Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:Czyli na przyklad to to jest spacerowka czy parasolka?
http://valcoobaby.pl/mountain-buggy-cosmopolitan,id576.html
To jest spacerówka, nie parasolka
W takiej spacerówkę jeździmy już ok 4 msc
Edit: doczytałam resztę...
Mari ;( chciałaś rodzic SN, nie? Wiec niby pomocny jest gaz, poród w wodzie uśmierza (podobno) ból.
Niech lekarze podejmą najrozsądniejsza decyzje co do rozwiązania.
Psotka, mała ubieram zazwyczaj w kombinezon. A pod spod rożnie. Raz cieplej raz chłodniej, zeby nie przegrzać.
Ewentualnie zakładam tez rajtuzy, spodnie, prźewazńie jeansy, brody z długim, bluzeczkę lub sweterek i kurtkę. No i dodatkowo skarpety lub buciki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:41
-
LaRa wrote:To jest spacerówka, nie parasolka
W takiej spacerówkę jeździmy już ok 4 msc
Edit: doczytałam resztę...
Mari ;( chciałaś rodzic SN, nie? Wiec niby pomocny jest gaz, poród w wodzie uśmierza (podobno) ból.
Niech lekarze podejmą najrozsądniejsza decyzje co do rozwiązania.
Psotka, mała ubieram zazwyczaj w kombinezon. A pod spod rożnie. Raz cieplej raz chłodniej, zeby nie przegrzać.
Ewentualnie zakładam tez rajtuzy, spodnie, prźewazńie jeansy, brody z długim, bluzeczkę lub sweterek i kurtkę. No i dodatkowo skarpety lub buciki.
ale przykrywasz ja czyms? Bo ja mam tylko taki spiwor z welna w srodku i boje si ez emu bedzie za goraco.
EDIT : wlasnie odkrylam ze jednak mam cos poza ta owca- taka poprostu obudowe7ochrone na nogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:56
-
Mam śpiwór Minky, wiec jakieś mega ciepłe ńie jest ale jest dobry.
Wiadomo jak jest mega mróz to ubieram mała cieplej a jak jest tak jak teraz to pod spod tylko rajtuzki i body i bluzka i tyle. Oczywiście czapka.
Dodatkowo mam nakładkę na spacerówkę która tez trzyma ciepło.
Ania sie obudziła, posadziłam ja na nocniczku i..... Sika sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:59
-
Kotka jak bedziesz szukac wozka to zwroc uwage zeby mozna bylo regulowac wysokosc podnozka
Manku mama pracuje tesciowa coprawda jest juz na emeryturze ale po wypadku z jedna reka takze trudno jej przy malych dzieciach:(maz nie chce au paire no zobaczymy jak bedzie ewentualnie zostaje niania na pare godz jak nie bedzie innej mozliwosci
Wrocilismy z basenu Leo usnal a ja siedze nad talerzem zupy pomidorowej objaw ciazowych brak jak na razie z wyjatkiem braku apetytu troche dziubie i po chwili nie dam juz rady jesc zeby to tak cala ciaze zostalo;)
Beszko termin wychodzi wedlug belly na 6 wrzesnia zobaczymy co lekarz powie
Wiem jak Kroko przekonala meza;)sa sposoby wszystkie nam znane:)
Lara my dostalismy od brata fotelik dziewczyny cos pisaly o cybex i jeszcze Justta jakis podawala tylko juz nie pamietam modelu byl przystepny cenowo ok 300 zl
Czy Malenq wspominala o kartach dla Kosi tzn czy doszly?justta, Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Hejka witamy sie tylko, jaa xawsze barak czasu na wszystko, jaa wy macie czas czytac i posac to ja nie wiem, nieogarniam wogole
Leos zdrowieje katar przechodzi, ale jeszcze charczy, spanie do dupy ciag dalszy
Lili gratki, tez bym chciala wpasc, bo zdecydowac sie jest ciezej, a mala roznica wieku jest super, bedzie dobrze kochana
Kroko namowilas dziada, suuuuuper teraz kciuki tylko zaciskac i do roboty
Lara mam fotelik romer turbo sport jest swietny jak dla Leoska, uwielbia podroze odrazu zasypia, chyba wygodny, z tego wnioskuje
Tyle doczytalam i moja mozgownica zapamietala
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:20
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylili mój synek jest z 7.09
jedz kochana musisz miec siły
Mari ja rodziłam sn bez znieczulenia, ale jasne lepiej miec wybór...ja nie chciałam znieczulaczy bo podobno spowalniaja akcje ;p
Beszko zdrówka!
