Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenqu, a gdzie byscie chcieli wyjechac?
Ja w PL bede od 26.11 na tydzien
Z jednej str.sie ciesze, a z drugiej smutno mi ze bez najstarszego i bez meza...ehhh
Ktos sie pytal kiedy wizyta w szpitalu....a no nie wiem. Ogolna wyslala skier.do szpitala i teraz jesli napisala, ze wizyta powinan odbyc sie szybko (ale nei ekspresowo, bo wtedy jest z dnia an dzien tak jak ze starszakiem bylo), to szpital zadzwoni kiedy bedzie chcial i pow.,ze np.jutro mamy byc....a jesli nic nie napisala to wysla nam list ze szpitala i wtedy, to moze i na koniec roku. Ja mam nadz.mze przed wyjazdem do PL. Mi by w przyszlym tyg.pasowalo, bo kuzynka u nas bedzie, to by chlopcow oopilnowala, gdy my w Bergen bedziemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:09
-
nick nieaktualnyBeszko kilka ofert z jego branży było w Niemczech a natomiast jedna z.głównych siedzib jego byłej firmy jest we Włoszech, więc można by było spróbować .. Jego kolega z Kanady też dzwonił, ale dla mnie to za daleko....
Sama nie wiem, ale w naszym województwie to.praca jest za 1700brutto lub za 5zł na godzinę, więc tutaj zostać nie możemy...ja bym.chciała gdzieś w turystyczne miejsce bo na sprzedawanie usług turystycznych się znam....
Faktycznie to u Was procedury sa, trzeba się nauczyć żyć prawda?i odnaleźć w ich zasadach....mam nadzieję że zadzwonię że szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:13
-
Malenq wrote:Justta zazdroszczę drzemki moja nie śpi od 10 i się nie zapowiada....
Anastazja a jakie wózki bierzesz pod uwagę....? Chyba Beszka dużo ma na ten temat, niedawno opisywała swoje wózki
Podobał mi się bardzo moodd ale znajoma go ma i strasznie skrzypi, tak bardzo że czasem dziecko się budzi w czasie jazdy.
Później napalilam się na 4moms origami, ale spacerówka ma opcje rozkładania tylko półlezaca, nie można dziecka położyć na płasko.
Bralam pod uwagę Bebetto ale chcę wózek kupić tu aby mieć łatwy dostęp do gwarancji a tej firmy u nas nie ma.
Biorę też pod uwagę must Igo ale mało opininna temat tego wózka.
Wiec beszko jaka twoja radaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:14
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Beszko kilka ofert z jego branży było w Niemczech a natomiast jedna z.głównych siedzib jego byłej firmy jest we Włoszech, więc można by było spróbować .. Jego kolega z Kanady też dzwonił, ale dla mnie to za daleko....
Sama nie wiem, ale w naszym województwie to.praca jest za 1700brutto lub za 5zł na godzinę, więc tutaj zostać nie możemy...ja bym.chciała gdzieś w turystyczne miejsce bo na sprzedawanie usług turystycznych się znam....
Faktycznie to u Was procedury sa, trzeba się nauczyć żyć prawda?i odnaleźć w ich zasadach....mam nadzieję że zadzwonię że szpitala
A gdzie byś wolała, aby znalazł coś w pl czy jednak spróbować na obczyźnie? -
Anastazja, a jaki przedzial cenowy?
Ja bym bugaboo polecila. My mamy buffalo, ale mysle ze na krawezniki no i duzo mniejszy po zlozeniu bedzi e ten ich dugi model z malymi kolkami z przodu (nie pamietam nazwy). Podobny patent ma baby jogger city select, ale tanszy i kosz baaaardzo pakownyplus wiecej mozliwosci dostosowania siedziska do dziecia....
Procedury, nie sa zle, bo jak cos sie dzieje to szybko reaguja....lub jak nagle sie miejsce zwolni, to tez dzwoniatylko ci ogolni tutaj mnie dobijaja. Szczegolnie na tej wsi plus brak prywatnych klinik na tej wyspie, w stavanger super nie bylo, ale zawsze cos.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:24
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeszko mimo narzekania na kraj to wolałabym aby coś w Pl znalazł... A jak już to we Włoszech, przynajmniej ciepło...no i jednak jaka by nie była to tam mam siostrę, może kontakt by się wznowił...
Jak już pisałam Beszko to trzeba się przyzwyczaić do systemu...ja lubię w Pl torze mam dostęp do.prywatnego lekarza od ręki, wiem wiem ze tak powinno być na nfz ale nie jest....beszka lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Anastazja, a jaki przedzial cenowy?
Ja bym bugaboo polecila. My mamy buffalo, ale mysle ze na krawezniki no i duzo mniejszy po zlozeniu bedzi e ten ich dugi model z malymi kolkami z przodu (nie pamietam nazwy). Podobny patent ma baby jogger city select, ale tanszy i kosz baaaardzo pakownyplus wiecej mozliwosci dostosowania siedziska do dziecia....
