WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Ja po robocie wpadlam do domu na obiad, potem po małą wózkiem, bo taką ładna pogoda, w drodze powrotnej zasnęła, więc polazlam długo

Kotko: gratuluje przespanej nocy
    Moja jest na etapie wspinania się na wszystko i wyzwalania rzeczy z półek ;(

Sto lat dla Michałka

Idę Was dalej czytać
    Chodzą za mną lody albo punczek

Maniek: a może nianię jaką na parenh znajdź?

Beszko: :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:34

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO ale przeciez mleka nie musisz jej w butli dawac. Mozesz chyba w postaci kaszki. Czy sie myle?

beszka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł

Ja wróciłam z fita, nieziemsko wykończona i marzy mi sie zimny browar.

Ania jak nigdy spała tylko na spacerze, i od 13 wcale, nawet nie zmrużyła oka. Pierwszy raz tak sie stało.
    Teraz sie kapie i w kapieli je kolacje, chlebuś z szyneczka :)

Beszko, moze jednak lekarz ma racje? No cholera wie, dziwne ze nie kazała zrobic badań, morfo ani usg :( ech z tymi lekarzami.... Mama nadzieje, ze H da radę z mm i bedzie juz ok.

Cdn

zgredka, beszka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, alkohol! A co to?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki kochane jestem dziś tak wypompowana ze masakra :( jechałam jeszcze popołudniu o 17 do centrum apteka żarówka do auta plus pieluszki dla siebie :P
    jutro do tesciów szlag mnie trafia nie chce mi sie nawet nic nie spakowałam jutro śpi małż sie rano zajmuje dziećmi a co niech zobaczy jak to jest

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu po 7,5 h niesamowitej energi moj skoczek padł :)

Zgredko, nie będę wredna i Ci nie odpowiem na pytanie :/

Smoku, hop,hop
    Yas
    Anuska
    Summerka????

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, ale to bez sensu. Odstawiać dziecko bo ma alergie, he? Przecież tym bardziej zaleca się kamienie piersią.. Ja raczej bym u siebie szukała.. Odstaw nabiał na próbę, wszystko co może uczulac, a po dwóch tygodniach wprowadzaj stopniowo produkty. No chyba że już nie chcesz karmić, to mleko, a oni jest jakieś specjalne? Jak wyglądała ta konsultacja? Bez badań? Nie mógł dać skierowania na badania z krwi? Ech, słabo.. Ja bym zrobiła..

A na też słabo... Ostatnie dwa dni szansy.. Lewe ucho czerwone bardzo, dostał dicortineff i nurofen. Mnóstwo wydzieliny w płucach, nie odrywa się.. Ventolin i nebud, mucosolwan.. Jak nie pomoże to antybiotyk.. Ech, ale siedzę i myślę czy jednak nie trzeba było go dać.

Dziś zupełnie nic nie chce jeść :( martwię się.. A i męża złapało.. Kaszle i źle się czuje, bosko.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie płakać chce:( wiem pomyślicie ze jestem wariatka ale taka sytuacja : chciałam uśpić Jagodę od zawsze ja nosze na rękach i kołysze az przyśnie i odkładam do łóżeczka a dziś mi płakała na rękach i jak odłożyłam do łóżeczka to sie uspokoiła i zaczęła bawić raczkami, dałam jej 5 min i poszłam znów ... Choc nie płakała to znów ja wzięłam i zaczęła :( no wiec odłożyłam i znowu cisza i cisza i teraz zasnęła :( a mi tak przykro jest... Bo ja lubie to wieczorne przytulnie i lubie patrzeć jak zasypia mi na rękach i jak ja odkładam itd ... A ona woli sama :(

Beszko trudna sytuacja a w jakiś inny sposób da sie sprawdzić czy to alergia? W pl tez tak lekarze to diagnozują?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też śpi, jak zwykle po kąpieli butla, przy której odleciała, smok do buzi i teaz co godzinę się obudzi jak jej wypadnie, ale się wsadzi i dalej śpi

A ja oglądam jakiś film romantiko i czytam książkę

Aha wczoraj pogadalismy i jest lepiej

MANIEK, Biedroneczka83, Anastazjaaa, Blondik, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko lubie za to ze pogadaliscie i jest lepiej :) pokaz brzucha !

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    A mi sie płakać chce:( wiem pomyślicie ze jestem wariatka ale taka sytuacja : chciałam uśpić Jagodę od zawsze ja nosze na rękach i kołysze az przyśnie i odkładam do łóżeczka a dziś mi płakała na rękach i jak odłożyłam do łóżeczka to sie uspokoiła i zaczęła bawić raczkami, dałam jej 5 min i poszłam znów ... Choc nie płakała to znów ja wzięłam i zaczęła :( no wiec odłożyłam i znowu cisza i cisza i teraz zasnęła :( a mi tak przykro jest... Bo ja lubie to wieczorne przytulnie i lubie patrzeć jak zasypia mi na rękach i jak ja odkładam itd ... A ona woli sama :(

Beszko trudna sytuacja a w jakiś inny sposób da sie sprawdzić czy to alergia? W pl tez tak lekarze to diagnozują?

