X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buraki już w słojach ;)
    A co do Malenq to tak naprawdę nie znamy powodu, możemy jedynie przypuszczać z tego co napisała na FB, mi się wydaje, że nie miała po prostu czasu, żeby śledzić tak jakby chciała..

Coś mnie łapie, co za masakra, tam bym chciała fervex i by przeszło chlip

Lara: dont fuck wiv me

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 22:51

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ciężka noc przedemna....

Jako, ze jestem od wczoraj zła na małża i z nim nie gadam i jestem mało przyjemna, nie posoliłam mu spać w pokoju gościnnym (tv) i po krótkim monologu powiedziałam, ze śpi dziś z mała a ja idę do sypialni z mama. No i odzież powiedział ze ok. A ja na sama mysl mam już dosyć bo nie usnę bez mojego serduszka obok. I teraz zła jestem na siebie ze z takim pomysłem wyskoczyłam, No ale z drugiej strony musi sobie ojciec radzić. bleeeeeee do dooopy ;(

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, nawet sie nie zastanawiaj...ja przez ostatnie kilka miesiecy miałam panią od sprzątania - tez 10 za godz i było super - trzy, cztery godz oblatywała dom i my i ona zadowoleni. Teraz juz nie sprząta, bo zaciążyła...czekam aż urodzi;))

Blondik - widzisz, trzeba przeczekać pierwszy, trudny czas.

Konwi, bardzo Ci współczuje, biedna Ty, biedny Patrys;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec obecnie pobudka nr 5 lub 6,nie Wiem dokładnie, tracę rachubę..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    No wiec obecnie pobudka nr 5 lub 6,nie Wiem dokładnie, tracę rachubę..
    Masakra ;( współczuje ;(

U mnie podobnie, płacz bo obudziła sie a matki nie było obok. ;( wstawałam już 2 razy a teraz rozbudziła sie na dobre, chce tylko mnie i tyle.
    No i kara dla ojca skończyła sie bezsenna nocą dla wszystkich ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie lepiej... Nie śpimy.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop, wstawać śpiochy szkoda dnia.. Nie śpimy od 40 min, w nocy "jedynie", 13pobudek, także tego..

Miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop..knowi przybija 5 teczke.mój mały od wczoraj całą noc chce byc przy cycusiu...może to kryzys laktacyjny 3 miesiąca..jak mu zabiore to krzyk...a wydawalo by sie, ze usnal..szkoda, ze nie lubi smoka..we wtorek mieliśmy drugą serię szczepień i waży już 6550 bobas mały a też miał być z tych mniejszych...
    Zostaliśmy skierowanie na USG brzuszku bo dużo ulewa no i ma chyba uczulenie bo ma sucha skórę u nóg, rok i na twarzy...
    No i niedawno zaczął mi wycinać główkę do tyłu, więc zostaliśmy też skierowanie do neurologa...muszę poza pisywać i pobierać. Już umowilam się z fizjoterapeute dzie
    cięcym..koleżanką mojej siostry niech sprawdzi czy coś jest nie tak. Choć teraz myślę, a może przesadzam, ale mam już skierowanie to pójdę
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:09

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    współczuję nieprzespanych nocy. u nas też nie było gładko ale też nie najgorzej. Zgredziu bierz tę Panią! żbyby tylko się sprawdziła i tak jak u Summi obie będziecie zadowolone :)

miłego dnia

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Wstaliśmy przed chwilka, mała w dobrym humorze ja z lekkim wqrwem na malza, ale dzis wraca do domu, do pracy wiec jeszcze pare godzin wqrwu i luz.....

Miłego :)

Dzis zdobimy pierniczki :) jeden bedzie Ani :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ją czasem też myślę o pani sprzatajacej...bierzcie dziewczyny i odpocznijcie trochę...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas tez w miarę ok.
    Konwi , Nena , Yas współczuje nocek. Lara moze odpuść ... Szkoda czasu na nerwy, święta idą , dziś ubierasz choinkę z Ania po co sie wq***c .
    Zgredka jak robisz zakwas na barszcz? Nigdy nie robiłam to moze spróbuje...

Misia u nas tak samo było ( jest) z Jagoda i odchyleniem główki i pani rehabilitantka powiedziała ze to dlatego ze przy noszeniu i odkładaniu dziecka trzymamy rękę na jej karku i ona chce ta rękę odgiac wiec teraz juz nie trzymamy ... Gdy tak robi mamy jej uginać nóżki w kolankach i dociągnąć do brzuszka zeby ta główkę znów trzymała normalnie albo wziąć ja pod paszki jakbyśmy chcieli podnieść i tez główka wtedy wraca .. I tak za każdym razem robimy...
    Nasza tez duzo ulewa i mój pediatra powiedziała ze poprostu sie przejada i nadmiar wylatuje bo przybiera sporo i widać ze apetyt ma, moze u Was tez tak jest:) ale skoro masz skierowanie na usg to pewnie ze idź zawsze to lepiej sie upewnić.

