X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: tylko ją moglabym mu nalac wiadro na łeb, a on by się nie obudził.
    Już go wyzywalam od nierobow, generalnie pomiatam nim strasznie ostatnio
    Zzarlam suchego rogala i kajzerkemi chyba przesądziła, czuje je ju w gardle, a dziś tłusty czwartek ;( chybabse zrobię za tydzień

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :*

wiem, długo mnie nie było, zaniedbałam Was straszliwie i błagam o przebaczenie :)

U nas wszystko ok, Zuza rośnie i pięknie się rozwija, prócz skazy białkowej i drobnych pokarmówek- wysypek (pani doktor powiedziała że przejdzie jej z wiekiem jak się organizm przyzwyczai do wszystkiego) wszystko jest ok :) zjadamy już zupkę i podwieczorki w postaci owocków :) jedzenie przyjęła fantastycznie. Koza mała zaczyna się już podnosić (bioderka ma rozwinięte jak u 8 miesięcznego dziecka - powiedział ortopeda- chwała niech będzie chustom i szerokim noszeniu na rękach :D ) hehe ale nie chce się turlać na boczki więc obawiam się że moje dziecko przeskoczy parę umiejętności i zamiast raczkować zacznie od razu chodzić :P

U mnie zmian sporo- nie dość że jestem blond :D to dostałam propozycję pracy na pół etatu - tak zawsze zdarzają się takie rzeczy w najmniej odpowiednim momencie. Biłam się z myślami długo, przepłakałam kilka nocy ale rozsądek musiał wygrać z sercem. Po pierwsze praca jest na pół etatu (2 i pół dnia w tygodniu) i nie tracę macierzyńskiego , po drugie w budżetówce w biurze i w moim zawodzie bo jako pracownik socjalny, wszystkie dodatki łącznie z 13tką. A że Zuza uwielbia zostawać z babcią (teściowa na emeryturze) a teściową udało się zresocjalizować i nie dość że przestała być obecna w naszym życiu cały czas (tylko jak my poprosimy o pomoc) to jeszcze o wszystko mnie pyta i robi tak jak ja sobie życzę odnośnie Zuzki. Sytuacja idealna, serce boli ale za bardzo boję się że jak nie wykorzystam sytuacji to mogę po macierzyńskim całkiem zostać bez pacy (a to okazja zajebista) i wtedy nie damy rady finansowo z moją szkołą :( .

Zaczynam od 15 lutego. Ech ... będzie trzeba mocno spiąć poślady i nauczyć się mega organizacji :P

mamy jakieś nowe ciężarówki?? :D
    u mnie sesja ze statystyką w tle więc nawet nie mam kiedy Was poczytać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:36

Blondik, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: gratki pracy, wiem, że trudna to decyzja, ale ją bym się ani chwili nie zastanawiala, taką wyrodna, ale z drugiej strony więcej pieniędzy to i dla dziecka lepiej, a i usatysfakcjonowana mama to mama zadowolona

Arienna lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ari: gratki pracy, wiem, że trudna to decyzja, ale ją bym się ani chwili nie zastanawiala, taką wyrodna, ale z drugiej strony więcej pieniędzy to i dla dziecka lepiej, a i usatysfakcjonowana mama to mama zadowolona
    wyrodna wyrodną ;) ale nie będę musiała liczyć kasy do pierwszego jak będę chciała coś młodej kupić a to jest ważne, po za tym , sądzę ze jak się mała nauczy zostawać z babcią tym mniejszy problem będzie jak będę musiała wrócić na pełny etat, trudno jest dopiero jak roczne dziecko przyzwyczajone do mamy musi z kimś innym zostać na 8 godzin dziennie bo w naszym przypadku to ja mam problem by ją zostawić a nie ona by beze mnie zostać i taka jest prawda :)

Blondik lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, super wieści. To chyba dobra decyzja z pracą. Kasa zawsze się przyda. No, a jakby co mozna zawsze z pracy zrezygnować.

Zgredka, podpisuję się pod tym co kroko powiedziała. Kobieto wiecej asertywności! Za dobrze ma ten obibok z Tobą. Kurcze kobieta w ciązy, chora a on cholera jasna śpi... Powiem szczerze nie wiem co ty jeszcze z nim robisz. Przebłyski lepszego zachowania od wielkiego dzwona Cię przy nim trzymają.

