X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tresury...ja tez nie umiem...nie potrafię nie wziąć jak płacze, czy jedli chce spać w łożku- odłożyć albo nie wyjąc z lozeczka - mój mauz twierdzi, ze złe robi, ale ja nie umiem i juz. Cyc tez był wtedy, kiedy chciała i do zasypiania i uspokajania i w nicy...odpieluchowywsnie tez mi nie idzie. Jskos tak nam wrażenie, ze ona sama dojrzeje do pewnychvrzeczy...moze to złe, ale Zuza, mając 16 mcy, spi z nami, usypia ze mną, nisze js na rękach, etc...

Misi@, Anuśka lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe po dwóch godzinach usypiania w lozeczku wzielam go do łóżka. Biedny był tak zmęczonay...mam nnadzieję, że tera usnie. Nieukowa teraz doczytalam super, że niania się spodobała Radziowi ;)
    Ją chyba będę wychowywać jak Beszka ;)
    Mona gratki <3

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak myślę, czy wczorajsze mega ulewanie plus wysypka to nie skutek znieczulonego zęba? Dziś już lepiej :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta buziaki :*

Wróżka hehe czy Zuzia wstaje? :)
    Od bardzo dawna. Non stop stoi. Teraz nawet drepcze przy sofie. :)

Summerka, WróżkaZielona, konwalianka lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny, trening (wole to niz tresura) nie musi polegac na placzu i zlych emocjach. Wlasnie grunt w tym, zeby przeprowadzic to tak, zeby kazdy byl zadowolony. Wy kojazycie trening tylko z placzem i przetrzymywaniem placzacego dziecka. A jestem pewna, ze mozna tez inaczej i wlasnie tej innej drogi szukam.
    Co do odpieluchowywania to o tym nie mam narazie pojecia, ale wiem tylko, ze nie chce tak jak moj znajomy zmieniac pieluch 3 letniej corce...

Dzisiaj w nocy jak Domi zaczal histeryzowac, wygial sie w palak (normalnie jak dziecko ROsmery ;D) i walil nogami w lozko to mialam wizje, jak to bedzie jak mi za pare lat taka scene na przyklad w markecie zrobi ;D

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pstoka....sama pisalas, ze Maly dar sie wczoraj 2 godz a w nocy 30 min...wiec o jakich pozytywnych emocjach tu mowa?

3 dzieci uczylam spania i uwazam, ze gdy dziecko jest gotowe i nic mu nie dolega, to nie ryczy, ale to moje zdanie.

P.S. tresowalam pierwszego syna...dzieki Bogu nie trwalo to dluzej niz kilka prob i sie opamietalam. wyrzuty sumienia mam do dzisiaj...

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezusicku, jak tu dzisiaj nerwowo! calm down dziewczyny! wiecie jak to jest, kazda z nas ma swoje rozterki, swoje problemy i rowniez swoje metody na uspokojenie dziecka. nie ma sensu oceniac, nie po to tutaj jestesmy. przeciez zadna z nas nie chce skrzywdzic swojego dziecka, a potrafie sobie wyobrazic jak czlowiek potrafi byc wykonczony i doprowadzony do mega frustracji przez brak snu. Pewnie kazda z nas przechodzila etap kiedy nie bylo juz sily na nic i nawet glupie umycie zebow to byl nie lada wyczyn. i wtedy naprawde przychodza baaardzo rozne pomysly. czasami bardzo glupie. ale mysle, ze kazda z nas sama musi do wielu rzeczy dojsc. nie ma gotowej recepty na kazde dziecko. kazda z nas zna granice, ale tez ma rozne doswiadczenia zyciowe, swiatopoglad, wiare itd. Dlatego nie ma sensu sie spierac o ten najwlasciwszy model wychowywania dzieci, bo jedna bedzie wychowywac bezstresowo, u innej bedzie mega dyscyplina. ale kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka i takie "ocenianie" jej prob, sposobow wychowywania czy karania dziecka jest totalnie bez sensu. mysle, ze jestesmy tu przede wszystkim, by sie wspierac, by wirtualnie pokiwac glowa ze zrozumieniem, a czasami podpowiedziec inna metode, wlasnie z doswiadczenia. Ocenianie, grozenie i czarnowidztwo zostawmy "dobrym ciociom" i tesciowym ;) to tyle z mojej strony :)

Nenaaa, MANIEK, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem spokojną, grzeczną i dobrze ułożoną dziewczynką [img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/funny/funny066 watermark.gif[/img] i jak już wcześniej pisałam każdy robi to co uważa za słuszne i wszystkie jesteśmy cool ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 18:27

beszka, LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Nena! zdradz, jaki to kolor farby! zawsze chcialam byc blondi :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta :*
    dopier doczytalam.

Ja juz prawie spakowana. jutro o 10 wyjezdzamy na lotnisko. jakos mam mieszane uczucia. caly czas boje sie, ze rzyganie i nas dopadnie ;) a w pt.ominie mnie pierwsze przedstawienie syna w szkole, buuu ale zaporszenie dostalismy, gdy bilety byly juz kupione. maz ma mi wszystko nagrac.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    uu Nena! zdradz, jaki to kolor farby! zawsze chcialam byc blondi :D
    Otóż jest to - "Super Jasny Obciachowy Blond, numer 5, firmy Burakos Prostakos" :) Polecam.