MANIEK ty sie ciesz bo to moze byc prosta droge do problemu z zasypianiem jak tak ja nosisz az usnie. Narazie jest lekka ale jak bedzie 10kg wazyc to nie bedzie to takie fajne. Ja wiem, ze to piekny widok. Nie ma nic slodszego niz zasypiajace w ramionach dziecko. Naprawde mogloby drzec sie przez pol dnia a jak tak zasypia to z mozgu sie robi budyn...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, dajesz malej duuuzo czulosci w ciagu dnia. Ja bym sie cieszyla, gdyby zaba moja chcialamsama zasypiac.

Co do badan, to na alergie bez sensu robic u takiego malucha, bo zaklamane wyjda - chociaz pewna nie jestem jak to teraz jest, bo dawni z chloocami przez to przechodzilam, KONWALIANKA ty chyba wiesz? Jest sens przed ukinczeniem 4 r.z.? Jedyne co to na nietolerancje laktozy mogli sprawdzic.
    Nie wiem co robic. Zaba butli nie chce.

W wakcje jedziemy autem do Kristiansand. Tam nocujemy. Rano promem do Leoglandu. Potem przez Niemcy do PL z jakimis przystankami, wolalbym cyckiem dalej karmic. Ale jesli przez moje mleko H cos boli, to lepiej chyba odstawic.

KONWALIANKO, a co jeszcze oprocz nabialu, powinnam odstawic? Ja nic z tego tematu nie pamietam :(

morfologie miala wczesniej,malempodczas infekcji wiec powinna miec nowa zrobiona, usg w marcu zeby nerki sprawdzic. Jesli nie da sie jej odstawic od cyca,mto chca jej jakis lek podac na lepsza prace jelit,male maja jeszcze omowic to z lekarzami z wydzialu na spotkaniu.

KONWALIANK, Wspolczuje choroby :( i nie mysl tyle o tym antybiotyku, ze nie podalas....jakbys podala to bys sie zastanawiala czy slusznie....poczekalas jeden dzien i masz pewnosc.

Bylismy dzis u tesciow. Tescie jutro wyjezdzaja na caly miesiac na wyspy kanaryjskie (zazdrosna jestem, bo mam dosc tej pogody i chorob). Mloda caly czas na mnie wisiala. U innych ryk. Nawet sugerowac nie mizna bylo, ze ktos ewentualnie by ja zabral na chwile. Tak sie bala,mze ja porwa,mze wncelu samouspokojenia sie probowala ki bluzke rozerwac, by do cyckow sie dobrac....i jak ja na odwyk wyslac :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    MANIEK ty sie ciesz bo to moze byc prosta droge do problemu z zasypianiem jak tak ja nosisz az usnie. Narazie jest lekka ale jak bedzie 10kg wazyc to nie bedzie to takie fajne. Ja wiem, ze to piekny widok. Nie ma nic slodszego niz zasypiajace w ramionach dziecko. Naprawde mogloby drzec sie przez pol dnia a jak tak zasypia to z mozgu sie robi budyn...
    Popoieram popełniłam ten błąd z Zuzą nosiłam lulałam i co potem lulałam na rekach 14kg dziecko :/ można usiąść pogłaskac w łóżeczku pocałowac potrzymać za reke ale nie lulac :)
    Lili zasypia sama tzn nigdy na rekach

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: nie mam żadnego brzucha, o ile chodzi o ciążowy, a nie o tłuszczowy
    I miałam pisać, że ją nie wiem, że też Ty tyle pieczesz, a jesteś takąpa chuda

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka Jagoda juz prawie 9 kg wazy ale mi to w ogóle nie przeszkadza ...
    E tam Zgredko chuda ja wazę 60 kg ( rano)... fakt duzo pieke ale zjada moja mama i mój maz :) w sumie powiem szczerze ze jak robie cos tam popróbuje potem sie nawącham gdy sie piecze to nie chce mi sie jesc :) chyba ze to szarlotka.

Beszko jak mi Was szkoda kurczę wiem ze chciałaś karmić Hanie jeszcze a tu każą odstawić i najgorsze ze nie ma pewności ze to jest powód. Jesli chodzi o dietę to ja odstawiłam wszystko gdy Jagodę bolał brzuch i jadłam buły z dżemem porzeczkowym ( domowej roboty) z mięsa tylko indyka z warzyw tylko marchew, pietruche, cukinie.... Z owoców tylko jabłka i banany.. I to było moje menu.
    Konwalio zdrowia dla Was, oby te leki pomogły i obyło sie bez antybiotyku.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko postanowiło od 4 nie spać, a co? Bawi sie w kojcu i piszczy :) pobudce dopomógł pies, ktory zgłodniał (a właściwie zgłodniała) i stukała w miskę a potem pazurkami stukała po panelach szukając sobie miejsca. Fuck
    No ale ..... Ja w miarę wyspana wiec spoko, ale obudziłam malza zeby tez troszkę sie pobawił z dzieckiem :)

Wróżko, wszystkiego najjjjj i duzo radości Franiowi :)*

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.. u nas od rana biegunkowe, zielone kupy? czemu? przez nurofen? Martwię się jak cholera.. zastanawiam sie czy znowu lekarza nie wezwać..

