X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez obzeram sie cytrusami, a najbardziej uwielbiam Sweete :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq gdzie na tą wizytę jedziesz do W-WY? trzymam kciuki, Kasia to silna dziewczynka

Beszka-Liliana to i u nas była na tapecie, bardzo mi się podoba

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boramed na Ursynowie, jedyna placówka co mogła mnie wcześniej przyjąć....
    nie wiem czy dobra, czy zła....
    szpital na karowej - podobno najlepszy - ale brak wolnych miejsc
    agatowa - brak wolnych miejsc

więc się cieszę, że ktoś mnie przyjmie....

poukładałam w szafach, poprasowałam, ugotowałam obiad .......... kurka coby tu jeszcze....

małż dzwoni co godzinę...wiem, że się martwi, ale denerwuje mnie to :-/

dziękuję za słowa otuchy, wsparcie, modlitwę i kciukaski:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:22

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, trzymaj sie, bedzie dobrze :)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a ja się tak zastanawiam, przecież skoro Kosia rozwija się dobrze, wszystko jest w porządku, na połówkowym potwierdzono, że serduszko jest zbudowane prawidłowo, to nie ma żadnej przesłanki do tego, że coś mogłoby być nagle ni z gruszki ni z pietruszki źle

więc to musi być wina sprzętu

może włącz sobie jakąś komedię ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:40

Malenq lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • cati Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gadalyscie o tych pomaranczach mandarynkach i grejfrutach :D to normalnie ide do sklepu i kupuje :D

Nieukowa, Malenq, Lili83 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś gin mi wczoraj tłumaczył, że niektóre rzeczy ujawniają się dopiero na późniejszym etapie ciąży, dlatego usg III trym jest bardzo ważne.....

zjadłam 3 mandarynki, pomarańczę, a na wieczór zostawiłam sobie połówkę pomelo :P a wszystko przez Was i zbiorową histerię cytrusową:P

staram się być dobrej myśli, wczoraj po prostu dostałam "siekierą w plecy"...
    ale bez Was żyć się nie da....jak sprzątałam to myślałam dzisiaj o kopniakach u Kroko, o wyborze imion dla dzieci....:)
    na pewno będzie mnie mniej, ale nie nie uciekam - nawet małż zabronił "wylogowywać się" z belly, bo mówił, że ze mną wytrzymać się nie da, jak nie zaglądam na forum :P
    więc aby moje małżeństwo miało się świetnie to muszę to zostać :P

Lili83, Krokodylica, beszka, Tamka, konwalianka, Nieukowa, LaRa, justta, cati lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi się cytrusów nie chce? :)

Malenq ja za Ciebie i Twoją Kośkę teraz co wieczór będę modlitwy zmawiać. :)

U mnie to widzę jakiś rytuał się robi, co rano po obudzeniu kopniaki w tym samym miejscu. I nie że jeden czy dwa, tylko łupka mnie tak z 10 minut. :)

Zamówiłam przed chwilą na alledrogo laktator elektryczny i poduszkę klin od tego samego sprzedawcy. Zamówiła bym jeszcze poduszkę rogal ale tak mi pieniądze spieprzają że się zastanawiam czy się bez tego nie obędę.

Chyba że mężowi powiem co chcę od Mikołaja. ;)

Apropos męża muszę mu zaraz iść kotletów nasmażyć, bo sobie zażyczył na obiad, mięsożerca jeden. :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja bez tej poduszki spać nie mogę, a potem będzie służyć do karmienia, podusię klin też mam, a laktator kupię jak się okaże czy pokarm mam....
    dziękuję:) :* :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq myślałam o takiej:

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-rogal-i4725344380.html

dziewczyny gdzieś tu pisały że jest fajna bo potem można związać i dziecko może w tym leżeć. Co myślisz? A nie jest taka droga bardzo.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja też nie mam manii cytrusów, raczej zajadam się khaki.. no a co za laktator kupiłas?

Malenq- koniecznie trzeba się trozczyc o Twoje małżeństwo:P tej kliniki nie znam..choć mieszkałam na Ursynowie 5 lat..ale znowu, nie interesowała mnie ta kwestia wtedy..

