Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nenka ja przeciez nie mowie ze nie musisz tego zamawiac jak bedziesz spokojniejsza to zamawiaj
laktator moze a nie musi byc potrzebny ja osobiscie mam takie piersi ze z jednej karmiłam a do rugiej podstawiałam butelkę i leciało samo prawie, wiec w moim przypadku to strata pieniadzy
napisałam tylko ze jesli bedzie potrzebny mozesz kupic po porodzie
a waciki i gaziki to dwie rozne sprawy
a i napisałam ze moz byc niepotrzebna szczoteczka tylko jesli dzieciaczek bedzie łysy
obcinak czy nozyczki to wazne bo rozna im paznokcie jak szalone
ponadto polecam body zamiast koszulek i kaftaników
nie zwijaja sie na pleckach i warto kupic takie z wszywanymi niedrapkami w rekaw
ja bede kupowac tylko takie bo te małe rekawiczki maluszki potrafia zdjac i tak sie zadrapac na buzi
a i jak pamietam podobno warto przed porodem pic olejek z wiesiołka i herbatke z lisci malin
wiesiołek juz biorę a herbatke kupiłam i czeka do grudnia wtedy zaczne picWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:43
-
nick nieaktualnylaktator kupię jak będę wiedziała, że mam pokarm;
termometr do wanienki musi być, bo mój małż będzie kąpał, a jego skóra na łokciu to istny mur - a poza tym on uwielbia myć się w chłodnej wodzie, więc każda inna jest mu gorąca...
helenq - zapewne przy kolejnym dzieciu JA i Nenaa też będziemy bardziej stonowane w zakupach, teraz dla spokojności trzeba zakupić takie rzeczy:)
co do body to prawie wszystkie mam z niedrapkami:)helenkq, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
helenkq wrote:Nenka ja przeciez nie mowie ze nie musisz tego zamawiac jak bedziesz spokojniejsza to zamawiaj
laktator moze a nie musi byc potrzebny ja osobiscie mam takie piersi ze z jednej karmiłam a do rugiej podstawiałam butelkę i leciało samo prawie, wiec w moim przypadku to strata pieniadzy
napisałam tylko ze jesli bedzie potrzebny mozesz kupic po porodzie
a waciki i gaziki to dwie rozne sprawy
a i napisałam ze moz byc niepotrzebna szczoteczka tylko jesli dzieciaczek bedzie łysy
obcinak czy nozyczki to wazne bo rozna im paznokcie jak szalone
ponadto polecam body zamiast koszulek i kaftaników
nie zwijaja sie na pleckach i warto kupic takie z wszywanymi niedrapkami w rekaw
ja bede kupowac tylko takie bo te małe rekawiczki maluszki potrafia zdjac i tak sie zadrapac na buzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Nenaa a co u Was do szpitala potrzebne??? czy nic? tak jak u Beszki?
Który ten żel brać, są dwa: PLIVAFEM B czy PLIVAFEM F ? Malenka? -
nick nieaktualny
-
herbatka z lisci malin podobno usprawnia porod sprawiajac ze skurcze sa efektywniejsze a wiesiolek działa na cały organizm, sprawia ze skóra jest badziej elastyczna, ze szybciej szyjka sie rozwiera w trakcie porodu i wieksza ilosc sluzu szyjkowego pomaga dziecku lepiej sie przepchnac przez kanał rodny
ech... Nanaa nie chciałam Cie urazic, wiem ze pewnie długo sie zastanawiałas, wyraziłam tylko swoja opinię a ty zawsze mozesz kupic i to i jeszcze troche
a i zapomnialam dodac ze herbatka nie jest wskazana ponizej 32tyg ciazy a nawet dopiero od 34 lub 36 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:20
-
nick nieaktualny
-
helenkq wrote:ech... Nanaa nie chciałam Cie urazic, wiem ze pewnie długo sie zastanawiałas, wyraziłam tylko swoja opinię a ty zawsze mozesz kupic i to i jeszcze troche ;
-
szczerze to juz nie pamietam, wiem tylko ze teraz z kosmetykow kupie parafine i linomag
nawet z sudocremem poczekam bo jesli nie bedzie sie dupcia odpazac moze wogule nie kupie - osobicie wole linomag
mysle ze do mycia moze jakis zel z serii linomag własnie bo wiem ze sie teraz rozbudwali, kiedys nie było
a i poza tym w szpitalu powinnysmy dostac probki wszystkich kosmetyków
wiem ze napewno dostawałam mała tubke bepanthenu i chyba z 5 ml sudocremu w malym opakowaniu wiec mozna sprawdzic co nam odpowiada a potem kupic to co pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:35
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja dopiero wróciłam, bo była jakaś obsuwa u gina.
Nena hehehe ale się uśmiałam.
U mnie infekcja grzybicza, dostałam leki więc powinno być ok.
Powiedziałam ginowi że moje dziecko dzisiaj postanowiło się ujawnić i dostałam pierwsze kopy.
Po czym gin zrobił mi usg i parsknęłam śmiechem, już wiem czemu dzisiaj czuję kopy, gin nazwał Zuźkę "niezła akrobatka", mała zwinęła się tak, że ja nie wiedziałam że tak można. Stopy miała powyżej głowy.
Lecę gotować obiad dla małża, zaglądnę później.
Acha, mam jedno zdjęcie, jutro lub dziś wieczorem postaram się wrzucić.Nenaaa, Lili83, LaRa, Malenq, beszka lubią tę wiadomość
-
Helenka, no narobili tych linomagów sporo Jest w czym wybierać.
http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=linomag&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=
Kroko, super, że Młoda ruchliwa, znaczy, że zdrowizna małaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
ja sie podpytam kumpeli, która urodziła 2 tyg temu, co jest zbedne a co nie, pozniej poczekam na wasze opinie a potem skompletuje wyprawke
Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
wróciłam z roboty, a tu tyle naprodukowane
imponująca lista Nena, muszę ją sobie skopiować gdzieś wkleić i potem przestudiować, obecnie za wcześnie
ja zamiast zasypki sudocrem, na sutki pewnie też coś bo się obawiam, chce laktator, bo mega boję się, że karmienie boli, ale dopiero po porodzie, kto wie, może będę umiała doić się sama
zastanawiałam się sama czy zamiast majtów poporodowych nie nosić po prostu podpasek? ale może tego jest jakoś więcej?
mi doradza mama 3-letniego chłopca i miesięcznej dziewczynki i mówi co zbędne, a co ważne..np stwierdziła, że najlepiej tylko nożyczki, ale z kolei mój jest za obcinaczką, a nawet pilnikiem (ma już jednego dzieciaka, więc doświadczenie jakies tam chłopina ma)..
ale póki co na ten miesiąc zużyłam budżet i już nic nie kupię -
zgredka, ja nie wyobrażam sobie obcinania paznokci obcinaczką u tak małego dziecka, ale może to kwestia wprawy
co do podpasek, to wymóg szpitala.u nas nie było mowy o noszeniu zwykłych, nawet bawełnianych majtosów, bo miały być przewiewne, a te jednorazowe to taka siatka.. -
ejjj jaką ja mam ochote na pifkoooooooooo, masakra
tak ze męża moja poleciała do sklepu po 0%, razem z Kroko sie schlejemy
któras jeszcze dołącza do piątkowego chlania????Krokodylica, Nieukowa, Lili83, marissith, Tamka lubią tę wiadomość