X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buraki już w słojach ;)
    A co do Malenq to tak naprawdę nie znamy powodu, możemy jedynie przypuszczać z tego co napisała na FB, mi się wydaje, że nie miała po prostu czasu, żeby śledzić tak jakby chciała..

Coś mnie łapie, co za masakra, tam bym chciała fervex i by przeszło chlip

Lara: dont fuck wiv me

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 22:51

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ciężka noc przedemna....

Jako, ze jestem od wczoraj zła na małża i z nim nie gadam i jestem mało przyjemna, nie posoliłam mu spać w pokoju gościnnym (tv) i po krótkim monologu powiedziałam, ze śpi dziś z mała a ja idę do sypialni z mama. No i odzież powiedział ze ok. A ja na sama mysl mam już dosyć bo nie usnę bez mojego serduszka obok. I teraz zła jestem na siebie ze z takim pomysłem wyskoczyłam, No ale z drugiej strony musi sobie ojciec radzić. bleeeeeee do dooopy ;(

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, nawet sie nie zastanawiaj...ja przez ostatnie kilka miesiecy miałam panią od sprzątania - tez 10 za godz i było super - trzy, cztery godz oblatywała dom i my i ona zadowoleni. Teraz juz nie sprząta, bo zaciążyła...czekam aż urodzi;))

Blondik - widzisz, trzeba przeczekać pierwszy, trudny czas.

Konwi, bardzo Ci współczuje, biedna Ty, biedny Patrys;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec obecnie pobudka nr 5 lub 6,nie Wiem dokładnie, tracę rachubę..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    No wiec obecnie pobudka nr 5 lub 6,nie Wiem dokładnie, tracę rachubę..
    Masakra ;( współczuje ;(

U mnie podobnie, płacz bo obudziła sie a matki nie było obok. ;( wstawałam już 2 razy a teraz rozbudziła sie na dobre, chce tylko mnie i tyle.
    No i kara dla ojca skończyła sie bezsenna nocą dla wszystkich ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie lepiej... Nie śpimy.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop, wstawać śpiochy szkoda dnia.. Nie śpimy od 40 min, w nocy "jedynie", 13pobudek, także tego..

Miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop..knowi przybija 5 teczke.mój mały od wczoraj całą noc chce byc przy cycusiu...może to kryzys laktacyjny 3 miesiąca..jak mu zabiore to krzyk...a wydawalo by sie, ze usnal..szkoda, ze nie lubi smoka..we wtorek mieliśmy drugą serię szczepień i waży już 6550 bobas mały a też miał być z tych mniejszych...
    Zostaliśmy skierowanie na USG brzuszku bo dużo ulewa no i ma chyba uczulenie bo ma sucha skórę u nóg, rok i na twarzy...
    No i niedawno zaczął mi wycinać główkę do tyłu, więc zostaliśmy też skierowanie do neurologa...muszę poza pisywać i pobierać. Już umowilam się z fizjoterapeute dzie
    cięcym..koleżanką mojej siostry niech sprawdzi czy coś jest nie tak. Choć teraz myślę, a może przesadzam, ale mam już skierowanie to pójdę
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:09

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    współczuję nieprzespanych nocy. u nas też nie było gładko ale też nie najgorzej. Zgredziu bierz tę Panią! żbyby tylko się sprawdziła i tak jak u Summi obie będziecie zadowolone :)

miłego dnia

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Wstaliśmy przed chwilka, mała w dobrym humorze ja z lekkim wqrwem na malza, ale dzis wraca do domu, do pracy wiec jeszcze pare godzin wqrwu i luz.....

Miłego :)

Dzis zdobimy pierniczki :) jeden bedzie Ani :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ją czasem też myślę o pani sprzatajacej...bierzcie dziewczyny i odpocznijcie trochę...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez w miarę ok.
    Konwi , Nena , Yas współczuje nocek. Lara moze odpuść ... Szkoda czasu na nerwy, święta idą , dziś ubierasz choinkę z Ania po co sie wq***c .
    Zgredka jak robisz zakwas na barszcz? Nigdy nie robiłam to moze spróbuje...

Misia u nas tak samo było ( jest) z Jagoda i odchyleniem główki i pani rehabilitantka powiedziała ze to dlatego ze przy noszeniu i odkładaniu dziecka trzymamy rękę na jej karku i ona chce ta rękę odgiac wiec teraz juz nie trzymamy ... Gdy tak robi mamy jej uginać nóżki w kolankach i dociągnąć do brzuszka zeby ta główkę znów trzymała normalnie albo wziąć ja pod paszki jakbyśmy chcieli podnieść i tez główka wtedy wraca .. I tak za każdym razem robimy...
    Nasza tez duzo ulewa i mój pediatra powiedziała ze poprostu sie przejada i nadmiar wylatuje bo przybiera sporo i widać ze apetyt ma, moze u Was tez tak jest:) ale skoro masz skierowanie na usg to pewnie ze idź zawsze to lepiej sie upewnić.

