Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:Co lekarz to opinia....nasza pediatra twierdzi że nawet 39-39.5 może być od zębów.
-
Ja próbuje się dodzwonić do rejestracji przychodni, żeby przełożyć szczepienie, bo zapomnialam, że mamy w pon, a jadę do rodziców na weekend i w pon miałam wrócić..
Zmienilam mleko z 1enfamil, które ostatnio kończyła przechodząc na butle na hipp 2 i mała go nie lubi ;( zresztą dziś ani jednego ani drugiego nie chce wrrrr
Zaraz chowam lekko przymale rzeczy bo już nie żal, w końcu zaraz ktoś je założy ;( -
My Nenaa mieliśmy tak w poniedziałek byłam na kontroli ,bo martwiła mnie ta gorączka,lekarka widziała tylko czerwone gardło zrobili małemu badanie krwi na cito i czysto było i kazała przyjść tak jak Tobie na drugi dzień zobaczyć co dalej. Gorączka nie znikała więc we wtorek kontrola no i dostaliśmy antybiotyk ;/ nie potrzebnie no ale cięzko było rozpoznać co jest grane ;/ trochę lipa ale brał tylko 2 dni. No i w czwartek rano wysypka więc już było wsio wiadomo. Oby u Twojego dzidziusia nie było to nic poważnego , kciukasy
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:My Nenaa mieliśmy tak w poniedziałek byłam na kontroli ,bo martwiła mnie ta gorączka,lekarka widziała tylko czerwone gardło zrobili małemu badanie krwi na cito i czysto było i kazała przyjść tak jak Tobie na drugi dzień zobaczyć co dalej. Gorączka nie znikała więc we wtorek kontrola no i dostaliśmy antybiotyk ;/ nie potrzebnie no ale cięzko było rozpoznać co jest grane ;/ trochę lipa ale brał tylko 2 dni. No i w czwartek rano wysypka więc już było wsio wiadomo. Oby u Twojego dzidziusia nie było to nic poważnego , kciukasy
-
A więc coś o mnie kobietki
Mam 20 lat
synek był nieplanowany
także totalne zaskoczenie hehe . Adam jest moim pierwszym skarbem.Zawodowo jestem kucharką
obecnie na macierzyńskim. W marcu mi się kończy i prawdopodobnie pójdę do pracy,bo ciezko jest...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:A więc coś o mnie kobietki
Mam 20 lat
synek był nieplanowany
także totalne zaskoczenie hehe . Adam jest moim pierwszym skarbem.Zawodowo jestem kucharką
obecnie na macierzyńskim. W marcu mi się kończy i prawdopodobnie pójdę do pracy,bo ciezko jest...
Faktycznie młoda mamusia, buziaki dla Adasia -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Widze, ze my wszystkie wyspane.
Moja generalnie spi tragicznie, ale kilka ostatnich nocy to jakis koszmar. Rzuca sie i jeczydzis sie poplakalam ze zmeczenia. Maz w domu
i sredniak w domu. Zaraz sie na spacer wybieramy. A jak tak zmeczona, ze mlodszy mnie irytuje. Wiem ze to moje zmeczenie, wiec zaciskam zeby i nie strofuje go o pierdoly. Na meza sie wydarlam, ze ma mi znalezc tutaj dobrego pediatre, bo do PL to najszybciej za mieisac jade, a ja uwazam, ze jak dziecku nic nie jest, to nie buczy i jeczy tyle co Hania i spi wiecej.
Nenus, zdrowka. Moze to 3 dniowka....moze jak Malenqu pisze zeby...u nas byly takie wysokie temp.przy zabkach niestety. Najwazniejsze, ze mlody na leki reaguje
W sobote wieczorem mam wyjsc an godz.spotkac sie z kolezankami. Tescie nie koga pomoc, wiec maz bedzie sam z 3 - biedny. Jestem ciekawa jak H to przezyje, bo drze sie strasznie az cyca dostanie.....raz jak jej ten brzuch az tak nie przeszkadzal, to w wozku zasnela, wiec mam nadz.ze bedzie ok i da sie ululac jakos.... -
Beszka...ciężko, współczuję
Ja fizycznie też już powoli wysiadam, ciągle oczy na zapałki, dzień jest po to by go tylko jakoś przetrwać a noc nie daje wypoczynku. Brak snu ryje beret i organizm okrutnie. Może zaczną wreszcie spać te nasze dzieci...doczekamy się? Kosia, Leoś, Hania i Diego, spać!justta, beszka lubią tę wiadomość
-
Hejka lacze sie z niespiacymi po nocach a i w dzien nie za bardzo, i jeszcze ta pelnia...
