X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ja przeciez nie mowie ze nie musisz tego zamawiac jak bedziesz spokojniejsza to zamawiaj ;D

laktator moze a nie musi byc potrzebny ja osobiscie mam takie piersi ze z jednej karmiłam a do rugiej podstawiałam butelkę i leciało samo prawie, wiec w moim przypadku to strata pieniadzy ;)
    napisałam tylko ze jesli bedzie potrzebny mozesz kupic po porodzie
    a waciki i gaziki to dwie rozne sprawy

a i napisałam ze moz byc niepotrzebna szczoteczka tylko jesli dzieciaczek bedzie łysy ;)
    obcinak czy nozyczki to wazne bo rozna im paznokcie jak szalone ;)
    ponadto polecam body zamiast koszulek i kaftaników ;)
    nie zwijaja sie na pleckach i warto kupic takie z wszywanymi niedrapkami w rekaw
    ja bede kupowac tylko takie bo te małe rekawiczki maluszki potrafia zdjac i tak sie zadrapac na buzi ;)

a i jak pamietam podobno warto przed porodem pic olejek z wiesiołka i herbatke z lisci malin
    wiesiołek juz biorę a herbatke kupiłam i czeka do grudnia wtedy zaczne pic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:43

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laktator kupię jak będę wiedziała, że mam pokarm;
    termometr do wanienki musi być, bo mój małż będzie kąpał, a jego skóra na łokciu to istny mur - a poza tym on uwielbia myć się w chłodnej wodzie, więc każda inna jest mu gorąca...

helenq - zapewne przy kolejnym dzieciu JA i Nenaa też będziemy bardziej stonowane w zakupach, teraz dla spokojności trzeba zakupić takie rzeczy:)

co do body to prawie wszystkie mam z niedrapkami:)

helenkq, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    Nenka ja przeciez nie mowie ze nie musisz tego zamawiac jak bedziesz spokojniejsza to zamawiaj ;D

laktator moze a nie musi byc potrzebny ja osobiscie mam takie piersi ze z jednej karmiłam a do rugiej podstawiałam butelkę i leciało samo prawie, wiec w moim przypadku to strata pieniadzy ;)
    napisałam tylko ze jesli bedzie potrzebny mozesz kupic po porodzie
    a waciki i gaziki to dwie rozne sprawy

a i napisałam ze moz byc niepotrzebna szczoteczka tylko jesli dzieciaczek bedzie łysy ;)
    obcinak czy nozyczki to wazne bo rozna im paznokcie jak szalone ;)
    ponadto polecam body zamiast koszulek i kaftaników ;)
    nie zwijaja sie na pleckach i warto kupic takie z wszywanymi niedrapkami w rekaw
    ja bede kupowac tylko takie bo te małe rekawiczki maluszki potrafia zdjac i tak sie zadrapac na buzi ;)
    No co Ty Hela, ja doceniam bardzo każdą radę i wdzięczna jestem :) Z kosmetyków mam tam tylko oliwkę, krem, drugi z filtrem na dwór i żel do mycia ciała. To niepotrzebne mówisz? To czym to dziecię myć? Wodą samą? Dziękuję Ci za rady, ja niedoświadczona ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam od siebie - że i tak już jestem BANKRUTEM, a jeszcze tyle rzeczy MIEĆ muszę :P

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A dodam od siebie - że i tak już jestem BANKRUTEM, a jeszcze tyle rzeczy MIEĆ muszę :P
    Ja już też ledwo zipię a gdzie tam do końca :D :P

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa a co u Was do szpitala potrzebne??? czy nic? tak jak u Beszki?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenka a ta herbate z lisci malin to po co?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Nenaa a co u Was do szpitala potrzebne??? czy nic? tak jak u Beszki?
    Kochana dowiem się niedługo bo jeszcze nie mam pojęcia i szpital muszę wybrać :/ We wtorek z położną będę o tym rozmawiać :) Tu takie rzeczy właśnie w 7 miesiącu się obgaduje. I szkoła rodzenia też od teraz ponoć.

