X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak nosicie wasze dzieci w nosidle albo chuscie to one sa pozniej mokre (dzieci)? Bo jak moj maz bierze malego to razem jest im strasznie goraco a maly potem jest kompletnie mokry.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No u mnie podobnie. Czasem bywa ze spi 3x 20min wiec jeszcze gorzej. Czasem uda mi sie go "dospac" czyli klade sie przy nim jak sie obudzi i przy cycusiu jeszcze pociagnie do jakiejs 1,5h.
    taaaaaak :P

my też mamy wzmożone napięcie. Chodzimy na reh do ośrodka z nfz. Jeśli cjcesz to dam Ci namiary i napiszę jak skierowanie ma być wystawione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:59

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy skierowanie, rehabilitacja od stycznia lub lutego w Rudzie Śl. czekamy na wolne miejsce, pani z tego osrodka bedzie odplatnie przychodzic do domku od wtorku zeby czasu nie marnowac...

Ona spi łacznie 3 godz w ciagu dnia... to chyba źle ze taki maluch nie spi... może są jakies głębsze problemy...sama już nie wiem :( jestem przerażona :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemka juz od godzinki a i ja przysnelam tez na ok 30 min.

Yas, ale fajnie z tym Mikołajem :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    mamy skierowanie, rehabilitacja od stycznia lub lutego w Rudzie Śl. czekamy na wolne miejsce, pani z tego osrodka bedzie odplatnie przychodzic do domku od wtorku zeby czasu nie marnowac...

Ona spi łacznie 3 godz w ciagu dnia... to chyba źle ze taki maluch nie spi... może są jakies głębsze problemy...sama już nie wiem :( jestem przerażona :(

Powiem tak. Duzo dzieci spi tak slabo. Ale wedlug mnie nie jest to ok. Jest to "normalne" w sensie takim, ze wiele dzieci tak ma. ALe sen to zdrowie i maluszki powinny spac. Musi gdzies byc przyczyna.

Spadam na maluszkowe spotkanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:10

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś "ciasteczkowe potfffffory"? Tzn te ktore pieką ciasta, ciasteczka, cukierniczki?
    Kupiłam masę na pierniki i teraz pytanie: kiedy należy je upiec aby były na Święta? Jestem całkowicie zielona w tym temacie.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... Kocham zwalanie wszustkiego na wzmozone napiecie...

LaRa najlepiej teraz, zeby zmiekly na swieta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 09:51

MANIEK, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ponoc pierniki lubia miec.duzooo czasu.
    Blondik: powinni skontrolowac i ewentualnie dac skierowanie na usg (tak bylo w naszym przypadku).

Ja juz w robocie ale idzie mi slabo, musialam zaczac od kanapczaka, bo juz gorzej sie czulam. A w tramie jechalam od poczatku niemal do konca ze znajomym, ktorego srednio lubie ktory lubi gledzic nonstop o majatku pieniadzach.. i ladnych dziewczynach a sam ma grzywke leb po przeszczepie i farbowane wlosy chya prostowane prostownica wiec te dziewczynu to on chyba wymysla. ..

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zwalam na napięcie, ale nie mam pomysłu czemu ona nie chce spać

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, Lusia najlepszego i wielu przyjaciół w żłobku i nie tylko i grzecznego braciszka :)

Lara teraz pieczesz:)
    Kroko hop hop jak Zuzia i Ty?
    U nas noc w miarę ok, dziś kontrola u rehabilitantki i wiecej nie idę , wg mnie Jadzka rozwija sie normalnie i tyle w temacie.
    Co do wzroku to głupoty gadają lekarze bo juz od 3 miesiąca można iść na badanie oczek. Trzeba mieć dobry sprzęt i sie znać. Mój bratanek tez nosi okulary od bardzo wczesnych miesiecy życia.

Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...

Lara, my dzis w koncu pieczemy pierniczki :) Ciasto w lodowce od dluzszego czasu, ale nie bylo kiedy

Blondik, wzmozone napiecie ma duzy wplyw na sn dziecka, ale nienyylko to. Madzia chyba kolki miala. Moze jeszcze brzuszek ja boli?
    Co do wzozonaego napiecie, to nei wiem czy to zbieg okolicznosci czy co, ale moj starszak byl inetnsywnei rehab., i od ukonczenia 3 m.z.zasypial sam w lozeczku na noc (w dzien spacery do 7-8 m.z.). Kapiel, bajka, mleko, odkladalam obudzonego, dawalam smoczek i wychodzilam. Sam zasypial bez placzu.
    A macie z Madzia staly plan dnia? Bo to bardzo pomaga.

U nas leje i wieje. Zal mi starszaka, jak w taka pogode sam do szkoly musial pojsc, ehhh
    Noc ciezka. H sie rzucala bardziej niz zazwyczaj, a L nadal goraczkowal. Jak jutro bedzie goraczka, to do lekarza musimy znim podjesc.
    W weekend mamy wigilie z rodzina meza u nas, wiec dzis sprzatanie i zakupy, bo ichnie norweskie tradycyjne danie wigilijne trzeba juz jutro zaczac prygotowywac...
    Milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko już wigilia? U was tam ba północy to wszystko szybciej hehehhe

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jak u Beszki :) pierwszy miesiąc to dziecka nie miałam cały czas spała, a napięcie było bardzo silne. Potem kolki do 4,5 (dreszcze mam na samo wspomnienie co wtedy rodzina przeżywa)

Laruś, nie wiem jak to jest z masa piernikową gotową. Ja zawsze piekę sama. Robię to zaraz po Barbórce, i jak Beszka - do lodówy na tydzień. Potem wypiek twardych kamieni i fru do puszek lub garnków z chlebem żeby zmiękły (ludzie też daja jabłko zamiast chleba). Potem dekorowanie o fru do puszek aż do świąt

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!!

co te dzieciaki, zmowily sie, czy jak? u nas nocka tez beznadziejna. podanie kilka razy smoka skonczylo sie meeeeega placzem. wiec mleko szlo w ruch. a wieczorem mojemu nagle myszka spadla na podloge kiedy maly spal i to go mocno przestraszylo. taki placz, ze ma-sa-kra. Wasze dzieci tez takie wrazliwe na nagle dzwieki w nocy? u nas w ciagu dnia nie, Franek zupelnie sie niczego nie boi. ale w nocy taki wlasnie nagly dzwiek, czy nawet zaskrzypienie podlogi jak jest cicho, to momentalnie mega ryk.

Lili- ahh, nic nie mow o tych lekarkach :/ nam pediatra tez juz 2 miesiace temu powiedziala, ze w nocy tylko wode podawac. a-haaaa. nie ma szans. a jak powiedzialam, ze malego nie daje sie oszukac woda, to spojrzala na mnie z politowaniem. trudno, juz sie pogodzilam z tym, ze on sie budzi, bo glodny. cokolwiek by nie zjadl wieczorem i tak sie budzi z glodu. postanowilam wiec, ze czekam cierpliwie na czas, kiedy sam zrezygnuje z budzenia sie w nocy. i problem podawania na sile wody nie bedzie nas dotyczyl. martwi mnie to picie mleka w nocy, kiedy nie moge mu oczyscic zebow, no ale robie to wiele razy w ciagu dnia. mam nadzieje, ze mimo wszystko prochnica sie nie rozwinie :/

Blondik- jak dla mnie, to rzeczywiscie Madzia malo spi. 3h w ciagu dnia to bardzo malutko, jak na dzidzie w jej wieku. Madzia ma kolki prawda? no ale kolki zaczynaja sie zazwyczaj wieczorami, popoludniem. z rana tez nie chce spac? moze ona z rodzaju Anulki Lary, gdzie usypia tylko w wozku i trza ja wozic? sama nie wiem...

Kroko- jak przeziebienie? minelo juz? jak Zuza?

Beszko- kobito, podziwiam Cie! jak Ty jeszcze na pierniki czas znajdujesz? ja myslalam o piernikach, ale na mysleniu sie skonczylo :D

Zgredka- no Twoje teksty bede chyba czytac z rana i przed snem jako polepszacz humoru :D jestes miszcz!

Yasmin, Kotka- ale fajnie z tymi spotkankami :) u nas wsrod znajomych sporo dzieciakow w podobnym wieku co moj, ale co troche chore, wiec sie boje, ze Franek podlapie chorobsko :/ moze wiosna zaczniemy sie regularnie spotykac...

ja wlasnie kawusiam i korzystam z chwili drzemki młodego. po poludniu wizyta u szefa, juz mam stresa! (choc nie wiem czemu).

milego dnia i duzo spania dzieciaczkow!

Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja jestem cały czas i czytam na bieżąco. Mało się udzielam bo nawet jak coś napiszę to moje posty są ignorowane w większości. ;)
    A poza tym nie wpisuję się w ogólny trend narzekania. :P
    A u nas? Lepiej, mnie jjeszcze trochę gardło boli.
    Zuzowy ząb na wierzchu ale ciagłe nocne pobudki z płaczem nadal są bo drugi zębol idzie tuż za pierwszym. Tyle dobrze że nie było przy tym zębie (odpukać) tych wszystkich biegunek, gorączek a tego najbardziej się bałam. Jedynie nieco odparzona pupcia.
    Zuzka jest zajedwabista haha. Nie usiedzi na pupie minuty. Zasuwa na raczkach po całym mieszkaniu, wstaje gdzie się da, już nawet przy gładkiej ścianie np z płytek w łazience.
    Do tej pory była totalnym milczkiem. Od jakiegoś tygodnia mega się rozgadala! Ciągle gada coś po swojemu! Jak się obudzi, jak zasypia, politykuje i pokazuje nerwy, no zlać się można ze śmiechu. Nagram Wam i wrzucę na fb.
    U mnie 46dc i @ nadal brak.

WróżkaZielona, Nenaaa, Nieukowa, marissith lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ze u Was lepiej :) zebole ruszyły galopem hehe:) dobrze ze przeziębienie mija.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ciebie brak @ u mnie jest znowu plamienie....kuźwa wszystko się rozjechało.... U mnie słonecznie więc pewnie zaraz na spacerek wyruszamy...
    Kroko daj trochę optymizmu... Podziel się no....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 11:11

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, a gdzie Wy mieszkacie? Dalibyście radę przyjechać do okulisty do Katowic? Mamy tu świetną klinikę na Ceglanej do której przyjeżdżają ludzie całej Polski i z zagranicy. Trzeba mieć skierowanie bo to jest na nfz. mają chyba najlepszy sprzęt włączając w to diagnostykę noworodków. tylko trzeba by się liczyć z długimi terminami oczekiwania. Poczytaj w necie i jakbym mogła jakoś pomóc w zorganizowaniu tego to daj znać. Możecie sie u nas zatrzymać jesli była by taka potrzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 11:31

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, noe nie. Nie jest to wigilia ;) tylko wczesnisza wigilia z rodz,meza, bo wyjezdzamy na swieta do PL, a chcemy zjesc z jego rodz.obiad swiateczny i prezentami sie obdarowac itp. Zawsze, gdy do PL lecimy mamy wigilie przed wyjazdm z rodz.meza,male zazwyczaj u tesciow sie odbywalo.

Yas, chyba mnie z kims mylisz, bo moje dzieci, cala 3, od samego poczatku darla sie zamiast spac ;) byla mpreza..l

Wrozko, sama zobaczysz za jakis czas. Jak dzieci sa juz wiekse i ma sie jakies tradycje rodinnie,mto nie wazne jak zmeczona bedziesz, zwleczesz sie by z nimi upiec ciastka, zrobic dekoracje swiatczne i przystroic dom i choinke ;)! Jak niekumate byly, to kozna bylo oszukac...teraz ni ma szans ;)

Mloda spac nimchce. Nawet na dworze. Mlody goraczki nie ma odkad wstal, a ja do sklepu musze i zastanawiam sie czy jechac z nim i H teraz czy na meza czekac, ake wtedy bedzie juz pozno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:37

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    dzien dobry!!

co te dzieciaki, zmowily sie, czy jak? u nas nocka tez beznadziejna. podanie kilka razy smoka skonczylo sie meeeeega placzem. wiec mleko szlo w ruch. a wieczorem mojemu nagle myszka spadla na podloge kiedy maly spal i to go mocno przestraszylo. taki placz, ze ma-sa-kra. Wasze dzieci tez takie wrazliwe na nagle dzwieki w nocy? u nas w ciagu dnia nie, Franek zupelnie sie niczego nie boi. ale w nocy taki wlasnie nagly dzwiek, czy nawet zaskrzypienie podlogi jak jest cicho, to momentalnie mega ryk.

Dzisiaj w nocy jak zakaszlalam to moj tak wlasnie wrzeszczec zaczal. A jak nei spi to plakac zaczyna jak maz kichnie ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