Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam wczoraj na siłowni z dawną znajomą.Cudowna godzina,pośmiałam się do bólu brzucha.Brakowało mi tego.Wykupuje karnet i będę codziennie chodziła sama albo z nią,byleby odpocząć
Maniu my też na początku rozszerzenia mielismy problem z kupkami albo ich ze 3dni nie robil albo brzydkie nam pomagalo jabluszko wiem ze tez niektorym śliwka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35
-
Młoda, mam dokładnie takie samo odczucie. Wiedzieć to co wiem teraz i wrócić i nie popełnić tytułu błędów. Plus tego taki, ze przy nexcie już będzie wszystko wiadomo, chociaż sadze ze i tak nie unikniemy błędów. Jesteśmy tylko ludźmi, a dodatkowo u większości z nas to pierwsze dziecko. Dlatego staram sie pisać dziewczynom o swoich błędach np picie wody od maluszka, bo potem jest meeega problem.
-
...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:34
-
oj kochane, ile razy ja mówiłam, ze nie popełnie tych samych błędów co przy Tymku..nie pamiętam, ale sporo.. popełniłam te same lub inne ale błędy i tak się popełnia..

Brawo Psotka.. spanie do 9.00? hehe, toż to przesada..dzieci aż tyle snu nie potrzebują
gratki Mari donoszenia
miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
chwalę się ciążą donoszoną! jupi 
Kotka będziesz moim spaniowym guru
Miłego dnia dziewczyny
konwalianka, LaRa, nick nieaktualny, PsotkaKotka, MANIEK, justta, Nieukowa, Summerka, Anastazjaaa, Blondik, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mari gratki:)
Konwalio nie dam teraz surowego jabłka bo nie mam takiego " nie sklepowego" .. Jeszcze dziś Burska ugotowałam i bedzie na obiad dla Jagody. Wodę podaje co godz lub pół ile ? Nie wiem nie mierze
Dziewczyny chyba przesadzacie z ta samoocena. Lara nie wiadomo moze Ania nie lubi wody i juz, moze Larus pokaz jej jak Ty pijesz z takiego samego kubka?
Ja wam powiem ze niczego bym nie zmieniła jak dotąd ( wiem pinda ze mnie) ale wiecie w danej chwili podejmuje sie decyzje najlepsza dla dziecka ( tak nam sie wydaje)i juz nie ma co robić dobie wyrzutów. Dama trza zacząć dziecko oduczyć i juz. Psotka dała rade z ciagle wołającym cyca Dominikiem to tez dobie dasz rade:) no Psotka gratulacje.
U nas juz po spacerze. Ja robie rogaliki drożdżowe z nutella i z dżemem truskawkowym ( wersja dla mnie) i tak sobie humor poprawiam:)
beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek

-
Wow MANIEK nigdy nie zrobilam rogalika

A co ja bym zmienila w wychowaniu? No napewno bym juz w 4 miesiacu zaczela nauke samodzielnego zasypiania. Moze tez dalabym od razu w szpitalu smoka i butle ale nie jestem pewna. czekalam z tym smokiem zeby dziecka nie popsuc no i Domi w ogole go nie chce. Ale teraz nie mam z tym problemu juz, moze w ogole nie mialam.
Narazei to tyle ale mysle, ze im dziecko starsze bedzie tym wiecej razy bede sobie mowic, ze nastepny,m razem zrobie inaczej
.,
-
Kotka, do 7 miesiąca Patryk sam pięknie zasypiał i spał nieźle, dopiero, gdy zaczął siadać i wstawać to się zmieniło.. różnie jest..
oo Maniek, daj przepis na rogaliki. Ja wczoraj piekłam roladę z galaretką..mniam, połowy nie ma
zjadłam ja:(((
Maniek, to śliwkę jej daj:)
Mamy lekarza na 16.40 proszę trzymajcie kciuki aby nie trzeba było dawać antybiotyku.. -
Marissith gratulacje i w miarę możliwości lekkiego porodu
Właśnie sobie uświadomiłam że jestem już trzecia na liście do rozpakowania.... Zaskakujące, mile i lekko przerażające uczucie
zgredka, Blondik, nick nieaktualny, Nieukowa, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Michałku sto latek

Konwalio śliwkę dałam juz drugi dzień dziś jeszcze buraczka narazie jedna mała kupka była uff.
Przepis na rogaliki: ciasto drożdżowe ( bez jajek) czyli Przygorowuje rozczyn z drożdży + cukier+ mleko+ mąka = papka która troszkę musi podrosnąć.
Ja mam maszynę do chleba i tam opcje na wyrabianie ciasta wiec wrzucam : 1,5 szkl mleka, cukier waniliowy, mąka , margaryna i na koniec rozczyn. ( można dodać jeszcze cukier) ps ręcznie tez można wyrobić . Ciasto musi być miękkie elastyczne wiec czasem dolewam mleka lub dosypuje maki. Czekam az urośnie.
Następnie odrywam trochę ciasta wałkuje koło i nożem przecinam na krzyż a potem jeszcze na ósemki ( wychodzą takie małe trójkąciki) ciapie na każdym nutelle ( lub twarożek lub dżem) i zwijam a potem pieke i zjadam
Konwalio kciuki zaciskam.Maniek

-
Ojj Mari jak ja kiedys wspominalam te dni . Wreszcie donosilam. Az nie wierzylam po tych moich akcjach w ciazy... gratuluje ,juz niedlugo urodzisz i bedziesz tulic kruszyne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35
-
Hej hej
Ja na chwilke, i z gory przepraszam, ze tylo o nas...
Lekarz kazala nam odstawic H od cyca na 3 tyg.,male jak ja odstawie to na dobre. Twierdzi ze mloda moze miec alergie na cos i dlatego tak ja meczy. Tylko badan zadnych jej nie zrobi.
Hania butli nie chce wiec byloby ciezko. Nie wiem co robic. Za 3 tyg.kontrola. Jak nie bedzie lepiej, to jakies leki an brzuch dostanie. A w marcu usg bruszka i kontrola nerek.
Nie wiem co robic, mleko kupilam i sie zastanawiam. Aaaaaa tak mi jej zal. Gdybym miala pewnosc,mze ona ma alergie....ale nie mam....