Nenus zdrowka dla Diego, co go zlapalo, cholera wie, zeby sie nie rozkrecilo i juz, tez ciagle latalam do kibla ze stresu jak Leoskowi cos bylo, mozna sie wykonczyc, tule
Malenqa laktator mial prawo wysiasc przy twojej eksploatacji, podziwiam cie nad wszystko, ja sciagalam tylko 2 miechy, wiecej nie dalam rady psychicznie, jestes wielka, buzka
Beszka ciebie tez tule
A Smoczku gratki zebala
Anuska pokazny juz wiek masz, coraz blizej
a i Witaj Mloda
Aha i ja tam bez pracy wytrzymuje, bez snu gorzej... ale jak juz jest tak strasznie ciezko, to mysle o mojej coreczce ktorej z nami nie ma i dziekuje za Leoska ze jest, jakos zmeczenie idzie w odstawke i wiecej sil jest, wkoncu te dzieciaki beda spac, kiedyswiec pocieszka jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:51
Nenaaa, beszka, Anuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no tak napisałam opasłego posta i mi go wyrzuciło
Beszka- współczuję kochana
a ja zastanawiam się jeszcze nad zmianą mleka bo może to ulewanie to od mleka, zresztą chyba młoda się tym mlekiem nie najada, i od kilku dni ma jakaś taką delikatną kaszkę na czole i koło noska i tak mnie naszło że to może być wszystko od mleka
już doszłam do tego że problemy z noskiem sa od ulewania i teraz myślę jak zminimalizować ulewaniepo za tym młoda nie jest w stanie zjeść więcej a zmniejsza sobie przerwy między posiłkami więc wychodzi na to ze mleko za mało treściwe dla niej
a jakie mleczko Wy polecacie?? czytałam ze bebilon ma mleko ze składnikiem przeciwko ulewaniu, bo składnik ten w połączeniu z sokami trawiennymi powoduje szybsze gęstnienie mleczka w brzuszku... ech chyba za dużo myślę, musk mi paruje jusz
a małż mnie jeszcze dziś rano wkurzył mówiąc mi jako kontrargument do rzeczy których nie zrobił a obiecał - "miałaś mi przypomnieć, ja nie mogę o wszystkim pamiętać, przecież chodzę do pracy, ty siedzisz w domu i nic nie robisz wiec mogłabyś pamiętać o tym wszystkim", nie wytrzymałam i spytałam czy o jedzeniu i sraniu tez mam mu przypominać czy będzie sam pamiętał - to się obraził... no tak bo po przyjściu z pracy ma biedny tyle na głowie, trzeba przecież zjeść i usiąść przy kompie, poczytać wiadomości i fora strzeleckie no i oczywiście obowiązki związane z zarządem klubu strzeleckiego - a ja durna wymagam od niego żeby pamiętał o reklamacji kanapy czy o skompletowaniu dokumentów do becikowego- ale przecież mogę to wszystko zrobić bo siedzę w domu i nic nie robię, nawet nie posprzątałam ja wredna o prasowaniu nie wspomnę -
hehe ciekawe ile biedak zrobi jak zostanie w domu sam z mal a ja pojadę do szkoły - znając życie podrzuci małą do babci (ku mojemu wkurwieniu)....
szlag pies śpi, Zuza śpi i tez bym się położyła a tu trzeba się zbierać buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu byle do końca tygodnia -
Ari ta kaszka to pewnie trądzik niemowlęcy. Moja Zośka tez miała pytałam lekarza hmm bez konkretnej odp ale samo zeszło. ..właśnie czoło i policzki.
A moja bebilon pije od początku i tak ulewa mniej niż kiedyś ale ulewa wiec nie wiem.