Procedury, nie sa zle, bo jak cos sie dzieje to szybko reaguja....lub jak nagle sie miejsce zwolni, to tez dzwoniatylko ci ogolni tutaj mnie dobijaja. Szczegolnie na tej wsi plus brak prywatnych klinik na tej wyspie, w stavanger super nie bylo, ale zawsze cos.
-
Tez oglądam listy do m.
A wkurzona jestem strasznie - miałam jechac z Zuzka do mamy na tydzien w piątek, wczoraj zadzwoniła, ze skoro wolno, to moze pojedziemy dziś - ja chetnie, bo mnie odciąża, etc. Na co mój mauz, ze moze zostaniemy, poroniony cos fajnego, etc. Mowię dobrze.
No to rano wymyślił, ze weźmie zuze na 1,5 g na spacer ((ha! Spacer, jazda samochodem do kumpla, bo cos tam sie u nich dzieje w garażu - swietnie, smary, oleje, benzyna - super miejsce dla dziecka, wiec mu pow, ze chyba jest nienormalny, to sie obraził i nie gadamy cały dzien - ja sie zajmuje Ziza, a on najpierw de poćwiczył, a potem pojechał do tego garażu na 1,5 g, bo przecież oglądam listy do m! Tak, oglądam, bo Zuzka spała na łożku, wiec siedzę z nia!! Masakra, a mogłam byc u mamy, byczyć sie i jeść pyszne ciasto! Ale jestem wściekła...nie odezwę sie do dziada!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 18:33
-
Ściągam mleko i wyciągam z lodówki urodzinowego browara miodowego
mała zaraz idzie spać bo juz marudzi wiec matka wypije pół bro i sie sponiewiera hihihi
Ps czy Wy tez sie dzis słabo czujecie? Bez sił?
Kotka, gratkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 19:16
Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
uwaga uwaga! wiadomosc z ostatniej chwili. Franek ma pierwszego zebola!!
z tej okazji znow nie zjadl kaszki na noc i teraz rzuca sie po lozeczku. no zyc, nie umierac!
Kotka- super! gratki dla Domisia!
Lara- noo niezla impra sie szykuje widzeTwoje zdrowko!
Zgredka- wspolczuje dołatak bez powodu, czy cos konkretnego?
Summerka- hehe skad ja to znam... ale jutro juz jedziecie?
Izolec- a czemoz Ty na Holterze? ja w trzecim trymestrze mialam wysokie cisnienie, tak, ze mialam codziennie kontrolowac... a u Ciebie co?
Nowatorka- ja na poczatku ciazy pozeralam ogorki tonami i mam chlopaka. ale te "zachcianki" to podobno kwestia regulacji niedoborow przez organizm. w kazdym razie od drugiego trymestru mialam niedobor slodyczy. i to duuuzy niedobor
takze no... tez ogladalam Listy do M. Takie cukierkowe to przedswiatecznejakos tak milo mi sie zrobilo
zgredka, beszka, Summerka, PsotkaKotka, LaRa, konwalianka, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Gratulujemy Frankowi pierwszego zabka
Malenqu, wiadomo ze najleiej by bylo, gdyby w PL cos znalazl...a bierzecie pod uwage przeprowadzke do innego miasta w PL?
Co do pobytu za granica, to mi jest ciezko bez rodziny..mojej rodziny. Cale szczescie rodzice i ja mamy mozliwosc, aby w miare czesto sie odiwedzac....
Ja rownie bym mogla we Wloszech mieszkac....ze wzgl.na temp.i jedzeniejak dzieci beda ciut wieksze planujemy wynajac dom w Toskanii na miesiac i pozwiedzac okolice...a ja chce na kurs kulinarny
zobaczymy
W Niemczech bm mogla mieszkac. Berlin, to miasto z kotrego spora czesc mojej rodziny pochodzi...no i zawsze blizej Polski. Bym na weekndy migla przyjezdzac. Jedynie ta ilosc azylantow mnie przeraz oraz zagrozenie atakami terrorystycznymi.
Gdy w Stavanger mieszkalam, to glownie prywatnie do lek.chodzilismy....ciezko jest mi sie teraz przestawic na konsultacje tylko u lek.ogolnego i do tego ten zanim wysle do specjalisty, to sam probuje leczyc z roznym skutkiem. Lekarz chlopcow wysyla szybko do specjaluisty, ale moja i H doktorka nie spieszy sie. Czekam az sie miejsce u innego lek,zwolni. Mala to wysepka i orywatnie przyjmuje jedynie laryngolog i psycholog
Poczatek mialam trudny i ciezko bylo mimsie przestawic na zycie tutaj....teraz czuje sie bezpieczniej tutaj niz w PL....jak pisalam....zeby tylko wicej prywatnych klinik bylo rowniez w malych miejscowosciach.....ehhhWróżkaZielona, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróżko ja miałam zapalenie mięśnia sercowego przez co zrobiły mi się zmiany, które powodują zaburzenia przewodzenia- bloki i tachykardię. Od wielu lat jestem pod kontrolą kardiologa i walczymy, żeby nie zakładać stymulatora.
Współczuję wszystkim mamuśkom- ja korzystam ze spania i nic nierobienia póki mogę