X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malik wrote:
    Wygodne wytłumaczenie tylko nielogiczne. Dziewczyna, która siedziała tu dniami i nocami nagle zorientowała się, że nie ma czasu?
    Prawda jest taka, że Malenq zawsze dla każdej z was tu była, każdej merytorycznie doradziła i każdą wsparła, do każdego postu się odniosła.
    A jej posty były często pomijane, jej podejście czy decyzje atakowane, z waszej strony żadnego merytorycznego wsparcia (bo napisanie tulę czy wstawienie serduszka to nie jest wsparcie tylko tekst na odczepnego, byle się nie wysilać i nie zastanawiać jak komuś faktycznie pomóc) w trudnych chwilach z jej córką czy mężem, czasem rzucone jakieś pobieżne pytania, ale do jej odpowiedzi i tak się nie odnosiłyście. Chyba że pisała na temat waszych problemów, to wtedy tak, bardzo chętnie z nią rozmawiałyście. Nawet jak tygodniami nie spała z powodu córki i któregoś dnia się znów na to poskarżyła, to potrafiła któraś z was zapytać: a co się stało, że nie spałaś? Jakby to nie było jasne i oczywiste od tygodni. Tak wiele uwagi jej poświęcałyście :/. I takie zdziwione, że stąd odeszła? A co miałoby ją tu zatrzymywać? Co ona ma z przynależności do tej grupy? Bo wy macie sporo, to jasne. Bierzecie chętnie tylko dawać już trudniej.

A już dyskusja na FB (tak, mam w nią wgląd, więc wiecie że jestem jedną z was) jest po prostu żenująca. Zamiast dopytać co się stało i dotrzeć do sedna sprawy, spróbować albo przekonać Magdę, że będziecie o nią bardziej dbały albo chociaż wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość z tej sytuacji, to wszystkie tylko ja i ja. "Ja się czuję olana" (tak, bo Malenq napewno odeszła na złość tobie), "ja chcę żeby ktoś napisał raz w tygodniu, że żyje" (lista obecności jak w szkole? a ty nie masz rączek, żeby prywatną wiadomość do tej osoby wysłać skoro się o nią troszczysz i zapytać czy wszystko ok?), "mi jest przykro" (Malenq na pewno nie, w końcu co tam takiego zostawić coś w czym się uczestniczyło przez 2 lata), "jesteś jak matka" (fakt, matkowała tu wszystkim, szkoda że na takie samo wsparcie liczyć nie mogła), "miałam zapytać jak sytuacja z bratem" (lepiej późno niż wcale, choć akurat beszce można najmniej zarzucić).

Nawet na jej odejściu w zasadzie wszystkie myślicie i piszecie o sobie, nie o niej. I wielkie zdziwienie czemu was zostawia. Bo ma dość.

Powiem cos co pewnie sie sporej grupie osob nie spodoba ale powiem prawde. Prawda jest czasem bolesna niestety.

MALENQ - to jest forum internetowe. Tutaj kontakty socjalne nigdy nie beda takie jak w prawdziwym zyciu. Tak dziala internet. Nawet jesli jest sie na fb i widzi sie czyjas twarz. To jest przestrzen cybernetyczna i tutaj emocje i uczucia sa tez cybernetyczne. Na forum internetowym widzi sie tylko awatar, nie widzi sie twarzy i emocji ktore ta twarz wyraza. To sprawi ze czasem trudno kogos zapamietac i co dokladnie napisal i z czym mial problem. Na forum ludzie pisza o swoich problemach i sukcesach po to, zeby sie wypisac. Widzisz, zniklas z forum a tutaj zycie toczy sie dalej czyli kazdy pisze o sobie ;).