Który ten żel brać, są dwa: PLIVAFEM B czy PLIVAFEM F ? Malenka?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbatka z lisci malin podobno usprawnia porod sprawiajac ze skurcze sa efektywniejsze a wiesiolek działa na cały organizm, sprawia ze skóra jest badziej elastyczna, ze szybciej szyjka sie rozwiera w trakcie porodu i wieksza ilosc sluzu szyjkowego pomaga dziecku lepiej sie przepchnac przez kanał rodny ;)

ech... Nanaa nie chciałam Cie urazic, wiem ze pewnie długo sie zastanawiałas, wyraziłam tylko swoja opinię a ty zawsze mozesz kupic i to i jeszcze troche ;D

a i zapomnialam dodac ze herbatka nie jest wskazana ponizej 32tyg ciazy a nawet dopiero od 34 lub 36 tyg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:20

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa Nenuś to czekam na wieści od położnej....jestem ciekawa jak to tam u Ciebie wygląda:)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    ech... Nanaa nie chciałam Cie urazic, wiem ze pewnie długo sie zastanawiałas, wyraziłam tylko swoja opinię a ty zawsze mozesz kupic i to i jeszcze troche ;
    Helka, no weno, jakie urazić? :) Tak jak pisałam, doceniam każdą radę i opinię...no i serio się pytałam czym myłaś i pielęgnowałaś swoje pociechy?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze to juz nie pamietam, wiem tylko ze teraz z kosmetykow kupie parafine i linomag
    nawet z sudocremem poczekam bo jesli nie bedzie sie dupcia odpazac moze wogule nie kupie - osobicie wole linomag

mysle ze do mycia moze jakis zel z serii linomag własnie bo wiem ze sie teraz rozbudwali, kiedys nie było ;)

a i poza tym w szpitalu powinnysmy dostac probki wszystkich kosmetyków ;)
    wiem ze napewno dostawałam mała tubke bepanthenu i chyba z 5 ml sudocremu w malym opakowaniu wiec mozna sprawdzic co nam odpowiada a potem kupic to co pasuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:35

Nenaaa lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dopiero wróciłam, bo była jakaś obsuwa u gina.

Nena hehehe ale się uśmiałam. :)

U mnie infekcja grzybicza, dostałam leki więc powinno być ok.

Powiedziałam ginowi że moje dziecko dzisiaj postanowiło się ujawnić i dostałam pierwsze kopy.
    Po czym gin zrobił mi usg i parsknęłam śmiechem, już wiem czemu dzisiaj czuję kopy, gin nazwał Zuźkę "niezła akrobatka", mała zwinęła się tak, że ja nie wiedziałam że tak można. :D Stopy miała powyżej głowy. :D

Lecę gotować obiad dla małża, zaglądnę później.

Acha, mam jedno zdjęcie, jutro lub dziś wieczorem postaram się wrzucić.

Nenaaa, Lili83, LaRa, Malenq, beszka lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka, no narobili tych linomagów sporo :) Jest w czym wybierać.
    http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=linomag&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

Kroko, super, że Młoda ruchliwa, znaczy, że zdrowizna mała :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki dla maluszka będę kupować rossmanowskie babydream, ponoć mają super skład i cena niezła i też tylko płyn do kąpieli jakiś balsam albo mleczko i kremik na zimę, puder do pupci :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie podpytam kumpeli, która urodziła 2 tyg temu, co jest zbedne a co nie, pozniej poczekam na wasze opinie a potem skompletuje wyprawke :P

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z roboty, a tu tyle naprodukowane

imponująca lista Nena, muszę ją sobie skopiować gdzieś wkleić i potem przestudiować, obecnie za wcześnie

ja zamiast zasypki sudocrem, na sutki pewnie też coś bo się obawiam, chce laktator, bo mega boję się, że karmienie boli, ale dopiero po porodzie, kto wie, może będę umiała doić się sama ;)

zastanawiałam się sama czy zamiast majtów poporodowych nie nosić po prostu podpasek? ale może tego jest jakoś więcej?
    mi doradza mama 3-letniego chłopca i miesięcznej dziewczynki i mówi co zbędne, a co ważne..np stwierdziła, że najlepiej tylko nożyczki, ale z kolei mój jest za obcinaczką, a nawet pilnikiem (ma już jednego dzieciaka, więc doświadczenie jakies tam chłopina ma)..

ale póki co na ten miesiąc zużyłam budżet i już nic nie kupię

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, ja nie wyobrażam sobie obcinania paznokci obcinaczką u tak małego dziecka, ale może to kwestia wprawy :)

co do podpasek, to wymóg szpitala.u nas nie było mowy o noszeniu zwykłych, nawet bawełnianych majtosów, bo miały być przewiewne, a te jednorazowe to taka siatka..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj jaką ja mam ochote na pifkoooooooooo, masakra
    tak ze męża moja poleciała do sklepu po 0%, razem z Kroko sie schlejemy
    któras jeszcze dołącza do piątkowego chlania????

Krokodylica, Nieukowa, Lili83, marissith, Tamka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