Malenq, LaRa, WróżkaZielona, Nieukowa, Anuśka, Summerka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka- a jak Hania? oby rzyganie Was ominelo...

jussta- przytulam.

Franek wlasnie zasypia, a jest ciezko, bo tate zobaczyl :/ no nie wiem, moj za Chiny Ludowe go nie uspi. Jak maly go widzi to jest szał ciał i nie ma spania. trzeba bedzie to jakos zmienic, bo nie wiem jak maly bedzie beze mnie zasypial... to tak a' propos problemow z zasypianiem ;)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Ciezkie tematy zostaly dzisiaj poruszone:/tzw tresury nie popieram probowalam (wlasciwie pod wplywem gadania rodzinny,lekarki,znajomych ktorzy uwazali ze Leo powinnien sam usypiac i spac we wlasnym lozku)i zaluje dziecko zestresowane, zanoszace sie placzem przez np 2 godziny !!!teraz zaluje tego a wyrzuty sumienia podejrzewam ze zostana na zawsze:(na wszystko trzeba czasu dzieci to nie zwierzeta potrzebuja czulosci i milosci!jak ktos komentuje ze Leo z nami spi to mam to w d....ja jestem mama i najlepiej znam swoje dziecko i wiem czego potrzebuje:)nawet jak oduczalam cyca w nocy to nosilismy z mezem non stop w nocy nie dalabym rady odlozyc i zostawic placzacego:/
    Kotka nie porownuj dziecka 3,4letniego ktoremu mozesz juz wiele wytlumaczyc do niemowlaka;)

Summi popieram w 100%

Mi tez bylo smutno jak sie dowiedzialam ze bedzie 2 chlopak a teraz nie ma to dla mnie znaczenia zakochalam sie w tym moim malym lobuzie:)starszy syn tez zadowony ze ma brata trza slyszec okrzyki radosci jak ze szkoly przychodzi;)

Anuska slicznie wygladasz widac ze ciaza ci sluzy:))))))

Anuśka, Summerka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat chcialam miec chlopaka, ale jak miala byc najpierw Lilia to juz sie zaczrlam cieszyc, gdy nastapila zmiana scenariusza :)
    Ciesze sie, bo 2 dziewczynki to koszmar moj i meza (za duzo sie naogladalismy hord maluch dziewczynek), ale juz 2 chlopcow albo chlop i dziewczynka to spoko.

Ja akurat jest zwolenniczka wczesnej aborcji z woli kobiety i mi z tym dobrze. Z drugiej strony Zgredka pamietam cie zupelnie inna, gdzies ulecial caly twoj optymizm i to jeszcze przed ta wpadka... Nie masz moze depresji??? Moze to nie psycholog cie poratuje a lekarz???

Niensadze ze Radkowi cos dolega, a budzi sie ewidentnie glodny. Jak od 4 rano spi ze mna, to jestem w stanie go uspic jesli wybudzi go bak, zly sen itp. Ale on szuka cyca, smoka bie chce i ewidentnie jest glodny, jesli nie da sie tak na powrot uspic... Sama nie wiem, zbyt duzo dzieci to ma, zeby wszystko zwalac ba karb problemow, lekow i boli...

Summerka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Otóż jest to - "Super Jasny Obciachowy Blond, numer 5, firmy Burakos Prostakos" :) Polecam.

O Jesuuuu!!! Neenaaa mam ten sam kolor :D Kurczę ale super dziołcha no, kto by pomyślał że Ty też takiej superaśnej farby używasz :P No musisz przyznać że jest przefantasmagiczna ;D ;D ;D Ale jesteśmy tryndy :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4570aa0a1de.jpg

Nenaaa, Arienna lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka- no z Ciebie tez niczego sobie dżaga :D

nie moge sie opanowac. jem czekolade o tej porze. i to duza czekolade!! powstrzymajcie mnie! aaa!

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po całym dniu NIE SPANIA wreszcie padła, więc Dobranoc i ja mówię....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz Wróżka :) Co se będziesz żałować :) Ja jak urodzę to też się nażrem tyle słodyczy że szok :D

Nieukowa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem przeciwna tresurze i odkąd mam Jagodę ciagle mnie ciocie wkurzają. Ja nosze z mężem Jagodę duzo bo i ja i ona mamy taka potrzebę przytulania i ciagle mi wszyscy mówią ze mam nie nosić bo przyzwyczaję ... Qwa co to znaczy przyzwyczaję ? Bede nosić ile mi kręgosłup wytrzyma i tyle, zawsze jak to mowię to druga osoba ma karpia. Kiedy ja bede nosić jak nie teraz?
    Ze spaniem to u nas jest tak ze ja sie bałam od początku spać z Jagoda maz tez i bezpieczniej sie czujemy gdy ona jest u siebie, i cieszę sie bo chyba bym nie umiała jej wyprowadzić z łóżka ... Ona jak płacze to bym wszystko zrobiła zeby nie było jej zle.

Nieukowa, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: depresja to chyba coś strasznego.. Wtedy człowiek chce się zabić czy coś, a ja po prostu nie radze sobie z obecna rzeczywistością. Jakoś trudniej mi widzieć pozytywu. Nie chodzi o to, że nie chce dziecka dla samego dziecka, ale że w mojej głowie mój związek się zakończył i drugie dziecko w nim...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