Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySummerka wszystkiego najlepszego
btw ja też się stresuję, że już zaczęłyście się na styczniówkach rozpakowywać
Izoleccc gratulacje
Jakie ciuszki mam spakować do szpitala? Ile czego i w jakim rozmiarze? Brać same 50/56? Jakie pieluchy najlepiej kupić na początek? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja miałam w szpitalu ubranka więc tylko pieluchy, ja miałam pampersy premium 1...
Jako że przetestowałam na mojej alergiczne dużo proszków, to z kupnych polecam z Rossmann seria Domol sensitive naturalne bio..... Po Lovela miała uczulenie....
Do tej pory piore oddzielnie z podwójnym płukaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 17:40
-
Do szpitala u mnie się nie brało, bo były szpitalne, tylko na wyjście, poczekaj ile będzie mała ważyć może będzie lepiej coś wiadomo, np Lary chyba w ogóle nie nosiła 56 a moja ponad 3 miesiące i powinna mieć na początek 50.
Tak, chodziło mi o 1500
Ja to jestem brudas podłogi myje rzadziej niż co tydzień, acz mała na razie leży na macie puzzlowej
Co do proszków: obecnie używam normalnego, wcześniej dzidziuś coś na "j" i lovella, ale lovella zdecydowanie za mocno zapach, aha to na j to jelp i chyba najlepszy.. -
Mari, u mnie w szpitalu dzieci miały szpitalne ubranka wiec miałam tylko na wyjście, brałam rozm 56, 62. A mała urodziła sie 57. Ale przez jakiś czas dzieci maja podkurczone nóżki wiec wychodziła w rozm 56.
Pieluchy miałam jedynki z babydreama z rossmanna z wycięciem na pępek. Mokre chusteczki tez.
Jeśli mogę coś poradzić dot ubranek: zrób sobie segregacje i poukładaj rozmiarami. Jak sie maleństwo urodzi to poprostu wyciągniesz te z odpowiednim rozmiarem. Ja powkładałem do jednorazówek i podpisałam na nich rozmiar.
Prałam w lovelli, od dłuższego czasu w normalnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 19:02
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
witam wieczornie!
Mari- ja bralam pieluszki z Biedry 28 szt., a z ubranek to tylko te na wyjscie. co do proszkow to na poczatku pralam tylko w balsamie Dzidziuś- calkiem delikatny zapach, a teraz juz piore w zwyklym proszku i ze wszystkimi ubraniami.
Summerka- sto lat, sto lat, niech zyje zyje nam! zdrowka dla Ciebie i usmiechu na codzien
mialam wczesniej jeszcze pisac, ale zapomnialam-
Nieukowa- kochana, nie porownuj! wiem, ze latwo powiedziec, bo kazda z nas pewnie sie niecierpliwi jak maluch nie robi kolejnego "kroku naprzod". ale naprawde wszystko w swoim czasie. wiele dziewczyn pisalo z obawa, ze ich dziecko nie robi tego, co inne w ich wieku, a wystarczylo pare dni i tak wystartowaly, ze z dnia na dzien zmienialo sie wszystko! Radzio ma jeszcze sporo czasu na obroty i przewroty. a powiem Ci, ze np. moj Franek nadal nie przewraca sie specjalnie na plecy z brzucha, jakos widze, ze sie boi chyba. no ale trudno. najwazniejsze, ze sa zdrowe. kazde idzie w swoim tempie, calm down
Lara- dziaselko przed wyznieciem zeba moze byc zaczerwienione, rozpulchnione i tkliwe, co oznacza, ze Anula nie da Ci palca do buzi wlozyca polubilam post za pomylke z jajkiem
Zgredzia- tez jestem ciekawa, czemu chcesz ta strone rozbic. kase daja, czy jak?
Maniek- ja mojemu pod choinke kupuje prawdopodobnie szczoteczke elektryczna, bo- o dziwo- nie mado tego doloze perfumy- prezent uniwersalny
a wsrod prezentow, ktore najczesciej wybieram sa wlasnie perfumy, ksiazki, zestawy ladne np. herbat, albo karnety na cos tam. a rodzicom w tym roku fundujemy z rodzenstwem wyjazd do spa na 4 dni
mysle, ze sie bardzo uciesza, bo w zeszlym roku tez dostali, a moich rodzicow trzeba wyganiac z chaty, bo sami sa takie zasiedziałki, ze szkoda gadac.
