WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie z kolei nie wyobrażam CC, że strachu przed wkłuciem bym padła. W ogóle bez znieczulenia tym razem też proszę tak jak poprzednio, choć drugą fazę miałam długą 45 min to jakoś dałam radę nie myśli się wtedy o tym byle do celu..
    Mari; a jakie masz wskazania, bo mi umknelo gdzieś.

Jando spacerowy zakladam kurtalke zimowa spodenki z rajstopkami przykryta cienkim kocykiem i takim ochraniaczem wozkowym, a jak zimno to zamiast kurty kombinezon.

Lara; koleżanka mi radziła tak by było tyłem do jazdy, ja chce maxi cosi lub i zapomnialam oooo cybex

Ponoć najtańszy sklep tosia netowy

Aha kara i 9-18 lepszy dla dziecka na plecki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:26

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko ciężko tak wyjaśnić jakie wskazania... miałam 2 operacje na odcinku lędźwiowym + zrosty + deformacje rdzenia
    nie ma fizycznie gdzie się wkłuć bez ryzyka uszkodzenia rdzenia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Mari dobrze ze masz cc, nie pękaj, będzie dobrze :)

Kroko, na jaka wagę kupiłaś fotelik Zuzi? Bo ja sie zastanawiam nad 9-36 kg, zeby znów za jakiś czas ńie kupować.

0-18kg ale ona jeździ w nim może od miesiąca.
    Te 9-36 marcowki odradzaly. Ja osobiście nie wiem.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ah musze sie pochwalic!

Wczoraj Domi zrobil pierwsze kroczki trzymany za raczki :)
    Moze by i zrobil juz wczesniej ale wczoraj jakos przypadkowo go tak wzielam a ten spacerowac zaczal :)
    Gratuluję, ależ szybko rosną te nasze gangsterowe dziecuaczki.

Kroko supercze mąż uległ, mój tak jak twój nie chciał ale dla mnie się zgodził ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    hej dziewczyny, ja tak na szybko :(
    byłam na konsultacji z anestezjologiem i nie ma szans na wkłucie w kręgosłup :(
    zostaje mi poród sn bez znieczulenia albo cc w ogólnym... qrva no
    jestem załamana :(
    Oj no niefajnie, i jaka waszacdecyzja?

Aaaa już doczytalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:18

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka następnym razem się uda ;)

Biedroneczko oby jutro był kepszy dzień

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prosze o poradę.
    Mój synek urodzi się w połowie kwietnia, co mam kupić na wyjście że szpitala? Jakiś cienki kombinezon? Czy sliworek do fotelika... Hmmm sama nie wiem, opcji brak...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ja zamawialam na allegro taki cieniutki kombinezonik, super sprawa na wyjście, ale i tak się nie przydał bo jak wychodzilam to było mega zimno i lał deszcz i bralismy gruby kombinezon.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana: moja z początku kwietnia, miała pajac czapkę bawełniany kombinezonik grubszy

Mari: rozumiem, przykro mi ;(

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo nie wiadomo jaki będzie ten kwiecień :/ sama nie wiem w co to dziecko ubrac

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ana: moja z początku kwietnia, miała pajac czapkę bawełniany kombinezonik grubszy

Mari: rozumiem, przykro mi ;(
    To chyba też kupie grubszy, będę pewniejsza.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja- ja rodzilam na sam koniec marca i pogoda byla taka bardzo wczesno wiosenna, a nastepnego dnia po wyjsciu ze szpitala spadl snieg. a zalozylam Malemu bodziak na dlugi rekaw, na to pajacyk cieply, kombinezon taki misiowy i opatulilam kocykiem. oczywiscie do tego czapeczka. do fotelika nie mialam zadnego spiworka.

Mari- spokojnie, bedzie dobrze :) cesarskie ciecie to nie koniec swiata, a jezeli tak ma byc bezpieczniej dla Ciebie i dzidzi, to tym lepiej, ze juz masz skierowanie. gorzej jakbys miala rodzic naturalnie bez znieczulenia, a w koncu i tak trzeba by bylo robic cc. patrz na Summerke- znala date, miejsce, czas, to daje duzy komfort psychiczny. ja co prawda rodzilam sn, ale mialam znieczulenie zewnatrzoponowe i to akurat baaardzo sobie chwale. drugi raz chce koniecznie tak samo! tylko, ze u mnie akurat oxytocyna niewiele dala, a po znieczuleniu urodzilam w 45 min. ;) bedzie dobrze kochana, uszy do gory!

