Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo,
Ja po robocie wpadlam do domu na obiad, potem po małą wózkiem, bo taką ładna pogoda, w drodze powrotnej zasnęła, więc polazlam długo
Kotko: gratuluje przespanej nocy
Moja jest na etapie wspinania się na wszystko i wyzwalania rzeczy z półek ;(
Sto lat dla Michałka
Idę Was dalej czytać
Chodzą za mną lody albo punczek
Maniek: a może nianię jaką na parenh znajdź?
Beszko:Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:34
-
Heloł
Ja wróciłam z fita, nieziemsko wykończona i marzy mi sie zimny browar.
Ania jak nigdy spała tylko na spacerze, i od 13 wcale, nawet nie zmrużyła oka. Pierwszy raz tak sie stało.
Teraz sie kapie i w kapieli je kolacje, chlebuś z szyneczka
Beszko, moze jednak lekarz ma racje? No cholera wie, dziwne ze nie kazała zrobic badań, morfo ani usgech z tymi lekarzami.... Mama nadzieje, ze H da radę z mm i bedzie juz ok.
Cdnzgredka, beszka lubią tę wiadomość
-
dobrej nocki kochane jestem dziś tak wypompowana ze masakra
jechałam jeszcze popołudniu o 17 do centrum apteka żarówka do auta plus pieluszki dla siebie
jutro do tesciów szlag mnie trafia nie chce mi sie nawet nic nie spakowałam jutro śpi małż sie rano zajmuje dziećmi a co niech zobaczy jak to jest -
Beszko, ale to bez sensu. Odstawiać dziecko bo ma alergie, he? Przecież tym bardziej zaleca się kamienie piersią.. Ja raczej bym u siebie szukała.. Odstaw nabiał na próbę, wszystko co może uczulac, a po dwóch tygodniach wprowadzaj stopniowo produkty. No chyba że już nie chcesz karmić, to mleko, a oni jest jakieś specjalne? Jak wyglądała ta konsultacja? Bez badań? Nie mógł dać skierowania na badania z krwi? Ech, słabo.. Ja bym zrobiła..
A na też słabo... Ostatnie dwa dni szansy.. Lewe ucho czerwone bardzo, dostał dicortineff i nurofen. Mnóstwo wydzieliny w płucach, nie odrywa się.. Ventolin i nebud, mucosolwan.. Jak nie pomoże to antybiotyk.. Ech, ale siedzę i myślę czy jednak nie trzeba było go dać.
Dziś zupełnie nic nie chce jeśćmartwię się.. A i męża złapało.. Kaszle i źle się czuje, bosko.
-
A mi sie płakać chce:( wiem pomyślicie ze jestem wariatka ale taka sytuacja : chciałam uśpić Jagodę od zawsze ja nosze na rękach i kołysze az przyśnie i odkładam do łóżeczka a dziś mi płakała na rękach i jak odłożyłam do łóżeczka to sie uspokoiła i zaczęła bawić raczkami, dałam jej 5 min i poszłam znów ... Choc nie płakała to znów ja wzięłam i zaczęła
no wiec odłożyłam i znowu cisza i cisza i teraz zasnęła
a mi tak przykro jest... Bo ja lubie to wieczorne przytulnie i lubie patrzeć jak zasypia mi na rękach i jak ja odkładam itd ... A ona woli sama
Beszko trudna sytuacja a w jakiś inny sposób da sie sprawdzić czy to alergia? W pl tez tak lekarze to diagnozują?Maniek
-
Moja też śpi, jak zwykle po kąpieli butla, przy której odleciała, smok do buzi i teaz co godzinę się obudzi jak jej wypadnie, ale się wsadzi i dalej śpi
A ja oglądam jakiś film romantiko i czytam książkę
Aha wczoraj pogadalismy i jest lepiejMANIEK, Biedroneczka83, Anastazjaaa, Blondik, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
MANIEK wrote:A mi sie płakać chce:( wiem pomyślicie ze jestem wariatka ale taka sytuacja : chciałam uśpić Jagodę od zawsze ja nosze na rękach i kołysze az przyśnie i odkładam do łóżeczka a dziś mi płakała na rękach i jak odłożyłam do łóżeczka to sie uspokoiła i zaczęła bawić raczkami, dałam jej 5 min i poszłam znów ... Choc nie płakała to znów ja wzięłam i zaczęła
no wiec odłożyłam i znowu cisza i cisza i teraz zasnęła
a mi tak przykro jest... Bo ja lubie to wieczorne przytulnie i lubie patrzeć jak zasypia mi na rękach i jak ja odkładam itd ... A ona woli sama
Beszko trudna sytuacja a w jakiś inny sposób da sie sprawdzić czy to alergia? W pl tez tak lekarze to diagnozują?