Miłej niedzieli wszystkim

Yasmin, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: matko Boska, gdyby moj powiedzial, ze spi z mala a ja sama to bym pod sufit skakala z radosci !

Ja totalnie rozlozona, bania peka, gardlo boli (prenalen sie skonczyl) glut gesty i ogolne oslabienie nieeee, no i zapalenie spojowek nadal mnie trzyma (okazuje sie ze to zarazliwe)

Edytuje wiadomosc i nie wiem czy sie doda bo z tel ostatnio dluggggoooo sie dodaja:

Ta babka ktora znalazlam nie powiedziala stawki, alr ze musi dom zobaczyc, wiec na 1 raz nie dam jej duzo, zeby mnie z torbami nie puscila

Maniek: 1 kg burakow, duzy sloj lub dwa mniejsze (ja mam dwa mniejsze czyli duze normalne) liscie laurowe 3 zabki czosnku i pare ziaren pieprzu
    Obrac cienko, pokroic zalac przegotowana ostudzona osolona woda dodac te czosnki itd woda ma orzykryc wszystko, zakrecic.
    Pare dni w cieple az zacznie fermentowac, potem zdjac piane i pare dni w chlodzie (piwnica) max 10 stopni chlodu

Przepis oczywiscie z netu z kwestii smaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:50

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • malik Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A co do Malenq to tak naprawdę nie znamy powodu, możemy jedynie przypuszczać z tego co napisała na FB, mi się wydaje, że nie miała po prostu czasu, żeby śledzić tak jakby chciała..

Wygodne wytłumaczenie tylko nielogiczne. Dziewczyna, która siedziała tu dniami i nocami nagle zorientowała się, że nie ma czasu?
    Prawda jest taka, że Malenq zawsze dla każdej z was tu była, każdej merytorycznie doradziła i każdą wsparła, do każdego postu się odniosła.
    A jej posty były często pomijane, jej podejście czy decyzje atakowane, z waszej strony żadnego merytorycznego wsparcia (bo napisanie tulę czy wstawienie serduszka to nie jest wsparcie tylko tekst na odczepnego, byle się nie wysilać i nie zastanawiać jak komuś faktycznie pomóc) w trudnych chwilach z jej córką czy mężem, czasem rzucone jakieś pobieżne pytania, ale do jej odpowiedzi i tak się nie odnosiłyście. Chyba że pisała na temat waszych problemów, to wtedy tak, bardzo chętnie z nią rozmawiałyście. Nawet jak tygodniami nie spała z powodu córki i któregoś dnia się znów na to poskarżyła, to potrafiła któraś z was zapytać: a co się stało, że nie spałaś? Jakby to nie było jasne i oczywiste od tygodni. Tak wiele uwagi jej poświęcałyście :/. I takie zdziwione, że stąd odeszła? A co miałoby ją tu zatrzymywać? Co ona ma z przynależności do tej grupy? Bo wy macie sporo, to jasne. Bierzecie chętnie tylko dawać już trudniej.

A już dyskusja na FB (tak, mam w nią wgląd, więc wiecie że jestem jedną z was) jest po prostu żenująca. Zamiast dopytać co się stało i dotrzeć do sedna sprawy, spróbować albo przekonać Magdę, że będziecie o nią bardziej dbały albo chociaż wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość z tej sytuacji, to wszystkie tylko ja i ja. "Ja się czuję olana" (tak, bo Malenq napewno odeszła na złość tobie), "ja chcę żeby ktoś napisał raz w tygodniu, że żyje" (lista obecności jak w szkole? a ty nie masz rączek, żeby prywatną wiadomość do tej osoby wysłać skoro się o nią troszczysz i zapytać czy wszystko ok?), "mi jest przykro" (Malenq na pewno nie, w końcu co tam takiego zostawić coś w czym się uczestniczyło przez 2 lata), "jesteś jak matka" (fakt, matkowała tu wszystkim, szkoda że na takie samo wsparcie liczyć nie mogła), "miałam zapytać jak sytuacja z bratem" (lepiej późno niż wcale, choć akurat beszce można najmniej zarzucić).