wrózko brawo Ty
kurcze a mój klusek wazy juz ponad 7 kg ale co mam mu odjac cycusia od ust...no nie da sie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:48
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lili83 wrote:Beszko termin wychodzi wedlug belly na 6 wrzesnia zobaczymy co lekarz powie
6ty wrzesień, mówisz...Patrząc na siebie, nie polecam tej daty urodzenia
Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Mari, ja bym wybrała cc w znieczuleniu ogólnym, ake mnie od zawsze porodu naturalne przerażały - wczoraj, jak byłam na bloku, to słyszałam te wrzaski dziewczyn rodzących SN...szok. A w ogole, po drugidj cesarce czyje sid o niebo lepiej niz po pierwszej - śmigam dzisiaj, wczoraj juz o 21 poszłam sama pod prysznic i dziś zajmuje sie mała i w ogole, a nie braksm nawet przeciwbólowych...
Wróżka, to super powrót do przcy.
Lara, my mamy Romer king ls II, wydaje sie wygodny;) zapłaciliśmy cos koło 600 zł, wiec nie tak duzo.LaRa, Misi@, WróżkaZielona, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lara ja wiem czy przekonałam? Powiedziałam że chcę i koniec.
Że on ma zrobić a ja sobie poradzę.
Smoku nie przekonałam tylko wzięłam i bezczelnie wykorzystałam.
Wróżko bo ja uparta jak osioł i mój chłop o tym wie i chyba postanowił nie walczyć z tym.
No ja chcę Franka, ale jak będzie druga babeczka to też spoko, byle zdrowe, reszta mnie nie interesuje!!!
Szkoda że @ przyszła u Ciebie, teraz trzeba męża częściej brać w obroty.
A może mój się zgodził bo wizja samych starań go przekonała?
Beszka gratki postępów Hani.
Kotka nie, spacerówka to spacerówka, a parasolka to inna spacerówka.
Ona jest dla większego dziecka, jest lekka i zajmuje mało miejsca po złożeniu ale może mniej komfortowa dla dziecka niż zwykła spacerówka.
mari i co masz zamiar wybrać?
Ja nie miałam tego problemu bo u nas w szpitalu znieczulenie w ogóle nie istnieje.
Lara co ja Ci mogę doradzić, my pojechaliśmy do sklepu i wzięliśmy co nam się na miejscu spodobało, polskiej firmy sena 0-18kgLaRa, beszka lubią tę wiadomość
-
Kotka u nas bardzo różnie z tym ubieraniem, no mega różnie, zależy od pogody. Zawsze nakrywam kocykiem i osłonka na nogi. A co pod spodem to zależy od pogody.
Lili niania na parę godzin to bardzo dobry pomysł, u mnie się sprawdza nawet przy jednym dziecku, ale ja mam firmę do ogarnięcia więc to też inaczej.
Jak przekonałam męża? Wiadomo! Usmażyłam mu schabowe!
jussta ja wiem czy mam czas na forum? Młoda szaleje na dywanie a ja piszę.
Biedro trzymaj się.WróżkaZielona, Lili83, justta lubią tę wiadomość
-
U nas to tak.
