała do ok 9 więc luzik

Teraz po owocki leży na macie, ja jem śniadanie

Wczoraj na silce dostałam taki plan ćwiczeń, że myslalam, że się zesr****

O zebolki ;) idą u Was. A mi babkanw żłobku powiedziała, ,e im później idą tym gorzej dziecko znosi ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo- żeby na rehabilitcję z małą nie chodzić walczymy i póki co się udaje- bo Zuza trzyma główkę głownie w prawo i ma już lekko spłaszczona, ale póki co przykurczy nie ma, ja pilnuję i przekładam więc póki co udało nam się uniknąć rehabilitacji- na razie, w dzień kładę moją w gniazdku z płaskiej poduszki i maty albo na boku, wtedy główkę trzyma prawidłowo w nocy niestety nie jestem w stanie upilnować bo w poduszce w nocy jej nie zostawię

hehe mala takie gniazdko lubi , zresztą dziecię jest ciepłolubne od mleka począwszy (musi być cieplejsze niż mi pokazywała mama z siostrą :P ) przez wodę na kąpiel (też musi być cieplejsza niż ta o której mówili na SR) po dwa koce do spania, uwielbia i kocha tez być opatulona z każdej strony pieluszką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:43

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, niby nienwierze w pelnie ksiezyca, ale cos w tym jest, Radek tez mi sie budzil 5x w nocy :( a takie bylo super spiace dziecko...

Malenq ty bys mogla robic za test obciazeniowy dla laktatorow :) zamierzasz odciagac do skutku? Cos mi sie kojarzy ze chcialas skonczyc na Kosi pol roczku...
    U mnie laktator przestal w ogole wspolpracowac z moimi cyckami. Nic nim nie odciagne, a recznie jak z pryszbica leci...

zgredka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nenuś czyżby ząbki w natarciu????????????
    Może i tak Malenuś ale doktor wykluczyła, że gorączka może być z tym związana bo była za wysoka, 38.5-39.5. Przy wychodzących zębach temperatura może być podwyższona ale nie aż tak...

Osłuchowo wszystko ok, pani doktor nie widzi nic niepokojącego. Dlatego też jutro rano idziemy do niej znowu, muszą minąć przynajmniej 24 h od pojawienia się bezobjawowej gorączki. Może być tak, że po tym czasie wystąpią jakieś objawy typu katar, kaszel i będzie jasność. Mam obserwować czy nie pojawia się też wysypka.
    Młoda Damo, witaj :), może to być wirusówka, niewykluczone. Kurza twarz no, ja latam do kibla ciągle z nerwów teraz.
    No nic, obserwujemy, w razie temperatury podajemy paracetamol i jutro rano wizyta.
    Stres.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa tak najpierw miało być 6m, teraz raczej do ukończenia 1raczkuje, ale zobaczymy...
    Jaki masz laktator?

Hej młoda opowiedz nam coś o sobie, ile czasu się staraliśmy, ile lata masz, ile dzieci, czym się zajmujesz itp itp wszak takie info o nas masz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia....nasza pediatra twierdzi że nawet 39-39.5 może być od zębów.

beszka lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka a może odpuść juz z ta gimnastyka? Nie znam się ale żeby Wam nie zaszkodziło!
    No właśnie u Zosi tez chyba idzie dwójką razem z jedynka bo widzę na dziasle druga kreskę choć broni się przed zagladaniem do paszczy.
    Pati współczuję stłuczki :/ ale co zrobić przecież nie zrobiła celowo a takie rzeczy się zdarzają :( jej na pewno też głupio :(
    Moje dziecie pięknie śpi przeciagnela się i śpi dalej :)
    A ja byłam dać smieciarzom łapówkę żeby zabrali dodatkowe śmieci z budowy...pani nie trzeba ;)
    Malenq szacunek za odciąganie i zajechanie laktatora :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie nie pochwaliłam się :) Zuza przeszła dziś na pieluszki 2 :) rośnie mi dziołcha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:02

MANIEK, LaRa, Malenq, zgredka, MłodaDama, justta, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    zgredka a może odpuść juz z ta gimnastyka? Nie znam się ale żeby Wam nie zaszkodziło!
    No właśnie u Zosi tez chyba idzie dwójką razem z jedynka bo widzę na dziasle druga kreskę choć broni się przed zagladaniem do paszczy.
    Pati współczuję stłuczki :/ ale co zrobić przecież nie zrobiła celowo a takie rzeczy się zdarzają :( jej na pewno też głupio :(
    Moje dziecie pięknie śpi przeciagnela się i śpi dalej :)
    A ja byłam dać smieciarzom łapówkę żeby zabrali dodatkowe śmieci z budowy...pani nie trzeba ;)
    Malenq szacunek za odciąganie i zajechanie laktatora :/
    Nie jestem na nia zła. Absolutnie. Tylko trochę mi szkoda auta bo niedawno go kupiłam... Ale, bedzie ok. Wyklepie sie :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zadzwonił telefon (zawsze mam wyciszony) i Ania sie obudziła :(

Ari, no gratki przejścia na 2 :) my lecimy na trójkach :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano pamiętam jak mówiłaś że kupujecie autko.....szkoda, bo już raz położona szpachla daje o.sobie znać....

A co tam u Anastazji naszej? Ktoś wie?
    Groszku ależ.ten czas.leci.....już tylko chwila i będziesz tuliła małą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:10

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