Dziewczyny, mala się strasznie meczy z tym żabkowaniem. drugi ząb też lada chwila wyjdzie. Mam żel dentinox czy jakoś tak i pomaga na pół godzinki...mogę jej coś przeciwbólowego dać na noc? Szarpie sie przy jedzeniu i płacze (ała, ała ił ił iła ił :P). Goraczki nie ma, ale marudzi jak przy kolkach. Non stop łapki w buzi, grzebie i płacze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:58

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie i my

u nas dzis w nocy...byla, byla zabawa.....tiaaa ;) najpierw jak zwykle non stop na cycu a potem przed 3 pobudka i zabawa do 4.30 , drzemka i zabawa od przed 6...nie wiem doklandie, o ktorej wstala, bo sie bawila moimi sluchawkami w lozku...obudzilam sie dopiero, gdy moj tel.zwalila na podloge.

musze sie zebrac i podjechac do tego doktorka, ktory kartke w drzwiach zastal dzis rano i przeprosic. ten co maila dostal juz zadzwonil i juz przeprosilam :P

Zghedko, ten two ma dobrze z Toba. moj nie ma lekko. o 3 go new budzilam, ale przed 6 juz tak ;) i cala 3 szykowal do szkoly, przedszkola, karmil itp. ja wstalam niedawno ;) a co!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik :D zęby??? jeju moja jeszcze kompletnie nic chociaż trze dziąsła już od jakiego czasu :D jej, już zęby ale fajnie ( chociaż współczuję malutkiej bólu :* )
    co do żabkowania to moja do tej pory nie lubi- nie chciała leżeć na brzuszku chyba przez skazę - widocznie brzuszek ją bolał i do tej pory nie lubi, dlatego też nie pełza bo woli na plecach lub na boku a teraz najlepiej to na pionowo - noście mnie i koniec :D i jak się jej poda ręce to podciąga się i siada, ale z tak prostymi plecami jakby pensjonarki uczyła jak pięknie i elegancko siedzieć :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:22

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pełzanie ma jeszcze czas :) moja też niebzyt lubi na brzuszku, ale i tak ja kładę :) w końcu polubi :)

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ostatnio fascynacja stopami, dlatego musi być bez rajstopek i skarpetek a najlepiej w samym pampersie bo ssanie palucha od stopy jest fajne :D nie mówiąc o tm że jak nie sięgnie na macie edukacyjnej czegoś z poziomu pleców rączką to sobie złapie stopą- chwytne stopy jak tatuś :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:24

Blondik, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa laski mój miał wypadek. Szwagier zasnął za kierownicą i wjechali w tira. Szyba wypadła i pocięła mojemu głowę, twarz i ręce. Już jest w domu. Na szczęście nie trzeba szyć i nic się nikomu nie stało.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra Kroko, na wszelki wypadek jedzcie na IP, bo mogło np cos do oka wpaść, a adrenalina dziala i nie czuje bólu

mam nadzieje, ze bedzie dobrze :*

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziu Kroko - masakra, cale szczęście ze nic poważnego , zdrówka dla małża

ewebii4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, cale szczescie nic sie nikmu nie stalo, uffff

Dziewczyny, jakie u Was byly objawy konczacego sie mleka w piersiach? Moja H dosc czesto irytuje sie przy cycu na poczatku ssania. Nie wiem czy mleka mniej czy co? Moze jakis kryzys mam.

W ogole nie jemy z mezem slodyczy, spacerujemy, cwiczymy....do tej pory waga od porodu stala w miejscu a dzis oatrze i 2 kg przytylam w ciagu paru dni :/ cholera no! Jakbym wystarczajaco gruba nie byla. Chyba nigdy do wagi przedciazowej nie wroce.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde Kroko :( dobrze, że już jest w domu

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jeżu, Kroko! Zawału bym dostała! Najważniejsze ze są cali! Omg, współczuje nerwów :(

Zgredka, pozwól ze sie nie wypowiem, bo musiałby tu poleciec stek obraźliwych i niecenzuralnych słów :( trzymaj sie i niech siły do Ciebie wracają!

My wybywamy na spacer.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, tez mialam w planach spacer, ale deszcz zaczal padac, cholerak a po zakupy miałam iść ;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, współczuję, to straszne...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna to same dobre wieści u Ciebie.
    Jasne, korzystaj z okazji, powrót do pracy jest całkiem fajny.

Blondik możesz dać na noc nurofen w syropku lub czopek viburcol.

Dzięki dziewczyny. Wszystko przez to że szwagier jest tak ku*ewsko uparty i nie da sobie nic przetłumaczyć. :/
    Do oka mu nic nie wleciało bo szczęście w nieszczęściu że spał i miał oczy zamknięte.

• justta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko straszne, to jest moja zmora, jak moj jezdzil za granice co tydzien, balam sie wypadkow, masakra, dobrze ze nic powaznego sie nie stalo

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Kroko dobrze ze nic się nie stało aż mnie ciarki przeszły.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