Byłam w sklepie pooglądać wózki, nie mieli tego co go chciałam obejrzeć. Sadzałam Zuzkę do wszystkich po kolei i wróciłyśmy do domu z parasolką 4baby.
O taka:
http://www.4baby.pl/produkty,na-spacerze,shape-wozek-spacerowy,36
Kolor wzięłam czarny z szarym, żeby jeszcze dla Franka było.
Potem poszłyśmy na spacerek i do sklepu odnieść na reklamację tego szczeniaczka (Lara ucho mu przestało działać), pani przyjęła bez problemu, zobaczymy czy uwzględnią.
Co do drugiego dziecka jestem cholernie spękana ciąży. Jak ja dam radę z Zuzią jak będę rzygać jak kot. Jak jej dam jeść jak każdy zapach wywołuje rzyga itd itd. Bardzo się tego boję. Ale żeby mieć drugie dziecko trzeba to przetrwać.Rozważam różne opcje, jak będzie ze mną bardzo źle to niania na cały dzień, nie będzie innego wyjścia.
-
My mamy maxi cosi tobi. Na co zwracać uwagę, na komfort, bezpieczeństwo. Ja np. Nie chciałam ale musiałam przenieść już Patryka, bo miał 10kg i bardzo mi głowa wystawala.. Ale wolałam mniejszy, byłam wtedy bardziej mobilna i nie było problemu gdy mały usunął, brałam fotelik i już a teraz..
-
Psotka, my mama spiworek puchowy. do tego Hanka ubiera: welniane body, welniane rajstopy, legginsy, cienka bluzka, skarpety z welny, rekawiczki z welny, kombinezon welniany, czapka z welny i do spiworka. jesli jest b.zimno to czasem wkaldamy dodatkowy koc i sweterek.
co do fotelika, to my bedziemy mieli tylem do kierunku jazdy - obowiazkowo! wybieramy pomiedzy besafe, cybex i britax w Pl znany jako Romer.
my po lekarzu. H ma obustronne zapalenie uszu (pomimo, ze jakos specjalnie sie za nie nie ciaga i nie placze, gdy sie ja dodtyka w okolicy ucha). lewe dosc mocno zalatwionejutro mamy byc w szpitalu na bad. a w czw.znow lekarz i wtedy podjema decyzje o antybiotyku.
do tego lekarka pow.,ze w tym roku jest b.duzo zachorowan na grype zoladkowa. miala malego pacjenta, kotry przechodzil ja 4 razy w miesiacu, wiec nasze 4 razy od wrzesnia to nicdodatkowo lekarka pow.,ze mloda kiepsko wyglada...blada, sina pod oczami i zmizerniala, wiec spr.poziom zelaza itp. ehhh
rano tescie wpadaja do chlopcow a my jedziemy razem. nie wiem jak jej krew tutaj pobiora. Leonowi nie dali rady pobrac. mozliwe, ze do Bergen nas wysla.
teraz mam tylko nadz.,ze H nie zlapie zoladkowej od J -
nick nieaktualnydzięki za odp
Kroko nie wiem sama, dostałam skierowanie na cc. Zesrana jestem po same pachy, wolałabym urodzić sn, ale to podobno też jakieś niewielkie ryzyko u mnieaż się poryczałam jak wyszłam od lekarza. Mama mówi, że wybrałaby dla mnie cc jako najlepszą opcję dla swojego dziecka...
-
marissith wrote:dzięki za odp
Kroko nie wiem sama, dostałam skierowanie na cc. Zesrana jestem po same pachy, wolałabym urodzić sn, ale to podobno też jakieś niewielkie ryzyko u mnieaż się poryczałam jak wyszłam od lekarza. Mama mówi, że wybrałaby dla mnie cc jako najlepszą opcję dla swojego dziecka...
Ok no to skoro juz masz skeirowanie to ci napisze, ze ja bym sie bez mozliwosci zzo bala rodzic. Ale to po moim porodzie, u niektorych idzie szybciej i mniej bolesnie...