Miłej niedzieli wszystkim

Yasmin, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: matko Boska, gdyby moj powiedzial, ze spi z mala a ja sama to bym pod sufit skakala z radosci !

Ja totalnie rozlozona, bania peka, gardlo boli (prenalen sie skonczyl) glut gesty i ogolne oslabienie nieeee, no i zapalenie spojowek nadal mnie trzyma (okazuje sie ze to zarazliwe)

Edytuje wiadomosc i nie wiem czy sie doda bo z tel ostatnio dluggggoooo sie dodaja:

Ta babka ktora znalazlam nie powiedziala stawki, alr ze musi dom zobaczyc, wiec na 1 raz nie dam jej duzo, zeby mnie z torbami nie puscila

Maniek: 1 kg burakow, duzy sloj lub dwa mniejsze (ja mam dwa mniejsze czyli duze normalne) liscie laurowe 3 zabki czosnku i pare ziaren pieprzu
    Obrac cienko, pokroic zalac przegotowana ostudzona osolona woda dodac te czosnki itd woda ma orzykryc wszystko, zakrecic.
    Pare dni w cieple az zacznie fermentowac, potem zdjac piane i pare dni w chlodzie (piwnica) max 10 stopni chlodu

Przepis oczywiscie z netu z kwestii smaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 08:50

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • malik Nowa

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A co do Malenq to tak naprawdę nie znamy powodu, możemy jedynie przypuszczać z tego co napisała na FB, mi się wydaje, że nie miała po prostu czasu, żeby śledzić tak jakby chciała..

Wygodne wytłumaczenie tylko nielogiczne. Dziewczyna, która siedziała tu dniami i nocami nagle zorientowała się, że nie ma czasu?
    Prawda jest taka, że Malenq zawsze dla każdej z was tu była, każdej merytorycznie doradziła i każdą wsparła, do każdego postu się odniosła.
    A jej posty były często pomijane, jej podejście czy decyzje atakowane, z waszej strony żadnego merytorycznego wsparcia (bo napisanie tulę czy wstawienie serduszka to nie jest wsparcie tylko tekst na odczepnego, byle się nie wysilać i nie zastanawiać jak komuś faktycznie pomóc) w trudnych chwilach z jej córką czy mężem, czasem rzucone jakieś pobieżne pytania, ale do jej odpowiedzi i tak się nie odnosiłyście. Chyba że pisała na temat waszych problemów, to wtedy tak, bardzo chętnie z nią rozmawiałyście. Nawet jak tygodniami nie spała z powodu córki i któregoś dnia się znów na to poskarżyła, to potrafiła któraś z was zapytać: a co się stało, że nie spałaś? Jakby to nie było jasne i oczywiste od tygodni. Tak wiele uwagi jej poświęcałyście :/. I takie zdziwione, że stąd odeszła? A co miałoby ją tu zatrzymywać? Co ona ma z przynależności do tej grupy? Bo wy macie sporo, to jasne. Bierzecie chętnie tylko dawać już trudniej.

A już dyskusja na FB (tak, mam w nią wgląd, więc wiecie że jestem jedną z was) jest po prostu żenująca. Zamiast dopytać co się stało i dotrzeć do sedna sprawy, spróbować albo przekonać Magdę, że będziecie o nią bardziej dbały albo chociaż wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość z tej sytuacji, to wszystkie tylko ja i ja. "Ja się czuję olana" (tak, bo Malenq napewno odeszła na złość tobie), "ja chcę żeby ktoś napisał raz w tygodniu, że żyje" (lista obecności jak w szkole? a ty nie masz rączek, żeby prywatną wiadomość do tej osoby wysłać skoro się o nią troszczysz i zapytać czy wszystko ok?), "mi jest przykro" (Malenq na pewno nie, w końcu co tam takiego zostawić coś w czym się uczestniczyło przez 2 lata), "jesteś jak matka" (fakt, matkowała tu wszystkim, szkoda że na takie samo wsparcie liczyć nie mogła), "miałam zapytać jak sytuacja z bratem" (lepiej późno niż wcale, choć akurat beszce można najmniej zarzucić).