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Malenq myślałam o takiej:

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-i-do-karmienia-rogal-i4725344380.html

dziewczyny gdzieś tu pisały że jest fajna bo potem można związać i dziecko może w tym leżeć. Co myślisz? A nie jest taka droga bardzo.

no i mniej więcej ja tak śpię jak ta pani na zdjęciach hehehehe.....
    mnie małż sprezentował w smyku motherhood jakoś tak....powiem cena wysoka, ale śpię na niej od czerwca i nigdzie się nie spłaszczyła, nie widać na niej śladów użytkowania...
    jak dziewczyny pisały, że ta którą pokazałaś jest dobra, to bierz śmiało...o wiele lepiej się z taką poduchą śpi, tylko małż może narzekać, że za mało miejsca w łóżku (moje jest 160x200 i tak narzekał że ma mało miejsca, ale już się przyzwyczaił)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam motherhood'a, spi mi sie rewelacyjnie
    cena tej poduszki jest dosc wysoka ale mozna poszukac na aukcjach i kupic taniej
    ja nie chciałam nowej ze wzgledu na cene, mąż znalazł na olx'ie i kupilismy za 65 zł, wyprałam poszewke i tyle, a polowa kasy w kieszeni :)
    układa sie tak jak chcesz :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa super że jesteś, nigdzie się nie wybieraj :-) a dobrze pamiętam że to ty ostatnio byłaś spuchnięta? Bo mnie dzisiaj dopadło i nie wiem czy to jest normalne

Ja też dzisiaj kupiłam dwa kilo mandarynek i leżę i jem

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta puchniecie to normalka..lekarz na ostatniej wizycie juz mnie się pytał czy czuje opuchnięcie..więc to najnormalniejszy objaw.. spokojnie

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alem użyła dzisiaj...Comiesięczna wizyta u położnej rano, wszystko fajnie aż mierzy ciśnienie, 140/90. No niby nie tragedia a ja ogólnie podminowana remontem, itp. i wiem, że to ciśnienie "nerwowe". Znam siebie, syndrom białego fartucha...Narobiła jednak paniki pani matrona, każe sikać w pojemnik,szuka białka w moczu, mocz czyściutki, wszystko negatywne. Poleciała do mojej rodzinnej i kazała wypisać skierowanie na IP. Tamta trochę zdziwiona ale wypisała, zmierzyła jeszcze raz, ciśnienie mniejsze ale każe jechać do Walencji. No to dawaj, dzwonie po M. i jedziemy. Niby czuję, że jest ok ale tak mnie podminowali, że w głowie mam już zatrucie ciążowe albo inne tragedie. Przyjmują mnie szybko, USG - ok, potem łóżeczko w pokoiku, KTG, które co 10 min sprawdza moje ciśnienie i monitoruje Młodego..i tak po jakiejś godzince i super zapisie na ktg, do domu. Wykończyli mnie psychicznie i już nie zaznam spokoju. Jutro kolejny powalony dzień, badania na bakterie i inne tego typu w pipce. Po tym szkoła rodzenia, matrona zmusiła mnie do przyjścia. Po południu USG tarczycy, bo endo se zażyczyła....

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Malenqa super że jesteś, nigdzie się nie wybieraj :-) a dobrze pamiętam że to ty ostatnio byłaś spuchnięta? Bo mnie dzisiaj dopadło i nie wiem czy to jest normalne

Ja też dzisiaj kupiłam dwa kilo mandarynek i leżę i jem
    Sprawdzali mnie dzisiaj i przepytywali o to puchnięcie. Niby po całym dniu, w wysokiej ciąży, wieczorne opuchnięcie dłoni i nóg to normalna sprawa...jednak gdybym mimo nocnego wypoczynku budziła się rano spuchnięta to szybciorem mam o tym poinformować.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena to miałaś dzisiaj przeżycia , fest, niezazdroszczę, sprawdziłam sobie ciśnienie i mam ok 100|60 , rano byłam spuchnięta ale przeszło, zobaczymy jutro jak będzie albo w nocy, ale z jednejnstrony to dobrze że tak szybko reagują i niebagatelizują objawów, zdrówka dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:04

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff Nena to się strachu najadłaś!Najważniejsze ze wszystko wporzadku:)Lepiej sprawdzic 5 razy i byc pewnym bo różnie to bywa!
    Staramy sie stres, zachodzimy stres, rodzimy stres i tak bez końca nie mowiac juz o tym jak nasze pociechy na impre beda wychodzily ulaulaula:00000000

Kroko taką własnie podusie zamierzam kupic;)niestety musze czekac do grudnia:(

Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham a już myślałam zetylko ja mam fiksacje na mandarynki, grjfruty i... gruszki hehehe
    wczoraj zjadłam praweie kg mandarynek heheh

dalej mnie mli cały dzien mam nadzieje ze maluszek rośnie zdrowo sobie :)
    ide poczytać co tam u was

Nenaaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