Młoda Dama, Mona, Kroko- hop, hooop!
my juz po kapieli i jedzeniu. oby noc byla pelna blogiego snu
aaa i znizylismy w koncu lozeczko na najnizszy poziom, a ja troche pouzupelnialam w albumie Franka. tak wiec dzien uznaje za udany
Nieukowa, PsotkaKotka, beszka lubią tę wiadomość
-
Kurde strzelilam sobie kielich winka i czuje ze to mogl byc blad... Mam nadzieje ze mlody pospi jeszcze 2h bo inaczej bede mu butle rozmrazac
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy w sprawie etapow rozwoju... Wiadomo, kazda mama bez doswiadczenia sie stresuke, szczegolnie w dobie nagonki na napiecie miesniowe i fozjoterapie
Mari ja mialam popakowane w worki ciuszki rozmiarami, LaRa dobrze podpowiad. Jesli szpital swoje ciuszki dostarcza to kprzystaj, bez sensu od razu brudzic swoje smolkaa jak musisz wziac swoje to bierz bodziaki, kaftaniki, pajace, spioszki...
Radek byl maly to idealne na poczatek bylo 50, ale szpitalne 56 dawaly rade
Na wyjscie na pewbo gruba czapa, kocyk, body i moze gruby pajac i kombinezon. Jak ja wychodzilam, mimo ze w lato, to polozna pilnowala, zebym dobrze malego ubrala i nie puscilaby nas bez grubego pajaca i czapeczki (czerwiec!)
Ja piore w bialym jeleniu wszystko- nasze i malego, z tym ze malego i nasza bielizne w 60 stopniach a reszte w 40.
Heh wspolczuje Malenq, ja mam wrazenie ze przez moja krotsza noge nabawilam sie kontuzji przy noszeniu malego... Boli mnie stopa jak stapam. Masakrycznie, za kazdym razem jak dluzej pochodze z dzieckiem na rekach albo w chuscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:42
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Wróżko Mikołaj przyniósł szczoteczkę
ale dzięki za odp
Mari tez miałam ciuszki w szpitalu, na wyjście brałam 56 i były ok. Prałam w lovelli ale chyba jelp lepszy bo ta lovella to intensywnie pachnie. Po dwóch miesiącach piorę razem z naszymi w proszku " sensitive" ja mam wizir a wcześniej ariel i było ok.
A ja byłam na " zakupach" tylko sie w*** am bo cała w nerwach po sklepie biegałam bo sie bałam ze zaraz maz zadzwoni ze muszę wracać ... Szkoda mi przerwać kp ale w takich chwilach to sie strasznie złoszczę, w ogóle z domu nie moge wyjsćnic mezowi wciąż nie kupiłam, większość zakupów tez nie zrobiłam bo szkoda mi było czasu na szukanie produktów ... Wkurzona jestem buu
I tak sie zastanawiam bo Jagoda budzi sie czasem co godz na jedzenie, czasem co 2 albo 3 ...to moze ja mam jakos mało tego mleka bo wieczorami przeważnie przed snem ja karmie i po 30 min budzi sie i głodnatak jest juz od miesiąca.
Wczoraj było inaczej bo nakarmiłam ja o 20 i obudziła sie dopiero o 3:50 ! Pierwszy raz jej sie tak zdarzyło i dopiero poczułam ze mam cyc pełny po tylu godz!!! ... Ale dziś juz wróciłyśmy do "starego" systemu. Nawet nie wiem ile ona je:(
Maniek
-
Ps. Zrobilam Radkowi amatorska sesje lustrzanka. Blondik, jak oceniasz moje zdolnosci?
Namowilam Misie na udostepnienie mi Antka do fot, moze jeszcze sasiadki Jaskowi zrobie i bede miec portfolio, a nuz ktos zechce u mnie fotografowac maluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 20:33
marissith, MANIEK, konwalianka, Malenq, Nenaaa, WróżkaZielona, Yasmin, PsotkaKotka, beszka, LaRa, Krokodylica, MłodaDama, Lili83, Anastazjaaa, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Tak jak sie spodziewałam, maz mnie ochrzanil, że już teraz kupuje rzeczy, jak wyprzedaże będą w styczniu, a pokazałam mi tylko kilka rzeczy... hmm
Dzięki summerka, dziś odebrałam, śliczny
Całkiem ładne nieukowa
Cieszę się izolec
Czy pisałam już ze od tygodnia ćwiczę 6weidera? No więc ćwiczę, trzeba coś zrobić z tym tluszczem..