Tematu męża nie skomentuje bo żem kulturalna
Właśnie Anastazja? ???? -
ja już z tematu męża się polewam bo ręki opadają więc, nie ma co się denerwować ... tu trzeba się żałośnie śmiać- zaczynam być zwolenniczka seksmisji
oni są niereformowalni i trzeba ich zutylizować
Malenq, LaRa lubią tę wiadomość
-
Ari z chlopami tak jest, jak z dziecmi hihi i jeszcze sie obrazaja, a ty tak nic nie robisz tylko w domu siedzisz, no wstyd
Leos pije bebilon profutura jako jeden z nielicznych nie ma oleju palmowego w skladzie, chociaz niby nie szkodliwy, nie ma zadnych wysypek ani problemow z kupka, ale to indywidualna sprawa, a na ulewanie moze klin do lozeczka i pozycja na boku do spania, nie wiem moze madrzejsze sie wypowiedza, Leos nie ulewalWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:20
-
Ari: nie wiem co napisać w związku z tym, że Twój uważa że nic nie robisz.. Chciałam użyć dobrego słowa ale wyszło mi tylko "skandal' " masakra" "beznadziejnie" więc mam mały zasób słownictwa..
Mój z kolei wie że to dużo pracy, ale nie przekłada się to na super pomoc.. Z drugiej strony co mogę od niego chcieć skoro jak wraca z pracy to nosi mała (może powinien więcej) bierze udział w kąpieli i jak nie chce zasnąć to nosi do uśpienia hmmm..
Zostaw go w weekend samego na cały dzień i zobaczymu -
Zgredka tez miałam taki plan żeby zostawić mojego na jeden dzień z mala...ale szkoda mi małej
a z drugiej strony jak jadę np do fryzjera albo na zakupy i tak dzwonie i sprawdzam czy ok
On po 2 godz z mala ma dośćale to chyba już tak jest. Nawet woli iść prasować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:29
justta, Malenq lubią tę wiadomość
-
hello kobitki!
cos z ta pelnia musi byc, bo moj tez w nocy sporo razy wstawalod 4 na nogach... ehh. i oczywiscie woda nie oszukasz! tylko mleko. nosszzz. poza tym moj mezul mnie z rana wkurzyl. bedziecie sie smiac, ale mialam od jakiegos czasu pieknego wrzosa. stal na stole, co prawda z lekka uschniety, no ale i tak mi sie podobal taki suszek! z rana wstaje, wrzosa nie ma. pytam mojego gdzie ten wrzos, a on, ze wywalil, bo byl zeschniety i sie sypal, a tak w ogole to miejsca potrzebuje na stole! alez sie wku... rzylam! moze to glupie, ale to, ze nie zapyta, czy moze wyrzucic, czy gdzies wystawic np. na balkon doprowadza mnie to szalu! no wzial i wyrzucil. szit.
Misia- z tym spaniem w nocy to bylo tylko jakies 3 tyg. Podejrzewam, ze to gorskie powietrze tak na niego dobrze dzialalo, ze spal cala noc. a moze musze lozeczko przestawic, bo mu sie feng szuja nie zgadza i dlatego sie budziczort wie!
Ari- gratuluje dwojekmy na 4 od jakiegos czasu...
Nenka- buu, wspolczuje goraczkimielismy niedawno taka jazde, ale polaczona z katarkiem i w koncu zapalenie uszu sie zadzialo
oby u Ciebie to jednak jakas trzydniowka byla. a moze jednak zebolki? kciukole za Diego!
Malequ- jeszcze raz powtorze, podziwiam za ta prace z laktatorem! a kupka niedlugo pewnie bedzie. sprawdzaj czy mala nie ma podwyzszonej temperatury i dawaj duzo wody.
Mloda Dama- witamymoje dziecie tez z marca! ktorego rodzilas?
Zgredka- kochana, spokojnie z cwiczeniamijakies lajtowe rob moze? a jak u Ciebie z objawami? bo przy pierwszym dzidziolu to wszystko sie bierze za objaw, ciekawa jestem jak teraz to widzisz
wszystkim niewyspanym- oby nadchodzaca nocka byla lepsza...
u nas dzis po poludniu ostatnie szczepienie na zoltaczke. trzymajta kciuki, bo sie oczywiscie jak zwykle stracham!
buzi!
-
Uwaga! Zosia pelza chyba do tylu tylko dwa suszy ale cos
nie wiem czy dobrze ale się rusza wreszcie! I próbuje wstać na czworaki...
Zielona kciuka za szczepienie!
Mój to nawet papierki nie wyzuci po mnie albo że strachu albo lenistwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:45
justta, LaRa, Malenq lubią tę wiadomość