Nawet na jej odejściu w zasadzie wszystkie myślicie i piszecie o sobie, nie o niej. I wielkie zdziwienie czemu was zostawia. Bo ma dość.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, kochana, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, samych wspaniałych, słonecznych dni, uśmiechu na twarzy (choc i tak czuje ze cały czas chodzisz uśmiechnięta) spełnienia najskrytszych marzeń i pociechy z Jagodzianki :*

MANIEK lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, STO LAT w zdrowiu i szczęściu :)

MANIEK lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U
    malik wrote:
    Wygodne wytłumaczenie tylko nielogiczne. Dziewczyna, która siedziała tu dniami i nocami nagle zorientowała się, że nie ma czasu?
    Prawda jest taka, że Malenq zawsze dla każdej z was tu była, każdej merytorycznie doradziła i każdą wsparła, do każdego postu się odniosła.
    A jej posty były często pomijane, jej podejście czy decyzje atakowane, z waszej strony żadnego merytorycznego wsparcia (bo napisanie tulę czy wstawienie serduszka to nie jest wsparcie tylko tekst na odczepnego, byle się nie wysilać i nie zastanawiać jak komuś faktycznie pomóc) w trudnych chwilach z jej córką czy mężem, czasem rzucone jakieś pobieżne pytania, ale do jej odpowiedzi i tak się nie odnosiłyście. Chyba że pisała na temat waszych problemów, to wtedy tak, bardzo chętnie z nią rozmawiałyście. Nawet jak tygodniami nie spała z powodu córki i któregoś dnia się znów na to poskarżyła, to potrafiła któraś z was zapytać: a co się stało, że nie spałaś? Jakby to nie było jasne i oczywiste od tygodni. Tak wiele uwagi jej poświęcałyście :/. I takie zdziwione, że stąd odeszła? A co miałoby ją tu zatrzymywać? Co ona ma z przynależności do tej grupy? Bo wy macie sporo, to jasne. Bierzecie chętnie tylko dawać już trudniej.

A już dyskusja na FB (tak, mam w nią wgląd, więc wiecie że jestem jedną z was) jest po prostu żenująca. Zamiast dopytać co się stało i dotrzeć do sedna sprawy, spróbować albo przekonać Magdę, że będziecie o nią bardziej dbały albo chociaż wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość z tej sytuacji, to wszystkie tylko ja i ja. "Ja się czuję olana" (tak, bo Malenq napewno odeszła na złość tobie), "ja chcę żeby ktoś napisał raz w tygodniu, że żyje" (lista obecności jak w szkole? a ty nie masz rączek, żeby prywatną wiadomość do tej osoby wysłać skoro się o nią troszczysz i zapytać czy wszystko ok?), "mi jest przykro" (Malenq na pewno nie, w końcu co tam takiego zostawić coś w czym się uczestniczyło przez 2 lata), "jesteś jak matka" (fakt, matkowała tu wszystkim, szkoda że na takie samo wsparcie liczyć nie mogła), "miałam zapytać jak sytuacja z bratem" (lepiej późno niż wcale, choć akurat beszce można najmniej zarzucić).

Nawet na jej odejściu w zasadzie wszystkie myślicie i piszecie o sobie, nie o niej. I wielkie zdziwienie czemu was zostawia. Bo ma dość.

Miałam sie odnieść do tego postu zupełnie inaczej, ale skasowałam i napisze tylko... Przykre... ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej KONWI strasznie wspolczuje :(. Ale zza chmur zawsze wychodzi slonce :). Zreszta masz juz jedno dziecko to wiesz :)

ZGREDZIA wspolczuje choroby. Nienawidze byc chora! Ja ostatnio zrobilam sobie koktajl ktory mnie chyba na nogi postawil : pol cytryny (calej, ze skorka i pestkami), dwa pomarancze, duzy kawal imbieru, dwa zabki czosnku i troche syropu z aroni.

LARA no niestety my kobiety czasem siebei same karzemy jak nieprzemyslana "kare" dla faceta wymyslimy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, zdrowia cholercia! No Tobie to to nie potrzebne żebyś sie rozkładała teraz ;(
    Miód, cytryna, czosnek? Brałaś? Syrop cebulowy?

Nenaa, jak tam Diegowaty?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy, że nie chciałam pisać co konkretnie myślę, bo wiedzę o tym mam nie z ogólnych dyskusji na forum..ja tam nie mam za złe, każdy wybiera swoje rozwiązania, które pozwolą sobie pomóc..
    Ja się rzeczywiście nie spisuje, jeśli idzie o dawanie wsparcia.

Lara: mój zrobił coś z miodem i czosnkiem, ale nie ma w domu cebuli, muszę zakupić i tam wepchnac, to będzie okrutne ale zjem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 09:33

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