Beszko, orzechy, pomidory, niektóre ryby, ale nie pamiętam które, musiałabyś poczytać w necie.. nabiał, to wszystko z mlekiem, może jajka.. możesz to inaczej to robić i odstawiać po jednym składniku i spradzac czy jest lepiej.. MOże jednak warto podać jej delikol? sprawdzisz czy pomaga, jeśli tak to ma problem z laktazą

co do badań, to mówi się, że po I roku życia są już w miarę wiążące, ale wiesz.. nawet takie sprawdzenie już coś sugeruje.. nie mówię o testach ale IgE i IgA i IgG wskazują na toczącą się alergię..

Ja odstawiłam gluten, bo ten nie służył Patrykowi

Cieszę się zgredko, że u Was lepiej..
    Maniek, co poradzić.. dziecko Ci dorasta.. Patruyk na rękach też nie uśnie, wygina się na wszystkie strony

cdn

beszka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Konwalianko, dzieki za odp.
    cala non myslam o sugestiach i radach lekarks i dosslam do wniosku, ze mam ja w d.... kaki sens odstawic mloda od cyca i przejsc na mm, kiedy ona je juz prawie wszystko. przeciez cos co zjada podczas obiadu, lunchu, sniadania czy kolacji moze ja uczulac. bezsens totalny.

fakt mala ma sporo objawow sowadczacych o alergii, wiec badania musza zrobic. powiem to jej, gdy zadzwoni za dwa tyg.dowiedziec sie jak idzie odstawianie i czy jest poprawa.

jeszcze mowila, ze niepokoi ja Hanki niska waga i ze moze ma relfuks...ale gdzie badania? rece opadaja.

KONWALIANKO, a kupy to moze od antybiotyku? ja gym zadzwonila i sie dowiedziala czy wizyta wskazana. tzn.nie wiem jak to tam u was funkcjonuje, ale tutaj mozemy zadzwonic np.na pogotowie i opisac sytuacji i oni zaradza cos.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola
    Moja jest cwana przedwczoraj zasnęła koło 21 w lozeczku spała, jak przyszlam spać po 24 od razu się obudziła, wielkie oczy i wsadzilam ją do siebie, janchyba zasnęłam wcześniej, ale się już nie budziła
    Wczoraj zasnęła o tej samej porze, ja przyszlam po godzinie, a ta znowu otworzyła oczy i zaczęła się w łóżku wspinać, uspokoiła się po włożeniu do mnie
    Podkreslam, że wchodze cicho..

A teraz stoi przy szafce z TV

Beszko też myślę, że skoro tyle je innych rzeczy to wszystko może ją uczulac, ale czy po wprowadzeniu innych produktów coś się zmieniło? Jakiś zły nowy objaw? Czy te same co przy samym karmieniu piersią?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

dziekujemy za zyczenia dla Franka ;) wczoraj u pradziadkow zaczal w koncu ladnie siadac z pozycji stania przy meblach, wiec juz mam mniejszego stresa ze poleci na twarz :D teraz probuje zasnac na drzemke, ale cos mu nie idzie...

Beszko- wspolczuje strasznie Hanulce :/ ale tez uwazam, ze w momencie kiedy dziecko je juz mnostwo produktow niemlecznych, to odstawienie od piersi jest bez sensu. no chyba, ze od poczatku jest uczulona na Twoja laktoze. ale wlasnie, odstawienie bedzie sie laczyc prawdopodobnie z odstawieniem zupelnie. ehh, trudne wybory :(

Zgredka- wow! to Łucynka juz wstaje sama? suuuper :D zaraz bedzie biegac :D

Maniek- u nas z tym zasypianiem w zaleznosci od dnia. czasami wrecz domaga sie zeby go nosic, a czasami przy bujaniu zaczyna sie wykrecac, wiec odkladam do lozeczka. ale zgadzam sie, ze to najepsze uczucie jak dziecko zasypia w ramionach :) ehh, czemu ten czas tak szybko mija? gratki rogalikow, wygladaja mega apetycznie. zzarlabym wszystkie za jednym zamachem ;D

Laruś- o kurcze, wspolczuje pobudki o 4 :/ Anula widac ranny ptaszek. ale jak bedzie ladnie zasypiac wieczorem to przynajmniej Ty troche odpoczniesz. a i tak za pare lat bedziemy musialy zrywac na sile z lozka z rana ;)

Psotka- no,no... coraz lepiej Wam idzie to usypianie :) gratki calej nocy przespanej. i oby tak dalej!

Nenek- Diego uparciuch nie chce spac w nocy? a to agent! niech no da troche spokoju matce, jak cos wysylaj go do nas, wykoncza sie razem z Frankiem tak, ze zasna jak niemow... tfu tfu :D tjaaa ;)

U nas dzisiaj pogoda do d.. wiec spacerku raczej nie bedzie :/

Nenaaa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