WróżkaZielona, PsotkaKotka, beszka, MANIEK, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
dobry wieczór
1000 lat dla Kosiuni
Dziękujemy za pamięć i zyczonka
U nas jak zwykle - szybko i głośno
Musze Wam powiedzieć, że moja sunia została wybrana do roli Toto do spektaklu "Czarnoksiężnik z krainy Oz"Czeka ją teraz teatralna kariera hahaha. reżyser właśnie takiego psa szukał. Ciekawa jestem co z tego wyniknie
Laruś - buziaki dla Anusi
na jednych z pierwszych zajęć na rehabilitacji taka rozmowa się odbyła:
Fiz: Spadła Kinga juz pani kiedyś?
Yas: yyyyyyy nie... (zaskoczona pytaniem)
Fiz: To spadnie. Najprawdopodobniej z łóżka
ŻYCIE
Nieukowa - przystojniaka masz... ale to już CI nie raz mówiłam
Malenq, Krokodylica, konwalianka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
WROZKO lubie za ten prezent dla rodzicow
NIEUKOWA sliczny radziu i ladne zdjecie
KONWI - masz zaparcie, ja zrobilam raz brzuszki
Ja podloge w kuchni teraz czesciej myje i w lazience ale w pokoju nie zamierzam hehe. Generalnie podloga w kuchni to syf kila i mogila bo maly oczywiscie gubi jedzenie ale nie bede codziennie myc.
LARA moj jak mu zeby rosna to sie strasznie slini, gryzie palce, ciagnie sie za ucho, drapie buzie i oczy podczas karmienia. A dziaslo robi sie takie biale i po jakims czasie widac mala dziurke.
Bylismy wlasnie u kolezanki w szpitalu w odwiedziny. Jejku biedna dziewczyna. Ma 35 lat, nie ma faceta i wlasnie usuneli jej jajnik bo zrobil sie tam ogromny guz. Chcieli usunac oba ale si enei zgodzila bo chcialaby mic kiedys dzieci. Ehhh zycie czasem jest smutne.konwalianka lubi tę wiadomość
-
mamy - a dlaczego chcecie Wasze ruchliwe dzieci "stopować" kiedy robią coś "za szybko"? Jeśli robią to same, to już nic z tym nie zrobicie. Należy tylko poprawiać złą postawę czy ułożenie stóp. "Stopowanie" może tylko zaszkodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:27
-
LaRa wrote:Cześć Yas
Miło Cię "widzieć". Opowiadaj co u Wasjak Mikołaj itd
najpiękniejszy w moim życiu hehehe
K dostała masę zabawek i przekąsek
taka miała minę zanim dostała prezenty. Pewnie dlatego że ją od miesiąca straszyłam tym, że jak będzie niegrzeczna to mikołaj jej nic nie przyniesie
a u Was?
Ps. proszę zwrócić uwagę na jej palec wskazujący prawej ręki gotowy zawsze i wszędzie do wskazywania (takie jej ulubione hobby)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 21:42
marissith, MłodaDama, PsotkaKotka, Nenaaa, WróżkaZielona, Lili83, LaRa, Anuśka, Malenq, Anastazjaaa, konwalianka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Summerka Tobie również wszystkiego co najlepsze!
No i Kindze ofkors.
Izolec cieszę się z dobrych wieści.
zgredka tak to wstęp do raczkowania.
mari do szpitala pieluszki rozmiar 1 (ja miałam happy z wycięciem na pępek), a ciuszki to chyba najlepiej 56, możesz ewentualnie 62 na wszelki wypadek. Ja od początku piorę w Dzidziusiu i Loveli, mi zapach odpowiada. A jak nie chcesz zbytnio zapachowych to możesz płatki mydlane. Pierz osobno.
E tam stopować. Moja Zuza idzie jak burza i lekarka wciąż powtarza, że jeśli robi te postępy sama to git majonez.Yasmin lubi tę wiadomość
-
PIEKE CIASTO TERAZ hahahha zachciało mi się kokosowego
już drugi biszkopt ,kremy porobione ahhh
Nieukowa - Radzio super sobie radzi ,nie martw się i śliczny z niego kawaler
Yasmin- Zdolnicha Twoja córcia z tym paluszkiem hihi słodkości
Spróbuje jeszcze nadrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość