X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, Ty to umiesz humor poprawić z rana! No tak, wszystko jest Twoja wina! To ze dostałam @, a Kroko nadal nie, tez jest Twoja wina! Buahuahauńaunauan
    Świętujmy :)
    Dobra, ja juz z rana po zakupach internetowych promocyjnych w Smyku. Chyba mam hopla na punkcie czapeczek. I nakupowalam za 100 zł hehehhe oczywiście juz takie większe np rozmiar 52. Nie wiem tylko kiedy taki rozmiar osiągnie, ale i tak kupiłam, bo widziałam je na żywo a teraz 50-70 % tańsze :)

Zgredko, na imprezie do 1? Moja juz od 20 spała do 6:15 (z przerwami na mleczko - ale bez pobudek).
    Ojciec przyjechał dzis o 8 i teraz próbuje Uspac A, a ja sie zabiorę w tym czasie za mycie reszty okien...

Dzis pierwszy raz w życiu będę robić pierniczki. Kiedy sie je dekoruje? Zapewne, po upieczeniu, jak ostygną....

Miłej soboty :)

A Malenq nas nie opuści bo stawiam na to ze bedzie nas czytać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:21

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!!!!
    Kroko melduje ze żyje :) absolutnie nie robię sobie jaj!
    U nas ok ale latam za panelami drzwiami farbami i sorry nawet nie jestem do końca w temacie co sie u Was dzieje! :(
    Nena i Konwi życzę dużo sił i jeszcze więcej zdrowia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:54

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

Ja też się dziwnie czuje, że ludzie w ogóle nie maja czasu tu wejść, czy my jesteśmy takie złe mamy, może mamy łatwe dzieci, że jeszcze cas na forum znajdujemy...;)
    Zgredziu, na forum chyba nie mają czasu wejść te mamy które nie lubią wskoczyć, napisać cześć u nas to, to i tamto i zniknąć. Ja np źle się czuje z tym żeby tak wejść i wyjść a na nadrobienie lub systematyczność często brakuje mi czasu lub sił. Lub są cały dzień poza domem i po powrocie też czasu brak na internet. Nie wiem... tak sobie tylko myślę

Lara :) ciesze się że poprawiłam Ci humor :) możesz zawsze na mnie liczyć ;)

Świętujemy :D Stawiam pączka każdemu. Prosze się częstować

hej Smokuś!!! miło Cię widzieć

U nas była mega qpa w nocniczku hehehe chyba sie trening czystości udał. Odtańczyłyśmy dziki taniec powodzenia teraz biegamy po domu szeleszcząc reklamą z Kauflandu i idziemy się położyć

Ps. Sorry dziewczyny za @ :) poprawię się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 09:54

LaRa, Krokodylica, WróżkaZielona, Misi@ lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Yas, jesteś niesamowita :) gratuluje qpy w nocniku :)

A powiedzcie mi czy uczycie już maluchy pokazywać oczka, nosek, uszka (Yas, wiem wiem, Kinga w tym przoduje) i np kosi, kosi łapki? Ja od wczoraj śpiewam kosi kosi, ale A patrzy na mnie i sie dziwi co ta matka chce....

Właśnie ja upiłam, ale muszę byC obok bo i tak nic teraz nie porobie, wiec postaram sie kimnac, aby nie marnować czasu.

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a anieee kochana. Bierzesz Anie na kolanka, łapiesz jej rączki, klaszczesz i spiewasz :) powodzenia.
    Potem bierzesz książeczkę np lub misia, pokazujesz oczko i mówisz "oczko"

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś jakieś targi mody akcesoriów i zabawek dla dzieci, właśnie się zbieram z małą

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA ty lepiej zmien ten blad bo jak ktos nakabluje to ci dzecko zabiora ;D

NENA ja przegapilam ostatnia choroba Diego. co sie stalo?

YAS to juz tak szybko dzieci sie odpieluchowuje i uczy nocniczka??? Widze ze musze sie powoli tematem zainteresowac??

O co chodzi z MALENQ ???????

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    No właśnie nie wiemy Kotka, gorączka bezobjawowa i tyle.
    Noc w miarę ok, 01.30 dostał ostatni paracetamol i do około godziny temu temp. w normie. Znowu wzrasta, jak przekroczy 38, podam lek. Nie wierzę w te wczorajsze wyniki badań. Powinni zrobić dziecku CRP i byłoby wszystko jasne, a tak to gdybanie takie i nerwy...

Ogólnie zachowuje się ok.
    Konwi, jak Patryk?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Nena Konwi oby chłopcy juz zdrowieli.
    Lara Ty zakupoholiczko czapkowa:) muszę tez kupić czapę Jagodzie i kurtkę jakaś ale ostatnio w c&a nie było rozmiaru:(

Dziewczyny kp podpowiedzcie mi bo juz głupia jestem : chciałam dziś odciągnąć mleko zeby spróbować dać butelka i przez 25 min ściągnęłam uwaga 10 ml .... Qwa ja nie wiem jak to jest:( ogólnie nawet po 6 godz nie mam wielkich (.)(.) ... Kończy mi sie mleko? Czy na tym etapie poprostu tak jest? Jagoda przybiera na wadze wiec głodna nie jest a w nocy od jakiegoś czasu budzi sie raz moze dwa z tym ze wieczorem daje jej jeść i po pół godz znów sie budzi wiec znów daje i spi 4-5 godz. Koleżanka mi wczoraj powiedziała ze to ze nie mam nabrzmiałych piersi oznacza ze pokarm jest treściwy i ze to dobrze...ale dziś w szoku jestem po " randce z laktatorem":( jest ktoś w stanie mi to wyjaśnić whyyyy tak jest? Ze jestem skazana na wieczne siedzenie w domu jeszcze conajmniej 2 miechy ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańku, piersi po czasie nie robią się twarde pomimo iż są pełne. nie wiem jak Ci to fachowo wyjaśnić, ale tak właśnie się dzieje
    nic Ci się nie kończy. Laktator nie ciągnie tak jak dziecko. nigdy nie ściągniesz sztucznie tyle ile wyssie dziecko. Jeżeli Jagoda przesypia min 3h tzn że jest najedzona. Pokarm najtłuściejszy jest nocą. W dzień nieco bardziej wodnisty.

próbuj z tym laktatorem, ale pamiętaj że żaden lakt. nie stymuluje tak jak język dziecka. istnieje też prawdopodobieństwo, że gdy Jagoda pozna smoczek i jak łatwo jej leci może odrzucić pierś. Nie twierdzę, że tak bdzie, ale jest to częsty problem.
    Czy masz laktator z "programami" ssania? użyłaś ich? czy dałaś od razu na maksa?

Nenuś, trzymam kciuki :*

Nie wiem Kotko kiedy jest najlepszy moment na nocniczek. Nic na ten temat nie słyszałam. Przerażają mnie 2-2,5 letnie dzieci w pieluchach... Ale wciąż do odpieluchowanie jeszcze daleka droga. Pełen sukces będzie wtedy gdy Kinga zacznie informować że chce, a nie tylko załatwi sprawę bo ją posadziłam.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smok Ty to się akurat całkiem nieźle udzielasz. :)

Lara wiem że chwila spokoju na wagę złota ale żeby zaraz upijać dziecko. :P
    Ja tam moją uczę nosek uszko brawo i papa ale ona nie ma czasu na takie pierdoły. :P

MANIEK, Izoleccc, LaRa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas wlasnie gratki qpy:)
    Laktatorem zaczynam od najmniejszych odciągnięc i potem zwiększam ale jak to tak idzie to nie chce mi sie męczyć bo w tym czasie wole pobawić sie z Jagoda trudno jeszcze przez jakiś czas z domu nie wyjdę na dłużej niż 1,5 godz....
    Dziękuje Yas za objaśnienie :) i trzymam kciuki zeby Kinia zaczęła wołać na nocniczek :)

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpieluchowania, nie chodzi tu o to żeby siku trafiło do nocnika ale żeby dziecko zgłosiło że ma taką potrzebę. A to potrafi dopiero dziecko 2 letnie w większości.