Powiem ci tak. Nie to, ze chce zebys odeszla, ale postawpilas najmadrzej ze wszystkich nas. Forum to zuo ;). Ja jestem uzalezniona i to wiem i chcialabym miec tyle sily zeby to zostawic. Pisalas kiedy, ze nie masz sil, ze siedzisz tylkiem na kanapie, ze nei wyjdziesz z mala na spacer, ze nie jestes w stanie zrobic obiadu itd. A na forum mialas czas? Bo to sie tak wydaje ze to 5min i juz. Internet i portale spolecznosciowe to zlo naszych czasow. Zabijaja prawdziwe zycie, uzaleniaja, otepiaja emocjonalnie. Zostaw komputer i idz z mala na spacer, rusz tylek z kanapy, zobacz ze mozna zrobic obiad z dzieckiem nawet jak placze, pobaw sie z nia, pogadaj z mezem itp itd....Forum NIGDY nie zastapi normalnego zycia a czesto je zubaza wlasnie dlatego ze tracimy na nim czas. I ja teraz tez trace czas piszac ten tekst. A co bede miala z tego? NIC. Moglabym isc spac, moglabym poczytac jakas madra ksiazke albo nawet neimadra, moglabym sie pouczyc jezyka, posprzatac itd. Ale jestem uzalezniona jak pewnie kazdy tutaj, dlatego pisze ;).

Krokodylica, Yasmin, Smoczyca1, Blondik, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak mowilam, zycie toczy sie dalej ;)...

Dziewczny co dajecie mezom pod choinke????

Ja mam zawsze problem! Bo moj czasem cos wspomina co by chcial ale to sa zwykle bardzo drogie rzeczy a do tego on woli sobei sam kupic bo wybierze najlepsze i najtansze :P.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka kurcze zdrowia. Tak faktycznie syrop z cebuli. Mi pomagał w ciąży. I ten barszcz kiszony możesz pić.

Malik ohoho ja pier*ole toś mi pojechała z tymi rączkami. Szkoda że nie masz odwagi tego napisać jako TY i podać przyczyny odejścia z forum a nie takie wymijasy. Odejścia nawet nie komentowalam więcej bo i po co i tą dyskusję też kończę zanim się nawet zacznie. Bo Kotka napisała już wszystko na ten temat.

U nas znowu milion pobudek w nocy z płaczem. Kurde te zęby. Biedna Zuza, teraz odsypia.

Biedroneczka83, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a w jakiej sytuacji to odginanie głowy? Jak leży? Jak to wygląda?

Kotka u nas się prezentów pod choinkę nie daje tylko na Mikołaja. Ja dałam kalesonki termoaktywne z takiej bardzo dobrej firmy bo ma już koszulkę i jest z niej bardzo zadowolony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kwas :/
    Skoro Malenq zdecydowała, że kasuje tu konto to tak zdecydowała. Dziewczyny znikają z ovu i znikają też z belly... to chce to pisze a kto nie chce to nie pisze. Więc po co to wszystko?

Jak Kluska przyjdzie na świat siłą rzeczy też pewnie będę musiała ograniczyć czas spędzony na forum.

Zupełnie nie wiem o co ta spina.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem o co, domyślam się też kto to napisał (taaak znam ten styl pisania i widziałam już niejeden chamski komentarz w wykonaniu tej pani) i uważam że robi tym postem dużą antyreklamę Malenq.

Tyle na ten temat. Nie gadam z kimś kto nie ma odwagi pisać w swoim imieniu.

Btw nasze posty też są często zlewane. Ojej ojej.

Smoczyca1, zgredka, MANIEK, Yasmin, LaRa lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ja zawsze bede o was myślała ciepło, wiem że nie jest lekko, i nigdy nie bedzie ale takie życie, czesto sie nie odnosze do zadnych postow bo tylko czytam i pisze co u nas, brak czasu, mysleć zawsze bede

A tak wogole to prawie nigdy nie jestem w temacie ;-)

Kroko jak twoja @, już przyszla? u mnie plamienia znowu

Milego dnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 10:36

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta a skąd , 49dc i ani widu ani slychu. :)

justta lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kwas. Po co te podchody. Nie róbmy sobie tego. Na moje posty też często nikt nie reaguje i ja robię to samo. Nie z powodu olewki, często nie wiem jak się odnieść do czegoś, nie mam doświadczenia, nie przeżyłam czegoś podobnego, jestem na innym etapie, i tym podobne. Zawsze jednak staram się czytać i koduję.

No i fakt, mam realne życie ( ale co to za życie ;) ) i teraz zgryzotę, bo nie wiem wciąż co Młodemu dolega, a temp. wraca. I z nerwów nie wyrabiam.

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za życzenia.
    Zgredka zdrówka - zjedz kanapkę z czochem wali z ryja cały dzień ale bardzo pomaga.