MANIEK ty sie ciesz bo to moze byc prosta droge do problemu z zasypianiem jak tak ja nosisz az usnie. Narazie jest lekka ale jak bedzie 10kg wazyc to nie bedzie to takie fajne. Ja wiem, ze to piekny widok. Nie ma nic slodszego niz zasypiajace w ramionach dziecko. Naprawde mogloby drzec sie przez pol dnia a jak tak zasypia to z mozgu sie robi budyn... -
Maniek, dajesz malej duuuzo czulosci w ciagu dnia. Ja bym sie cieszyla, gdyby zaba moja chcialamsama zasypiac.
Co do badan, to na alergie bez sensu robic u takiego malucha, bo zaklamane wyjda - chociaz pewna nie jestem jak to teraz jest, bo dawni z chloocami przez to przechodzilam, KONWALIANKA ty chyba wiesz? Jest sens przed ukinczeniem 4 r.z.? Jedyne co to na nietolerancje laktozy mogli sprawdzic.
Nie wiem co robic. Zaba butli nie chce.
W wakcje jedziemy autem do Kristiansand. Tam nocujemy. Rano promem do Leoglandu. Potem przez Niemcy do PL z jakimis przystankami, wolalbym cyckiem dalej karmic. Ale jesli przez moje mleko H cos boli, to lepiej chyba odstawic.
KONWALIANKO, a co jeszcze oprocz nabialu, powinnam odstawic? Ja nic z tego tematu nie pamietam
morfologie miala wczesniej,malempodczas infekcji wiec powinna miec nowa zrobiona, usg w marcu zeby nerki sprawdzic. Jesli nie da sie jej odstawic od cyca,mto chca jej jakis lek podac na lepsza prace jelit,male maja jeszcze omowic to z lekarzami z wydzialu na spotkaniu.
KONWALIANK, Wspolczuje chorobyi nie mysl tyle o tym antybiotyku, ze nie podalas....jakbys podala to bys sie zastanawiala czy slusznie....poczekalas jeden dzien i masz pewnosc.
Bylismy dzis u tesciow. Tescie jutro wyjezdzaja na caly miesiac na wyspy kanaryjskie (zazdrosna jestem, bo mam dosc tej pogody i chorob). Mloda caly czas na mnie wisiala. U innych ryk. Nawet sugerowac nie mizna bylo, ze ktos ewentualnie by ja zabral na chwile. Tak sie bala,mze ja porwa,mze wncelu samouspokojenia sie probowala ki bluzke rozerwac, by do cyckow sie dobrac....i jak ja na odwyk wyslac -
PsotkaKotka wrote:MANIEK ty sie ciesz bo to moze byc prosta droge do problemu z zasypianiem jak tak ja nosisz az usnie. Narazie jest lekka ale jak bedzie 10kg wazyc to nie bedzie to takie fajne. Ja wiem, ze to piekny widok. Nie ma nic slodszego niz zasypiajace w ramionach dziecko. Naprawde mogloby drzec sie przez pol dnia a jak tak zasypia to z mozgu sie robi budyn...
można usiąść pogłaskac w łóżeczku pocałowac potrzymać za reke ale nie lulac
Lili zasypia sama tzn nigdy na rekach -
Kotka Jagoda juz prawie 9 kg wazy ale mi to w ogóle nie przeszkadza ...
E tam Zgredko chuda ja wazę 60 kg ( rano)... fakt duzo pieke ale zjada moja mama i mój mazw sumie powiem szczerze ze jak robie cos tam popróbuje potem sie nawącham gdy sie piecze to nie chce mi sie jesc
chyba ze to szarlotka.
Beszko jak mi Was szkoda kurczę wiem ze chciałaś karmić Hanie jeszcze a tu każą odstawić i najgorsze ze nie ma pewności ze to jest powód. Jesli chodzi o dietę to ja odstawiłam wszystko gdy Jagodę bolał brzuch i jadłam buły z dżemem porzeczkowym ( domowej roboty) z mięsa tylko indyka z warzyw tylko marchew, pietruche, cukinie.... Z owoców tylko jabłka i banany.. I to było moje menu.
Konwalio zdrowia dla Was, oby te leki pomogły i obyło sie bez antybiotyku.Maniek
-
Moje dziecko postanowiło od 4 nie spać, a co? Bawi sie w kojcu i piszczy
pobudce dopomógł pies, ktory zgłodniał (a właściwie zgłodniała) i stukała w miskę a potem pazurkami stukała po panelach szukając sobie miejsca. Fuck
No ale ..... Ja w miarę wyspana wiec spoko, ale obudziłam malza zeby tez troszkę sie pobawił z dzieckiem
Wróżko, wszystkiego najjjjj i duzo radości Franiowi*
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Cześć.. u nas od rana biegunkowe, zielone kupy? czemu? przez nurofen? Martwię się jak cholera.. zastanawiam sie czy znowu lekarza nie wezwać..