Nawet na jej odejściu w zasadzie wszystkie myślicie i piszecie o sobie, nie o niej. I wielkie zdziwienie czemu was zostawia. Bo ma dość.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, kochana, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, samych wspaniałych, słonecznych dni, uśmiechu na twarzy (choc i tak czuje ze cały czas chodzisz uśmiechnięta) spełnienia najskrytszych marzeń i pociechy z Jagodzianki :*

MANIEK lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, STO LAT w zdrowiu i szczęściu :)

MANIEK lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U
    malik wrote:
    Wygodne wytłumaczenie tylko nielogiczne. Dziewczyna, która siedziała tu dniami i nocami nagle zorientowała się, że nie ma czasu?
    Prawda jest taka, że Malenq zawsze dla każdej z was tu była, każdej merytorycznie doradziła i każdą wsparła, do każdego postu się odniosła.
    A jej posty były często pomijane, jej podejście czy decyzje atakowane, z waszej strony żadnego merytorycznego wsparcia (bo napisanie tulę czy wstawienie serduszka to nie jest wsparcie tylko tekst na odczepnego, byle się nie wysilać i nie zastanawiać jak komuś faktycznie pomóc) w trudnych chwilach z jej córką czy mężem, czasem rzucone jakieś pobieżne pytania, ale do jej odpowiedzi i tak się nie odnosiłyście. Chyba że pisała na temat waszych problemów, to wtedy tak, bardzo chętnie z nią rozmawiałyście. Nawet jak tygodniami nie spała z powodu córki i któregoś dnia się znów na to poskarżyła, to potrafiła któraś z was zapytać: a co się stało, że nie spałaś? Jakby to nie było jasne i oczywiste od tygodni. Tak wiele uwagi jej poświęcałyście :/. I takie zdziwione, że stąd odeszła? A co miałoby ją tu zatrzymywać? Co ona ma z przynależności do tej grupy? Bo wy macie sporo, to jasne. Bierzecie chętnie tylko dawać już trudniej.

A już dyskusja na FB (tak, mam w nią wgląd, więc wiecie że jestem jedną z was) jest po prostu żenująca. Zamiast dopytać co się stało i dotrzeć do sedna sprawy, spróbować albo przekonać Magdę, że będziecie o nią bardziej dbały albo chociaż wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość z tej sytuacji, to wszystkie tylko ja i ja. "Ja się czuję olana" (tak, bo Malenq napewno odeszła na złość tobie), "ja chcę żeby ktoś napisał raz w tygodniu, że żyje" (lista obecności jak w szkole? a ty nie masz rączek, żeby prywatną wiadomość do tej osoby wysłać skoro się o nią troszczysz i zapytać czy wszystko ok?), "mi jest przykro" (Malenq na pewno nie, w końcu co tam takiego zostawić coś w czym się uczestniczyło przez 2 lata), "jesteś jak matka" (fakt, matkowała tu wszystkim, szkoda że na takie samo wsparcie liczyć nie mogła), "miałam zapytać jak sytuacja z bratem" (lepiej późno niż wcale, choć akurat beszce można najmniej zarzucić).

Nawet na jej odejściu w zasadzie wszystkie myślicie i piszecie o sobie, nie o niej. I wielkie zdziwienie czemu was zostawia. Bo ma dość.

Miałam sie odnieść do tego postu zupełnie inaczej, ale skasowałam i napisze tylko... Przykre... ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej KONWI strasznie wspolczuje :(. Ale zza chmur zawsze wychodzi slonce :). Zreszta masz juz jedno dziecko to wiesz :)

ZGREDZIA wspolczuje choroby. Nienawidze byc chora! Ja ostatnio zrobilam sobie koktajl ktory mnie chyba na nogi postawil : pol cytryny (calej, ze skorka i pestkami), dwa pomarancze, duzy kawal imbieru, dwa zabki czosnku i troche syropu z aroni.

LARA no niestety my kobiety czasem siebei same karzemy jak nieprzemyslana "kare" dla faceta wymyslimy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, zdrowia cholercia! No Tobie to to nie potrzebne żebyś sie rozkładała teraz ;(
    Miód, cytryna, czosnek? Brałaś? Syrop cebulowy?

Nenaa, jak tam Diegowaty?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy, że nie chciałam pisać co konkretnie myślę, bo wiedzę o tym mam nie z ogólnych dyskusji na forum..ja tam nie mam za złe, każdy wybiera swoje rozwiązania, które pozwolą sobie pomóc..
    Ja się rzeczywiście nie spisuje, jeśli idzie o dawanie wsparcia.

Lara: mój zrobił coś z miodem i czosnkiem, ale nie ma w domu cebuli, muszę zakupić i tam wepchnac, to będzie okrutne ale zjem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 09:33

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