Malik po pierwsze primo To należało by sie przedstawić skoro jesteś adwokatem Magdy. Po drugie nie zgadzam sie z tym ze jesteś jedna nas, bo ja Ciebie nie znam a po trzecie odnosząc sie do Twojego postu to wiedz ze nie każdy chce na forum szczegółowo opisywać relacje z mężem czy inne problemy wiec gdy Magda napisała ze cieszy sie z nieobecności męża to kwestia kultury osobistej dziewczyn tutaj przebywających ktore nie dopytują o szczegóły bo nie sa wścibskie i szanują decyzje o tym ile Magda chciała o sobie napisac. Poza tym jesli ktoś pisze ze sie złości ze odchodzi lub jest mu przykro to oznacza ze tak jest i nie szukaj drugiego dna. Co do odejścia to ona sama wie najlepiej dlaczego i nikt nie bedzie siła z niej tego wyciągał skoro nie chce powiedzieć, zrozumiałym tez jest ze Kosia jest najstarszym dzieckiem na tym wątku i mało z nas moze Magdzie doradzać bo mamy młodsze dzieci!!! Wiec sorry ale Twoj post jest o kant dupy rozbić . Tyle w tym temacie.

Yasmin, LaRa, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek najlepsze zyczenia ;-) i od nas

Nenuś zdrówka życzymy, o co kaman z Ta goraczka? Nic wiecej mu nie dolega? cholera wie, ja mam zagwozdke ciagle z tym niespaniem i pobudkami, jestem wrakiem ale dzieki M jakos zyje ;-)

Kroko to cieszć się? może może...

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Ale bezsens. podobne sytuacje rozwiązuję z uczennicami w szkole podstawowej.
    A przepraszać za to że mam własne życie, brak czasu na internet co skutkuje "olaniem" (niezamierzonym niedoczytaniem) wielu poruszanych tutaj problemów NIE BĘDĘ. Na ile jestem w stanie, wspieram i próbuję doradzić. Zgadzam się z Kotką. Szkoda, że Malenqu odeszła. Ciężko czasem komuś pomóc przez internet

100 lat Maniusiu!!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:08

WróżkaZielona, MANIEK, LaRa, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tu też kwas? No bez jaj.... Ech ale dawno mnie nie było ale zaczęły mi się kolokwia na uczelni a pogodzic to z.opieką nad Zuzą - mega trudne napiszę tylko że u nas ok :) Zuza coraz dłużej leży na brzuchu i tak.chce być noszona ;) I dobrze bo główkę mamy płaska tym razem z tyłu... :( uczymy się też dalej chustowac by jak najwięcej nosić a nie leżeć no i drzemki w dzień na boku... Może się wyprostuje... Dobra wracam na statystykę buziaki :-*

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim!

ojej, widze, ze dupnego sezonu ciag dalszy :(
    co do powyzszego tematu- nie mam pojecia o co chodzi, ale jak dla mnie, forum jest miejscem, gdzie mozna sie wlasnie "wypisac", ponarzekac, zapytac o rade. Czasami ktos uslyszy, czasem nie. i ja sie z tym godze, bo jest nas tutaj wiele i kazda ma inne problemy. Jednej wystarczy "serduszko", inna oczekuje konkretnej pomocy. nie ma mozliwosci, zeby kazdemu poswiecic tyle czasu, ile mialo by sie w "realu". Wszelkie "obrazanie sie" uwazam za lekko niedojrzale, bo wszystkie jestesmy dorosle i wiemy, ze nie jestesmy w centrum wszechswiata. Po prawdziwa pomoc zglaszam sie do najblizszych, ewentualnie ksiedza, psychologa. Nie ma sensu robic wielkiej afery z odejscia z forum kogokolwiek. kazdy robi to, co uwaza za sluszne. i racje ma Kotka, ze w czasie pisania dlugich postow moglybysmy po prostu przeczytac pare stron ksiazki, czy zrobic sobie kawke i popatrzec sie w sufit. forum i ogolnie Internet to zjadacz czasu. Sama wiem, ze taka chwila z ksiazka daje mi duzo wiecej niz bezmyslne przegladanie neta. Probuje z tym walczyc, bo ilosc bodzcow docierajacych z kazdej strony czasami mnie mega przytlacza. I tak samo, nie uwazam, ze kazda z nas bedzie na tym forum do konca zycia. Pewnie przyjdzie czas, kiedy i na to czasu zabraknie, a moze checi? w kazdym razie, nie ma sensu sie klocic, dopisywac jakies ideologie, bo do niczego to nie prowadzi. Ja z forum wiele sie dowiedzialam i jestem Wam za to wszystko bardzo wdzieczna. Za slowa otuchy, dobry humor, smieszne sytuacje i dobra energie. Sa osoby na tym forum, ktore wywoluja usmiech na mojej twarzy i dla mnie tylko to sie liczy i to jest wazne.