Beszko, orzechy, pomidory, niektóre ryby, ale nie pamiętam które, musiałabyś poczytać w necie.. nabiał, to wszystko z mlekiem, może jajka.. możesz to inaczej to robić i odstawiać po jednym składniku i spradzac czy jest lepiej.. MOże jednak warto podać jej delikol? sprawdzisz czy pomaga, jeśli tak to ma problem z laktazą
co do badań, to mówi się, że po I roku życia są już w miarę wiążące, ale wiesz.. nawet takie sprawdzenie już coś sugeruje.. nie mówię o testach ale IgE i IgA i IgG wskazują na toczącą się alergię..
Ja odstawiłam gluten, bo ten nie służył Patrykowi
Cieszę się zgredko, że u Was lepiej..
Maniek, co poradzić.. dziecko Ci dorasta.. Patruyk na rękach też nie uśnie, wygina się na wszystkie strony
cdnbeszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Konwalianko, dzieki za odp.
cala non myslam o sugestiach i radach lekarks i dosslam do wniosku, ze mam ja w d.... kaki sens odstawic mloda od cyca i przejsc na mm, kiedy ona je juz prawie wszystko. przeciez cos co zjada podczas obiadu, lunchu, sniadania czy kolacji moze ja uczulac. bezsens totalny.
fakt mala ma sporo objawow sowadczacych o alergii, wiec badania musza zrobic. powiem to jej, gdy zadzwoni za dwa tyg.dowiedziec sie jak idzie odstawianie i czy jest poprawa.
jeszcze mowila, ze niepokoi ja Hanki niska waga i ze moze ma relfuks...ale gdzie badania? rece opadaja.
KONWALIANKO, a kupy to moze od antybiotyku? ja gym zadzwonila i sie dowiedziala czy wizyta wskazana. tzn.nie wiem jak to tam u was funkcjonuje, ale tutaj mozemy zadzwonic np.na pogotowie i opisac sytuacji i oni zaradza cos.
-
Hola hola
Moja jest cwana przedwczoraj zasnęła koło 21 w lozeczku spała, jak przyszlam spać po 24 od razu się obudziła, wielkie oczy i wsadzilam ją do siebie, janchyba zasnęłam wcześniej, ale się już nie budziła
Wczoraj zasnęła o tej samej porze, ja przyszlam po godzinie, a ta znowu otworzyła oczy i zaczęła się w łóżku wspinać, uspokoiła się po włożeniu do mnie
Podkreslam, że wchodze cicho..
A teraz stoi przy szafce z TV
Beszko też myślę, że skoro tyle je innych rzeczy to wszystko może ją uczulac, ale czy po wprowadzeniu innych produktów coś się zmieniło? Jakiś zły nowy objaw? Czy te same co przy samym karmieniu piersią? -
hej dziewuszki!
dziekujemy za zyczenia dla Frankawczoraj u pradziadkow zaczal w koncu ladnie siadac z pozycji stania przy meblach, wiec juz mam mniejszego stresa ze poleci na twarz
teraz probuje zasnac na drzemke, ale cos mu nie idzie...
Beszko- wspolczuje strasznie Hanulceale tez uwazam, ze w momencie kiedy dziecko je juz mnostwo produktow niemlecznych, to odstawienie od piersi jest bez sensu. no chyba, ze od poczatku jest uczulona na Twoja laktoze. ale wlasnie, odstawienie bedzie sie laczyc prawdopodobnie z odstawieniem zupelnie. ehh, trudne wybory
Zgredka- wow! to Łucynka juz wstaje sama? suuuperzaraz bedzie biegac
Maniek- u nas z tym zasypianiem w zaleznosci od dnia. czasami wrecz domaga sie zeby go nosic, a czasami przy bujaniu zaczyna sie wykrecac, wiec odkladam do lozeczka. ale zgadzam sie, ze to najepsze uczucie jak dziecko zasypia w ramionachehh, czemu ten czas tak szybko mija? gratki rogalikow, wygladaja mega apetycznie. zzarlabym wszystkie za jednym zamachem
Laruś- o kurcze, wspolczuje pobudki o 4Anula widac ranny ptaszek. ale jak bedzie ladnie zasypiac wieczorem to przynajmniej Ty troche odpoczniesz. a i tak za pare lat bedziemy musialy zrywac na sile z lozka z rana
Psotka- no,no... coraz lepiej Wam idzie to usypianiegratki calej nocy przespanej. i oby tak dalej!
Nenek- Diego uparciuch nie chce spac w nocy? a to agent! niech no da troche spokoju matce, jak cos wysylaj go do nas, wykoncza sie razem z Frankiem tak, ze zasna jak niemow... tfu tfutjaaa
U nas dzisiaj pogoda do d.. wiec spacerku raczej nie bedzie
Nenaaa lubi tę wiadomość