Ja wlasnie w trakcie usypiania Malego, a cos mu sie ostatnio godziny poprzestawialy i zasypia kolo 20tej albo i pozniej. co prawda wczoraj spal do 6 (!!!) bez pobudki, wiec moze to i lepiej, ze pozniej chodzi spac?
    a w ogole, zastanawiam sie, czy taki otwarty test ciazowy za miesiac bedzie zdatny do uzycia? wiecie moze? bo otworzylam test, naszykowalam swe zacne siki, a podcierajac sie krew zobaczylam :D

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, Ania z 21 kwietnia, brałam dla niej Body z krótkim i długim, kaftanik, śpiochy i kombinezon i oczywiście czapka. Body były do wyboru. U mnie w szpitalu dzieci do wyjscia ubierała pani z oddziału noworodkowego wiec z tych ciuszków sama sobie wybierała w co ubrać mała. Kombinezon miałam taki przejściowy nie za gruby ale tez nie cienki. Pani przykryła mała jeszcze kocykiem (dla mnie bez sensu bo jak wychodziłam to było chyba z 18-20 st) no ale to tylko do auta i z auta do domu i tyle.

Dziecko sie pluska w wannie, z drugim dzieckiem (patrz =>> ojciec) i im wesoło.
    Wrzucę Wam na chwilkę jedno zdjęcie na fb z kapieli, bo samej mi sie śmiać chce :)

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja padła sama po 19 ale nie wiem czy jeszcze się nie obudzi ;(
    Wczoraj zasnęła po 20, a obudziła się po 6 dzięki czemu w pracy byłam juz po 8...;)
    Już nie karmie jej w nocy ostatnie cyckowanie dwa dni temu i już zaprzestała produkcję, ale jak się w nocy obudzi chce do mamy się potulic, wystarczy że leży w łóżku obok i ma smoka..

Kroko: skoro aka decyzją, to może nie powinnas mi dawać ubranek ;(
    Ale cieszę się że mąż dał się przekonać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w koncu padła ... Ciężki dzień .. W sumie cały tydzień i następny nie bedzie lepszy ... Boszze nienawidzę polskich sadów aaaaaa. Trzymajcie kciuki jutro pierwsza runda :) a przeciwnik zacny z reszta tez prawnik eh.

Kroko gratuluje Zmiany zdania małża. Fajnie ze przemyślał i na pewno bedzie wniebowzięty gdy Frania zobaczy :)
    Maz mi sie przeziębił ... Stres go w weekend dopadł i wczoraj juz katar sie zaczął ... Boszze zeby tylko nie zaraził Jagodzianki .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, kciukam zatem - zetrzyj go na proch i puść s sjarpetkach;)

Wróżka, Kroko, teraz będziemy Wam sekundować;)

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za radę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała usnela, ale cieżko było. Musiałam ja ponosić i w końcu padła.

Manku, zatem trzymam kciuki, oby wszystko poszło po Twojej myśli. Powodzenia!

MANIEK, Summerka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :) Adam też wreszcie zasnął.Od wczoraj uczymy Go spać u siebie w łóżeczku,bo luby wrócił do pracy i się nie wysypia. Już jakiś czas prędzej dawaliśmy Go do składzika zabawek by się przyzwyczajał a od wczoraj podusia maskotki mama obok i mleko potem światełko gasimy,baje ogląda ,wierci się wczoraj popłakiwał więc Go wzięłam ale dzisiaj leżałam On się kręcił aż zasnął. Zobaczymy jaka będzie noc jak się przebudzi a tu lipa mamy taty nima ;P ale będziemy próbować do skutku tyle dobrze,że nie płacze tak jak kiedyś ledwo Go tam tylko włożyliśmy.

A ja ;D odchudzam się masakra ale do roczku zostało 2,5 miesiąca.Musze.Dziś drugi udany dzień :P

SUMMERKA GRATULUUUUJE:):):):)

Lili gratuluje dzidzi :) wszystko się ułoży,będzie dobrze

Maniek powodzonka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 21:29

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjjj mamuśki, za pare dni Dzien babci i dziadka. Macie jakies pomysły na prezenty dla owych?

Młoda, to widze ze mam kompanke w odchudzaniu :) razem zawsze raźniej :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1574 1575 1576 1577 1578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