Nena- wspolczuje tej hustawki :( a morfologie robiliscie? jak temp. teraz?

Konwalia- ehh, trzymam kciuki, zeby dzis bylo lepiej...

Lara- no to niezla kare wymyslilas :) u mnie tez to sie tak czesto konczy. za to ja musze spac sama, bo z Malym nigdy sie nie wysypiam.

U nas nocka beznadziejna. pobudki co godzine, dwie. sama nie wiem o co chodzi. moze wyczuwa ten beznadziejny nastroj w zwiazku z sytuacja z moja rodzina? dzis stracilam juz cierpliwosc i zaczelam ryczec, a malego polozylam na macie obok. od 6 do 10 nie dalo sie go uspic, choc mialam nadzieje, ze jeszcze w czasie jego drzemki troche tez pospie. no i mam mega wyrzuty sumienia, bo on plakal, ja go zmuszalam do spania ryczac. jestem zla matka :(
    sytuacja w rodzinie jeszcze gorsza, bo siostra i brat wlaczyli sie w cala sprawe i mowia, ze chcemy oszukac rodzicow. Moj rozzalony, wlasnie do niego dotarlo, ze te tygodnie pracy kiedy poswiecil sie w 100% poszly na marne. a wtedy bylo naprawde ciezko i pare razy mi plakal nawet, ze nie moze byc z synem :( mowi, ze nie chce poki co widziec mojej rodziny. ze tak sie na nich zawiodl, ze nie ma zamiaru teraz sie sztucznie usmiechac i udawac ze jest ok. i ja to rozumiem. nie wiem co bedzie ze Swietami, czy w ogole sie tam pojawimy :( Ciezko...

Maniuś- sto lat kochana i duzo zdrowka dla Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 11:25

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko zgadzam sie z Toba w 100% :)
    Współczuje tej sytuacji, bez sensu ze jeszcze siostra przeciwko wam, powinna zrozumieć ... No chyba ze zazdrość :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh Mańku, tak to wlasnie wyglada jesli ktos chce sie wybic przed szereg :( Ja jedynie boleje nad mega kwasem w rodzinie przed Swietami. To mialy byc fajne, pierwsze Swieta mojeg synka, a teraz sama nie wiem jak to bedzie wygladalo i co mam robic :(

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko może i ją spróbuje zrobić kwaszone buraczki na barszcz ;)
    Mój mały jak leży na boczku to ma mocno odchylona głowędo ttyłu. Zastanawiano sięczy to nie kwestia tego, zże nie ma jeszcze równowagi i to sposób by utrzymać się w tej pozycji. Za tydzień koleżanką siostry spojrzy i oceni.
    Manku dzięki za informacje odnośnie noszenia ;) mi jest wstyd bo ta dziewczyna jak urodził się Antonio przyszła do nas i uczyła mnie go nosić a ją nadal tak nie umiem....
    Malenqa przykro mi naprawdę, ale na moje posty też czasem dziewczyny nie odpowiadają i nie mam im tego za źle bo ją też nie na wszystkie odpowiada. Bo prawda jest taką, że często najpierw coś napisze i jak mam czas to dopiero nadrabia i czytam co u Was ...
    Przykro mi bo też czuje, że była kimś ważnym tutaj mimo, że tego nie czulas..;/

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dolaczalam bym do was na fb ale ja nie wstawiam tam i w ogole w internecie zdjec malego. Raz wam tutaj linka dalam tuz po porodzien do zdjec.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: nie musisz wstawiać fot ;)
    Byłam w biedrze, potem empiku odebrać prezent dla ojca i rossmanie, w między czasie się rozpadalo ;(
    A i zgubilam cukinie, miałam ją w worku pod wózkiem, chyba jak coś stamtąd wygrzebywalam ;(
    Mała cały czas spała ale właśnie się budzi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio zgubilam to co kupilam, trawe cytrynowa :/

To jak was znalezc na fb?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