MANIEK, WróżkaZielona, beszka lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po spacerze oczywiście zmarzłam bo wieje robie herbatę malinowa :) ktoś chętny? Potem sernik to zapraszam :)

Misi@, WróżkaZielona, LaRa, Krokodylica, Lili83, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dziękuję :)

wiesz jak ja walczyłam o kp trafiłam na międzynarodową konsultant do spr kp. super babka normalna, nie sfiksowana w tym temacie. nie bede już opisywać naszych problemów. napomknę tylko że spisała nas na straty :P a kinga po 2 mcach jednak zaskoczyła, wię laktator to mój kumpel. Ale do czego zmierzam... powiedziała mi kiedyś "niech jej pani od czasu do czasu da mm, wyjdzie z domu i zacznie cieszyć się macierzyństwem...". do niczego nie namawiam, tylko ja cytuję :)

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Yas wspaniałe słowa:) mam mm w szafce i tylko sie bałam podać bo ona ma wrażliwy brzuszek i boje sie żebym jej nie popsuła zwłaszcza ze niebawem zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety. W piątek bedzie debiut mm bo idę na wigilie do pracy ... Jak sie nie uda to wrócę i juz. Dziękuje Yas za wsparcie. Kochana jesteś kobita :)
    Ps ja pamietam ta Twoja walkę o kp i te mikstury co je robiłaś piłaś i jadłaś hehe.

A Lara ja juz śpiewam Jagodzie kosi kosi , i pokazuje nosek oczka itd bo ona to lubi śmieje sie i patrzy z zaciekawieniem :)

Kroko po obejrzeniu filmiku na fb widać ze Twoja nie ma czasu na takie pierdoły typu gdzie jest nosek ... Bo kiedy miała by to powiedzieć czy pokazać jak oba taka zajęta haha:)

A i takie pytanie : czy wasze dzieci tez podczas skupienia ( czyt. Robienia qpy) tak hmm otrząsa, moja robi i w pewnej chwili ja tak otrzepuje no nie wiem jak wam to lepiej opisać, wiecie o co chodzi, maja wasze dzieci tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 14:13

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawdą jest, że mm może być dla niej ciężkostrawne. wywalcz jak dasz radę cos laktatorem. Jak się nie da to "co zrobisz jak nic nie zrobisz?" :)

Naprawdę to pamiętasz???? woow, nie wim co powiedzieć. Chciałabym być taka bystra

muszę looknąć na fb Zuzię zobaczyć :)

ps. rozgrzanie piersi przed odciąganiem, płacz dziecka, jego zapach i widok działają cuda przy odciąganiu. niektórzy polecają też masaż piersi. Ja przestrzegam przed tym bo można spowodować obrzęk jakiegoś kanalika i w efekcie go zablokować. a co znaczy zapalenie piersi lepiej żebyś nie wiedziała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 14:18

MANIEK, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, no wladnie mojej kumpelk pediatra i położna mówili, ze dziecka mniejszego niz dwa latka nie ma sensu uczyć na nocnik, bo ono nie umie kontrolować mięśni kegla jeszcze.

Maniek, moja Zuza tak robi, jak czasem siku robi. Kiedyś sie otrząsa, a moja mama : o siku tobi;) ja: coo? A mama: no dzieci tak maja, nie zauważyłaś? Teraz, kiedy wiem, to zauważam;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewcyzny co jest z MALENQ????

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem. moja siostra od 9 mca kupkę robiła tylko na nocnik. trzymała tak długo aż ją się odsadziło. no chyba żeby jej nie odsadzać dłuższy czas to zrobiła. ale siku robiła do pieluszki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